Jump to content

Investiţii majore la spitalele care aparţin CJ Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Investiţii de 11,2 milioane de lei pentru ambulatoriul de la Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţului Galaţi a decis ieri să continuie un proiect de investiţii ce vizează ambulatoriul de la Spitalul "Sfântul Andrei"

Deşi consilierii judeţeni au decis încă din urmă cu an să aplice pentru obţinerea finanţării, pentru ca banii să ajungă la Galaţi era necesar să se aprobe o nouă contribuţie din partea Consiliului Judeţului (CJ). Astfel, a fost aprobată modificarea bugetului proiectului prin reîncadrarea sumei de 3.361 lei din valoarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a obiectivului de investiţii propus la capitolul de cheltuieli neeligibile.

Bugetul total al proiectului - cheltuieli eligibile şi cheltuieli neeligibile - este de 11.276.073,07 lei, din care costurile totale eligibile sunt 9.485.712,32 lei şi valoarea grant-ului este de 9.295.712,32 lei. Cofinanţarea aferentă costurilor eligibile este de 190.000 lei, reprezentând 2% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Investiţia face parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", iar proiectul depus de CJ se numeşte "Modernizare, extindere şi dotare ambulatoriu integrat de specialitate al Spitalului Clinic „Sf. Apostol Andrei".

Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite în cadrul ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei" prin execuţia unor lucrări de modernizare şi extindere precum şi prin achiziţionarea unor dotări de specialitate (aparatură medicală şi mobilier specific) pentru toate cabinetele de specialitate ce funcţionează în cadrul acestei instituţii medicale.

Durata de realizare a proiectului este de 24 luni.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Investitii_de_11-2_milioane_de_lei_pentru_ambulatoriul_de_la_Spitalul_Judetean_0_253174829.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Lansarea proiectului "Modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Sf. Apostol Andrei"

Consiliul Judeţean Galaţi organizează joi, 19 August 2010, la ora 11.00, la sediul său din strada Eroilor nr. 7, lansarea proiectului "Modernizarea, extinderea si dotarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Sf. Apostol Andrei". Valoarea totala a proiectului este de 11.276.073,07 lei, cofinantarea sustinuta de Consiliul Judetului Galati fiind de 1.983.721,75 lei.

http://www.amosnews.ro/Lansarea_proiectului_Modernizarea_extinderea_si_dotarea_ambulatoriului_de_specialitate_al_Spitalului_Clinic_Sf_Apostol_Andrei_-29-48828

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

11,2 milioane lei pentru modernizarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean

O serie de aparate medicale performante şi mobilier pentru anumite cabinete de specialitate vor fi cumpătare prin internediul proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 al Consiliului Judeţului.

Proiectul „Modernizare, extindere şi dotare ambulatoriu integrat de specialitate al Spitalului Clinic Sf. Apostol Andrei” a fost lansat astăzi la sediul Consiliului Judeţului Galaţi şi se va derula pe parcursul a 16 etape. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” şi are un buget total de peste 11,2 milioane de lei.

Cu aceşti bani vor fi cumpătate: un aparat angio-RMN de înaltă performanţă, un fluoroscop urologic, un ecocardiograf, un analizator automat biochimie, un analizator automat imunologie, un analizator automat hematologie, un spirometru cu memorie, un ecodopler, un video colonoscop, un EKG portabil cu interpretare, un EKG simplu, două truse microchirurgie, două laringoscoape, două lampi pentru scialitică, un aspirator chirurgical, 5 aparate pentru hemoroizi, un biomicroscop oftalmo cu aplanometru, un perimetru cu cupolă electronică, o trusă de lentile oftalmologice, două electrocautere, o centrifugă unghiulară, un cititor de stipuri de urină, o trusă de consultaţie ORL, un analizator automat coagulare, 5 etuve, autoclav, un microscop, un citoscop şi un electromiograf.

Pe lângă aparatura medicală ce va fi cumpărată se vor face şi dotări cu mobilier nou pentru toate cabinetele medicale din ambulatoriul Spitalului, precum şi mese pentru instrumentele medicale, paravane medicale, scaune pentru pacienţi, paturi de spital, o masă ginecologică, un scaun de consultaţie ORL şi două scaune dentare electrice complet echipate.

„Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt reprezentate de modernizarea spaţiilor şi instalaţiilor aferente Ambulatoriului, introducerea unui serviciu medical nou prin extinderea imobilului Ambulatoriului prin realizarea unei construcţii unde va funcţiona un laborator RMN şi dotarea a 30 de cabinete medicale”, a precizat directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul CJ Galaţi, Laura Angheluţă.

Cabinetele medicale care vor intra în programul de dotare sunt: cabinetul de gastroenterologie, cel de chirurgie generală, cabinetul de chirurgie vasculară, obstretică-ginecologie, urologie, oftalmologie, cardiologie, neurologie, laboratorul clinic-ambulatoriu, cabinetul ORL, zona de explorări funcţionale şi imagistică medicală, cabinetul de chirurgie maxilo-facială. Vor fi reabilitate şi cabinetele de audiometrie, psihiatrie, dermatovenerologie, alergologie şi imunologie clinică, hematologie, endocrinologie, radioterapie, geriatrie şi gerontologie, chirurgie toracică, neurochirurgie, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, oncologie medicală, ortopedie şi traumatologie, medicină internă, nefrologie şi cabinetul de medicină internă – diabet, nutriţie şi boli metabolice.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/11-2_milioane_lei_pentru_modernizarea_ambulatoriului_de_specialitate_al_Spitalului_Judetean_0_361164381.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Bugetele pentru investiţii ale spitalelor CJ Galaţi

În vreme ce Ministerul Sănătăţii umblă nu cu scalpelul, ci cu drujba ca să ne suprime spitalele, Consiliul Judeţului se străduieşte să găsească bani pentru a face investiţii care să le asigure modernizarea şi o bună funcţionare.

Astfel, potrivit informaţiilor care ne-au fost puse la dispoziţie de Consiliul Judeţului, pentru Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi s-au aprobat proiecte tehnice în valoare de 5.913.828 lei.

La Spitalul TBC s-au aprobat proiecte tehnice în valoare de 1.156.467 lei şi studii de fezabilitate de 2.184.277 lei, iar Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” va fi beneficiarul unor proiecte tehnice în valoare de 1.911.480 lei.

Spitalul din Iveşti, pe care Ministerul Sănătăţii vrea să-l desfiinţeze, are prevăzut în bugetul CJ 100.000 de lei pentru reparaţii capitale. Nici unitatea medico-socială de la Găneşti n-a fost uitată, ea având în plan un proiect tehnic de 1.630.780 de lei.

