Jump to content

Trei case de pe Alexandru Cernat mistuite de foc


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Trei case de pe Alexandru Cernat mistuite de foc

Iarna nu s-a sfârşit încă, iar tragedia care a lovit la sfârşitul săptămânii trecute patru familii domiciliate pe strada Alexandru Cernat este cu atât mai mare. Astfel, conform surselor, vineri după-amiaza, la ora 17,00 pompierii erau alertaţi să intervină pentru stingerea focului la locuinţa lui Ion Luca, chiriaşul Primăriei: „Au ars 80 de metri pătraţi de acoperiş de arterială şi s-au degradat 30 de metri pătraţi de plafon”, declară căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi.

Din nefericire, veştile rele nu se termină aici. Focul s-a extins la alte două case, următorul afectat fiind tot un chiriaş al Primăriei – Leonard Zorică. Instalaţia electrică, 80 de metri pătraţi de acoperiş şi plafonul casei în care locuieşte Zorică au fost transformate în cenuşă.

Intervenţia promptă a pompierilor nu a putut opri extinderea incendiului şi la următoarea casă, deţinută de Petru Robu şi Dumitru Taman. Celor doi proprietari le-au ars 200 de metri pătraţi de acoperiş, fiind degradaţi şi 70 de metri pătraţi de plafon de rigips (la porţiunea de casă aparţinându-i lui Robu) şi 80 de metri pătraţi de plafon (la casa lui Taman). Estimările făcute la faţa locului confirmă: paguba depăşeşte 10.000 de lei.

Coşmar alimentat de coşul de fum

„Conform primelor cercetări, cauza izbucnirii focului pare să fi fost efectul termic degajat de un coş de fum fisurat. Trei autospeciale şi 24 de subofiţeri au intervenit pentru lichidarea incendiului, flăcările fiind stinse la ora 19,15”, încheie reprezentantul ISU Galaţi.

Nimeni nu a fost rănit în prăpădul de vineri seara, dar pentru locatarii care la -10°C trebuie să doarmă sub cerul liber, greul de-abia acum începe.

http://www.viata-libera.ro/articol-Trei_case_mistuite_de_un_singur_foc_2.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.