Jump to content

Cele mai vizitate 10 locuri din lume


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cele mai vizitate 10 locuri din lume

Dacă anul acesta v-aţi propus să aveţi o vacanţă mai specială şi nu stiţi ce să alegeţi sau dacă pur şi simplu sunteţi curioşi să aflaţi care sunt cele mai populare destinaţii turistice din întreaga lume, Money.ro va ajută prezentându-vă topul celor mai vizitate 10 locuri de pe mapamond.

1. Times Square (New York – SUA)

Potrivit thetoptenlist.net, în fiecare an, 35 milioane de turişti vizitează Times Square din New York, ceea ce transformă piaţa în cea mai vizitată destinaţie din Statele Unite ale Americii.

De precizat faptul că oraşul New York (prescurtat NYC) este cel mai populat oraş din Statele Unite având peste 8 milioane de locuitori. Acesta este împărţit în cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens şi insula Staten Island.

2. Washington (Washington – SUA)

Washington, D.C. oficial Districtul Columbia sau simplu D.C. este capitala Statelor Unite, fondată în 16 iulie 1790. Districtul se întinde pe o suprafaţă de 177 km², din care 61,4 mile pătrate 159 km² sunt pământ, iar 6,9 mile pătrate 18 km² sunt apă.

Obiectivele turistice ale Washington-ului sunt Casa Albă, Galeria Naţionalaă de Artă, Washington Monument şi Capitoliul. Anual faimosul oraş este gazda a 25 de milioane de turişti.

3. Disney World Orlando (Orlando – SUA)

Parcul de distracţii Walt Disney World Orlando, cel mai mare parc de distracţii din lume se întinde pe o suprafaţă de 122 km pătraţi şi cuprinde 4 parcuri tematice, 2 parcuri acvatice, 23 de hoteluri tematice dintre care 15 deţinute de compania Walt Disney, o zonă pentru camping, două centre health spa şi fitness şi alte locuri de distracţie şi recreere.

Resortul a fost deschis în anul 1971 doar cu parcul tematic Magic Kingdom şi a mai adăugat de atunci parcul Epcot la 1 octombrie 1982, Disney's Hollywood Studios Park la 1 mai 1989 şi Disney's Animal Kingdom la 22 aprilie 1998. Anual acest parc este vizitat de peste 16.6 milioane de turişti.

4. Trafalgar Square (Londra – Anglia)

Piaţa Trafalgar se află în inima Londrei. Este o atracţie turistică şi una dintre cele mai faimoase pieţe din Marea Britanie şi din lume. În centrul pieţei se află coloana lui Nelson. Aceasta este păzită la baza de patru statui din bronz ale unor lei, iar în vârf se află o statuie a lui Nelson.

În partea de nord a pieţei se află Galeria Naţională. În această galerie se află peste 2300 de picturi. Intrarea în această galerie este liberă. În fiecare an Trafalgar Square atrage 15 milioane de vizitatori.

5. Disneyland (Anaheim – SUA)

Disneyland-ul din Anaheim este primul parc de distracţii deţinut şi operat de Walt Disney Parks and Resorts. Acesta a fost deschis pentru public pe 18 Iulie 1955.

Când s-a deschis parcul iniţial, acesta avea cinci domenii tematice: Main street, Adventureland, Fantasyland, Tomorrowland, ulterior fiind adaugate si: Holidayland, New Olreans Square, Bear Country, Mickey's Toontown. Anual acesta este vizitat de 14,7 milioane de turişti.

6. Cascada Niagara (Ontario/New York – Canada/SUA)

Situată între statele New York şi Ontario, Cascada Niagara este una din cele mai importante destinaţii turistice ale continentului Nord-American. Cascada se află pe râul Niagara, care curge între Statele Unite şi Canada de la Lacul Erie pâna în Lacul Ontario.

Cascada este divizată în două părţi de Insula Goat. Partea mai mare cea din stânga (canadiană) se numeste Horseshue Falls şi are o înalţime de 56 de metri, iar lungimea crestei este de aproximativ 670 metri. Cealaltă parte, American Falls, din jumătatea dreaptă are o înălţime de 58 de metri, dar lungimea crestei doar de 320 metri. Faimoasa cascadă atrage anual 14 milioane de vizitatori.

7. Golden Gate National (San Francisco – Statele Unite)

Golden Gate National Recreation Area este unul din cele mai mari parcuri urbane naţionale din lume. GGNRA se întinde peste aproximativ 75 de mii de acri de teren. Parcul mai conţine numeroase resurse istorice şi culturale, inclusiv Alcatraz, monumentul naţional al lui Muir Woods şi Centrul Fort Mason.

Golden Gate Recreational Area este de asemenea bogat în resurse naturale, deţinând 19 ecosisteme separate în 7 bazine hidrografice, în interiorul cărora trăiesc aproximativ 1,273 de specii de plante şi animale. Acest parc este vizitat anual de 13 milioane de turisti.

8. Disneyland Tokyo (Tokyo – Japonia)

Primul Disneyland din afara Statelor Unite a fost deschis în Tokyo în anul 1983.Parcul de 80 de hectare conţine 47 de atracţii aflate în 7 "tărâmuri" diferite, şi anume World Bazaar, Adventureland, Westernland, Critter Country, Fantasyland, Toontown si Tomorrowland.

Aceasta este de altfel şi cea mai vizitata destinaţie turistică a Asiei, având aproximativ 12.9 milioane de vizitatori anual.

9. Notre-Dame de Paris (Paris - Franţa)

Această catedrală emblematică pentru Paris a fost dedicată Fecioarei Maria în secolul al XII-lea de către episcopul oraşului.

Monumementul gotic a fost de-a lungul anilor martor al unor evenimente istorice: luptătorii Cruciadelor se rugau aici înainte de a porni în luptele lor sfinte, a fost jefuită în timpul Revoluţiei Franceze şi Napoleon însuşi a fost încoronat aici.

Astăzi, Notre Dame este o catedrală catolică în care încă se ţin slujbe, dar şi destinaţia a peste 12 milioane de turişti anual.

10. Disneyland (Paris – Franţa)

Faimosul Disneyland din Paris este vizitat anual 10,6 milioane de turişti. Acesta cuprinde două parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese şi de divertisment şi şapte hoteluri aflate în proprietatea Disney.

De la deschiderea sa din 12 aprilie 1992, acesta a fost al doilea parc Disney care s-a deschis în afara Statelor Unite(după Tokyo Disney Resort) şi primul care a fost deţinut şi operat de Disney.

http://www.money.ro/cele-mai-vizitate-10-locuri-din-lume_871756_slide1.html

Prea "american" ca să mă convingă, dar...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.