Jump to content

Duel Ciumacenco - Marius Stan pe teme "sportive"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Dăm bani la buget!

În ciuda faptului că opiniei publice i s-a inoculat faptul că FC Oţelul Galaţi încasează bani publici, o simplă operaţie aritmetică relevă faptul că situaţia stă cu totul altfel. Nu luăm, ci dăm bani la buget!

Marius Stan (director general FC Oţelul Galaţi): "S-a votat bugetul Consiliului Local în timp ce mă aflam cu echipa în Cipru. A dat buluc Primăria la noi, da, sigur! Sportului local am înţeles că i s-a repartizat aceeaşi sumă, parcă seamănă cu sprijinul de la Timişoara. Ne revin ca şi anul trecut 15 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care am dat la buget 47,6! Aşa că să nu mai spună domnul primar sau care se mai trezeşte pe acolo că primim bani de la buget! Noi dăm bani la buget, să se ştie foarte clar, nu luăm! Dăm foarte mulţi şi nu ştim ce se face cu ei, pentru că nu se regăsesc în nicio bază sportivă. A trebuit să ne facem singuri una şi am dat un milion de euro, iar când am vrut să folosim o alta, pe Gloria, numai că n-am fost goniţi de pe acolo, apoi au venit ţiganii şi au dat foc bazei. Am înţeles că Primăria se apucă de Dunărea, înseamnă că o să ajungă ca Gloria."

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=3109&page=1

Preşedintele liderului, pus la zid

Viceprimarul oraşului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, afirmă că directorul grupării Oţelul, Marius Stan, minte în ceea ce priveşte sumele alocate clubului de la bugetul local, acuzându-l că vrea să-şi satisfacă "capriciul" de a candida la primărie, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. "Ţin foarte mult la echipa de fotbal Oţelul Galaţi, mă înclin în faţa performanţelor ei, dar nu pot să nu remarc modul în care este folosită de Marius Stan: ca armă pentru a-şi satisface un capriciu personal, cel de a candida la primăria oraşului. Într-un comunicat de presă postat în data de 24 februarie pe pagina de internet a clubului Oţelul, directorul general Marius Stan face o serie de afirmaţii total neadevărate faţă de fondurile oferite de Primăria Galaţi echipei de fotbal. În primul rând susţine că sportului local i s-a alocat aceeaşi sumă ca şi în 2010, lucru absolut fals. Dacă în 2010 au fost prevăzute 3,415 milioane de lei, în acest an am dat 4,465 milioane de lei pentru sport. Ceea ce înseamnă o creştere de 30%, nicidecum aceeaşi sumă. Un alt neadevăr publicat de directorul general al Oţelului este că am acordat clubului «15 miliarde de lei vechi, ca şi anul trecut». În primul rând, în 2010 Oţelul a beneficiat de 1.925.425 lei, respectiv cu peste 4 miliarde de lei vechi mai mult decât susţine directorul general Marius Stan. În al doilea rând, pentru 2011 s-a stabilit doar suma generală alocată sportului. Oţelul va beneficia, cu siguranţă, de o finanţare consistentă, ca şi în anii din urmă. Chiar dacă până vineri, 25 februarie, nimeni din conducerea clubului nu a depus dosarul prin care să solicite vreun ban", se arată în comunicatul semnat de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Edilul gălăţean a mai precizat că împărţirea sumelor alocate sportului va fi făcută de o comisie din care face parte şi Marius Stan, în calitate de consilier local: "Primăria a făcut proiecţia bugetară, a stabilit fondurile totale pentru sport, dar împărţirea este făcută de către comisia de specialitate din care face parte şi Marius Stan, în calitate de consilier local. Până în momentul de faţă nu s-a stabilit ce sumă primeşte Oţelul doar pentru că Marius Stan şi angajaţii săi de la clubul de fotbal nu au cerut vreun leu".

Ciumacenco a precizat în acelaşi comunicat de presă şi faptul că primăria Galaţi este cel mai important sponsor al clubului Oţelul Galaţi, după ArcelorMittal. "Cât priveşte faptul că Oţelul ar fi dat la buget 47,6 miliarde de lei, în nici un caz nu s-a întâmplat la bugetul local. Aceşti bani nu i-a încasat Primăria, cum se insinuează în comunicatul de presă al clubului. Fotbal Club Oţelul SA a fost înfiinţat în luna mai 2005, odată cu desfiinţarea Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi. Club care înregistra serioase datorii la bugetul de stat şi care avea, conform bilanţului depus pe 2004, un deficit de 42 de miliarde de lei vechi.

Din 2005 şi până în prezent, reprezentanţii Fotbal Club Oţelul SA au achitat către bugetul local în total doar 160.843 de lei noi (3.298 lei în 2006, 25.001 lei în 2007, 69.857 lei în 2008, 41.069 lei în 2009 şi 21.618 lei în 2010). În schimb, în ultimii trei ani clubul a beneficiat de 4.015.244 lei. Astfel, după ArcelorMittal Galaţi, cel mai important sponsor pe care l-a avut echipa de fotbal în ultimii ani a fost Primăria Galaţi", se mai arată în comunicat.

