Jump to content

Un junior gălăţean la Real Madrid


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un junior gălăţean la Real Madrid

* Nicusor Craiu (12 ani): Vreau sa joc pentru nationala Romaniei

A implinit recent 12 ani, iar din vara anului 2010 este jucatorul celor de la Real Madrid. Nicusor Alexandru Craiu este unul dintre tinerii de mare perspectiva ai tarii, un pusti care a filmat deja o reclama cu Kaka. "Vreau sa evoluez pentru nationala Romaniei si, daca voi fi convocat, voi da totul pentru tara mea pentru ca, pana la urma, sunt roman!", a precizat Nicusor intr-un interviu acordat pentru frf.ro.

Cum a ajuns la Real Madrid

"Vin de la o echipa din divizia secunda, Rayo Vallecano, unde am jucat doi ani. In primul sezon la Rayo am marcat 79 de goluri, un record pentru club, iar in al doilea an am jucat la o categorie mai mare de varsta si am iesit din nou golgheter: aproape jumatate din cele 22 de goluri le-am inscris cu capul. Real Madrid m-a urmarit si m-a chemat cand eram la Rayo, dar tatal meu nu m-a lasat sa merg pentru ca a considerat ca inca nu era timpul sa fac acest pas. In vara anului trecut, am devenit jucatorul lui Real" - Nicusor Craiu (frf.ro).

Din atacant a devenit mijocas

Nicusor s-a facut cunoscut in fotbal pe postul de atacant, dar la cererea antrenorilor a devenit mijlocas. "La inceput nu ma regaseam si nu ma simteam in largul meu cand jucam pentru ca nu eram obisnuit cu pozitia, dar antrenorul mi-a zis ca viitorul meu este acest post pentru ca sunt puternic din punct de vedere fizic si pot trage usor intreaga echipa dupa mine. Acum ma simt foarte bine si imi place mai mult sa joc mijlocas, mai ales ca marii fotbalisti ai lumii au evoluat si ei pe acest post. Pe Kaka l-am si cunoscut personal, cand am filmat impreuna un spot publicitar" - Nicusor Craiu.

Fotbalul si cartea se impaca bine

"Sunt in clasa a sasea si de invatat invat foarte bine. In afara de doua note de 8, am numai 10. Iar la fotbal am castigat pana acum patru trofee personale in turnee si doua titluri de campion cu echipa. Am inceput cu karate, sport pe care l-am practicat timp de patru ani. Faptul ca am facut karate m-a ajutat foarte mult in fotbal, atat mental cat si fizic".

Vrea in nationala Romaniei

"Se spune ca trebuie sa ramai cu mama care te-a adoptat si care te creste, nu cu cea care te-a nascut, dar care nu mai este langa tine. Sunt constient ca este mai greu pentru mine sa joc la selectionata Spaniei. Eu vreau sa evoluez pentru nationala Romaniei si, daca voi fi convocat, voi da totul pentru tara mea pentru ca, pana la urma, sunt roman!", a conchis Nicusor Craiu.

Nicusor Craiu: S-a nascut la Galati, pe 19 februarie 1999. Are 38 de kg si 1.43 metri.

http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-8345763-roman-real-madrid-nicusor-craiu-12-ani-vreau-joc-pentru-nationala-romaniei.htm

post-2782-0-94652700-1298895690_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Noul Hagi are 13 ani, este din Galaţi şi joacă de doi ani la Real Madrid

Nicuşor Alexandru Craiu (13 ani), din Galaţi, este din vara lui 2010 jucător la juniorii lui Real Madrid, după ce a făcut senzaţie la grupele de copii ale altui club madrilen, Rayo Vallecano. Puştiul visează să joace pentru România.

Criza prin care trece fotbalul românesc pare să se apropie de final. Speranţele vin de la „noul val" tineri jucători, originari din România, care cresc la marile cluburi ale Europei. Asta dacă nu cumva vor alege să joace pentru ţara adoptivă a lor şi a părinţilor lor.

Potrivit Federaţiei Române de Fotbal, în primele ligi ale ţărilor din Europa activează aproape 1.000 de juniori care sunt originari din România. Printre marile cluburi care au români în propria pepinieră se numără Real Madrid, Barcelona, Lazio, Juventus, Atletico Madrid, AC Milan, AS Roma, Inter sau Fiorentina.

Nicuşor Craiu, vedetă la 13 ani!

După marele Gheorghe Hagi, România are, după 20 de ani, un nou fotbalist la Real Madrid: Nicuşor Alexandru Craiu, un junior de doar 13 ani, face senzaţie la grupele de copii ale „galacticilor". Înainte de a ajunge la Real, Nicuşor a făcut senzaţie la grupele de copii ale altui club madrilen, Rayo Vallecano.

