dcp100168 Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 RCS negociază preluarea UPCIn aceste zile se discuta in strainatate o intelegere prin care RCS-RDS, principalul operator de cablu si de DTH, sa preia reteaua competitorul sau UPC in Romania.Atit RCS cit si UPC au afaceri pe mai multe piete este europene, astfel incit tranzactia ar putea insemna cedarea Romaniei de catre UPC in schimbul unui alt teritoriu, la care sa renunte RCS.Efectele unei astfel de miscari sint incalculabile nu doar pentru piata de cablu si de platforme TV prin satelit, ci si pentru cea de furnizori de internet. Desi nu exista cote de piata unanim recunoscute, RCS si UPC reprezinta impreuna, aproape la orice estimare, cel putin 55% din piata!http://www.tolo.ro/2011/02/24/rcs-negociaza-preluarea-upc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 (edited) Asta o sa insemne internet de vitza melcului precum stiu cei de la RCS&RDS si probabil multe canale de cablu desfiintate. si preturi ENORME!!!! PACAT! Eu am incheiat un contract cu UPC pe 2 ani! PRIN CRE SE STIPULEAZA CLAR CA NU AI VOIE SA IMI SCMPEASCA SERVICIILE PE PERIOADA ACESTUI CONTRACT. Acum vine RC si ce o sa faca? O sa imi scumpeasca factura si contractul nu va mai fi valabil ca era valabil doar pe numele UPC, nu? Edited February 24, 2011 by George Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviudeep Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 (edited) Confunzi... RDS ofera cele mai bune abonamente de internet din tara... Si dat fiind ca UPC nu reuseste sa concureze cu RDS de aia vor sa vanda Insa nu vei plati mai mult ci vei plati ca orice abonat RDS adica MULT MAI PUTIN decat iti cer hotii astia de la UPC! Dar probabil ca ptr tine, RDS ar face fericiti o exceptie sa te tina 2 ani cu tarifele practicate de UPC PS: Aceasta achizitie este deocamdata un zvon... Vom vedea daca se va adeveri. Edited February 27, 2011 by silviudeep Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 UPC-ul e chiar minoritar acum așa că nu văd de ce nu ar vinde afacerea.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 (edited) Eu nu cred. Sau daca ar fi sa platesc mai putin as avea si servicii de calitate mult mai slaba decat ofera hotii astia cum ii numesti tu. Tu cate canale tv ai? vreo 50 sau daca ai Digi de la ei cu noroc vreo 80. Ei bine eu am 137! Tie cand ti-a picat ultima data netul? probabil saptamana trecuta. Mie nu mi-a mai picat de anu trecut. Ei bine am avu anul asta intreruperi neglijabile pana sa vorbesc cu peratorul isi si revenise. Eu ma refer la intreruperi mai mari de o ora, nu am mai avut de prin toamna. Edited February 27, 2011 by George Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviudeep Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 (edited) @George eu te sfatuiesc sa te mai informezi Vei observa ca in top ca nr de abonati RDS conduce detasat urmat de Romtelecom si mai apoi de prietenii tai de la UPC. Plus ca UPC nici daca vrea nu poate oferi aceleasi viteze de internet ca RDS pentru ca nu -i tine reteaua aia "smechera" de coaxial Nu intru in mai multe detalii tehnice cu tine ca sigur te pierd pe drum! Si ca sa stii, netu nu a mai cazut de mult si in general merge foare bine. Mai nou RDS ofera si IPTV unde nr de programe va depasesi cu mult UPC_ul tau cand va fi lansat oficial...Pe cand UPC doarme... SI ca si comparatie, pe RDS Maxpackul are cel mai mic pret din tara...Asta ca sa iti dau un exemplu... Un foarte simplu search pe google vei vedea diferentele... Insa daca tu esti multumit de serviciile lor e f bine, sa tot aiba UPC clienti ca tine... Sa auzim de bine! NOROC! LE: Ca si grila de progorame ai peste 70 in analogic si peste 100 la digital! Cu progame in exclusivitate, pe care UPC nu o sa le aiba vreodata! SI inca o chestie Digi este aceasi firma: Digi cablu, Digi Satelit, Digi Net, Digi Tel, Digi Mobil si Digi Play! Cu alte cuvinte singurul operator care ofera la ora actuala 6 servicii complete de telecomunicatii. UPC inca sforaie si de aia probabil vor fi si ei inghititi de RDS... Edited February 28, 2011 by silviudeep Link to comment Share on other sites More sharing options...
Derago Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Cine are nevoie de sute de programe TV!? Sau e doar o chestie de cine are mai multe ala e cel mai bun? (ma refer la furnizorii de TV) Chiar va uitati la toate!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 RCS caută bani ca să cumpere UPCIntentia celor de la RCS&RDS de a cumpara rivala UPC Romania este una serioasa. Zoltan Teszari, care detine 43% din RCS, a contactat deja mai multe banci, printre care Goldman Sachs si JP Morgan pentru a finanta operatiunea. Afacerea i-ar costa pe cei de la RCS&RDS circa 300 de milioane de dolari. Tranzactia, care ar aduce monopolul celor de la RCS&RDS pe piata romaneasca, este cel putin ciudata, avand in vedere ca cei de la RCS au de platit anul acesta 175 de milioane de dolari la banci, iar pana in 2012, alte 375 de milioane de dolari. Pentru o parte din aceste datorii, RCS a pus gaj 51% din actiunile sale.http://www.carieremedia.ro/2011/03/07/rcs-cauta-bani-ca-sa-cumpere-upc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted March 15, 2011 Author Share Posted March 15, 2011 Fuziunea dintre RCS/RDS si UPC ar crea un monopol pe pietele de distributie TV si internet fixDin datele pe care le am se confirma faptul ca daca RCS&RDS si UPC ar fuziona ar depasi 50% din piata de distributie semnal TV, ceea ce ar duce la monopol, a declarat vineri ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Mai mult, acesta spune ca posibila fuziune ar crea o entitate care ar detine aproape 70% din piata de distributie de semnal TV prin cablu si peste 50% din piata serviciilor de internet fix. Daca o astfel de tranzactie va avea loc, Consiliul Concurentei si autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) sunt cele care vor analiza si decide daca este vorba sau nu de o situatie de monopol, a mai mentionat acesta.Contactat vineri de catre HotNews.ro, Bogdan Chiritoiu a reiterat faptul ca cele doua companii nu au facut nici un anunt la Consiliul Concurentei (CC) privind o posibila fuziune. Potrivit legii concurentei, se prezuma, pana la proba contrara, ca una sau mai multe firme nu se afla in pozitie dominanta, in situatia in care cota sau cotele cumulate pe piata relevanta nu depasesc 40%.http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-8382396-exclusiv-video-ministrul-comunicatiilor-fuziunea-dintre-rcs-rds-upc-crea-monopol-pietele-distributie-internet-fix.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts