Jump to content

Ciumacenco, Stan, Durbacă - în sondajul pentru primarul din 2012


dcp100168
 Share

Cine va fi candidatul USL pentru Primăria Galaţi?  

28 members have voted

 1. 1. Cine va fi candidatul USL pentru Primăria Galaţi?

  • Nicuşor Ciumacenco - PSD
   7
  • Marius Stan - PNL
   13
  • Eugen Durbacă - PC
   4
  • Nu mă interesează
   4


Recommended Posts

Ciumacenco 37% - Marius Stan 28%, în sondajul pentru primarul din 2012

Potrivit unui sondaj comandat de USL, cel mai tare în sondajele pentru funcţia de primar ar fi viceprimarul Nicușor Ciumacenco cu 36.8%, iar Marius Stan are cu aproape 9% mai puțin, adică undeva în jur de 28%. Pe locul trei este Eugen Durbacă cu 21.6%, iar Marius Necula pendulează între 13 și 14%. Regulile jocului spun că dacă peneliștii sau peciștii vor contesta sondajul, se va mai face unul comandat la nivel central.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

Bursa zvonurilor şi nu numai. Cine va candida pentru Galaţi din partea USL?

Bursa zvonurilor împărţea până acum candidaturile USL la alegerile locale din 2012 între liberalul Marius Stan la Primărie şi social-democratul Eugen Chebac la Consiliul Judeţului, vicepreşedinţia CJ fiindu-i repartizată lui Eugen Durbacă.

Ei bine, la începutul acestei săptămânii cărţile s-au schimbat. Zvonurile îl dau pe viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco drept favorit în cursa pentru Primărie, cu cel mai mare scor şi pe Eugen Durbacă drept viitorul candidat la şefia judeţului. Oficial, nimeni nu recunoaşte nimic nici măcar sondajul care circulă prin oraş.

E drept, deputatul Bogdan Ciucă a recunoscut că Eugen Durbacă e în topul preferinţelor la nivelul Galaţiului.

Liderul PSD Dan Nica a spus public că ambele candidaturi ar putea reveni PSD. Durbacă nu agreează câtuşi de puţin ideea cu „unul ia tot”.

Liberalul Victor Paul Dobre şi-a arătat interesul pentru şefia Consiliului Judeţului.

Actualul preşedinte al CJ, Eugen Chebac, este şi el pe val şi este convins că va avea un al doilea mandat la cârma judeţului.

Primarul Dumitru Nicolae e gata să bage mâna în foc că Nicuşor Ciumacenco îi va ocupa biroul de edil al urbei. La finele anului trecut, liberalii ar fi fost gata să jure că Marius Stan este viitorul primar al oraşului, dar oficial acum tac.

Reuniune de taină

Delegaţiile locale ale PSD, PNL şi PC, în frunte cu liderii lor, Dan Nica, Victor Paul Dobre şi Eugen Durbacă, vor participa astăzi, la Bucureşti, la întâlnirea cu grupul organizatoric al Uniunii Social Liberale, în cadrul căreia vor pune bazele protocolului de colaborare în plan local. Protocolul va fi semnat la Galaţi.

Cei trei se cunosc demult şi bine iar discuţiile vor avea loc faţă în faţă cu Liviu Dragnea, Bogdan Ciucă şi Radu Stroe - alţi politicieni versaţi - despre programe şi strategii.

Oficial, nimeni nu recunoaşte că se vor stabili candidaţii la locale. Sunt doar întâlniri între conducerea USL şi fiecare judeţ în parte, iar acum a venit rândul Galaţiului. Bine!

