Jump to content

Apă Canal, obligată de instanţă să reia furnizarea apei potabile la o asociaţie de proprietari


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Apă Canal, obligată de instanţă să reia furnizarea apei potabile la o asociaţie de proprietari

Premiera la Galati. Invocând Legea 175 din 2010 privind ştergerea penalităţilor acumulate la întreţinere, Asociatia de Proprietari 278 castiga razboiul cu Apă Canal. Pe 25 februarie, prin Sentinta nr. 1704, Instanta de judecata admite acţiunea formulată de asociatie si obligă Apă Canal să reia furnizarea cu apă potabilă a locatarilor. "Imediat după intrarea în vigoare a acestei legi, mai bine de jumătate din totalul membrilor Asociaţiei nr. 278 au formulat şi au depus solicitări de ştergere a penalităţilor de întârziere. Locatarii şi-au luat angajamentul că vor achita în totalitate cheltuielile la întreţinere, astfel încât la 22 august 2011 am ajuns cu datoriile la zero", se precizeza in cererea de chemare in judecata. După ce a achitat debitul, Asociaţia de proprietari a constatat cu surprindere, deschizând site-ul Apă Canal, că figurează pe lista asociaţiilor ce urmau a fi restricţionate de la furnizarea apei reci. „Noi ne-am respectat obligaţiile de plată. Măsura de a restricţiona apa potabilă a fost nelegală", spune Vasile Secară, preşedintele Asociaţiei. În data de 3 februarie 2011, Asociaţia de proprietari 278 a cerut în Instanţă societăţii Apă Canal ştergerea penalităţilor, în baza Legii 175 din 2010. Pe 25 februarie, Instanta de judecata admite acţiunea formulată de Asociaţia de proprietari 278 si obligă Apă Canal să reia furnizarea cu apă potabilă a locatarilor. "Instanta a obligat Apa Canal sa reia furnizarea apei reci, intrucat debitele de baza erau achitate la zi iar penalitatile de intarziere urmeaza regimul Legii 175/2011", ne-a declarat Antoneta Magdalena Gafiţuc, preşedintele Federaţiei Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari (FJAP), organizaţia ce a reprezentat asociaţia în instanţă.

Sentinţa este definitivă şi executorie. Apă Canal va plăti Asociaţiei şi cheltuieli de judecată, in valoare de 110 lei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-Apa-Canal-Instanta-proprietari_0_435557069.html#commentsPage-1

Link to comment
Share on other sites

Ce mai jurnnalisti la adevarul. =)) 22 august 2011? Mai avem vreo cateva luni pana atunci :)) Era vorba de 22 augst 2010 Legea 175/2011? =)) Era vorba de legea 175/2010

Si acum on-topic: Foarte corect ce a facut instanta.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.