Ar mai fi de reamintit că în bugetul pe anul 2011, Consiliul Judeţului Galaţi a prevăzut 95 de miliarde de lei vechi pentru sistemul sanitar aflat în subordinea CJ, 1,8 miliarde de lei vechi fiind alocaţi pentru capitolul cheltuieli de funcţionare şi plata utilităţilor pentru cea mai mare unitate medicală din judeţ, Spitalul de Urgenţă Sf. Apostol Andrei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Investiţii la Spitalul TBC

La Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi, aleşii judeţului au dat undă verde pentru realizarea unor investiţii importante. Au votat proiecte tehnice în valoare de 1.156.467 lei şi studii de fezabilitate de 2.184.277 lei.

La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, aleşii şi-au dat acordul pentru participarea Spitalului TBC la Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă. Totodată, au aprobat şi studiul de fezabilitate pentru montarea unui sistem de încălzire în cogenerare destinat producerii de energie termică, cu valoare totală de 2.184.277,511 lei (inclusiv TVA). Chebac a precizat că în acest caz cofinanţarea CJ este de doar zece la sută, iar restul banilor vin de la Ministerul Mediului.

Aleşii au votat şi un proiect tehnic care vizează reţea de apă în incintă şi reţeaua exterioară de incendiu. Au fost de acord cu reparaţia capitală a corpului administrativ al Spitalului şi cu reabilitarea termică a corpului B. Reabilitarea presupune atât anveloparea exterioară a clădirii cât şi înlocuirea uşilor şi ferestrelor exterioare existente cu tâmplărie performantă energetic şi izolarea termică a planşeului din pod.

http://www.viata-libera.ro/articol-Investitii_la_Spitalul_TBC_3.html

Link to comment
Share on other sites

Reparaţii capitale la Spitalul de Boli Infecţioase

Deşi graţie planurilor Ministerului Sănătăţii ar putea să dispară de pe harta sănătăţii gălăţene, prin votul aleşilor judeţului, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” va beneficia de proiecte tehnice de reabilitare în valoare totală de 1.911.480 de lei.

Una dintre cele mai importante decizii luate de aleşi vizează reparaţia capitală a pavilionului de internări, proiectul tehnic fiind în valoare totală de 973.080 de lei. Graţie acestuia va fi reabilitat întregul pavilion, inclusiv instalaţiile aferente clădirii (termice, electrice, sanitare, de aer condiţionat), se vor face reparaţii şi igienizări la partea de construcţie.

Reparaţii capitale se vor face, printr-un proiect separat în valoare totală de 369.840,05 de lei, şi la instalaţia electrică subterană. Lucrările prevăd atât înlocuirea cablurilor electrice, cât şi refacerea căminelor si sistemului de ţevi, redimensionarea întregii instalaţii, conform consumului energetic real al unităţii.

Ultimul proiect aprobat se referă la reparaţia capitală a sistemului propriu de colectare şi tratare a apei uzate, în valoare totală de 298.560,08 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Reparatii_capitale_la_Spitalul_de_Boli_Infectioase_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Două secţii ale Spitalului Judeţean vor fi reabilitate

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac a anunţat că s-a reuşit obţinerea finanţării pentru reabilitarea secţiilor de Oncologie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean. Pentru ambele secţii, fondurile se ridică la 15 miliarde lei vechi. Banii vin de la Ministerul Sănătăţii, dar există şi o cofinanţare din partea Consiliului Judeţean. Ministerul Sănătăţii pune la dispoziţie fonduri pentru aparatura necesară în sala de operaţie unde masa stă gata să cadă şi ar putea provoca oricând accidente. Pentru secţia Terapie Intensivă au venit 64 de paturi, dar instalarea lor se va realiza gradual după reparaţia fiecărui salon în parte. La secţia de Oncologie reabilitarea se va face în două etape, pe jumătăţi de secţie. "Am demarat procedura de achiziţie pentru aparatură de specialitate în cadrul Ambulatoriului. Numai aparatul RMN costă 3,5 milioane de lei, valoarea investiţiilor în total pe SA se ridică la 1,8 milioane de euro. Eu sper ca până la sfârşitul lunii august lucrările de modernazirae să fie finalizate, pentru ca apoi să se facă achiziţiile" a declarat Eugen Chebac.

În curs de modernizare se mai află şi Farmacia Spitalului, unde se vor face investiţii de peste 5 miliarde de lei vrchi.

În paralel, din bugetul propriu, se vor moderniza secţiile de Fizioterapie şi de Arşi.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Administratie&articol=11

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Spitalele din Galaţi vor fi modernizate cu bani de la Consiliul Judeţului

CJ Galaţi investeşte peste şase milioane de lei în cele două unităţi medicale gălăţene. Vor beneficia de aceste investiţii 31 de saloane şi o secţie chirurgicală, iar Spitalul de Pneumoftiziologie se va extinde.

Consiliul Judeţului Galaţi investeşte peste 4, 5 milioane de lei în 31 de saloane ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, care au fost ocolite de programele de investiţii derulate anterior. Conform proiectului de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni, acestea se vor aplica la câte două rezerve de câte unul-două paturi şi vizează lucrări de reparaţii şi igienizare a spaţiului fiecărei rezerve, înlocuire cu tâmplărie termopan, modernizarea instalaţiilor utilităţilor aferente (apă, electrice, sanitare, termice, condiţionare aer-ventilaţie, alarmare camera de gardă, detectare incendii, aer medical comprimat-oxigen), precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de ambient (iluminare, telefon, prize conexiune internet şi televiziune).

De asemenea, va fi în sfârşit renovată şi secţia Chirurgie plastică- microchirurgie reconstructivă-compartiment arşi. Consiliul Judeţului a mai alocat peste 1,3 milioane de lei pentru modernizarea Ambulatoriului de Specialitate al spitalului. Banii vor merge către reparaţii care vizează atât partea de arhitectură, cât şi cea de instalaţii (apă, electrice, sanitare, încălzire, ventilaţie, canalizare).

