dcp100168 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Gheorghe Saghian, bătut în faţa bloculuiZi cu ghinion pentru şeful de campanie electorală a PSD Galaţi. Bărbatul a fost bătut azi-dimineaţă în parcarea din faţa locuinţei, de doi necunoscuţi. Gheorghe Saghian le-a povestit poliţiştilor că a fost lovit, prin surprindere, cu pumnii şi picioarele, aşa că n-a apucat să vadă feţele celor care l-au atacat. Şeful de campanie al PSD Galaţi s-a ales cu câteva copci în zona ochiului stâng. Politicianul a depus plângere la poliţie, iar oamenii legii îi caută pe făptaşi. Gheorghe Saghian a mai spus că avea asupra sa bunuri de valoare, dar infractorii nu i-au furat nimic. Liderul social-democraţilor gălăţeni Dan Nica nu exclude varianta ca agresiunea să fi fost comandată de adversari politici.Gheorghe Saghian, şeful de campanie electorală al PSD Galaţi pentru alegerile locale, a fost bătut sâmbătă dimineaţă de doi indivizi necunoscuţi, în centrul oraşului. Politicianul şi colegii săi exclud varianta jafului şi cred că e vorba de o răzbunare din partea adversarilor politici. Saghian, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Galaţi şi coordonatorul campaniei electorale a social-democraţilor la alegerile locale, a fost atacat de doi necunoscuţi sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 8.15, în parcarea blocului în care locuieşte, într-un cartier din centrul Galaţiului. „Am dat să deschid maşina şi, cand am ridicat portbagajul, am fost lovit în cap, în partea stângă şi în spate cu picioarele de amândoi. Am dat să mă întorc şi a fost şi mai puternică lovitura", a declarat Saghian sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Galaţi. Întrebat dacă el crede că este o răzbunare politică, a răspuns că este convins de acest lucru, deoarece nu i-a fost furat nimic. Vicepreşedintele PSD Galaţi s-a deplasat la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului "Sf. Andrei" din Galaţi, unde a primit îngrijiri. "Astăzi dimineaţă s-a prezentat un bărbat cu politraumatism prin agresiune şi traumatism facial, cu o plagă ce a necesitat sutură şi o contuzie lombară", a declarat Lidia Şandru, medic în cadrul UPU al Spitalului de Urgenţă Galaţi, precizănd că internarea nu a fost necesară. Social-democraţii sunt convinşi că a fost un atac politic. "Vreau să vă asigur că nu a fost o tentativă de jaf, avea şi geanta în mână, şi ceasul la mână, şi portofelul în buzunar, nu i-au interesat asemenea lucruri. Este clar o acţiune care a fost concepută pentru a-l intimida pe domnul Saghian care e director de campanie, pe noi ca partid", a declarat sâmbătă, vicepreşedintele PSD Dan Nica. Poliţiştii au început cercetările în acest caz.
dcp100168 Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Starea de sănătate a lui Saghian s-a agravatGheorghe Saghian s-a internat luni dimineaţă la secţia Neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" acuzând dureri puternice în zona feţei şi a spatelui. Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, a declarat că în ultimele ore starea de sănătate a lui Saghian s-a înrăutăţit tot mai mult şi din acest motiv el a decis să se interneze. "Situaţia s-a agravat. Îl doare foarte tare coloana şi suntem îngrijoraţi", a spus Claudiu Brânzan.
dcp100168 Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 PSD Galaţi oferă recompensăNemulţumiţi de faptul că poliţiştii nu au dat încă de urma agresorilor lui Gheorghe Saghian, social-democraţii gălăţeni au decis să ofere 20.000 de lei recompensă celor care vor ajuta la identificarea bătăuşilor. "Având în vedere că până în acum nu s-au prezentat nici un fel de rezultate referitoare la ancheta pentru prinderea agresorilor domnului Gheorghe Saghian şi pentru că este un caz fără precedent, membri noştri de partid ne-au solicitat să abordăm şi în alt fel această problemă. Ca urmare a acestor solicitări am luat decizia să dăm o mână de ajutor anchetatorilor, oferind o recompensă de 200 de milioane de lei vechi celor care vor oferi informaţii care să ducă la identificarea şi prinderea agresorilor. Dorim ca pe această cale toţi cetăţenii care deţin vreo informaţie să se adreseze fie la sediul poliţiei, fie la vreun reprezentant al mass-media, fie la noi, la partid, iar noi vom plăti această sumă dacă informaţiile vor fi confirmate de către reprezentanţii poliţiei prin prinderea agresorilor", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Dan Nica, vicepreşedintele PSD. Acesta susţine că recompensa ar putea fi încasată chiar şi de cei doi bătăuşi în situaţia în care se predau de bună voie poliţiei şi spun cine a comandat ca Saghian să fie lovit.
Recommended Posts