Jump to content

Preţurile terenurilor au scăzut în 2010 cu 15-30%


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Preţurile terenurilor au scăzut în 2010 cu 15-30%

Preturile terenurilor au continuat sa scada anul trecut, astfel ca in Bucuresti tranzactiile s-au incheiat la preturi cu 15%-30% mai mici decat in 2009, in timp ce in orasele de provincie scaderea a fost mai abrupta, potrivit unui raport realizat de compania de consultanta imobiliara Colliers International.

Astfel, in zonele centrale din orase precum Brasov, Cluj, Constanta si Timisoara preturile terenurilor au variat intre 300 si 600 de euro/mp, iar in zonele de perifierie intre 50 si 200 de euro/mp.

Pe de alta parte, in Galati, Sibiu, Iasi si Ploiesti preturile terenurilor din zonele centrale au oscilat intre 250 si 500 de euro/mp, iar cele din zonele periferice intre 50 si 150 de euro/mp.

"Piata de terenuri va ramane o piata a cumparatorilor, in care tranzactiile se vor incheia doar la preturi competitive. Nu estimam scaderi mari de preturi in viitor, ci doar ajustari minore ale preturilor in limita marjelor negocierii, si anume 15-20% din pretul cerut", a declarat Mihai Bogza, associate director in cadrul departamentului de terenuri al Colliers International.

http://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/colliers-preturile-terenurilor-au-scazut-cu-15-30-in-2010-56808

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.