Jump to content

Ziua Naţională de Chiulit


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ziua Naţională de Chiulit

O parte dintre elevii unui colegiu din municipiul Galaţi vor să sărbătorească vinerea viitoare ineditul eveniment. Pe lângă evitarea orelor, liceenii vor să lanseze şi o replică umoristică la adresa numărului mare de sărbători din România.

În acest sens, elevii de la Colegiul Pedagogic „Costache Negri" au trimis un mesaj pe reţelele de socializare prin care îi invită pe toţi liceeni să absenteze de la ore pe 25 februarie. Totodată, aceştia sunt invitaţi să vină în Grădina Publică, cel mai mare parc din oraş, pentru a serba ineditul eveniment.

Conform estimărilor optimiştilor, între 450 şi 1.500 de liceeni vor participa la acest eveniment. Cu toate acestea, organizatorii de ocazie sunt mai realişti şi declară că este la fel de posibil să nu vină mai nimeni. „Este un eveniment nou, inedit. Nu ştiu dacă toţi colegii sau elevii care au promis că vor veni la la acest eveniment se vor şi ţine de cuvânt. Probabil că nu, dar noi încercăm, să vedem ce iese", ne-a declarat Oana, unul dintre liceenii care au lansat această proiect.

Manifestarea are şi un caracter satiric la adresa nenumăratelor sărbători care sunt ţinute în România în cursul unui an. "M-am gandit că, dacă în ţara noastră se face câte o zi naţionala pentru orice, iar de chiuleala naţionala de la liceu n-am auzit, mi-a venit ideea cu ajutorul unui prieten sa fac eventul ăsta. Ne găsim în Grădina Publică din Galaţi. Găsim noi ce să facem, numai şcoală nu! Veniţi şi voi cu idei noi pentru a ne distra de Ziua Naţionala de CHIULIT!!!!", aşa sună unul dintre anunţurile publicate pe reţelele de socializare.

Iată câteva dintre reacţiile elevilor referitoare la posibilitatea organizării unui astfel de eveniment.

"Cea mai bună idee pe anu ăsta, dar să fim mulţi tare... nu 15", a spus Mircea.

"Nu mai bine stăm acasă şi dormim până la 14:00 in loc să ne treziţi dimineaţa, să ajungem până la Grădina Publica?", a declarat Cosmin.

"Ar fi ceva interesant, dar va fi mai greu cu adunarea", a fost mesajul postat de cel care s-a semnat Agapinu.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Liceeni_galateni_propun_o_noua_sarbatoare-_Ziua_Nationala_de_Chiulit_0_430756960.html

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca e asa, Relu... daca ar fi o zi oficiala de chiulit, n-ar mai interesa pe nimeni. Ar fi zi libera, nu chiulit.

Ideea e tocmai faptul ca e "impotriva" a ceea ce e oficial.

Nu despre asta a fost dintotdeauna vorba la spiritul tinar?

Cind eram in facultate si eram toti in greva, tot "chiul" s-ar fi chemat dintr-un punct de vedere. Numai ca noi voiam doar sa demonstram ceva.

Asa e si cazul lor... Eu, sa mai fiu la virsta lor, m-as baga instant. Cred ca ar fi super sa te vezi cu colegii in Gradina Publica vineri :) Nu mi-as face un obicei din asta, dar nici nu cred ca e cazul...

Edited by katman
Link to comment
Share on other sites

măi, nu sunt un sfânt ... recunosc, mă mai fofilez și eu :d... dar de la a te sustrage de la niște treburi, sub un motiv temeinic, și până la a „oficializa” chiulul, mai e cale lungă...

iar pe 25 februarie, ce naiba să faci, unde să te duci, decât să te afunzi în vreun local?

țin minte, pe vremea liceului, făceam un fel de chiul în masă, dar cu profesorul respectiv ... adică n-avea profu' chef de oră, ok, „hai, la iarbă verde!” ... dar asta se întâmpla primăvara ... mergeam în parcul copiilor din Țiglina 1, ne puneam pe bănci sau pe iarbă și stăteam de vorbă, era cu totul altceva...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.