Jump to content

Siemens informatizează Combinatul


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Siemens informatizează Combinatul

Compania germană Siemens implementează pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi un soft ce va permite planificarea şi controlul producţiei. Conducerea Combinatului va putea monitoriza astfel în timp real întregul flux tehnologic, de la sleburile din oţel care constituie materie primă pentru laminoare până la rulourile de tablă care sunt încărcate pe vapoare pentru a fi livrate clienţilor.

Siderurgicul din sudul Moldovei tocmai a bătut palma cu gigantul german Siemens, care îi va furniza, contra cost, un program informatic de planificare şi monitorizare a producţiei. Valoarea contractului nu a fost făcută publică, dar surse din interiorul Combinatului au dezvăluit că ea ar fi de ordinul câtorva milioane de euro. Softul, numit Manufacturing Execution System (MES), va fi implementat până la sfârşitul anului 2013 şi, susţin nemţii de la Siemens, va genera îmbunătăţirea performanţelor siderurgicului gălăţean. „MES facilitează plasarea fiecărei comenzi în producţie, în timp ce controlează stocurile şi capacitatea existentă de topire şi de turnare, laminoarele de benzi la cald, laminoarele de benzi la rece şi laminoarele de tablă groasă. Scopul acestui flux informaţional atotcuprinzător este acela de a controla producţia mai rapid şi mai flexibil, menţinând totodată o calitate ridicată a produselor şi reducând consumul de energie şi de materie primă”, se arată în comunicatul emis de Siemens pe 8 februarie, după semnarea contractului cu ArcelorMittal Galaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, softul ajută şi la stabilirea indicatorilor de performanţă ai Combinatului, contribuind astfel la îmbunătăţirea continuă a fluxului de producţie.

Programul va fi implementat în unitatea gălăţeană de experţi provenind de la două firme ale grupului german. „Proiectul va fi realizat de Siemens VAI Metals Technologies (membră a Diviziei de Soluţii Industriale a Siemens) şi de Quintiq (subsidiar Siemens specializat în producţia de software pentru planificare şi sistematizare)”, precizează Siemens.

Amintim că reducerea consumului de materie primă şi de energie, îmbunătăţirea calităţii produselor şi creşterea competitivităţii Combinatului Siderurgic ArcelorMittal Galaţi au constituit principalele obiective ale actualei echipe manageriale, încă de la instalarea acesteia, în 2009.

http://www.viata-libera.ro/articol-Siemens_informatizeaza_Combinatul_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.