Jump to content

Accident cu maşina Poliţiei, pe Coşbuc


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Accident cu maşina Poliţiei, pe Coşbuc

Grav accident în această după-amiază, într-un cartier din Galaţi, după ce un taximetrist care n-a sesizat semnalele acustice şi luminoase ale Loganului de la Cercetări Penale al IPJ nu a acordat prioritate.

Poliţiştii se întorceau de la o anchetă şi se îndreptau spre alta. Taximetristul a ajuns la spital cu multiple traumatisme. Accidentul de circulaţie a avut loc pe strada Coşbuc. O maşină de Poliţie aflată în misiune a fost lovită de un taxi. Coliziunea s-a produs în jurul orei 15.45, iar şoferul taxiului a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Din primele cercetări s-a constatat că taximetristul nu a auzit semnalele acustice şi luminoase ale maşinii de Poliţie şi a intrat în plin în ea. „În urma coliziunii, taximetristul a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale", a declarat inspectorul principal Bogdan Carp, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Maşina de Poliţie a fost avariată serios în urma impactului cu taxiul.

Poliţiştii urmează să stabilească cine se face vinovat de producerea accidentului.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Accident_cu_masina_Politiei-la_Galati-_Un_taximetrist-in_stare_grava-la_spital_0_434356809.html#commentsPage-1

Link to comment
Share on other sites

Cred ca ar trebui reformulat putin, ceva de genul: "o masina de politie a lovit un taxi", deoarece masina de politie este accidentata frontal.

Daca taximetristul ar fi lovit masina de militie, aceasta din urma ar fi avut avarie pe lateral...

Si daca tot se duceau in misiune sa faca si ei dovada acestui lucru.

Link to comment
Share on other sites

Pai nu prea au cum sa faca dovada ca erau in misiune! ;) Nu exista foi de parcurs sau ceva de genul asta!

Dar daca avea semnalele acustice si vizuale in functiune, si asta se poate demonstra cu martori, avea prioritate! Taximetristul trebuia sa cedeze trecerea!

Link to comment
Share on other sites

Belea mare, mașinile astea cu sirene! Era s-o pățesc acu' câțiva ani cu una! Am auzit sirena, m-am uitat în oglizi, nimic! M-am uitat în față pe contrasens, nimic! Ia hai să mă dau eu pe prima bandă, mi-am zis, că dacă vine din spate să îi fac loc. Era tot pe Coșbuc. După ce m-am asigurat, o văd cum țâșnește de după duba din spatele meu...

Link to comment
Share on other sites

Maşina Poliţiei nu avea semnalele acustice şi luminoase pornite

Taximetristul rănit în accident declară că poliţiştii s-au dat de gol când i-au luat declaraţia, după ce au recunoscut în faţa lui că văzuseră taxiul, dar şoferul din maşina Poliţiei nu a mai reuşit să frâneze la timp.

Întorsătură de situaţie în cazul accidentului produs ieri la intersecţia străzilor Coşbuc şi 6 martie, în care au fost implicate o maşină a Poliţiei şi un taxi. Mai mulţi martori susţin că maşina Poliţiei a intrat cu viteză în intersecţie, fără să aibă semnalele acustice şi luminoase pornite.

Inspectorul principal Bogdan Carp, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi, susţinea ieri că din primele cercetări ar rezulta că taximetristul nu ar fi auzit semnalele acustice ale maşinii de Poliţie, iar în acest context s-ar fi produs accidentul.

Modul cum sunt însă lovite maşinile spune altceva. Maşina de Poliţie a lovit frontal taxiul, care a fost acroşat din lateral. L-am contactat pe taximetristul implicat în accident, Ionel Tudor (28 de ani), care ne-a declarat că maşina Poliţiei a apărut brusc în intersecţie şi nu a mai avut posibilitatea să reacţioneze. „Mai aveam două secunde şi ieşeam din intersecţie. Eu veneam dinspre Baia Comunală şi mergeam spre IC Frimu, când m-a lovit din lateral. Conduc zilnic zeci de kilometri şi nu este prima dată când acord prioritate maşinilor de Poliţie sau Ambulanţei. Am intrat cu prudenţă în intersecţie, dar nu avea sirenele pornite şi nici girofarurile. De asta nu l-am văzut", ne-a declarat Ionel Tudor.

Taximetristul şi-a pierdut cunoştinţa după impactul cu maşina Poliţiei, revenindu-şi după câteva minute. El a fost luat cu o maşină şi transportat la spital. Pe drum, tânărul a fost însoţit şi de poliţiştii din maşina implicată în accident, care îşi cereau scuze pentru cele întâmplate. „Nu erau nervoşi, dimpotrivă. Îmi spuneau că le pare rău pentru accident. Acum încearcă să mă scoată pe mine vinovat. Nu este normal ce se întâmplă. Puteau să traverseze nişte copii pe trecerea de pietoni şi ar fi fost spulberaţi de maşina Poliţiei. Chiar dacă eşti în misiune, tot trebuie să reduci viteza în intersecţie. Nu ştiu în ce misiune erau, pentru că din discuţiile dintre ei am auzit că duceau o persoană la Poliţie", susţine Ionel Tudor.

I-au reţinut permisul

Taximetristul a fost nevoit să predea permisul de conducere, cu toate că deocamdată nu s-a stabilit cu claritate cine se face vinovat de accident. Se pare că poliţiştii au recunoscut indirect că au partea lor de vină în producerea accidentului. „Când îmi luau declaraţia, poliţiştii discutau între ei, iar unul i-a spus celuilalt că i-a cerut să frâneze pentru că îmi văzuse maşina. Nu înţeleg cum poliţistul din dreapta mi-a văzut maşina, iar cel de volan nu a văzut nimic. Unul dintre ei avea piciorul umflat, dar a cerut să îi fie pus în ghips. Nici asta nu prea înţeleg", ne-a declarat Ionel Tudor.

Ionel Tudor a fost externat ieri după ce a primit îngrijiri medicale, dar astăzi dimineaţă a decis să meargă din nou la spital. „Am crezut că îmi voi reveni, dar mă doare tare capul. Trebuie să fac nişte investigaţii mai amănunţite pentru că nu mă simt bine deloc", a declarat taximetristul.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Exclusiv-Masina_Politiei_implicata_in_coliziunea_cu_un_taxi_nu_avea_semnalele_acustice_si_luminoase_pornite_0_434956573.html#commentsPage-1

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.