Jump to content

Vega vrea să construiască autostrada Nădlac-Arad


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Vega vrea să construiască autostrada Nădlac-Arad

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a dat publicitatii numele firmelor care au depus oferte in cadrul licitatiei pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Nadlac-Arad. CNADNR a primit din partea constructorilor 64 de oferte pentru constructia celor patru tronsoane de autostrada: Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu. Termenul limita pentru depunerea ofertelor s-a incheiat, urmand ca acestea sa fie deschise pana pe 2 martie.

Firmele care au depus oferte pentru Nădlac-Arad

Lot 1

* Azvi-Puentes-Straco-Grusamar-Specialist Consulting SRL-Incitec SRL

* Tirrena Scavi-Condotte-Cossi

* Doprastav-CCCF Timişoara

* Romstrade-MonteAdriano-Donrep Construct

* OHL-Labra-Copisa

* Astaldi-Euroconstruct-AstalRom

* Strabag Romania-Confort

Lot 2

* Impresa Pizzarotti-Impregilo-Pomponio

* Alpine

* UMB-Tehnostrade-Carena

* Porr-Hidroconstrucţia

* Vega-Selina-Consitrans

* Aprivia-Soares da Costa

* Delta ACM-Azvirt

* Viarom-Vectra-Betacops

Tronsonul Nădlac-Arad face parte din Coridorul IV Paneuropean. Lotul 1 are o lungime de 22,2 km şi o valoare estimată la 486.946.433 lei fără TVA, iar Lotul 2 o lungime de 16,6 km şi o valoare estimată la 506.661.681 lei fără TVA.

Tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad si Lugoj-Deva au ca durata de proiectare si executie 30 de luni, din care 6 luni proiectare si 24 executie, la care se adauga 24 de luni garantie, informeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-8350824-firmele-regilor-asfaltului-dorinel-umbrarescu-nelu-iordache-intrat-batalia-pentru-constructia-tronsonului-autostrada-nadlac-arad.htm

Link to comment
Share on other sites

Alături de Vega, au mai intrat în cursă Tancrad şi Confort...

Firmele care au depus oferte pentru Orăştie-Sibiu

Lotul 1 „Proiectare şi executie autostrada Orăştie-Sibiu km 0+000 – km 24+110” - 24,110 km, valoare 814.120.578 lei fără TVA

Lotul 2 „Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu km 24+110 – km 43+855” - 19,745 km, valoare 707.991.358 lei fără TVA

Lotul 3 „Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu km 43+855 – km 65+965” - 22,110 km, valoare 762.202.841 lei fără TVA

Lotul 4 „Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu km 65+965 – km 82+070” - 16,105 km, valoare 652.860.542 lei fără TVA

Lot 1

* Tehnologica Radion-Gabriel Couto-Amandio Carvalho-Lena -Rosas-Arcadis

* SBI International Holdings

* Strabag Romania

Lot 2

* Straco-Studio Corona

* UMB-Tehnostrade-Carena

* Razel-Egis

* Porr-Hidroconstrucţia

* Doprastav-Cominco-Alfa 04

* Shapir-Aktor

* Max Boegl-Geiger-Tancrad-Primacons

* MonteAdriano-Romstrade

Lot 3

* Impresa Pizzarott-Concefa

* FCC-Alpine

* Ideconsa-Peyber Hispanica-OHL

* Azvirt-Delta ACM

* Impregilo

* FIP Industriale-Balzola

Lot 4

* Tirrena Scavi-Condotte-Cossi

* Secol-STE-Toto

* J&P Avax

* Copisa-Aprivia

* Astaldi-Euroconstruct-AstalRom

* Eureca

Durata de proiectare şi execuţie este de 30 de luni – 6 luni proiectare, 24 execuţie, la care se adaugă 24 de luni garanţie (total derulare contract 54 luni).

Castigatorii licitatiilor vor fi anuntati pe 21 si 22 martie, iar contractele vor fi semnate pe 4 si pe 5 aprilie.

Firmele care au depus oferte pentru Timisoara-Lugoj

Lotul 1 „Proiectare si executie autostrada Timisoara-Lugoj km 44+500 - km 54+000” – 9,5 km, valoare 266.555.952 lei fara TVA

Lotul 2 „Proiectare si executie autostrada Timisoara-Lugoj km 54+000 – km 79+625” – 25,62 km, valoare 611.884.622 lei fara TVA.

