Jump to content

Toţi proprietarii de locuinţe trebuie să-şi repare faţadele


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Toţi proprietarii de locuinţe trebuie să-şi repare faţadele

Ministerul Dezvoltării şi Turismului a lansat un proiect de lege prin care proprietarii de locuinţe cu faţade degradate vor fi obligaţi să le renoveze, dacă nu fac asta din proprie-iniţiativă. “Deţinătorii de orice fel ai clădirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de închidere perimetrală, pun în pericol sănătatea, viaţa, integritatea fizică şi siguranţa populaţiei şi/sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit şi a spaţiilor publice urbane, în temeiul şi cu respectarea legislaţiei în vigoare privind calitatea în construcţii şi a prezentei legi, sunt obligaţi ca, din proprie iniţiativă, să ia măsuri de realizare a lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei clădirilor” se arată în proiectul de lege elaborat de Ministerul Dezvoltării.

Renovările se vor face pe baza unor programe multianuale stabilite de autorităţile locale. Acestea se vor ocupa şi de inventarierea clădirilor la care trebuie intervenit şi de notificarea proprietarilor care refuză să şi le renoveze.

Lucrările se vor face pe cheltuiala proprietarilor, iar dacă aceştia refuză, lucrările vor fi efectuate de stat, care se va îndrepta apoi asupra proprietarului pentru a şi-recupera cheltuielile. Totuşi, dacă proprietarii au venituri pe membru de familie sub câştigul mediu net pe economie, lucrările vor fi plătite de stat. De asemenea, asociaţiile de proprietari şi deţinătorii de apartamente pot beneficia de credite bancare garantate de stat, cu dobândă subvenţionată.

Legea stabileşte amenzi pentru primari şi pentru proprietarii clădirilor care trebuie renovate. În primul caz, dacă primarul nu face identificarea clădirilor şi a proprietarilor lor, amenda este cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de lei. În al doilea caz, dacă deţinătorii clădirilor care au fost notificaţi să şi le renoveze nu contractează lucrările de proiectare şi construcţie, amenda este cuprinsă între 5.000 şi 8.000 de lei.

http://www.money.ro/marea-renovare--elena-udrea-obliga-toti-propretarii-de-locuinte-sa-si-repare-fatadele_860581.html

Link to comment
Share on other sites

Totuşi, dacă proprietarii au venituri pe membru de familie sub câştigul mediu net pe economie, lucrările vor fi plătite de stat

daca eu nu mai am bani de platit rata la banca, mie nu vine sa imi plateasca statul. va trebui sa ma mut intr-o locuinta pe care mi-o permit.

Daca un proprietar nu isi poate permite sa isi intretina locuinta, de ce sa plateasca statul? Cu comunismul asta gen asigurari sociale pentru tot poporul se toaca banii care ar putea fi folositi in alta parte.

Link to comment
Share on other sites

Madam ar trebui sa posteze intai instructiunile de aplicare dar, mai ales, celebrele "note telefonice" de inscriere a firmelor interesate de executie - personal de conducere+actionari cu specificatie expresa APARTENENTA POLITICA (Eventual contributia la partid din ultimii 2 ani jumate). Ca nu poate sa inscrie OBLIGATORIU chiar toti proprietarii care, oricum, dupa ?gestionarea crizei de gasca BASE? au cam ramas fara bani!

referitor:Daca un proprietar nu isi poate permite sa isi intretina locuinta, de ce sa plateasca statul? Cu comunismul asta gen asigurari sociale pentru tot poporul se toaca banii care ar putea fi folositi in alta parte. :

Daca nu plateste statul, madam va deveni brusc neinteresata si se va taragana problema prin comisiile PDL.

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.