Jump to content

ArcelorMittal Galaţi nu mai poate finanţa singur clubul Oţelul

Recommended Posts

Posted

ArcelorMittal Galaţi nu mai poate finanţa singur clubul Oţelul

Managerul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall, a anunţat, vineri, că aşteaptă şi alţi investitori la Oţelul Galaţi deoarece combinatul siderurgic nu poate finanţa clubul de fotbal pe termen lung, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Este cert, echipa şi-a îmbunătăţit evident performanţa. În acelaşi timp, pentru mine este cât se poate de limpede că, pe termen lung, combinatul siderurgic nu poate suporta singur echipa de fotbal. Am spus că suntem deschişi să primim alături de noi alţi investitori. Responsabilitatea noastră este să asigurăm sustenabilitatea clubului de fotbal. Această sustenabilitate trebuie înţelească că noi singuri nu putem continua ca şi până acum. Asta pentru că problema mea numărul unu este să asigur slujbele în combinat astăzi", a declarat managerul general al ArcelorMittal Galaţi.

Thierry Le Gall a precizat însă că trebuie identificate soluţii optime, viabile pe termen lung şi că trebuie speculat acest moment, în care echipa are rezultate bune, pentru că altfel va fi mult mai dificil de cooptat susţinători ai clubului. "Noi nu vrem să renunţăm de astăzi pe mâine. Vrem să găsim o soluţie pe termen lung, dacă este posibil şi alături de alţi investitori. Şi cel mai bine ar fi să facem lucrul acesta atâta vreme cât echipa de fotbal este în top şi are rezultate foarte bune, pentru că va fi mai greu să realizăm asta în situaţia în care clubul nu va mai avea aceleaşi rezultate", a completat Thierry Le Gall.

Posted

Stan: "Abia peste 50 de ani se pune problema să nu fim sprijiniţi financiar"

Preşedintele Oţelului Galaţi, Marius Stan, spune că de fapt ArcelorMittal ar putea să nu mai sprijine echipa abia "peste 50 de ani". "Am văzut ce a spus managerul ArcelorMittal. Cineva a vrut să facă apologia crizei la Galaţi, dar dînsul a spus un lucru normal, că nu poate face faţă singur la echipă într-un viitor îndepărtat. Cînd spun îndepărtat mă gîndesc peste 50 de ani. Eu zic să nu ne facem probleme. Mesajul era adresat de fapt oficialităţilor locale, să vină şi să sprijine şi ele echipa", a comentat Stan.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/stan-abia-peste-50-de-ani-se-pune-problema-sa-nu-fim-sprijiniti-financiar-228437.html

• 4 weeks later...
Posted

ArcelorMittal rămâne alături de Oţelul

În ciuda zvonurilor din ultima perioadă, conform cărora FC Oţelul Galaţi ar fi în pragul colapsului, suntem pregătiţi să anunţăm că noul contract cu ArcelorMittal, principalul susţinător al clubului, va fi semnat în perioada imediat următoare.

Marius Stan (director general FC Oţelul Galaţi): "Avem veşti bune! Combinatul va fi în continuare alături de noi şi rămâne cel mai serios partener al nostru. Au fost nişte subiecte pe care le-au inventat unii cu orice preţ, dar le transmit că nu este nicio problemă. Dacă mai era cazul să mai întăresc asta. Pentru cei care refuză cu încăpăţânare să creadă că la Galaţi este oarecum normalitate, linişte într-o ţară destul de nebună, iată că se poate! Oamenii de la ArcelorMittal sunt foarte serioşi şi se gândesc şi la ziua de mâine pentru că există viaţă şi după campionatul curent."

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=3153

• 4 months later...
Posted

ArcelorMittal îşi menţine termenii colaborării cu Oţelul Galaţi

ArcelorMittal nu intenţionează să schimbe termenii contractului de colaborare cu echipa de fotbal Oţelul Galaţi, în ciuda faptului că aceasta s-a clasat pe primul loc în Liga I şi urmează să evolueze în gruple Ligii Campionilor în această toamnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Managerul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall, a declarat că orientarea companiei va rămâne aceeaşi în relaţia cu Oţelul Galaţi şi că acest lucru presupune ca reprezentanţii clubului să găsească rapid un partener dispus să investească în fotbal. "Noi vom menţine aceeaşi orientare pentru echipa de fotbal Oţelul Galaţi. Interesul echipei de fotbal este să găsească un investitor, un partener pe termen lung pentru care fotbalul să fie parte a proiectului şi cred că cel mai bun moment este atunci când echipa este în lumina reflectoarelor. Ne menţinem aceeaşi poziţie şi nu avem niciun fel de schimbare în plan", a declarat Thierry Le Gall, CEO al ArcelorMittal Galaţi.

