Jump to content

Maşiniştii Teatrului Muzical protestează împotriva directorului


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Maşiniştii Teatrului Muzical protestează împotriva directorului

Atmosferă încordată la Teatrul Muzical! Şase maşinişti au protestat în faţa instituţiei pentru că managerul Florin Melinte nu le-a permis să intre în teatru. Oamenii spun că au ajuns la limita disperării şi vor intra în greva foamei.

Astăzi, la ora 17.00, trebuia să se joace „Spectacolul de Revistă”. Acesta nu va mai avea loc deoarece managerul teatrului, Florin Melinte, nu le-a permis maşiniştilor să intre în instituţie. „Melinte a lăsat un bilet la poară în care scrie că: «Maşiniştii nu au voie să intre în teatru. Spectacolul s-a suspendat». Nu ştim din ce motiv. Mâine este avanpremiera la «Sânge Vienez» şi dânsul face repetiţia cu personal neautorizat precum croitori, balerini şi şefi de la tehnic. Aceşti oameni sunt expuşi pericolului”, spune Dumitru Ciochină

„Vom intra în greva foamei”

Angajaţii au ajuns la limita disperării şi sunt hotărâţi să intre în greva foamei. „Când spui Melinte, spui Stalin, Hitler şi Ceauşescu. Eu am rate la bănci de 500 de lei şi un salariu de 300 de lei. Soţia este în şomaj, am un copil de doi ani jumătate. Am ajuns să mănânc zilnic ceapă cu pâine. Voi intra în greva foamei, nu pot risca să-mi pierd locuinţa”, s-a plâns Dumitru Ciochină, în vârstă de 36 de ani.

În aceeaşi situaţie este şi Romulus Ferencz: „Luna aceasta am primit 370 de lei. Ne-au tăiat orele în mod abuziv. Este bătaie de joc. Nu avem cu ce să ne plătim facturile la utilităţi”.

„Sunt actor cu studii superioare şi primesc un salariu de 500 de lei. Aşa doreşte dombnul Florin Melinte. Acest abuz nu mai poate continua. Vom protesta până autorităţile se vor sesiza şi îl vor demite pe manager. Nu se poate să lucrăm în asemenea condiţii. E o cazarmă, nu o instituţie de cultură”, ne-a spus Ionuţ Negrişanu, actor.

Incidentul de astăzi nu este singular. Miercuri, în stare avansată de ebrietate, directorul Teatrului „Nae Leonard", Florin Melinte, s-a luat la harţă cu o actriţă. Femeia a leşinat şi a fost dusă cu Salvarea la spital. Angajaţii teatrului spun că acest comportament a devenit „o normalitate" pentru managerul Florin Melinte.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Scandal-Teatrul-Muzical-Galati-Melinte_0_425957650.html

Link to comment
Share on other sites

De vina sunt doar medicii ca au ajutat la aducerea pe lume a unor astfel de creaturi, dar si profesorii! De mila, Base-Udrea(sau cum o chema de fapt)&gasca de tradatori de neam - ca UDMR vrea si legea ?nationalitatilor? cand aia veche era considerata revolutionara in Europa au reusit sa termine o scoala care, iata, Base are dreptate: scoate doar tampiti! Ca s-a uitat in oglinda inainte de a vorbi! Ce experienta are in cultura ?melinte (mancator de linte si buruieni=puturos-ca nu munceste- => nume de familie! Asa ca astia specialisti mancatori de buruieni de generatii decid astazi. Sa ne mai miram?

Link to comment
Share on other sites

Dezamagitor sa vezi ce se intampla intr-o institutie, cu atat mai mult, intr-o institutie de cultura. Si mai trist este, cand ceea ce se imtampla pleaca de la niste oameni care ar trebui sa imparta altora un crampei de cultura, atat cat a mai ramas, caci putini sunt cei care inca isi mai fac timp sa mai mearga la cate un spectacol. Un conflict vechi, nascut acum cativa ani, intre doua tabere (caci asa arata acum colectivul Teatrului Muzical "Nae Leonard" Galati) sustinut de niste oameni a caror prioritate este nu promovarea culturii, ci mentinerea unor ambitii.

Nu dau dreptate nici uneia dintre tabere, fiecare parte are dreptate si greseste in acelasi timp.

Multe de discutat, pentru cei care cunosc despre ce e vorba. Sa vedem unde se ajunge.

Link to comment
Share on other sites

In Iasi, teatrul dramatic, de opera si opereta au aceeasi sala de spectacole. Cu traditie dar, mai ales, super-culturala. In Galati, ambitia unor ?secretari de partid - pe linie culturala? a despartit cultura si a anulat orice sansa afirmare. Situatia de astazi este cu mult mai grava. Artistii galateni primeau, cand primeau, locuinta in M19-M20 sau Katanga in timp ce populatia de tip katanga primea in centru si pe langa teatru. La 12 -01 noaptea nu circulau masini sau travaie. Nici astazi nu este mai acceptabil. Deci: contre la serviciu, contre in viata de zi cu zi, contre pentru un minim de trai decent necesar unei persoane gratulate de Dumnezeu cu ceva ce lipseste majoritatii si calca pe nervi - pana la ura - munca, respectul si pasiunea.

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

Angajaţii compartimentului tehnic l-au reclamat pe directorul Florin Melinte la Inspectoratul Teritorial de Muncă

Maşiniştii care lucrează la instituţia de cultură au fost trimişi astăzi în concediu de odihnă, cu toate că erau liberi, după ce în weekend o reprezentanţie a fost suspendată pentru că salariaţilor de la tehnic nu li s-a permis accesul în teatru.

Telenovela dintre angajaţii Teatrului Muzical "Nae Leonard" şi conducerea instituţiei a continuat astăzi. Dimineaţă, maşiniştii au aflat că nu pot intra în teatru pentru că au fost trimişi în concediu de odihnă. Aceştia au depus o plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi pentru că li s-ar fi interzis în mod abuziv să intre în teatru. "Cum poate să ne trimită în concediu de odihnă când noi eram oricum liberi? Noi muncim sâmbătă şi duminica, când avem spectacole, iar luni şi marţi suntem liberi", ne-a declarat unul dintre angajaţi, Dumitru Ciochină.

Salariaţii departamentului tehnic din teatru susţin că directorul Florin Melinte a adus în locul lor croitori şi balerini, ce pun în pericol artiştii care joacă pe scenă pentru că nu ştiu să opereze elementele de decor şi instalaţiile de scenă. Maşiniştii sunt supăraţi şi pentru că directorul Teatrul Muzical, Florin Melinte, s-a obişnuit să le taie nejustificat din zilele de muncă. "Noi am fost să donăm sânge. Avem adeverinţele eliberate, unde se precizează foarte clar că ziua respectivă este considerată zi liberă. Nu şi pentru domnul Melinte, care face doar ce vrea el", ne-a precizat Romulus Ferencz.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un_nou_scandal_la_Teatrul_Muzical-_Angajatii_compartimentului_tehnic_l-au_reclamat_pe_directorul_Florin_Melinte_la_Inspectoratul_Teritorial_de_Munca_0_427157649.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.