Jump to content

Un milion de euro de la UE pentru cultivatorii de roşii


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un milion de euro de la UE pentru cultivatorii de roşii

Vestiti candva pentru rosiile gustose si carnoase, agricultorii romani primesc un ajutor nesperat de un milion de euro. Autoritatile de la Bruxelles sunt gata sa vireze suma in conturile celor care se angajeaza sa-si dubleze sau sa-si tripleze productia.

Oficialii de la Bruxelles sunt gata sa ofere fiecarui cultivator in parte 1.725 de euro pe hectar. Ca sa primeasca banii, fermierii vor trebui sa demonstreze ca pot sustine un ritm de 8.000 de kilograme pe luna. In acest fel se spera ca vom importa mai putine legume din Turcia, dar nu se poate baga mana in foc ca rosiile astfel produse vor avea un nivel de pesticide mai scazut ca cele de afara.

O recolta de 8 tone la hectar nu e mare scofala, se lauda gospodarii care acum reusesc sa produca si 60 de tone pe hectar, pe care le vand apoi cu 4 lei kilogramul in magazine.

Si nu va ingrijorati nici in privinta calitatii, ne calmeaza producatorii. De exemplu, cultivatorii din comuna Matca, judetul Galati, sustin ca stropesc culturile doar de patru ori intr-un an, si doar cu substante bio. Problema lor este alta. "Nu credem in ajutor de la Guvern pana nu ii vedem in mana. Am mai auzit de ajutoare date cu dedicatie si am ramas cu buza umflata", spune Mircea Croitoru, cultivator legume.

Partea buna este ca banii vin de la Uniunea Europeana si nu de la buget.

In carti au intrat deocamdata doar 38 de producatori. Lista ramane deschisa. Hotararea prin care se vor acorda acesti bani a fost semnata de ministrul Agriculturii si urmeaza sa fie aprobata in Guvern.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/un-milion-de-euro-de-la-ue-pentru-cultivatorii-de-rosii-vezi-conditiile.html

Link to comment
Share on other sites

Si nu va ingrijorati nici in privinta calitatii, ne calmeaza producatorii. De exemplu, cultivatorii din comuna Matca, judetul Galati, sustin ca stropesc culturile doar de patru ori intr-un an, si doar cu substante bio.

Nu ne ingrijoram. Clar e bio.

Adica aia de la UE, pe unde se mai face agricultura, chiar pe bune, fac referire la o productie (minima, ce-i drept) de 8 tone/ha, iar ai nostri - ca brazii - vin si spun ca ei scot 60 de tone. BIO.

"Mare scofala...".

Si raiosi, si cu coada pe sus.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.