A început fotbalul ca atacant, dar a fost reprofilat mijlocaş, iar pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, el a povestit cum a ajuns la Real Madrid, de ce vrea să joace în naţionala României şi care sunt principalele sale calităţi fotbalistice.

„Am început la Coslada, apoi am trecut la o echipă din divizia secundă, Rayo Vallecano, unde am jucat doi ani. În primul sezon la Rayo am marcat 79 de goluri, un record pentru club, iar în al doilea an am jucat la o categorie mai mare de vârstă şi am ieşit din nou golgheter: aproape jumătate din cele 22 de goluri le-am înscris cu capul. Real Madrid m-a urmărit şi m-a chemat când eram la Rayo, dar tatăl meu nu m-a lăsat să merg pentru că a considerat că încă nu era timpul să fac acest pas. În vara lui 2010, am devenit jucătorul lui Real", povesteşte Craiu.

Tânărul fotbalist este hotărât să joace pentru România, desigur dacă va fi chemat la loturile de juniori (acesl lucru se poate face după ce va împlini 14 ani).

„Este mai greu pentru mine să joc la selecţionata Spaniei. Eu vreau să evoluez pentru naţionala României şi, dacă voi fi convocat, voi da totul pentru ţara mea pentru că, până la urmă, sunt român", a declarat Nicuşor.

Este foarte apreciat de oficialii lui Real!

Site-ul oficial al madrilenilor îl caracterizează astfel pe jucătorul român: „Iese în evidenţă prin forţa sa. Este puternic, dar totodată tehnic, calităţi la care se adaugă prezenţa sa în atac. În ciuda faptului că joacă mijlocaş, ajută mult la sarcinile defensive, cât şi la cele ofensive. Datorită puterii sale fizice, ajunge des în careul advers şi reuşeşte să transforme multe din ocaziile avute, deoarece posedă un şut foarte bun"

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Familia unui fotbalist din Galaţi, vedetă la televiziunea spaniolă

Printre atâtea reportaje negative despre românii din diaspora, povestea familiei Craiu, difuzată recent la televiziunea spaniolă RTVE.es, constituie un motiv de mândrie.

„La familia Craiu lleva mas de 14 anos en Espana perfectamente integrada” - „familia Craiu trăieşte de 14 ani în Spania şi este perfect integrată”, titrează jurnaliştii spanioli care au poposit în casa şi în viaţa familiei unuia dintre cei mai tineri, mai valoroşi şi mai promiţători fotbalişti născuţi în Galaţi, Alexandru Nicuşor Craiu, cadet la Real Madrid.

Iată, însă, cum arată familia Craiu, privită prin obiectivul jurnaliştilor spanioli.

Pariul

Reportajul începe cu Ştefan Craiu, stabilit cu familia la 20 de km de Madrid, pregătindu-se pentru o nouă zi de muncă, explicându-le telespectatorilor că provine din România, de lângă Dunăre, că este liber profesionist. „La cei 48 de ani, Ştefan este unul din sutele de mii de români care au ales ţara noastră pentru a emigra. În prezent îi merge foarte bine, dar în anul 2000, când a ajuns aici, îi mergea atât de rău, încât aproape că renunţase şi se gândea să se întoarcă pe meleagurile natale”, explică reporterul spaniol. „Am făcut un pariu cu mine însumi, zicându-mi: de ce am mai bătut atâţia kilometri doar ca să mă dau bătut, când eu mă cunosc drept un învingător şi nu mă pot întoarce acasă cu coada între picioare. Trebuie să rezişti şi să ai încredere că va veni o zi bună... chiar dacă locuiam de aproape o lună pe străzi”, mărturiseşte capul familiei Craiu. Reporterii dezvăluie că Ştefan Craiu a muncit din greu până a reuşit să-şi aducă familia lângă el, prima data pe soţia sa, Ionica, apoi pe cei trei copii.

Biserica uneşte

Ştefan Craiu a mărturisit că primii ani au fost dificili, deoarece nu cunoştea limba sau obiceiurile, dar niciodată nu a simţit vreo respingere. „Singura problema pe care o puteam avea sau am avut-o cu spaniolii a fost aceea referitoare la plăţi sau la modalităţile prin care se făceau plăţile în afaceri, dar niciodată nu am simţit vreo discriminare la adresa naţionalităţii mele. Dacă s-a întâmplat vreodată să fiu numit «ţigan român», m-am făcut că nu aud”, spune Ştefan Craiu.