„Aveam nevoie de aceşti bani. Spitalul a fost dat în folosinţă în anul 1972 şi de atunci nu s-a făcut mare lucru. Anul acesta s-a contribuit cu cea mai mare valoare din ultimii opt ani, peste un milion de euro. Investiţiile care vor avea loc aici înseamnă aducerea unităţii, dar şi a actului medical la un rang superior ”, ne-a declarat Lucean Mihalcea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Spitalul TBC se extinde

Investiţii se vor face şi la Spitalul de Pneumoftiziologie, acolo unde urmează să fie construit un corp de clădire nou, modern, complet utilat. Consiliului Judeţului va aloca peste 1,6 milioane de lei acestei unităţi medicale. Potrivit proiectului de hotărâre, această lucrare de investiţie este necesară pentru mărirea capacităţii de internare, pentru respectarea normelor europene impuse cu privire la spaţiul cuvenit fiecărui bolnav şi pat de spitalizare. „Prin mansardare s-a mărit practic suprafaţa utilă a construcţiei existente, realizându-se în plus un număr de 11 saloane şi rezerve pentru bolnavi cu anexele şi dotările aferente”, a declarat Eugen Chebac.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Ce sume s-au investit în spitalele preluate

Bucureştiul a investit, în 2010, cei mai mulţi bani în spitalele preluate, respectiv 129.701.000 de lei, la polul opus fiind cele din Olt şi Vrancea care nu au dat niciun leu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Conform Raportului MS, în anul 2008, la nivel naţional, consiliile judeţene şi primăriile au alocat pentru investiţiile din unităţile sanitare prevederi bugetare în valoare de 53,6 milioane de lei. În anul 2009, suma a crescut la 99 milioane de lei, pentru ca în anul 2010 aceasta să îşi majoreze valoarea de peste cinci ori, ajungând la 290,7 milioane de lei. În 2011, autorităţile locale au prevăzut pentru cheltuielile cu spitalele pe care le administrează suma de 344, 4 milioane de lei. În 2011, până la 31 mai au fost cheltuite peste 105 milioane de lei din prevederile bugetare ale autorităţilor locale pentru sistemul sanitar, a mai spus ministrul.

După descentralizare, atât în anul 2010, cât şi în 2011, o treime din suma alocată de către autorităţile locale pentru spitale a fost utilizată pentru funcţionarea administrativă a unităţilor (apă, lumină, canalizare, carburanţi, materiale sanitare etc), fiind vorba despre 104.902.000 lei în 2010, respectiv 111.317.000 lei în 2011. Pentru dotări cu aparatură medicală s-au alocat aproximativ 90.000.000 lei pe an.

În anul 2011, pe ultimele locuri la prevederi bugetare alocate unităţilor spitaliceşti sunt Vrancea cu 70.000 lei, Teleorman cu 205.000 lei, Ialomiţa cu 340.000 lei, Călăraşi cu 519.000 lei, Dâmboviţa cu 533.000 lei şi Vaslui cu 695.000 lei. Şi în 2011, autorităţile Capitalei au investit cei mai mulţi bani pentru sănătate, respectiv 118.051.000 lei (mai puţin decât în 2010), Cluj cu 18.413.000 lei, Bacău 17.989.o00 lei, Ilfov,14.270.000 lei, Prahova 13.612.000 lei, Galaţi 13.262.000 lei, Timiş 12.637.000 lei, Iaşi 11.919.000 lei, Maramureş 8.745.000 lei.

curierulnational.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Apa caldă menajeră a Spitalului Clinic de Urgenţă va fi asigurată de panouri solare

Spitalul clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” va beneficia de o investiţie ce include 154 de panouri solare plane şi două boilere de 5.000 litri, ce vor asigura apa caldă menajeră utilizată de bucătăria spitalului, de grupurile sanitare, precum şi pentru igienizare. Opţional va putea fi asigurată şi o parte a încălzirii spitalului.

Consilierii judeţeni au aprobat acoperirea contribuţiei CJ la investiţia cu fonduri nerambursabile, respectiv finanţarea cu 750.000 lei (TVA inclus) ce reprezintă cheltuieli eligibile ale proiectului „Instalaţie solară pentru prepararea apei calde menajere la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

În expunerea de motive a propunerii se arată necesitatea investiţiei ce va furniza apa caldă menajeră utilizată de cei 1.332 de pacienţi şi personalul de circa 2.030 persoane. În document se mai arată că „instalaţiile solare pentru încălzirea apei calde menajere economisesc energia clasică şi protejează mediul înconjurător. Randamentul de conversie a energiei solare în energie termică folosind panouri solare este de 77 – 85,1%”.

În prezent centrala termică a spitalului este echipată cu două cazane de abur şi două cazane de apă caldă, funcţionând pe combustibil gaze naturale. Centrala Termică nu este prevăzută cu vase de acumulare pentru apa caldă menajeră şi consumurile de vârf de apă caldă nu pot fi asigurate. În perioada rece a anului cele două cazane de apă caldă funcţionează la capacitate nominală, asigurând atât necesarul de energie termică pentru încălzire cât şi pe cel pentru apă caldă menajeră. Pe perioada de vară, cele două cazane asigură energia necesară preparării apei calde menajere funcţionând la parametri reduşi (sub 20 % din capacitate). Această funcţionare dezastruoasă a cazanelor duce la reducerea randamentului de funcţionare, creşterea consumului de combustibil şi îmbătrânirea prematură a cazanelor.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Bani pentru reparaţii şi modernizări la spitalele din Galaţi

Ministerul Sănătății a alocat peste trei milioane de lei pentru reparaţii şi modernizări la Spitalul Judeţean și spitalele de TBC şi Boli Infecţioase din Galați, a declarat astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Eugen Chebac.

Banii vor fi folosiți pentru modernizarea secţiei de oncologie și pentru repararea computerului tomograf al Spitalului Judeţean, dar şi pentru reabilitarea şi modernizare secţiilor de balneofizioterapie și de zi a Spitalului de Boli Infecţioase “Cuvioasa Parascheva”, potrivit Agerpres. Se dorește de asemenea reabilitarea grupurilor sanitare, recompartimentarea și igienizarea saloanelor și oficiilor.

Conform lui Eugen Chebac, se vor mai primi câte 200.000 de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru spitalele de TBC şi Boli Infecţioase. În plus, C.J. Galați a alocat 330.000 de lei pentru continuarea reparaţiilor capitale la secţia de balneofizioterapie a Spitalului Clinic Judeţean şi 238.000 de lei pentru consolidarea şi modernizarea secţiei de zi a Spitalului de Boli Infecţioase.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Ambulatoriu modernizat la Spitalul Judeţean Galaţi

Consiliul Judeţului(CJ) Galaţi a finalizat, joi, proiectul de modernizare, extindere şi dotare a ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Clinic "Sf. Apostol Andrei", care va prelua activitatea a patru policlinici din municipiul Galaţi.

Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Eugen Chebac, proiectul, în valoare de 10.685.084 lei, din care valoarea aferentă finanţării nerambursabile a fost de 8.271.048 lei, iar cofinanţarea asigurată de CJ Galaţi, de 2.414.036 lei, a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.

