Jump to content

Violenţa în şcolile gălăţene


dcp100168

Recommended Posts

Violenţa în şcolile gălăţene

În ultimele zile, trei incidente destul de grave s-au petrecut, culmea, în licee de prestigiu. Toţi elevii implicaţi au fost mutaţi disciplinar la alte şcoli şi vor avea notă mai mică la purtare.

Trei cazuri de violenţă petrecute în decursul a doar câteva zile în şcoli relativ bune din Galaţi, ne duc cu gândul la apariţia unui fenomen.

Primul caz de violenţă s-a înregistrat la Colegiul Pedagogic "Costache Negri", acolo unde doi băieţi, unul de-a XI-a, celălalt de-a XII-a, s-au bătut în incinta clasei. Cel mai mare s-a ales cu mai multe răni, fiind trimis la cabinetul medical al liceului. După acest incident, ambii elevi au fost mutaţi disciplinar. Conducerea liceului nu-şi explică această exacerbare a violenţelor din şcoli. "Simt o mare dezamăgire când constat că educaţia, politeţea şi bunul simţ pierd în faţa violenţei verbale sau fizice. Şcoala trebuie să fie o zonă sacră, în care elevii învaţă să fie toleranţi, să-i accepte pe ceilalţi şi să respecte regulile", spune directorul Liceului Pedagogic, Daniela Popa.

Al doilea caz de violenţă şcolară s-a înregistrat tot săptămâna trecută, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia". Conflictul de aici a fost de o intensitate ceva mai mică, dar este tot un caz clar de violenţă. Doi elevi şi-au tras mai întâi două palme, după care au trecut la împărţit pumni, în văzul colegilor. Ambii elevi au fost propuşi pentru mutare disciplinară.

Cel mai grav este însă cazul de la Colegiul Cuza, petrecut miercurea trecută. Trei elevi de clasa a XII-a au ajuns, de la o simplă ceartă, la o încăierare în toată regula. Unul dintre ei s-a ales cu un scaun în cap, care i-a produs leziuni serioase. Consiliul profesoral a decis mutarea lor disciplinară. „Eu cred că această creştere a numărului de violenţe în şcoli poate fi pusă pe seama faptul că cei mai mulţi trăiesc şi se complac într-o lume violentă, cu filme de groază şi jocuri dure", spune directorul Colegiului Cuza, Gabriel Enache.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cod-saptamana-Galati-incaierari-sangeroase_0_433156747.html#commentsPage-1

Link to comment
Share on other sites

Eu una cand aud de chestia asta cu "scazutul notei la purtare" ma bufneste rasul zau.Oare cat de mult ii afecteaza pe ei chestia asta?Parca ii si vad...mamaaaa,mi-a scazut nota la purtare :((:(( ....hai sa fim seriosi 8-| .Si sincer nu ma mira ca se intampla asa ceva in liceele cu prestigiu,ptr ca acolo sunt in mare parte copii de bani gata,copii rasfatati,copii ai caror parinti sunt prea ocupati cu facutul banilor ca sa se mai implice si in educatia progeniturilor lor.

Si oricum un singur gardian pe scoala mi se pare prea putin...ar trebuie sa fie unul la fiecare nivel ca sa se poata face ceva in sensul asta.

Link to comment
Share on other sites

Eu una cand aud de chestia asta cu "scazutul notei la purtare" ma bufneste rasul zau.

Si oricum un singur gardian pe scoala mi se pare prea putin...ar trebuie sa fie unul la fiecare nivel ca sa se poata face ceva in sensul asta.

In ceea ce priveste scazutul notei la purare , pe unii chiar ii afecteaza pentru ca pot ramane repetenti din cauza acestei medii. Cat priveste gardienii nici daca ar fi unul la fiecare etaj nu ar face fata, intra in cardasie cu elevii si de aici compromisurile, poate la scolile generale sa functioneze. Gardienii nu ii pot amenda, doar ii pot desparti sau ii pot duce la director, in schimb un politist comunitar are mai multe drepturi si poate actiona altfel si ar mai fi o solutie : aceea a instalarii camerelor video. Depinde mult si de educatia copilului sau de materialul genetic cu care este inzestrat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.