Televiziunea spaniolă a poposit, apoi, alături de român, în biserica ortodoxă românească, unde este membru fondator. Biserica este atât un lăcaş de cult, cât şi un punct de reuniune pentru comunitatea românească din această zonă a Madridului. "Această biserică am construit-o integral cu toţii, mână de la mână, cu materiale aduse din România”, subliniază Ştefan Craiu.

În jurul mesei

De la biserică, reporterii spanioli au ajuns în casa familiei Craiu, pe care ora prânzului o reuneşte în jurul mesei. Fetele familiei s-au întors de la facultate, iar mezinul familiei, de la liceu. „Sunt foarte mândru că sunt român”, este prima declaraţie a lui Nicuşor Craiu.

„Din moment ce nu se cunoaşte că suntem români, suntem trataţi la fel ca restul şi nu ne simţim discriminaţi, însă atunci când pomenim despre naţionalitatea noastră, oamenii devin un pic reticenţi”, spune sora lui, Valentina Roxana, studentă la Relaţii Internaţionale. Andreea-Cristina, studentă la Drept, spune lucrurilor pe nume: „Bulgaria şi România sunt considerate ţări mărginaşe, cu dificultăţi de a se ridica la nivelul Uniunii Europene şi nu se observă integrarea lor în UE”.

Soţia lui Ştefan Craiu şi mama celor trei copii valoroşi, Ionica, este menajeră şi povesteşte că ştia puţin limba spaniolă de la telenovele şi din faptul că este o ţară cunoscută pentru coridele cu tauri, petreceri şi unde se mănâncă foarte bine.

Speranţa echipei Real Madrid

„Spaniolii ne cunosc după Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi şi Dracula”, afirmă pe drept Ştefan Craiu, iar obiectivul camerei îl surprinde pe Nicuşor Alexandru îmbrăcându-şi tricoul de cadet la Real Madrid şi pregătindu-se pentru antrenamentul său zilnic.

Jurnaliştii precizează că mezinul familiei Craiu joacă de cinci ani la cea mai bună echipă din lume - Real Madrid, dar a jucat şi în selecţionata naţionalei României şi recunosc deschis că este un campion în devenire. Puştiul le arată fotografia cu echipa şi punctează că, în mod normal, poziţia lui pe teren e centrală, precum Xavi Alonso, însă preferatul lui este Luka Modrić.
Şi în vreme ce tatăl şi fiul se îndreaptă spre Real Madrid, Ştefan Craiu îşi mărturiseşte speranţa ca fiul său să-şi îndeplinească visul de a fi un fotbalist profesionist, în ţara pe care o simte ca şi cum ar fi cea natală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Un gălăţean de 15 ani, legitimat la Real Madrid, a refuzat oferta naţionalei Spaniei şi a ales să reprezinte România

Un adolescent din Galaţi, de 15 ani, este legitimat la Real Madrid, sperând ca într-o zi să le calce pe urme marilor vedete ale grupării spaniole. Nicuşor Craiu a povestit cum a ajuns în capitala Spaniei şi ce vedete din lotul UEFA Champions League l-au sfătuit în cariera sa.

"Am ajuns la Real după ce am fost la Rayo Vallecano. Nu poţi refuza Realul. Mi-au spus că voi fi mulţi ani acolo, că voi fi golgheter, că voi fi jucător bun şi până acum e bine. Când am ajuns acolo eram atacant, apoi antrenorul m-a mutat în spatele vârfului. Am stat de vorbă cu Kaka şi Casillas, mergem des la antrenamentele echipei mari. E foarte frumos, sunt toate vedetele acolo, toţi vrem să îi vedem jucând.", a declarat Nicuşor Craiu, pentru DigiSport.
Coechipierii săi i-au remarcat talentul său şi evoluţia sa foarte bună în cadrul grupului, motiv pentru care l-au comparat cu marile vedete din Real Madrid.
Deşi ar fi putut juca pentru naţionala Spaniei, românul a refuzat categoric, pentru a reprezenta în continuare ţara din care provine.
"Colegii mă compară cu Modric, mie îmi place Ozil. Spaniolii mi-au făcut o ofertă acum un an, dar eu aleg naţionala României. Aici m-am născut, e ţara mea", mai spune Nicușor Craiu.
Deşi joacă la Real Madrid, Craiu urmăreşte mereu meciurile din Liga I şi spune că susţine Steaua de când s-a născut. „Dintre români îmi place Tănase. Dintre echipele mari în afară de Real Madrid, îmi place Chelsea şi din România Steaua. Sunt stelist de când m-a făcut mama!", a mai spus fotbalistul de 15 ani.

b1.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Romanul crescut de Real Madrid care viseaza sa joace cu nationala la un Mondial! "Cristiano mi-a dat multe sfaturi"

  • Nicusor Craiu a evoluat pentru juniorii lui Real Madrid, iar acum imbraca tricoul lui Villarreal. Are obiective marete si cu nationala.