În ce priveşte construirea sau modernizarea unui stadion în Galaţi, care să răspundă cerinţelor UEFA pentru disputarea meciurilor în competiţii europene, Le Gall a afirmat că este imposibilă o intervenţie a ArcelorMittal în acest sens. "Am auzit de constrângeri ale forurilor europene de fotbal în ceea ce priveşte stadioanele şi că Galaţiul nu se încadrează în aceste standarde. Este imposibil să modernizăm stadionul pentru primele jocuri care sunt în septembrie. Este o părere personală, dar nu cred că modernizarea stadionului este printre proiectele noastre", a completat directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

În momentul de faţă, între Oţelul Galaţi şi ArcelorMittal există un contract de colaborare, echipa de fotbal beneficiind de o finanţare de aproximativ două milioane de euro anual.

prosport.ro

Posted

Mittal vrea să scape de Oţelul!

* Sponsorul principal al campioanei României a anunţat că îşi menţine termenii colaborării cu clubul condus de Marius Stan. Ce înseamnă asta? Că se urmăreşte găsirea unui alt investitor, marele concern siderurgic nefiind dispus să mai finanţeze gruparea gălăţeană *

„Trebuie găsit alt partener. Acum!”

„Vom menţine aceeaşi orientare pentru echipa Oţelul. Interesul echipei de fotbal este să găsească un investitor, un partener pe termen lung pentru care fotbalul să fie parte a proiectului şi cred că cel mai bun moment este atunci când echipa este în lumina reflectoarelor. Ne menţinem aceeaşi poziţie şi nu avem niciun fel de schimbare în plan.” Aceasta este cea mai recentă declaraţie a lui Thierry Le Gall, managerul general al ArcelorMittal Galaţi, din care se poate înţelege doar că cele 2 milioane de euro cu care este finanţat anual clubul de fotbal vor fi injectate în continuare în bugetul noilor campioni ai României. De fapt, şeful combinatului de la Dunăre transmite că tocmai acum, „când echipa este în lumina reflectoarelor”, trebuie găsit un alt partener care să ducă mai departe „făclia” roş-alb-albastră. Anunţul la Mica Publicitate ar putea suna astfel: „Joc în Liga Campionilor. Caut sponsor.”

De ce nu mai este dorit Oţelul?

Există două motive clare pentru care ArcelorMittal nu vrea să mai rămână principalul sprijin al grupării conduse de Marius Stan.

1.La cumpărarea Combinatului Siderurgic, în anul 2000, Oţelul n-a constituit un obiectiv pentru reprezentanţii lui Lakshmi Mittal, dar echipa a fost luată sub aripa colosului siderurgic ca parte a unei înţelegeri cu caracter social, fotbalul gălăţean, care între timp a devenit cel mai eficient din România, fiind considerat pasiunea numărul unu a angajaţilor fostului Sidex.

2.ArcelorMittal nu mai sponsorizează niciun alt sport de echipă, indiferent de disciplină, obiectivele puternicului concern fiind sporturile individuale şi alăturarea numelui de mari competiţii internaţionale (ex.: Arcelor va fi partener al Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012).

Istoricul declaraţiilor

Afirmaţiile directorului general al combinatului siderurgic despre relaţia cu Oţelul au avut, de-a lungul timpului, acelaşi ton.

Mai precis, în 2010, pe când echipa antrenată de Dorinel Munteanu nu bifa aceleaşi performanţe, Thierry Le Gall ridica un prim semn de întrebare asupra înţelegerii dintre ArcelorMittal şi club. „Cred că trebuie să găsim şi alt suport pentru echipa de fotbal. Pot fi alte companii, administraţia oraşului, dar trebuie să găsim soluţii pentru interesul echipei. Nu ştiu exact care este soluţia, dar aceste probleme sunt în toată lumea şi fiecare club trebuie să găsească finanţatori”, spunea Le Gall.

După această primă declaraţie, managerul general al ArcelorMittal Galaţi s-a interesat de locul din clasament al trupei lui Dorinel. Tot în 2010: „Este la mijlocul clasamentului? E bine, dar situaţia poate fi îmbunătăţită!”.

„Nu putem continua ca până acum”

În luna februarie a acestui an, când Oţelul se afla de ceva vreme pe primul loc şi se vorbea din ce în ce mai mult despre şansele reale la câştigarea campionatului, Le Gall a făcut o nouă declaraţie. Întrebat într-un interviu dacă îşi mai aminteşte de faptul că, în urmă cu un an, vorbind despre Oţelul, a susţinut că dacă echipa s-ar afla pe un loc mai bun în clasament ar fi îndreptăţit să primească mai mulţi bani, Le Gall a răspuns: „Am spus eu asta? Îmi amintesc de faptul că atunci erau la mijlocul clasamentului şi am susţinut că este loc şi de mai bine. Asta îmi amintesc. Este cert că şi-au îmbunătăţit performanţa. În acelaşi timp, pentru mine este cât se poate de limpede că, pe termen lung, Combinatul Siderurgic nu poate susţine singur echipa de fotbal. Am spus că suntem deschişi să primim alături de noi alţi investitori. Responsabilitatea noastră este să asigurăm sustenabilitatea clubului de fotbal. Această sustenabilitate trebuie înţeleasă în sensul că noi singuri nu putem continua ca şi până acum”, conchidea Thierry Le Gall.