''Proiectul va avea un impact semnificativ pe plan local, implementarea sa asigurând accesul populaţiei la servicii medicale esenţiale de calitate prin îmbunătăţirea infrastructurii aferente funcţionării Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi. Practic, ambulatoriul preia funcţiile a patru policlinici care şi-au încetat sau redus drastic activitatea. Este vorba de policlinicile judeţeană, municipală, a combinatului siderurgic şi şantierului naval", a declarat Chebac.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 18 luni şi a constat în modernizarea spaţiilor şi instalaţiilor de utilităţi aferente vechiului ambulatoriu, introducerea unui serviciu medical nou prin extinderea imobilului şi realizarea unei construcţii unde va funcţiona un laborator RMN, dotarea a 30 de cabinete medicale, de diverse specialităţi.

''Beneficiari ai acestui ambulatoriu modern la standarde europene sunt toate persoanele care participă cu contribuţii la sistemul de sănătate, din judeţul Galaţi şi judeţele limitrofe. Prin darea în folosinţă a ambulatoriului va scădea cu 40 la sută încărcarea Spitalului Judeţean cu bolnavi, în sensul în care aceştia sunt mai întâi investigaţi şi dacă se impune, mai apoi, aceştia vor fi internaţi", a precizat Chebac.

În acest an, CJ Galaţi a investit în reţeaua sanitară aflată în subordinea sa aproximativ 6,7 milioane euro, bugetul iniţial pentru acest capitol fiind de aproximativ 1,5 milioane de euro.

antenasatelor.ro

Link to comment
Share on other sites

Ambulatorul Spitalului de Urgenţă nu are suficienţi medici

Medicii specialişti din spital nu sunt motivaţi finanaciar să lucreze şi în Ambulatoriu. Pentru unele cabinete, cum este cel de chirurgie bucomaxilo-facială, există un singur medic, care trebuie să se împartă între operaţii şi consultaţii

Lucrările de modernizare şi extindere a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei" Galați au fost finalizate şi 30 de cabinete au fost reabilitate şi dotate cu aparatură medicală nouă, inclusiv cu un angio-RMN.

Până aici toate bune şi frumoase numai că în cazul unora dintre cabinetele de specialitate încă nu se ştie dacă se vor găsi medici care să le deservească. De exemplu, la etajul al treilea al Ambulatoriului, pe şase uşi sunt montate plăcuţe cu inscripţia Chirurgie Bucomaxilofacială, numărul cabinetelor pentru această specialitate fiind cel puţin excedentar dacă avem în vedere că există un singur medic. Iar acesta lucrează şi în spital, unde opereză zilnic mai mulţi bolnavi, fiind unicul chirurg BMF-ist pentru populaţia judeţului Galaţi şi a celor limitrofe.

Practic, pacienţilor multora dintre cabinetele Ambulatoriului ar trebui să le acorde consultaţii, prin rotaţie, medicii specialişti din spital pentru că şansele angajării de doctori care să lucreze numai în policlinică sunt nule. „Este necesar ca ambulatoriul să beneficieze de o finanţare mai bună din partea Casei de Asigurări. Dacă în continuare vor fi impuse restricţii de genul, maximum 28 de consultaţii pe zi la un medic specialist, iarăşi vor fi cozi interminabile, cu programări pe termen lung, de luni de zile", a afirmat doctorul Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publcă Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Centrală termică de 1,3 milioane de euro la Spitalul Judeţean

* Proiectul va costa Consiliul Judeţului Galaţi aproximativ 5.700.000 de lei, bani eşalonaţi pe parcursul a patru ani * Cu toată modernizarea centralei, atmosfera se va încălzi cum trebuie abia după ce vor fi schimbate şi ferestrele de la saloane

„Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi funcţionează independent de restul oraşului. Investiţia este necesară deoarece cazanele actuale datează încă din timpul construcţiei spitalului (41 de ani – n.r.). La cererea de oferte postată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) au răspuns cinci participanţi, urmând ca firma care oferă cel mai mic preţ să fie numită câştigătoare”, a declarat juristul Alina Nicolau, şef Serviciu tehnic - administrativ din cadrul spitalului. Deşi firma câştigătoare trebuia să fie numită până la sfârşitul lunii septembrie, Spitalul judeţean a cerut o amânare de 25 de zile a "termenului de transmitere a rezultatului procedurii către ofertanţi", se arată în documentul postat pe SEAP. Conducerea spitalului a motivat această amânare prin "numărul mare de documente de eligibilitate, devize şi fişe tehnice ce necesită a fi verificate în amănunt şi prin existenţa în stadiul de verificare şi a altor proceduri de achiziţie lucrări".

Lucrare în paralel

Modernizarea centralei termice şi a instalaţiilor adiacente nu ar fi însă utilă şi fără schimbarea instalaţiei de ţevi şi conducte, veche şi ea, pe alocuri, de când spitalul. În urmă cu aproximativ doi ani, au început, tot cu bani de la Consiliul Judeţului Galaţi, lucrările de reabilitare a conductelor purtătoare de fluide. Investiţia a costat 9.700.000 de lei şi este programată să se încheie peste trei ani.

Instalaţie nouă la ferestre vechi

Aproximativ jumătate din totalul celor 28 de secţii cu paturi din cadrul Spitalului Judeţean sunt încă nemodernizate. Acest lucru înseamnă că în ciuda unei centrale termice şi a unor conducte noi, mare parte din căldura ajunsă în saloanele secţiilor nemodernizate se va pierde din cauza tâmplăriei vechi a ferestrelor şi a termoizolaţiei deficitare. „Există şi aici planuri pentru modernizarea restului de secţii. Sperăm să obţinem bani atât de la autorităţi, cât şi din donaţii, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul pavilioanelor deja modernizate. Doar în cazul secţiei Oftalmologie, spre exemplu, estimarea investiţiei este de 1.600.000 de lei. Noi estimăm că şi restul secţiilor vor fi reabilitate pe parcursul următorilor cinci ani”, adaugă Alina Nicolau.