Lot 1

* Straco-Azvi-Studio Corona

* UMB-Tehnostrade-Carena

* Doprastav-CCCF Timisoara

* Vega-Selina-Consitrans

* Balzola-Rover Alcisa sa-Puentes

* Magenta-Assignia-Simarc-Specialist Consulting srl

* Eureca

* Confort-MonteAdriano-Viaponte Projectos e Consultoria de Engenharia

Lot 2

* Impresa Pizzarotti-Impregilo-Pomponio

* Tirrena Scavi-Condotte-Cossi

* FCC Construction

* Copisa-OHL-Soares da Costa

* Lena-Gabriel Couto-Amandio Carvalho-Tehnologica Radion-Rosas-Arcadis

* Max Boegl-Astaldi-Euroconstruct-Tancrad-Primacons

* Viarom-Vectra-Tractebel

* Strabag

* SCCF Iasi-Colas-Egis

Firmele care au depus oferte pentru Nadlac-Arad

Lotul 1 are o lungime de 22,2 km si o valoare estimata la 486.946.433 lei fara TVA, iar Lotul 2 o lungime de 16,6 km si o valoare estimata la 506.661.681 lei fara TVA.

Lot 1

* Azvi-Puentes-Straco-Grusamar-Specialist Consulting SRL-Incitec SRL

* Tirrena Scavi-Condotte-Cossi

* Doprastav-CCCF Timisoara

* Romstrade-MonteAdriano-Donrep Construct

* OHL-Labra-Copisa

* Astaldi-Euroconstruct-AstalRom

* Strabag Romania-Confort

Lot 2

* Impresa Pizzarotti-Impregilo-Pomponio

* Alpine

* UMB-Tehnostrade-Carena

* Porr-Hidroconstructia

* Vega-Selina-Consitrans

* Aprivia-Soares da Costa

* Delta ACM-Azvirt

* Viarom-Vectra-Betacops

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul se bate cu regii asfaltului

* Vega, Confort şi Tancrad vor să facă autostrăzi

Numele a trei firme locale se regăsesc pe lunga listă de ofertanţi făcută publică săptămâna aceasta de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Ea cuprinde 64 de oferte pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor de autostradă Nădlac-Arad, Timişoara-Lugoj, Lugoj-Deva şi Orăştie-Sibiu.

Vega, Confort şi Tancrad s-au arătat interesate de 3 dintre cele 4 tronsoane (Nădlac-Arad, Timişoara-Lugoj şi Orăştie-Sibiu) şi s-au înscris la licitaţii în consorţii, alături de alţi constructori şi, bineînţeles, alături de firme de consultanţă, proiectare şi asistenţă tehnică.

Vega

Compania controlată de Corneliu Istrate, Vega, a făcut tandem cu societatea de construcţii Selina şi cu proiectantul Consitrans. Dacă aceasta din urmă este una dintre cele mai importante companii de profil din România, lucrând în trecut pentru prestigioasa companie americană Louis Berger, Selina are un trecut mai puţin luminos. Potrivit presei, firma bihoreană a fost amendată de două ori în cursul anului trecut pentru lucrări proaste, pe tronsonul Baia Sprie-Bârsana.

Consorţiul Vega-Selina-Consitrans s-a înscris la două licitaţii. Astfel, grupul a depus o ofertă pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al tronsonului Nădlac-Arad, în lungime de 16,6 kilometri şi cu o valoare estimată la 120 de milioane de euro (fără TVA).

De asemenea, consorţiul a depus ofertă şi pentru lotul 1 al tronsonului Timişoara-Lugoj, în lungime de 9,5 kilometri şi cu o valoare estimată la peste 63 de milioane de euro (fără TVA). Pentru această din urmă lucrare, Vega se bate cu o altă firmă gălăţeană, Confort.

Confort

La licitaţia pentru lotul 1 din tronsonul Timişoara-Lugoj, Confortul lui Cornel Mangalea s-a asociat cu două firme portugheze: consultantul Viaponte Projectos e Consultoria de Engenharia şi constructorul Monte Adriano, care lucrează şi la proiectul ISPA de extindere a reţelelor de apă şi canalizare din Galaţi.

Totodată, Confort s-a înscris şi la licitaţia pentru lotul 1 al tronsonului Nădlac-Arad, în lungime de 22,2 kilometri şi cu o valoare estimată la aproape 116 milioane de euro (fără TVA), alături de compania de construcţii Strabag România.

Tancrad

Societatea Tancrad, care, ca şi Vega, se află în sfera de influenţă a PSD, s-a înscris tot la două licitaţii. Prima este proiectarea şi execuţia lotului 2 din tronsonul Orăştie-Sibiu, în lungime de 19,7 kilometri şi cu o valoare estimată la peste 168 de milioane de euro (fără TVA). Pentru această lucrare, Confort a intrat în consorţiu cu firma germană Max Boegl, care construieşte Stadionul „Lia Manoliu”, şi cu doi constructori autohtoni: Geiger România şi Primacons.

