Jump to content

Şi-a modificat maşina ca să poată transporta ţuică în rezervor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şi-a modificat maşina ca să poată transporta ţuică în rezervor

Daca tot e la moda masina ecologica, un barbat din Galati s-a gandit sa alimenteze cu ... tuica de prune. Isi modificase autoturismul, astfel incat sa poata aduce alcool din Republica Moldova in rezervor.

Barbatul de 37 de ani le-a spus vamesilor ca tuica este pentru nunta.

Vamesii l-au amendat cu 10.000 de lei si i-au luat si bautura ascunsa in rezervor. Carburantul il tinea in locul lichidului de parbriz. Cu un an in urma, vamesii l-au prins cu tigari de contrabanda, tot din Republica Moldova.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/si-a-modificat-masina-ca-sa-poata-transporta-tuica-de-prune-ilegal.html

Link to comment
Share on other sites

Contrabandist de rachiu moldovenesc, de dragul nunţii vărului

Lucrătorii vamali gălăţeni şi poliţiştii de frontieră au depistat ieri, la Punctul de Trecere al Frontierei Galaţi-Girgiuleşti, un bărbat de loc din Galaţi care deţinea o Dacie cel puţin bizară. La prima vedere maşina părea că se alimentează din „aer” cu alcool. Omul venea din Republica Moldova, de la fratele său, şi avea un rezervor nou-nouţ la Dacie. „Echipei de control i-a fost atrasă atenţia de faptul că rezervorul nu era conectat la motor. La un control mai atent s-au descoperit în rezervor circa 45-50 litri de alcool din Republica Moldova. Maşina era alimentată de fapt dintr-un alt rezervor improvizat în faţă, în locul în care se află alimentarea cu lichid pentru spălarea parbrizului”, a precizat purtătorul de cuvânt al DRVAO Galaţi, Sorin Niţă.

Bărbatul prins cu alcoolul în sac o cam dădea pe după vişin. „Pentru nuntă am luat rachiul, am o nuntă. Ce să fac dacă la vamă nu te lasă decât cu 1 litru? Aşa am trecut 30, dar erau pentru consumul propriu pentru nuntă, v-am spus. Cum mergea maşina? Păi cum să meargă, cu rachiu şi cu benzină”, spunea Ion Gheorghiţă, gălăţeanul de 37 de ani prins în vamă cu ţuica în sac.

Poliţiştii de frontieră l-au luat la ochi. „Bărbatul a încercat să scape de acuzaţii motivând că avea nevoie de alcool pentru o nuntă, dar oricum a încălcat legea, aşa că va fi sancţionat”, a precizat Marcel Antohe, purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi. Gălăţeanul dornic de rachiul moldovenesc de contrabandă a scăpat fără a i se confisca Dacia, dar s-a ales cu o amendă usturătoare. Omul va scoate din buzunar vreo 10.000 de lei, aşa că probabil ar fi ieşit mai ieftin să cumpere legal alcoolul. Vameşii spun că bărabtul nu e la prima abatere şi că a mai fost prins, mai demult, cu ţigări de contrabandă. Atunci nu a spus pentru ce eveniment fericit din familie îi trebuiau.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/contrabandist-de-rachiu-moldovenesc-de-dragul-nuntii-varului-4154.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.