Ce presupune modernizarea

Detaliat, modernizarea centralei termice a spitalului presupune montarea unui cazan de apă caldă, montarea de schimbătoare de căldură, realizarea unui sistem de decantare şi filtrare a returului de apă încălzită, realizarea unui sistem integrat de reglare şi automatizare, înlocuirea, repararea şi completarea instalaţiilor termomecanice, izolarea termică şi marcarea corespunzătoare a instalaţiilor hidraulice, reabilitarea instalaţiei electrice, igienizarea spaţiului, amenajarea spaţiului tehnic şi a unui grup sanitar. „Modernizarea pompelor de recirculare presupune înlocuirea grupurilor de pompare a apei reci, a agentului termic, condensului şi apei uzate, igienizarea spaţiilor şi înlocuirea circuitelor şi tablourilor de alimentare cu energie electrică”, se arată în caietul de sarcini al lucrării. Nu în ultimul rând, investiţia prevede şi realizarea unui sistem de hidranţi exteriori cu crearea de trasee şi terminale aferente, montarea de grupuri de pompare şi cuplarea lor la circuitul de apă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sperăm să obţinem bani atât de la autorităţi, cât şi din donaţii, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul pavilioanelor deja modernizate

 Banii erau si sigur mai sunt; problema este ca sunt cheltuiti aiurea : daca adunam banii aruncati de primarie si consiliul judetean pe biserici, gala de box, "datorii" Apaterm, vopsit borduri cu var, marcaje rutiere peste gropi, s.a.m.d., gasim fonduri suficiente pentru acoperirea investitiilor.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Unitatea de Primiri Urgenţe intră în reabilitare

Gălăţenii cu probleme de sănătate ar face bine ca în următoarele luni să nu se mai ducă la Urgenţe pentru cele mai mici necazuri! Secţia va intra în curând în reabilitare, personalul lucrând deja la mutarea compartimentelor, unde, în următoarele luni, vor fi primite cazuri urgente. Restrângerea provizorie a camerelor de gardă în zona veche a urgenţelor va presupune şi o limitare a spaţiului destinat pacienţilor şi aparţinătorilor, dar măsura este absolut necesară pentru buna desfăşurare a lucrărilor a Unităţii în care iarna se îndură frigul, iar vara se moare de cald.
Renovarea Unităţii de Primiri Urgenţe va dura circa şase luni şi va presupune, printre altele, recompartimentări, instalarea unui sistem de climatizare, montarea unui tavan fals care să îmbrace cupola de plexiglas precum şi modificarea garajului astfel încât să poată avea acces şi ambulantele înalte, care în prezent nu pot intra în spaţiul destinat autosanitarelor. Pentru toate aceste operaţiuni, urgenţele chirurgicale şi cele medicale vor fi mutate, temporar, în locul unde până acum era Supravegherea, la Urgenţe Chirurgie se va muta Stabilizarea, iar Dispeceratul îşi va găsi provizoriu loc pe holul care face legătura între Policlinică şi UPU. Accesul bolnavilor se va face pe la intrarea de la Urgenţe Stomatologice. Noua aşezare nu este definitivă, ea putând suferi modificări.
"Lucrările de reabilitare se vor desfăşura în două etape, finanţarea fiind asigurată de Consiliul Judeţean", a precizat Mihaela Debita, managerul Spitalului de Urgenţă.
Un efect neplăcut al acestor lucrări ar putea fi şi creşterea duratei de aşteptare a pacienţilor în Urgenţe.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Lucrările la Spitalul Judeţean Galaţi, întârziate de lipsa banilor şi de proiectarea greşită

Vor păşi în noul an printre materiale de construcţie, unelte şi muncitori în salopetă. Vorbim despre medicii şi pacienţii Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Galaţi, care a fost modernizată parţial. Jumătate arată a spital, jumătate a clădire părăsită. Iar ce s-a terminat a fost proiectat greşit.

Peste 200 de pacienţi ajung zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi. Este locul în care totul se petrece contratimp. Nu însă şi pentru muncitorii care lucrează la modernizarea unităţii. Deşi proiectul a fost realizat încă de acum cinci ani, abia acum doi ani s-a organizat licitaţia, lucrările au început în 2013 şi nu s-au terminat nici acum.

Dispeceratul, compartimentul de urgenţe medicale minore şi stabilizarea au fost terminate. La fel şi garajul pentru ambulanţe. Din cauza întârzierilor şi a lipsei de comunicare, a apărut o problemă - ambulanţele de nouă generaţie sunt prea înalte pentru a încăpea în garaj.

„Proiectarea a fost făcută în urmă cu câţiva ani buni şi normal că proiectul a mai suferit modificări. Este modul de activitatea al acestui serviciu, de noutăţile care au apărut în activitatea lor şi de care a trebuit să ţinem cont”, a declarat Mihaela Debita, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.

Compartimentul de internări-externări, ortopedia şi cabinetele de radiologie vor fi finalizate abia la anul. Viteza cu care s-au realizat lucrările a fost direct proporţională cu sumele alocate de către consiliul judeţean Galaţi.

Din cauza asta acest contract a fost pe o perioadă de trei ani încheiat, la timpul acela. Ca atare nu putem să spunem că am avut banii dar nu s-a putut realizat contractul din vina cuiva”, a spus Marian Vicleanu, vicepreşedintele CJ Galaţi.

Vestea bună este că a fost rezolvată cea mai gravă problemă. Acoperişul din plastic transparent, din cauza căruia clădirea a fost inundată, a fost înlocuit.

Până în prezent, s-a investit un milion de lei. Iar pentru a finaliza întreaga unitate de primiri urgenţe mai trebuie cel puţin 300.000. Autorităţile speră să fie gata în primăvara anului viitor, dar termenul nu este sigur.

digi24.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Investiţii de peste 700.000 euro pentru reabilitarea mai multor secţii din Spitalul Judeţean Galaţi

La ultimă şedinţă a Consiliului Judeţean Galaţi au fost aprobate două proiecte de hotărâre care vizează reabilitarea unor secţii din Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei’’ Galaţi. Este vorba despre hotărârile privind Proiectul tehnic pentru obiectivul de investiţie „Reparaţii capitale Bloc Naşteri şi Internări” şi Proiectului tehnic pentru obiectivul de investiţie „Reparaţii capitale pentru reabilitare etaj 1 corpurile C, D, E” din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.

Proiectul investiţiei „Reparaţii capitale pentru reabilitare etaj 1, corpurile C, D, E”, cu valoarea totală de 2.163.330,0 lei (inclusiv TVA) prevede efectuarea lucrărilor de recompartimentare grupuri sanitare şi de igenizare (zugrăveli lavabile), înlocuire pardoseli din saloane, căi de acces şi grupuri sanitare, înlocuire tâplărie interioară şi exterioară, faianţare pereţi, redimensionare instalaţie electrică conform necesarului de putere, precum şi reabilitarea instalaţiilor din grupurile sanitare şi a instalaţiilor termice de încălzire (corpurile de încălzire), a instalaţiei de oxigen şi aer comprimat, astfel încât să fie respectată legislaţia impusă de U.E. în domeniul medical.

Investiţia „Reparaţii capitale Bloc Naşteri şi Internări” din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, cu valoarea totală de 1.179.164,27 lei (inclusiv TVA) prevede executarea reparaţiilor capitale în Blocul de Naşteri şi Internări prin efectuarea lucrărilor de igenizare (zugrăveli lavabile), înlocuire pardoseli din saloane, căi de acces şi grupuri sanitare, înlocuire tâplărie interioară şi exterioară, faianţare pereţi, redimensionare instalaţie electrică conform necesarului de putere, precum şi reabilitarea instalaţiilor din grupurile sanitare şi a instalaţiilor termice de încălzire (corpurile de încălzire), a instalaţiei de oxigen şi aer comprimat.

