Jump to content

Prejudiciu de peste un miliard de lei vechi la primăria din Tuluceşti


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Prejudiciu de peste un miliard de lei vechi la primăria din Tuluceşti

Imediat după preluarea mandatului de primar în comuna gălăţeană Tuluceşti, Petrică Bratu a constatat lipsuri din gestiune care depăşesc 117.000 de lei noi. L-a acţionat pe fostul primar în judecată, dar justiţia a respins cererea. Acesta a ajuns la concluzia că vinovat de cele întâmplate este fostul primar, Florin Bogatu, şi l-a obligat să restituie suma amintită. Bunurile a căror lipsă a fost constatată sunt dintre cele mai diverse, pornind de la cămăşi pentru femei, pantaloni, uşi, birouri de calculator, plase de tenis, o maşină de tăiat cartofi, o pompă submersibilă sau un feliator de pâine. „I-am imputat şi prejudiciul pe care ni l-a creat fostul primar prin faptul că nu a uzat de toate căile legale de atac pentru a împiedica plata unor penalităţi de întârziere în valoare de 32.000 de lei", ne-a declarat Petrică Bratu, primarul comunei Tuluceşti.

În replică, fostul edil susţine că nu este responsabil de nimic din ceea ce i se impută. „Nu am înţeles motivul pentru care sunt tras la răspundere materială, fiindu-mi imputată o sumă importantă de bani fără a se explica legătura de cauzalitate între sumele imputate şi sentinţele judecătoreşti ataşate sau mijlocele fixe şi obiectele de inventar, care sunt în curs de clarificare", a precizat Florin Bogatu.

Tribunalul Galaţi a adecis totuşi ieri că nu sunt suficiente dovezi din care să reiasă că fostul primar al comunei Tuluceşti este vinovat de haosul din documentele instituţiei şi lipsa a numeroase bunuri din patrimoniul acesteia. Mai mult decât atât, a stabilit ca aurorităţile locale să îi plătească şi cheltuielile de judecată lui Florin Bogatu în sumă de 2.000 de lei. Primăria Tuluceşti mai poate ataca decizia cu recurs la Curtea de Apel Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_pagubiti-buni-plata_0_428357267.html

Link to comment
Share on other sites

Tribunalul Galaţi a adecis totuşi ieri că nu sunt suficiente dovezi din care să reiasă că fostul primar al comunei Tuluceşti este vinovat

(...)

Mai mult decât atât, a stabilit ca aurorităţile locale să îi plătească şi cheltuielile de judecată lui Florin Bogatu

Deci unde e vinovatul, prejudiciul etc.???

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.