Jump to content

Opereta „Sânge vienez”, noua premieră a Teatrului Muzical


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Opereta „Sânge vienez”, noua premieră a Teatrului Muzical

Prima montare a operetei „Sânge vienez”, pe muzica lui Johann Strauss (fiul), pe scena Liricului gălăţean a avut loc în 1967. După 44 de ani, echipa alcătuită din Cristina Cotescu - regizor la Opera Naţională din Bucureşti, scenograful Gheorghe Andreescu, maestrul coregraf Fănică Lupu Lieşti, dirijorul Sorin Oancea şi maestrul de cor Eugen Dan Drăgoi îi invită pe gălăţeni la o nouă montare a celebrei operete, un spectacol plin de tinereţe, de prospeţime şi umor. Avanpremiera va avea loc duminică, la ora 18, iar premiera va fi luni, tot la ora 18, în sala Teatrului Muzical „N.Leonard”.

La conferinţa de presă, regizoarea Cristina Cotescu a vorbit despre bucuria cu care a lucrat la acest spectacol şi despre rolul presei în a redeschide gustul pentru teatru al publicului, rugându-ne pe noi, ziariştii, să fim alături de acea categorie de artişti care-şi dau sufletul pe scenă. „Din păcate, astăzi, actul adevărat de cultură a ajuns să fie considerat desuet. Aici, la Galaţi, aveţi voci bune, aveţi actori, balerini buni şi spectacole de calitate, e păcat ca publicul să nu vină la teatru sau să vină doar la premiere”, a spus regizoarea.

Scenograful Gheorghe Andreescu a vorbit despre elementul de plasticitate al scenografiei, despre standarde înalte de calitate, dar şi despre potenţialul său artistic şi experienţa acumulată în ani de activitate: „Dacă spectacolele sunt îndoielnice, publicul ne părăseşte, de aceea am încercat să folosesc la maxim potenţialul pe care îl am, ţinând cont de faptul că eu sunt întâi artist plastic şi apoi scenograf”.

Maestrul Fănică Lupu Lieşti a mărturisit că a mai lucrat acest spectacol cu doi regizori germani, dar că este extrem de „încântat şi de impresionat de doamna Cristina Cotescu şi de montarea sa plină de prospeţime, tinereţe şi umor. Gălăţenilor care se vor lăsa prinşi în vârtejul valsului din „Sânge vienez” n-o să le pară rău”, a mai spus maestrul coregraf.

Dirijorul Sorin Oancea, la rândul său, şi-a amintit de precedenta colaborare cu doamna Cotescu, acum 10 ani, tot la o operetă de Strauss, „Liliacul” şi a remarcat faptul că distribuţia de acum de la „Sânge Vienez” este cât se poate de potrivită: „Avem o echipă de solişti tineri, frumoşi, cu voci bune şi fiecare rol e întruchipat de solişti ce corespund atât ca vârstă cât şi ca temperament cu personajele”.

În distribuţie îi regăsim pe: Ana Maria Samson Crihană (Gabriela), Adrian Ionescu (Eduard), Alexandru Dobre/Iulian Sandu (Vercingetorix), Anton Mihail (Josef), Mădălina Diaconescu (Franzi), Adina Lazăr (Pepi), Mitică Belciugan (Kagler), Isabela Oancea (Rosa), Mitică Barbu (Bitovski), Dan Nistor (Locotenentul), Lucian Vlad Tatu (Majordomul, Chelnerul, Birjarul).

Pentru cei care vor merge la premiera de luni a spectacolului, organizatorii au pregătit şi trei premii incitante.

Preţul biletelor este de 21,6 şi, respectiv, 10,3 lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Premiera_la_Teatrul_Muzical_-_Opereta_%E2%80%9ESange_vienez%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.