”Prioritatea noastră continuă să fie sănătatea gălăţenilor. Astfel, am aprobat în această şedinţă reabilitarea secţiei Bloc Naşteri, a secţiilor de Chirurgie toracică şi Chirurgie plastică şi reparatorie”, a afirmat preşedintele CJ, Costel Fotea, care a mai adăugat că preconizează ca în luna decembrie să se desfăşoare procedura de achiziţie, urmând ca cel târziu în primăvara anului viitor să înceapă lucrările.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Conductele Spitalului Județean vor fi înlocuite

Consiliul Județean Galați a aprobat, marți, proiectul tehnic și detaliile de execuție pentru o lucrare de înlocuire a conductelor purtătoare de fluide din Spitalul Județean Sf. Apostol Andrei. Potrivit președintelui CJ Galați, Costel Fotea, proiectul are o valoare totală de 10 milioane de lei și prevede înlocuirea tuturor conductelor de la subsolul spitalului, dar și cele de la celelalte etaje, fiind vorba despre conducte extrem de vechi.

"Spitalul are peste 47 de ani de când este construit, iar conductele sunt vechi, avem probleme la subsol, sunt pierderi mari de apă, mai apar avarii și este risc de infecție. Inițial, proiectul a fost evaluat la 17 milioane de lei, însă valoarea s-a diminuat la 10 milioane, pentru că s-au mai realizat și alte lucrări de modernizare a mai multor secții, lucrări în cadrul cărora mai multe conducte au fost înlocuite. Totuși, vorbim de peste 50% din conductele din spital care sunt vechi și care vor fi înlocuite. Lucrarea va fi scoasă la licitație și probabil prin februarie-martie va fi adjudecată, după care vor începe lucrările, astfel încât, până la finele lui 2017 să se încheie aceste lucrări", a spus Costel Fotea, adăugând că pe lângă lucrarea de modernizare a rețelei electrice din Spitalul Județean (lucrare în valoare de 2,1 milioane de lei), înlocuirea conductelor va face ca spitalul să își desfășoare activitatea în condiții mult mai bune.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Lucrări ample la Spitalul Judeţean şi Spitalul de Boli Infecţioase

Consiliul Judeţului Galaţi are în vedere realizarea unor ample investiţii în spitalele ce ţin de insituţia judeţeană. Spre exemplu, la Spitalul Judeţean este prevăzută consolidarea şi creşterea eficienţei energetice, cu o investiţie de 69.266.507 lei. Lucrările propuse prin acest proiect au ca principal obiectiv sporirea eficienţei energetice prin: consolidarea structurala a clădiri spitalului şi ambulatoriului, termoizolarea anvelopei clădirilor, înlocuirea tâmplăriei acolo unde este cazul, refacerea hidroizolaţiilor, modernizarea instalaţiilor de distribuţie şi transport egent termic pentru încalzire, modernizarea instalaţiilor de apă rece şi caldă, înlocuirea echipamentelor cu un consum energetic mare şi introducerea de sisteme alternative pentru cogenerare energie din surse regenerabile care să asigura minim 10% din necesarul energetic, precum şi refacerea finisajelor.

O altă invetiţie priveşte acceleratorul liniar de particule şi un computer tomograf pentru simularea tratamentelor în radioterapie (plus amenajarea spaţiilor unde vor fi instalate echipamentele), cu un efort financiar de 18 milioane lei.

Mai sunt prevăzute: reparaţii capitale la Secţia de chirurgie plastică şi Secţia de chirurgie toracică la etajul 1 - 1.884.000 lei; reparaţii capitale la Secţia Medicală 1, tronsonul ABC, la etajul 7 - 1.800.000 lei; reparaţii capitale la Laboratorul clinic de la etajul 1 - 900.000 lei; reparaţii capitale la Blocul de naşteri şi internări, etajul 2 - 958.000 lei; reabilitarea instalaţiei electrice - 890.000 lei; parcare supraetajată – 6.502.511 fără TVA.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase sunt prevăzute lucrări la un corp nou de clădire, da valoarea va fi stabilită în urma studiului de fezabilitate. Lucrările preconizate vizează: laborator de biologie moleculară, zona dedicată extracţiilor de acizi nucleici şi preparării mixurilor, cameră sterlizare, vestiare, saloane cu 1, 2 şi 3 paturi cu grup sanitar în interior, cameră de recoltare analize, cameră pentru consultaţii pacienţi, cabinete medicale, cameră pentru vizitatori, amfiteatru şi săli de lucru pentru practica studenţilor.

De asemenea, se vor face investiţii pentru creşterea eficienţei energetice la Pavilionul B al Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (898 452 lei). Lucrările preconizate prin proiect sunt lucrări de bază privind consolidarea fundaţiilor, decopertarea pereţilor, cămăşuirea pereţilor, colmatarea pereţilor interiori, demontarea şarpantei, demontarea planşeului peste etaj, înlocuirea planşeului peste etaj, construirea şarpantei, centrală fotovoltaică, refacerea rampei de acces, realizarea sistemului de termoizolaţii, refacerea finisajelor exterioare, amenajări pentru protecţia mediului, instalaţii electrice de înlocuire a corpurilor de iluminat.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Bani publici irosiţi la Spitalul Judeţean. CJ a demarat o anchetă

Angajaţii Spitalului Judeţean care lucrează în spălătoria unităţii sanitare şi-au desfăşurat activitatea, până de curând, în condiţii inumane, la temperaturi de 40-50 de grade Celsius, din cauză că noua instalaţie de climatizare, la care „s-a tăiat panglica” în urmă cu doar doi ani, este doar o glumă proastă.

Consiliul Judeţean (CJ) a investit, în legislatura trecută, din bugetul propriu, aproximativ un milion de lei în reabilitarea ventilaţiei artificiale a blocului alimentar şi a spălătoriei, pentru ca, în final, lucrarea să se dovedească a fi un real eşec, din cauză că instalaţia nu funcţionează nici pe departe la parametri optimi. Conform proiectului de hotărâre iniţiat de fosta conducere a Consiliului Judeţean şi aprobat de aleşi în august 2012, investiţia ar fi trebuit să îmbunătăţească microclimatul din incinta celor două săli. „Aerul umed cu temperaturi ridicate, ce se acumulează în incinte ca urmare a proceselor tehnologice de preparare a hranei şi spălării şi igienizării echipamentelor este evacuat forţat în exterior, creându-se astfel condiţii normale pentru desfăşurarea activităţilor din aceste incinte. Lucrările de reabilitare a ventilaţiei se realizează concomitent cu cele de igienizare şi reabilitare a spaţiilor (înlocuiri de tâmplărie PVC, vopsitorii, zugrăveli, reparaţii pavimente şi faianţă pereţi), se execută cu respectarea legislaţiei impusă de UE (…)”, se arată în hotărârea adoptată de aleşi în 2012.