Viceprimarul oraşului Galaţi consideră că Marius Stan ar trebui să-şi prezinte public scuze: "Cred că Marius Stan le datorează scuze gălăţenilor, pentru faptul că a minţit în legătură cu sumele pe care Oţelul le primeşte. Îi cer să prezinte scuzele public, dând dovadă de respect faţă de cei care au înţeles să sprijine una dintre cele mai iubite echipe de fotbal. Toată stima pentru performanţele fotbaliştilor şi ale lui Dorinel Munteanu, dar atitudinea directorului general pătează bunul renume de care se bucură clubul".

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/presedintele-liderului-pus-la-zid-le-datoreaza-scuze-galatenilor-pentru-ca-a-mintit-8017693

Duel Ciumacenco - Marius Stan pe teme "sportive"

Domnul Nicuşor Ciumacenco, viceprimar al municipiului Galaţi, şi-a răpit astăzi din preţiosu-i timp pentru a se ocupa de problemele liderului Ligii I, FC Oţelul Galaţi. Îi mulţumim pentru atenţia acordată, dar ne simţim obligaţi să-i suprimăm elanul cu propriile sale arme. Într-o conferinţă de presă, apoi prin intermediul unui comunicat de presă, domnia sa a făcut unele aprecieri pe care le vom expune, oferind însă şi răspunsurile cuvenite din partea directorului general al FC Oţelul Galaţi, Marius Stan.

N. Ciumacenco: "Ţin foarte mult la echipa de fotbal Oţelul Galaţi, mă înclin în faţa performanţelor ei, dar nu pot să nu remarc modul în care este folosită de Marius Stan: ca armă pentru a-şi satisface un capriciu personal, cel de a candida la primăria oraşului."

M. Stan: "Constat cu surprindere că cel care îşi face campanie electorală este însuşi domnul viceprimar care, nefiind un nume cunoscut, se foloseşte de unul puţin mai cunoscut decât al domniei sale. A spune că folosesc clubul ca o armă personală este nedemn pentru persoana domniei sale şi prefer să nu comentez o asemenea enormitate."

N. Ciumacenco: "Directorul general al Oţelului afirmă că am acordat clubului 15 miliarde de lei vechi, ca şi anul trecut. În primul rând, în 2010 Oţelul a beneficiat de 1.925.425 lei, respectiv cu peste 4 miliarde de lei vechi mai mult decât susţine directorul general Marius Stan."

M. Stan: "Nu mai spun că autorităţile locale din alte oraşe ale ţării oferă sume cu adevărat consistente sportului, însă cât priveşte suma alocată clubului nostru, avem contractul de finanţare de 15,6 miliarde de lei vechi. Este foarte clar, dar probabil îi este foarte greu să-l găsească. A identifica un document în Primăria Galaţi este o adevărată aventură."

N. Ciumacenco: "Oţelul va beneficia, cu siguranţă, de o finanţare consistentă, ca şi în anii din urmă. Chiar dacă până vineri, 25 februarie, nimeni din conducerea clubului nu a depus dosarul prin care să solicite vreun ban."

M. Stan: "Îi mai transmit încă o dată că ar trebui să verifice documentele din Primărie. Cererea noastră de finanţare este depusă din ianuarie 2011, iar procedura spune că trebuie să vii cu dosarul abia după adoptarea hotărârii CL privitoare la sumele alocate sportului. Cu alte cuvinte, suntem în grafic. Nu este vina noastră că e haos prin actele Primăriei."

N. Ciumacenco: "După ArcelorMittal Galaţi, cel mai important sponsor pe care l-a avut echipa de fotbal în ultimii ani, a fost Primăria Galaţi. În mod normal, ar fi trebuit să avem loc pe echipamentul jucătorilor şi pe panoul sponsorilor în dreptul căruia se fac declaraţiile de presă."

M. Stan: "Când vor oferi măcar un milion de euro, vor apărea pe tricouri. Primăria şi Consiliul Local au apărut mereu pe panourile publicitare de pe stadion, fără a fi stipulat acest aspect în contractul de finanţare, aşa că remarca domnului viceprimar este nelalocul ei. Mereu ne-am tratat cu respect partenerii, deci nu putem fi acuzaţi. Primăria Galaţi ar trebui să finanţeze FC Oţelul Galaţi aşa cum se întâmplă în alte oraşe ale ţării."

N. Ciumacenco: "Cred că Marius Stan le datorează scuze gălăţenilor, pentru faptul că a minţit în legătură cu sumele pe care Oţelul le primeşte. Îi cer să prezinte scuzele public, dând dovadă de respect faţă de cei care au înţeles să sprijine una dintre cele mai iubite echipe de fotbal."

