Jump to content

40% dintre moldoveni vor unire cu Rusia!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

40% dintre moldoveni vor unire cu Rusia si doar 5% unire cu Romania (sondaj)

40% din respondentii unui sondaj efectuat in Republica Moldova au declarat ca si-ar dori ca tara lor sa se uneasca cu Rusia. In schimb, doar 5% dintre acestia vor unirea cu Romania, informeaza HotNews.md. 28% dintre participantii la sondaj considera ca Moldova nu trebuie sa se uneasca cu nici un alt stat, in timp ce alti 28% isi doresc integrarea in Uniunea Europeana. 7% opteaza pentru unirea cu Ucraina, 4% cu Balarus si 2% cu Kazahstan. Cate un procent din persoanele chestionate au spus ca doresc unirea Moldovei cu Azerbaigeanul, Kargazstanul, Tajikistanul, Uzbekistanul, Turcia, Georgia si cu Armenia.

Intrebati daca ar avea posbilitatea sa alega o alta tara, 29,3% dintre respondenti au declarat ca ar dori sa traiasca in UE, 19,5% - in grupul de tari Rusia, Ucraina, Balarus si Kazahstan. 8,4% au spus ca isi doresc sa traiasca in URSS, iar 28,1% au declarat ca nu doresc sa-si schimbe tara.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8350100-40-dintre-moldoveni-vor-unire-rusia-doar-5-unire-romania-sondaj.htm

Link to comment
Share on other sites

Cate un procent din persoanele chestionate au spus ca doresc unirea Moldovei cu Azerbaigeanul, Kargazstanul, Tajikistanul, Uzbekistanul, Turcia, Georgia si cu Armenia.

eu inteleg prin unire (a 2 sau mai multe state) desfiintarea granitelor dintre tarile respective. nu stiam ca Moldova se invecineaza cu tarile de mai sus.35.gif

Link to comment
Share on other sites

Mambo, pai nu se inecineaza, dar ce sa faci daca vreo 5% din Moldoveni sunt prosti si analfabeti? Nici nu stiu ce inseamna unire. Confunda unirea cu infratirea.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Din epoca instaurarii stalinismului, marea majoritate a posturile de sefi puteau fi ocupate doar de rusi. Fiind platite la dublu fata de basarabeni. Cozile de topor basarabene erau platite cu +20-30% peste cei simpli. Cota de studenti basarabeni era cam 10% din cota de studenti maghiari in Romania Ceausista (Orice facultate, sectie din Iasi avea, in '69-'80 obligatoriu minim 10% studenti maghiari din care jumatate habar nu aveau de limba ramana). Diferenta era ca basarabenii stiau perfect limba rusa in timp ce maghiarii de la noi ??? Banui ca de aici rezulta 25 - 30%. Restul or fi rusofili convinsi sau au interese care nu le intelegem. Asa cum nu am inteles cand trebuia, in 40-44. Dar nu intelegem mare lucru nici astazi.

Link to comment
Share on other sites

Chiar daca e asa, faptul ca nu sunt atrasi de o apropiere de Romania (sau unire) nu e de blamat. Dupa 1944, zeci de mii de basarabeni (romani) au fost expediati prin diverse zone ale marii Rusii, doar pentru simplul motiv ca erau romani. Tot in vremea aceea, in momentul in care frontul era pe teriotriul Moldovei (incluzand si Basarabia aici), mii de romani basarabeni s-au refugiat in Romania.

Locul tuturor celor dinainte a fost luat de rusi si reprezentantii altor natii, rusa a devenit obligatorie, istoria deformata - aici din pacate contribuind si o serie de evenimente produse la "recuperarea" din 1941, propaganda din ce in ce mai agresiva, pe durata a zeci de ani de zile si rezultatul se vede.

La toate astea se poate adauga si faptul ca cei care (din nefericire) conduc Romania din 89 incoace nu au facut nimic, ba chiar au franat cat au putut o apropiere reala, inclusiv statala fata de R. Moldova.

Oricum, e groaznic ce se intampla...

PS Apropo de ce gandesc altii despre noi - imaginea "istorica" a Romaniei in Ucraina (de exemplu) e cumplit de proasta. "Aventurile" armatei romane in WW2 pe teritoriul lor mai trezesc inca resentimente puternice

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Care e problema noastra cu cine vor moldovenii sa se uneasca? Sa se uneasca si cu Togo, sa fie sanatosi... Acum sa o spunem pe aia dreapta nici nu sunt de condamnat, pai ce, voi nu ati vrea sa va acuplati putin cu rusoaicele? Din punctul asta de vedere, eu m-as uni si cu Ungaria, ca doar suntem o democratie tinara (si nelinistita) ce naiba!

Link to comment
Share on other sites

Dupa cum declari, sa te fereasca DUMNEZEU sa te ?acuplezi? cu o bozgoroaica! Daca ii cazi cu tronc. Iar MOLDOVENII nu sunt asa ceva. EI SUNT BASARABENI = LOCUITORI AI UNEI PROVINCII ROMANESTI. Nu prea ne-am purtat frumos cu ei candva. Doar ca sangele apa nu se face. Citirea unor carti de istorie ROMANESTI ar putea ajuta la ceva. Daca aveti timp.

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.