Jump to content

24 de milioane pentru programele de sănătate derulate în Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

24 de milioane pentru programele de sănătate derulate în Galaţi

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi a primit banii alocaţi în acest an pentru medicamentele necesare persoanelor care sunt tratate prin Programele de Sănătate derulate de Ministerul Sănătăţii. Peste 24 de milioane de lei s-au alocat în acest an pentru finanţarea Programelor Naţionale de Sănătate în judeţul Galaţi. Este vorba de finanţarea programelor prin care cei bolnavi de HIV-SIDA, TBC ori alte maladii primesc gratuit medicaţie de la stat.

Defalcat pe programe, cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru programul de Oncologie. „Pentru aceşti bolnavi s-au alocat 11.420.000 lei, în timp ce pentru finanţarea programului HIV-SIDA sunt disponibili 4.763.000 lei. Pentru medicaţia gratuită a celor care sunt diagnosticaţi cu TBC, anul acesta s-a alocat 292.000 de lei, în timp ce pentru tratarea bolnavilor de diabet sunt disponibile 6.150.000 de lei.

Dacă anul trecut, pentru finanţarea afecţiunilor cuprinse în programele de sănătate s-au alocat peste 22 de milioane de lei, în acest an s-au dat cu 9,03% mai mulţi bani. Aceste sume noi le dăm spitalelor în care se derulează Programele Naţionale de Sănătate şi cei care coordonează aceste programe îşi plătesc furnizorii”, a precizat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, Olimpia Buzia.

În Programele Naţionale mai sunt cuprinse şi alte afecţiuni, unele chiar foarte rare, pentru care, de asemenea, s-au alocat bani. De exemplu, pentru tratarea celor care suferă de hemofilie s-au alocat în 2011 339.000 lei, în timp ce bolnavilor de talasemie li se vor lua medicamente în valoare de 29.000 de lei, iar celor care suferă de scleroză li s-au alocat 189.000 lei. Pentru tratarea afecţiunilor endocrine s-au alocat 34.000 de lei, iar pentru osteoporoză 33.000 de lei. Pentru medicaţia gălăţenilor care au suferit transplanturi s-au alocat în acest an 121.300 lei.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/24-de-milioane-bani-pentru-programele-de-sanatate-derulate-in-galati-4034.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.