M. Stan: "Este incredibil că îşi permite să spună aşa ceva! Scuze? Să-şi ceară domnia sa scuze faţă de un contribuabil mai mult decât serios. Tocmai Primăria, care s-a înscris la masa credală pentru o sumă fictivă de 16 milioane de lei vechi, să solicite aşa ceva? N-aş vrea să spun mai multe pentru că noi chiar avem mult de lucru. Aş putea să polemizez în continuare, dar este pentru prima şi ultima dată când mai răspund unor asemenea atacuri. Politicul să-şi vadă de treaba sa, noi avem politica noastră vizibilă de altfel prin activitatea pe care o desfăşurăm!"

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=3118

La prima vedere, pare un dialog strict pe teme sportive. Numai că bârfa târgului spune că s-au împărţit deja locurile pentru viitoarele alegeri, iar Marius Stan a pierdut "Primăria" în favoarea lui Ciumacenco. De unde şi nevoia acută de "dialog"...

Link to comment
Share on other sites

La prima vedere, pare un dialog strict pe teme sportive. Numai că bârfa târgului spune că s-au împărţit deja locurile pentru viitoarele alegeri, iar Marius Stan a pierdut "Primăria" în favoarea lui Ciumacenco. De unde şi nevoia acută de "dialog"...

Ahaaaa... nu intelegeam ce (si de ce) s-au impartit. Acum e vorba de "USL" si nu de 2 partide politice! 106.gif

Vom avea migrari? Pariu? Se baga careva?39.gif

Link to comment
Share on other sites

Ne revin ca şi anul trecut 15 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care am dat la buget 47,6!

1. Toata lumea care inregistreaza venituri da bani la buget (sub o forma sau alta). Oricum, nu se spune la CARE buget...

2. Nu foarte multa lumea (eufemistic...) primeste bani de la buget (sponsorizari). Multi ar fi fericiti sa-si plateasca obligatiile legale la buget si apoi primaria locala sa-si ofere vreo 30% din bani inapoi...

Daca Sidex sau Arabesque dau 100 miliarde la buget, primesc inapoi fo' 30 de la primarie?? Doar o intrebare.

Link to comment
Share on other sites

Ultimele sondaje îl dau pe vicele Ciumacenco cu aprope nouă procente peste Marius Stan

De cînd s-au încîrdășit în marea alianță numită USL (Uniunea Social Liberală), toți politicienii din PSD, PNL și PC se jură că sînt ca frații. În fapt, așa cum era de așteptat, în lupta pentru desemnarea candidaților la Primăria Galați și la Consiliul Județului nu se mai ține cont de niciun protocol. Oficial, vor fi desemnați acei candidați ce stau cel mai bine în sondaje. Practic, Durbacă face vizite pe la PDL-ul lui Toader, iar Marius Stan se ciondănește în presă cu vicele Ciumacenco, pe subiecte inventate.

Am aflat că liberalul V.P. Dobre se chinuie de ceva vreme să-l convingă pe Victor Ponta (n.a. cu ajutorul lui Crin, evident) că Marius Stan e cel mai tare din parcarea electorală și deci ar fi și cel mai potrivit pentru candidatura la Primăria Galați. Numai că un sondaj comandat de USL spune altceva. Potrivit acestuia, cel mai tare în sondaje ar fi viceprimarul Nicușor Ciumacenco cu 36.8%, iar Marius Stan are cu aproape 9% mai puțin, adică undeva în jur de 28%. Pe locul trei este Eugen Durbacă cu 21.6%, iar Marius Necula pendulează între 13 și 14%. Regulile jocului spun că dacă peneliștii sau peciștii vor contesta sondajul, se va mai face unul comandat la nivel central. Dar probabil că asta depinde și de negocierile purtate de Victor Paul Dobre, care, în ultimul timp, este din ce în ce mai interesat de Consiliul Județean.

http://www.antidotul.ro/9219/sandaj.html

Cred că rezultatele de mai sus explică atacurile lui Stan...

Link to comment
Share on other sites

se cearta degeaba. nu stiu de ce dar am impresia ca o sa-i loveasca un outsider (Stan stie cel mai bine, vezi situatia echipei Otelul) de n-or sa stie pe unde sa scoata caciula. as putea sa fac si o predictie dar ma abtin.

Link to comment
Share on other sites

Se poate, cine stie...

Plusez cu o intrebare? ok:

Si daca Otelul castiga campionatul ...?

Se dovedeste ca Marius Stan a fost un bun manager? Din "pokemon" visator poate ajunge primar? 106.gif Va dovedi ca se poate... si eu prefer un liberal (in masura in care se poate vorbi de "curente" doctrinare) la primarie in loc de un trepadus ce-i poarta trena bosorogului...

Mai vedem...39.gif

Poate - poate... se mai schimba si ceva in orasul asta ! (in bine sper)

Link to comment
Share on other sites

nu m-am referit la Stan a fi outsiderul care poate da tunul, dar el stie ca atunci cand 2 se cearta al 3-lea castiga. si acum are ocazia sa dovedeasca acest lucru in Liga I.

Edited by mambo
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.