Optimism PSD

Liderul PSD Galaţi, deputatul Dan Nica ne-a declarat că la reuniunea de astăzi nu se vor stabili candidaţii. Optimist, Dan Nica afirmă că PSD ar avea şanse la ambele candidaturi – Primărie şi preşedinţia CJ - având în vedere faptul că a avut cele mai bune rezultate la ultimele alegeri. Cert este că PSD va face sondaj pentru cele două candidaturi în perioada martie-aprilie. Vor fi trei nominalizări pentru fiecare funcţie. Potrivit lui Nica, în mai-iunie se va face sondajul la nivelul USL, cu câte un singur candidat propus de fiecare partid. Verdictul final va fi stabilit în toamnă. „PDL îşi doreşte să existe dispute în cadrul USL, dar acestea nu vor exista”, a punctat Dan Nica.

Liberalii nu se lasă mai prejos

Liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, ne-a declarat că nu a auzit de niciun sondaj făcut în Galaţi. Probabil avem noi urechea mai fină. Dobre spune că spre toamnă vor fi cunoscute numele candidaţilor şi că, încă, nu s-a stabilit nimic. În plus, Dobre a lansat posibilitatea ca liberalii să ia şi candidatura la Primăria Galaţi şi pe cea la şefia judeţului.

PC, în plin sondaj

Bogdan Ciucă ne-a declarat că la nivelul PC este în derulare un sondaj. „Candidaţii se vor stabili în urma unor sondaje şi cel mai bine plasat, indiferent de organizaţie sau de partid va trebui susţinut de toţi. Nu s-a comandat sau făcut niciun sondaj la nivelul USL. Galaţiul este însă privilegiat faţă de alte judeţe, având cei mai puternici potenţiali candidaţi”, ne-a declarat Ciucă. Deputatul a susţinut însă că, în măsurătorile PC, preşedintele Durbacă se plasează pe primele două poziţii atât la Primărie, cât şi la preşedinţia Consiliului Judeţului.

Un singur lucru nu a spus niciunul dintre liderii chestionaţi: că numele vehiculate sunt aceleaşi de multă vreme. Ce le pot ele oferi gălăţenilor?

http://www.viata-libera.ro/articol-Cine_va_candida_pentru_Galati_2.html

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca Stan ar fi cu mult mai bun decat ce-a fost pana acum, dar Durbaca, Niciolaie si Ciumacenco sunt cu siguranta cei care poarta cea mai mare parte din vina pentru modul in care arata acum orasul. Galatiul a pierdut lupta cu alte orase comparabile din Romania, posibilitati de dezvoltare nu prea sunt, se fura ca in codru si multi pun eticheta de oras mort. Datorita (sic!) tampeniei incomensurabile a acestor indivizi, Galatiul a ajuns la o concurenta acerba cu Braila, iar orgoliile si interesele lor au oprit Galatiul din dezvoltarea sa normala: inglobarea Brailei si formarea unui foarte mare oras si pol de dezvoltare nationala. Nicaieri in Romania nu exista doua orase atat de apropiate care, in loc sa colaboreze si sa incerce sa se apropie, se dusmanesc, iar totul porneste de la conducerile locale.

Link to comment
Share on other sites

USL-ul local, încă în faza discuţiilor

După ce liderii locali ai PNL, PSD, şi PC s-au întâlnit în după amiaza de joi la Bucureşti, în prezenţa liderilor naţionali, pentru a stabili detaliile protocolului local USL, aceştia nu au luat încă o decizie privind candidaţii.

Deputatul Florin Pâslaru a precizat: „Până în iunie trebuie făcut cunoscut candidatul. Eu aş prefera ca la Galaţi, candidaţii la CJ şi la primărie să fie de la PSD. (…) Dar până la urmă important este să ne unim forţele şi să batem PD-ul.” Conform social-democratului, protocolul ar urma să fie semnat în termen de zece zile, de la discuţia purtată în capitală.

Liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, a precizat: „Nu s-a semnat nici un protocol, nu s-a stabilit nici o candidatură, s-a discutat despre încheierea unui protocol la nivel judeţean. Această construcţie politică la Galaţi de fapt e din 2008, atât la nivelul CJ, cât şi CL. N-aş zice că suntem foarte încântaţi de modul în care am colaborat, mereu este loc pentru mult mai bine. Ne-am prezentat opiniile şi în perioada următoare vom ajunge la o formulă de protocol de colaborare pe care o vom semna. Nu se pune în discuţie însă nerespectarea protocolului naţional al USL”.

În privinţa stabilirii candidaţilor, pentru fotoliul de primar şi cel al preşedintelui Consiliului Judeţului, Dobre a introdus mai multe nuanţe, întrucât „sondajul mare va fi un instrument important în decizia finală a USL, dar nu singur, iar decizia USL e ceva mai complexă”, amintind de paritate. Pâslaru a punctat că la nivel naţional s-a convenit ca preşedinţia a 21 de judeţe şi fotoliul de primar să revină PSD, alte 20 revenind ACD. Iar Dobre admite posibilitatea desemnării ambilor candidaţi pentru cele mai importante alegeri locale de la un singur partid, inclusiv pentru Galaţi.

Dobre a adăugat că termenul limită pentru stabilirea tuturor candidaţilor USL din teritoriu este toamna acestui an.

http://www.monitoruldegalati.ro/politica/usl-ul-local-inca-in-faza-discutiilor-4314.html

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul a depăşit termenul impus pentru semnarea Protocolului USL

Disensiunile din interiorul Uniunii Social Liberale au făcut ca în cinci judeţe să nu fie semnat Protocolul de colaborare, conform termenului stabilit de la centru. Data-limită impusă a fost de 5 martie, dar ea a fost depăşită în Bacău, Dâmboviţa, Buzău, Galaţi şi Bucureşti. Filialele „cu probleme”, unde există neînţelegeri între liderii locali ai PSD, PNL şi PC, sunt chemate rând pe rând „la centru” pentru a face pace.

Contactat de reporterii „Puterea”, deputatul Victor Paul Dobre, liderul gălăţean al PNL a explicat că alianţa nu a fost parafată până pe 5 martie nu din motive de neînţelegere între PNL şi PSD, ci, din cauza lipsei de punctualitate specifică românilor. „Eiii, întotdeauna termenele sunt mobilizatoare, depăşirea lor e o tradiţie caracteristic românească”, a afirmat Dobre. „La Galaţi funcţionează încă din 2008 o majoritate PNL, PSD şi PC. Vom semna când va fi gata, deocamdată nu a fost timp. Nu ştiu neapărat dacă săptămâna aceasta sau viitoare, dar va fi semnat în curând”, a mai precizat deputatul liberal.

http://www.puterea.ro/news17032/Romeo-Stavarache-refuza-sa-bata-palma-cu-Viorel-Hrebenciuc-Probleme-in-USL---cinci-filiale-au-depasit-termenul-impus-pentru-semnarea-Protocolului.htm

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Şi-a tras şi PC-ul sondaj :))

In sondajul neoficial facut conservatorii galateni, Eugen Durbaca sa se afle pe primul loc in topul candidatilor cu cele mai mari sanse la Primaria Galati. Potrivit sondajului, de uz intern si care nu are nicio relevanta pentru desemnarea candidatului din partea USL Galati la Primarie, pe locul secund s-ar afla liberalul Marius Stan, la o diferenta de 5 procente, urmat de social-democratul Nisusor Ciumacenco, la o diferenta cica de zece procente, pe locul patru clasindu-se pedelistul Marius Necula, care ar fi strins in jur de 7% din voturi.

http://nepasadegalati.wordpress.com/2011/03/16/cine-este-pe-primul-loc-cum-cine-durbaca/

Link to comment
Share on other sites

Protocolul USL Galaţi se semnează astăzi

Liderii PSD şi ACD vor semna astăzi protocolul de constituire a USL la nivelul judeţului Galaţi. Evenimentul va avea loc în sala de festivităţi de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii începând cu ora 11. Sunt aşteptaţi să participe parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, membri din structurile de conducere ale celor trei partide (PSD, PNL şi PC) dar şi preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, şi primarul Dumitru Nicolae. Reprezentanţii celor trei organizaţii de la nivelul judeţului spun că protocolul va fi unul formal în care se vor respecta principiile celui semnat la nivel naţional.

Preşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, a declarat că se va respecta protocolul-cadru de la nivel naţional, iar candidaţii vor fi stabiliţi în urma unor sondaje. Dobre nu a exclus ca acelaşi partid din cadrul USL să aibă candidaţi pentru ambele funcţii importante - cea de primar al municipiului Galaţi şi cea de preşedinte al CJ Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciucă, a declarat că protocolul care se va semna astăzi este mai mult formal, iar procedurile de colaborare în cadrul USL se vor stabili ulterior. Ciucă a ţinut să precizeze că în protocol nu se va face referire la nume de candidaţi, aceştia urmând să fie desemnaţi în urma unor sondaje oficiale care se vor realiza la nivel naţional. În ceea ce priveşte termenul de stabilire a candidaţilor din partea USL la alegerile locale, Bogdan Ciucă a spus că este vorba despre începutul toamnei.

În aceeaşi notă, deputatul PSD Galaţi, Florin Pâslaru, a spus că protocolul USL Galaţi se subscrie celui naţional.

În ciuda declaraţiilor oficiale, s-au prefigurat totuşi posibili candidaţi ai USL pentru cele mai importante funcţii la alegerile locale. Pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi, din partea PSD în cărţi ar fi actualul viceprimar Nicuşor Ciumacenco, iar din partea PNL, directorul clubului ”Oţelul”, Marius Stan. Pentru funcţia de preşedinte al CJ Galaţi, interesaţi ar fi, potrivit unor surse, Eugen Chebac (PSD), Victor Paul Dobre (PNL) şi Eugen Durbacă (PC).

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Politic&articol=4

Link to comment
Share on other sites

Abia născută, USL scârţâie deja la Galaţi

* Dan Nica: „De câte ori am avut o construcţie politică am pornit cu sută la sută încredere”

* Eugen Durbacă: „Nu am fost de acord cu această Uniune la Galaţi, dar am semnat pentru că aşa s-a hotărât”

* Victor Paul Dobre: „În această sală acum se află şi viitorul primar al Galaţiului şi viitorul preşedinte al Consiliului Judeţului”

Uniunea Social Liberală Galaţi s-a născut vineri sub semnul tensiunilor între PSD şi PC. Evenimentul la care liderul PSD Dan Nica, preşedintele PNL Victor Paul Dobre şi şeful PC Eugen Durbacă au bătut oficial palma a avut loc pe teren neutru, la Grădina Botanică, în prezenţa câtorva zeci de membri de partid. Discursurile de după semnarea actului au scos la iveală faptul că a fost o căsătorie politică mai degrabă cu de-a sila, dictată de interesele de la Centru.

Liderul Dan Nica a avut un discurs politic optimist, plin de entuziasm şi cu pronunţat iz electoral, prin care a criticat dur nepăsarea şi diletantismul PDL şi i-a asigurat pe gălăţeni şi pe membrii USL că „seriozitatea este cea care ne caracterizează. Indiferent de ideologia noastră, avem aici o idee comună: putem să facem mai bine pentru că cei mulţi şi-au pus ultima speranţă în noi şi acest lucru ne obligă să ne facem datoria aşa cum trebuie”.