viata-libera.ro

• 2 months later...
Posted

Thierry Le Gall: Viitorul Oţelului nu este alături de ArcelorMittal

Directorul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall, a declarat, miercuri, că viitorul clubului Oţelul Galaţi nu trebuie să fie legat de combinat şi că sunt aşteptaţi investitori serioşi pentru a prelua gruparea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu vreau să fac comentarii legate de Oţelul, dar vreau să reconfirm ceea ce am spus cu multe luni în urmă. Viitorul clubului Oţelul nu este alături de ArcelorMittal, noi fiind principal sau singur sponsor. Vrem să invităm investitori care au dorinţa să aibă o relaţie pe termen lung cu Oţelul şi să preia conducerea clubului. Nu există o altă orientare în ceea ce ne priveşte", a susţinut, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Thierry Le Gall, CEO al ArcelorMittal Galaţi.

Acesta a mai precizat că nu există discuţii cu niciun investitor dornic să preia clubul de fotbal Oţelul Galaţi.

Le Gall a refuzat însă să facă orice alt comentariu legat de relaţia dintre administraţia combinatului siderurgic şi clubul de fotbal sau de faptul că între Ionel Borş, country managerul ArcelorMittal Galaţi şi preşedinte al consiliului de administraţie al Oţelului, şi managerul clubului, Marius Stan, a izbucnit recent un conflict.

ArcelorMittal contribuie cu aproximativ două milioane de euro anual la bugetul clubului Oţelul.

gandul.info

Posted

Marius Stan anunţă începutul unei noi ere la Galaţi: "Aş putea deveni unul dintre acţionari"

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, joi, că a fost mandatat de conducerea firmei ArcelorMittal să găsească investitori pentru echipă şi a precizat că ar putea deveni unul dintre acţionari. "Este neplăcut când pierzi un partener de valoarea lui ArcelorMittal, dar trebuie să înţelegem că sunt momente în economia mondială care afectează pe oricine, inclusiv pe ArcelorMittal. Hotărârea lor de a-şi retrage sprijinul financiar este una fără echivoc, este o hotărâre pe care au luat-o mai demult, de aproximativ un an de zile. Mandatul ferm pentru găsirea de investitori la echipă l-am primit acum şi vă garantez că aceştia există, acţionari adevăraţi, care să bage bani la echipă", a spus Stan, care a afirmat că este posibil să devină unul dintre acţionari.

"Vreau să spun că acel concediu pe care mi l-am luat a fost voinţa mea, modul de a trage un semnal de alarmă asupra unor lucruri care sunt neconforme cu bunul mers al unui club profesionist. Nimeni nu m-a dat afară, nu mi-am dat demisia şi nu mi-o voi da niciodată. A fost vorba doar de nişte opinii diferite în felul de a vedea viitorul acestei echipe. Dacă nu am deschide clubul şi am merge ca până acum cred că ne-ar paşte falimentul", a spus Stan.

prosport.ro

• 1 month later...
Posted

Noul director al ArcelorMittal a anunţat răspicat că nu va mai finanţa Oţelul Galaţi!

Anunţul a fost făcut de Eric Remisz la întâlnirea de miercuri cu sindicaliştii de la combinatul siderurgic. "Noi facem oţel, nu fotbal! Clubul să se descurce cu banii primiţi de la UEFA", ar fi spus directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Ceea ce iniţial părea doar o glumă, iată că devine certitudine. ArcelorMittal nu mai are de gând să dea niciun leu echipei de fotbal, chiar dacă aeasta joacă, în continuare, inclusiv în Liga Campionilor, cu însemnele companiei siderurgice pe piept.

Anunţul privind oprirea finaţării a fost făcut miercuri, în cadrul întâlnirii dintre noul director Eric Remisz şi reprezentanţii sindicatelor, la care s-a discutat problema salariilor, dar s-a ajuns la un moment dat şi la chestiunea Oţelul. „L-am întrebat pe noul director dacă se va reveni asupra deciziei legate de oprirea sponsorizării echipei de fotbal, iar dânsul ne-a spus că acest lucru nu este posibil. A spus că preocuparea este de a produce oţel şi nu cea legată de fotbal, menţionând că cei de la clubul de fotbal au acum bani pe care trebuie să îi gospodărească singuri", a declarat Vasile Crişan, secretarul general al Sindicatului Siderurgistul.

adevarul.ro