Aer condiţionat, în loc de climatizare reabilitată şi… tăcere

După mai multe sesizări ale Sindicatului Solidaritatea Sanitară, care a reclamat reprezentanţilor spitalului condiţiile inumane în care îşi desfăşoară activitatea personalul instituţiei, conducerea unităţii sanitare a ales să rezolve această problemă prin achiziţia şi montarea mai multor aparate de aer condiţionat. În schimb, nu a dispus vreo anchetă pentru a afla din ce cauză nu funcţionează instalaţia de climatizare (exemplu: proiect prost făcut sau lucrări defectuoase) şi nici măcar nu a informat actuala conducere a Consiliului Judeţean, ordonatorul principal de credite şi instituţia care, de altfel, a şi finanţat această investiţie.

Cel puţin, asta reiese din declaraţia preşedintelui CJ, Costel Fotea, care a afirmat că a aflat despre aceste probleme de la jurnalişti. „Voi trimite o echipă tehnică, să vedem care sunt cauzele, de ce acea instalaţie nu funcţionează la capacitate sau de ce nu asigură o climatizare optimă pentru spălătorie. Voi trimite o echipă de specialişti să vadă despre ce este vorba, ce s-a întâmplat. Este prima dată când aflu că acolo nu funcţionează la parametri optimi instalaţia şi sunt probleme. Până în momentul de faţă, nimeni nu mi-a adus la cunoştinţă că ar fi probleme cu climatizarea. Vă garantez că voi verifica şi vom şi rezolva”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, care a şi dispus de altfel efectuarea unui audit în unitatea sanitară pe care o are în subordine.

Dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului Judeţean, nu a dorit să comenteze prea mult problemele semnalate, spunând că aşteaptă ca reprezentanţii CJ să finalizeze auditul. „Cine a greşit, să plătească, dacă a greşit. O să dăm în judecată responsabilul, dacă va fi cazul. Nu ştiu dacă lucrarea a fost cu probleme sau nu, pentru că nu sunt de specialitate. Ştiu că la recepţia unei lucrări există o comisie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Consiliului Judeţean şi nu numai… Nu am ce să vă zic mai mult. Acolo va fi cald tot timpul”, a declarat managerul spitalului, care a ţinut totodată să sugereze că o parte din vină revine şi angajaţilor spălătoriei din cauză că deschid geamurile şi instalaţiile de răcire nu mai fac faţă. Întrebată ce firmă a executat lucrările de reabilitare a sistemului de ventilaţie, dr. Mihaela Debita a spus că nu îşi aminteşte.
Vom reveni cu rezultatele auditului comandat de conducerea Consiliului Judeţean.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Investiţii de peste 3 milioane de euro la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi

Gălăţenii vor avea la dispoziţie tehnologii medicale şi servicii de sănătate din ce în ce mai performante deoarece la Spitalul de Boli Infecţioase Sf.Cuvioasă Parascheva Galaţi se va construi un nou corp de clădire în care va funcţiona un laborator de microbiologie moleculară pentru evaluare imunologică şi virusologică dotat la cel mai înalt nivel, precum şi două noi secţii medicale.

În ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, au fost aprobaţi indicatorili tehnico - economici în vederea realizării unui laborator de microbiologie moleculară pentru evaluare imunologică şi virusologică a pacienţilor cu infecţii HIV şi pentru stabilirea diagnosticului molecular al altor infecţii virale cronice, infecţii bacteriene, camere de sterilizare, arhivă, secţie dermatologie şi infecţii transmise sexual, secţie boli infecţioase I, amfiteatru, săli lucrări practice, cabinet didactic, vestiare.

Potrivit documentaţiei, proiectul prevede o construcţie care va avea regim de înălţime D+P şi forma de L, şi va fi structurată pe 3 zone, astfel: Zona Şcolarizare cu 1 amfiteatru, săli lucrări practice, cabinet medici, cabinet asistenţi, vestiare; Zonă Laboratoare cu cabinete specifice, magazie, depozit, vestiare; Zonă Tehnică cu centrală termică, centrală ventilaţie; Zonă acces cu lift. La parter s-a prevăzut: Secţie medicală 1, Secţie medicală 2 cu saloane, cabinete tratament şi cabinet medici, oficii alimentare şi Zonă întreţinere cu camera lenjerii, materiale sanitare, etc.

Referitor la acest subiect, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea a declarat: ”Vom construi un laborator de microbiologie moleculară pentru evaluare imunologică şi virusologică a pacienţilor cu infecţii HIV şi pentru stabilirea diagnosticului molecular al altor infecţii virale cronice. Construcţia va avea în jur de 2.700 - 3.000 mp. Astăzi (n.r. - 30 martie 2018) s-au aprobat indicatorii tehnico-economici urmând ca în cel mai scurt timp să fie demarată procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţie”.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 14,5 milioane de lei adică peste 3 milioane de euro.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Bani pentru sănătatea gălăţenilor. Consiliul Judeţean şi Primăria bagă peste cinci milioane de euro în spitale

 • Consiliul Judeţean va construi un nou spital la "Infecţioase"
 • Investiții de peste 10,6 milioane de lei, în spitalele Primăriei