Tancrad a depus o ofertă şi pentru lotul 2 al tronsonului Timişoara-Lugoj, în lungime 25,6 kilometri şi cu o valoare estimată la peste 145 de milioane de euro (fără TVA). Pe lângă Max Boegl şi Primacons, Tancrad s-a asociat aici şi cu firmele Euroconstruct din România şi Astaldi din Italia, aceasta din urmă fiind selectată recent să construiască o magistrală de metrou în Bucureşti.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vega_Confort_si_Tancrad_vor_sa_faca_autostrazi_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Niciun gălăţean printre câştigătorii licitaţiei

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat castigatorii licitatiilor pentru mai multe loturi din tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu. Printre castigatori se afla Grupul Romstrade (controlat de omul de afaceri Nelu Iordache), Spedition UMB si Tehnostrade (companii detinute de Dorinel Umbrarescu, unul dintre oamenii de afaceri supranumiti si "regii asfaltului), Strabag (care are numeroase afaceri cu statul si care se mai ocupa deja de constructia unui alt tronson de autostradă din Coridorul IV Paneuropean) si Astaldi (se ocupa, de asemenea, de un alt tronson de autostrada).

* Lotul 1, Nădlac – Arad, câştigător Asocierea Romstrade – Monteadriano Engenharia e Construcao – Donep Construct

* Lotul 2, Nădlac – Arad, câştigător Alpine Bau GmbH

* Lotul 1, Timişoara - Lugoj, câştigător Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Carena SpA Impresa di Costruzioni

* Lotul 2, Timişoara - Lugoj, câştigător Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA – Cossi Costruzioni SpA

* Lotul 1, Lugoj - Deva, câştigător Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA – Cossi Construzioni SpA

* Lotul 1, Orăştie - Sibiu, câştigător SC STRABAG SRL

* Lotul 2, Orăştie - Sibiu, câştigător Asocierea Straco Grup SRL - Studio Corona SRL Civil Engineering

* Lotul 3, Orăştie - Sibiu, câştigător Impregilo SpA

* Lotul 4, Orăştiee - Sibiu, câştigător Asocierea Astaldi SpA – Euroconstruct Trading '98 SRL – Astalrom SA

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-8495454-vezi-cine-castigat-licitatiile-pentru-patru-tronsoane-autostrada.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tancrad şi Confort contstă licitaţia pentru autostrăzi

Opt ofertanti din 64 au contestat rezultatele licitatiilor organizate de Compania Nationala pentru Autostrazi si Drumuri Nationale pentru tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu, potrivit datelor CNADNR. Doar castigatorii a trei loturi din noua nu au fost contestati.

Rezultatul pentru lotul 1 din tronsonul Timisoara-Lugoj a fost contestat de asocierea Balzola-Rover Alcisa sa-Puentes, dar si de asocierea Confort-MonteAdriano-Viaponte Projectos e Consultoria de Engenharia.

De la Orastie-Sibiu a fost contastat rezultatul pentru lotul 2, castigat de asocierea Straco Grup SRL - Studio Corona SRL Civil Engineering. Asocierea Max Boegl-Geiger-Tancrad-Primacons nu a fost multumita insa cu acest rezultat.

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-8561375-opt-contestatii-cazul-licitatiilor-pentru-patru-tronsoane-autostrada-vezi-care-sunt-companiile-nemultumite.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Vega şi Arcada au depus ofertă pentru executia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat ca pentru constructia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia si-au manifestat interesul opt companii si asocieri. CNADNR cauta un nou constructor pentru acest tronson in conditiile in care a reziliat contractul cu firma franceza Colas. Valoarea estimata a contractului se ridica la 726,2 milioane lei fara TVA. Proiectul are ca scop realizarea a 20,49 km de autostradă. Proiectarea va dura 3 luni, execuţia 12 luni, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie.

Ofertanti

Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL

Asocierea Vega 93 SRL – Selina SRL – Arcada Company SA – Consitrans SRL

Asocierea Astaldi – Max Boegl Cernavoda

Asocierea Tehnologica Radion SRL – Lena Engenharia e Construcoes SA – Pro Cons XXI SRL – Via Design SRL

Monteadriano Engenharia e Construcao SA

Asocierea FCC Construccion – Delta ACM

Aktor SA

Asocierea OHL ZS AS – Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA

Rezultatul procedurii de atribuire va fi anuntat pe 22 august.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.