Nicusor Craiu este fotbalistul care a evoluat timp de 6 ani la Real Madrid, iar acum a ajuns la Villareal. A suferit doua operatii la genunchi, dar este in revenire de forma. Jucatorul nascut la Galati spune ca viseaza sa evolueze la un mondial cu nationala mare si echipa lui favorita din Romania este FCSB.

- O sa te vedem debutand in acest sezon de La Liga?
- Este foarte dificil. Vin dupa doua accidentari dificile, iar anul acesta o sa fie mai mult de adaptare si sa-mi revin la nivelul la care eram inainte.

- Ce alegi intre nationala Romaniei si nationala Spaniei?
- Am ales de mult nationala Romaniei. Am avut momente foarte bune cu nationala U-15, 16, 17 si U19, dar si antrenamente cu U-19. Vreau sa debutez cat mai rapid la echipa mare. O sa debutez atunci cand antrenorii o sa vada ca sunt pregatit, dar pana atunci trebuie sa muncesc mult mai mult.

- Care sunt principalele tale obiective in cariera?
- Imi doresc foarte mult sa devn fotbalist profesionist in La Liga si sa joc la un turneu final cu Romania. Visul meu este sa joc chiar la un Mondial.

- Urmaresti campionatul din Romania? Daca da, care este echipa ta favorita?
- Da, sigur ca urmaresc Liga 1 cand am timp. Ma intereseaza rezultatele din Romania si cunosc echipele bune din campionat. Echipa mea de suflet este Steaua Bucuresti. Am preluat aceasta pasiune pentru Steaua de la tatal meu.

- Spune-mi despre experienta de la Real Madrid. Despre Cristiano si celelalte vedete care erau atunci pe Bernabeu.
- La Real Madrid am petrecut 6 ani foarte frumosi. Au fost foarte multe momente fericite si am obtinut o multime de trofee cu echpa, dar si individual. Am avut parte de antrenori foarte buni care erau mereu pregatiti foarte bine. Le multumesc celor de la Real Madrid pentru tot, dar in acest moment sunt foarte fericit la Villareal.
Legat de Cristiano, acesta este cel mai bun fotbalist din lume in opinia mea. L-am cunoscut personal si pot spune ca este un adevarat profesionist. Am primit sfaturi de la Cristiano. Eram in sala medicala si mi-a spus sa muncesc mult pentru visele mele, dar sa-mi fac timp ca sa ma si distrez.

- Cum mai e cu accidentarile?
- Am avut ghinionul sa ma accidentez de doua ori la genunchi, dar am revenit datorita unor medici care m-au operat excelent. Medicul clubului Villareal mi-a acordat foarte multa incredere si toate posibilitatile pentru a revenii. Acum ma aflu intr-un moment foarte bun, am inceput antrenamentele cu echipa si vreau sa-mi depasesc asteptarile.

- Daca ai avea oferta de la FCSB, ai venii sa joci in Romania?
- Respect clubul FCSB, ar fi o onoare daca s-ar interesa de mine, dar in acest moment clubul care ma sustine, ma ajuta si imi da multa incredere este Villareal. Stiu ca domnul Becali investeste foarte mult in fotbalul din Romania, are mult umor si ajuta multa lume.

- Crezi ca mai poate Real Madrid sa castige si in acest sezon trofeul Champions League?
- Obiectivele clubului Real Madrid au fost tot timpul la cel mai inalt nivel. Orice trofeu este foarte important si sunt sigur ca Realul isi doreste sa castige din nou Champions League, dar vom vedea ce se va intampla.

- Ce jucatori romani de perspectiva mai cunosti in Spania?
- Sunt destul de multi jucatori tineri chiar si la clublul meu. Vin din spate si sunt sigur ca o sa faca o impresie foarte buna in fotbalul din Spania.

Inainte sa ajunga la Real Madrid, Nicusor Craiu a evoluat pentru Rayo, iar in doua sezoane a fost golgheter absolut. A inscris 79 de goluri in primul sezon si 22 in al doilea, la o categorie mai mare de varsta.

Acesta povesteste ca a mai facut si karate si are chiar centura maro. A abandonat acest sport la 10 ani pentru fotbal.

sport.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.