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi continuă să investească, în acest mandat, sume extrem de importante pentru modernizarea şi extinderea unităţilor sanitare gălăţene, pe lista investiţiilor în sănătate, un domeniu subfinanţat de-a lungul timpului, aflându-se toate spitalele din reţeaua CJ. Ultimul proiect care a primit votul consilierilor judeţeni, în şedinţa de la finele săptămânii trecute, vizează construcţia de la zero a unei clădiri la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasă Parascheva”, în care va funcţiona un Laborator de microbiologie moleculară, o secţie „dermatologice şi infecţii transmise sexual” şi o secţie „boli infecţioase I”. Investiţia este estimată la peste trei milioane de euro (14.088.441 de lei cu TVA) şi va fi finanţată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. „Este vorba practic despre un spital nou, o clădire nouă. Proiectul este intitulat „Laborator microbiologie moleculară pentru evaluarea imunologică şi virusologică a pacienţilor cu infecţii HIV şi pentru stabilirea diagnosticului molecular al altor infecţii virale cronice, infecţii bacteriene, cameră de sterilizare, arhivă, secţie dermatologice şi infecţii transmise sexual, secţie boli infecţioase I, amfiteatru, săli lucrări practice, cabinet didactic, vestiare”. Va fi o construcţie de aproape 3.000 de metri pătraţi. S-au aprobat indicatorii tehnico-economici, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie scoasă la licitaţie procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean. Potrivit documentaţiei votate de aleşi, construcţia va avea demisol, parter şi va fi în formă de L, cu laturile mari de 57,25m x 40,30m şi laturile mici de 15,55m x 15,55m. „La demisol s-a prevăzut: Zonă Şcolarizare cu un amfiteatru, săli lucrări practice, cabinet medici, cabinet asistenţi, vestiare; Zonă Laboratoare cu cabinete specifice, magazie, depozit, vestiare; Zonă Tehnică cu centrală termică, centrală ventilaţie, alarmă, curenţi slabi; Zonă acces cu lift. La parter s-a prevăzut: Secţie medicală 1, Secţie medicală 2 cu saloane, cabinete tratament şi cabinet medici, oficii alimentare; Zonă întreţinere cu cameră lenjerii, materiale sanitare, deşeuri, ploscar etc”.

Investiții de peste 10,6 milioane de lei, în spitalele Primăriei

Compartimentul de primiri urgenţe de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" din Galaţi va fi reabilitat, extins, modernizat şi dotat, iar la Spitalul de Psihiatrie "Elisabeta Doamna" va fi construit Centrul memoriei, pentru depistarea, diagnosticul şi tratamentul tulburărilor cognitive. Sunt investiţii a căror valoare cumulată depăşeşte 10,6 milioane de lei, în majoritate fonduri externe, pentru care aleşii locali şi-au dat votul. Consilierii locali au aprobat studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru două obiective de investiţii importante pentru sănătatea gălăţenilor. Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea compartimentului de primiri urgenţe de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi implică o investiţie de 9.336.859 de lei, bani de la bugetul local şi din fonduri externe. Conform hotărârii aleşilor, intervenţiile vizează parterul corpului C - care are în prezent funcţiunea de compartiment primiri urgenţe - şi care va fi recompartimentat. Se vor reface în totalitate finisajele, se vor executa lucrări de termoizolare la interior, pentru a nu modifica faţada clădirii, şi vor fi înlocuite în totalitate elementele de tâmplărie. În cadrul extinderii Unităţii de primiri urgenţe, se va realiza un corp cu subsol, parter şi etaj. La subsolul îngropat, pentru a corespunde normelor de siguranţă în exploatare a compartimentului de imagistică şi radiologie, vor fi camere pentru computerul tomograf, angiograf şi rezonanţă magnetică nucleară, dar şi spatii anexe şi vestiare. Parterul, care se va conecta la corpul C existent, va funcţiona ca un compartiment de primiri urgente unitar, prevăzut cu sală de aşteptare şi paturi rulante, iar la etaj vor fi spaţii pentru medici şi spaţii administrative. Finisajele vor fi specifice unităţilor spitaliceşti - vopsea lavabilă albă, antibacteriană şi tratată bactericid la pereţi - vor fi modernizate reţelele sanitare şi instalaţia de distribuţie a fluidelor medicale, vor fi reabilitate reţelele de apă şi canalizare şi va fi înlocuită în totalitate instalaţia electrică interioară, iar accesele în unitatea de primiri urgenţe se vor acoperi cu câte o copertină semitransparentă. De asemenea, vor fi amenajate spaţii de aşteptare în aer liber şi jardiniere, se vor reface terasele, treptele de acces, rampele pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, trotuarele, aleile şi parcajele adiacente. Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni.

Centrul Memoriei

În cadrul PRO Memory - Dezvoltarea serviciilor de sănătate mentală în România şi Republica Moldova, finanţat prin Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova, ar putea fi construit un corp nou lângă pavilionul de Psihiatrie III al Spitalului de Psihiatrie "Elisabeta Doamna". Aici va funcţiona Centrul Memoriei, pentru depistarea, diagnosticul şi tratamentul tulburărilor cognitive. Faţă de un cabinet obişnuit, Centrul Memoriei va avea o echipă multidisciplinară, alcătuită din medici geriatri, psihiatri, psihologi, neurologi, care vor realiza o evaluare completă, cu stabilirea diagnosticului corect şi precoce al demenţelor, iar familiile bolnavilor vor fi consiliate şi sprijinite în îngrijirea acestora. Centrul Memoriei permite diagnosticul diferențial al demenței de alte boli care pot fi tratate și care sunt potențial reversibile (depresie, hipotiroidie, hipovitaminoză B12 etc), Hotărârea Consiliului Local. În clădire vor fi amenajate două cabinete medicale, o sală de aşteptare, grupuri sanitare şi un amfiteatru pentru activităţi educaţionale, toate dotate cu mobilier specific. În curte se vor realiza lucrări de sistematizare verticală şi se vor amenaja noi locuri de parcare. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, iar valoarea totală se ridică la 1.313.900 de lei, bani de la bugetul local şi din Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova. Scopul final al acestor investiţii este desfăşurarea activităţilor medicale în condiţii optime, conform normelor actuale, raportat la numărul de bolnavi, Hotărârea Consiliului Local.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Investiţie de 2 milioane de euro pentru extinderea Spitalului din Găneşti

Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat procedurile de achiziţie publică pentru executarea lucrării "Extindere capacitate cazare cu 50 de paturi UMS Găneşti". Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat cu asocierea S.C. Lemacons S.R.L & S.C. Cricons S.R.L, cu o valoare de 9.844.600 lei, fără TVA, adică peste 2 milioane de euro.

"Vom construi la Unitatea Medico-Socială Găneşti, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi, un corp nou de clădire cu 50 de locuri pentru pacienţii cu probleme psihice grave. Avem deja peste 60 de cereri de internare în aşteptare. Noul pavilion va îmbunătăţi condiţiile de cazare pentru pacienţii internaţi la UMS Găneşti, va duce la optimizarea circuitelor medicale şi la asigurarea unui spaţiu adecvat pentru fiecare pacient", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

La demisol vor fi amplasate spaţiile tehnice şi bucătăria, la parter sala de mese, farmacia şi spaţiile pentru îngrijirea pacienţilor, la etajul întâi se va afla o zonă pentru personal şi una cu rezerve pentru pacienţi, iar cel de-al doilea etaj va fi destinat în totalitate pacienţilor. În apropierea noului pavilion se va amenaja şi o parcare cu 35 de locuri.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Perioada de garanţie este de 36 de luni de la recepţia lucrării.

În prezent, la Unitatea Medico-Socială Găneşti sunt internaţi 125 de pacienţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.