Eugen Durbacă a tuflit fesul pe capul nou-născutei Uniuni, anunţând sec că a semnat protocolul pentru că aşa s-a hotărât la conducerea partidului. „Noi am fost întrutotul de acord cu Alianţa de Centru Dreapta, nu am fost de acord cu această Uniune la Galaţi, dar am semnat pentru că aşa s-a hotărât. Noi am mai avut un protocol PSD-PC, dar nu s-a respectat. Acesta este punctul de vedere al meu, al organizaţiei de la Galaţi. Dacă colegii de la PSD îşi vor schimba poziţia, atunci poate ne schimbăm şi noi părerea despre colaborarea în această Uniune”, a spus Durbacă. Liderul PC le-a bătut obrazul social-democraţilor pe motiv că fără ajutorul PC local nu obţineau la alegerile generale 47 la sută. Durbacă i-a invitat pe social-democraţi să reflecteze profund la dispunerea forţelor în USL: „Nu suntem 50-50 la sută, cei din ACD avem mai mult. Să nu ne ascundem după deget şi să procedăm corect”.

Liderul liberal Victor Paul Dobre a avut misiunea de a tempera situaţia devenită încordată şi de a apăra onoarea PSD. „Noi suntem în această construcţie politică din 2008. Am apreciat faptul că PSD ca partener a respectat-o în 2009, ceea ce nu e un lucru pe care să-l uiţi. În politică sunt momente în care viaţa te împinge dintr-o parte în alta. Problema noastră este să găsim acea soluţie de funcţionare coerentă. Nu avem adversar, noi vom câştiga. Este important să discutăm lucrurile deschis, tranşant şi bărbăteşte, decât pe la colţuri sau pe la Bucureşti. Eu sunt la a treia nuntă de tipul acesta. De fiecare dată am câştigat. Mai greu a fost după aceea”, a declarat Dobre.

Anunţul liberalului că în sală se află şi viitorul primar al Galaţiului şi viitorul preşedinte al Consiliului Judeţului a făcut ca toate capetele să e răsucească. În sală erau prezenţi şi Nicuşor Ciumacenco, şi Marius Stan.

http://www.viata-libera.ro/articol-USL_scartaie_deja_la_Galati_VIDEO_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Alianţa de Centru-Dreapta şi-a desemnat candidaţii pentru Primăria Galaţi şi Consiliul Judeţului

Preşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, directorul general al clubului de fotbal Oţelul şi consilier local PNL, Marius Stan, şi preşedintele PC Galaţi şi vicepreşedinte CJ, Eugen Durbacă, sunt competitorii stabiliţi de Alianţa de Centru-Dreapta, care vor intra în competiţia internă din cadrul Uniunii Social Liberale Galaţi pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, liderul liberalilor gălăţeni. Dobre vizează funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, iar Stan şi Durbacă pe cea de primar al municipiului Galaţi.

Dobre a precizat că evaluarea candidaţilor se va face în urma rezultatelor unui sondaj comun care se va realiza de la nivel central pentru fiecare judeţ în parte. El a ţinut să precizeze că în stabilirea candidaţilor USL se va ţine cont şi de criteriul parităţii împărţirii la nivel naţional a candidaturilor pentru primăriile reşedinţă de judeţ şi preşedinţii consiliilor judeţene, jumătate revenind PSD şi jumătate ACD. Potrivit lui Dobre, candidaţii USL pentru alegerile locale vor fi stabiliţi definitiv cel mai probabil la toamnă.

machiavelli.ro

Link to comment
Share on other sites

PSD organizează selecţia candidaţilor pentru Primăria şi Consiliul Judeţean Galaţi

Membrii Biroului Permanent al PSD Galaţi au aprobat un memorandum pentru susţinerea posibililor candidaţi care vor intra în competiţia internă din cadrul Uniunii Social Liberale pentru desemnarea candidaţilor la Primăria Galaţi şi la preşedinţia Consiliului Judeţean, a declarat, vineri, vicepreşedintele PSD Galaţi, deputatul Florin Pâslaru. El a precizat că până pe 4 mai posibilii candidaţi la cele două funcţii din administraţia locală vor depune o cerere de candidatură însoţită de un CV în care vor menţiona în principal activităţile desfăşurate în cadrul PSD Galaţi şi în administraţia locală. Apoi, în perioada 7-14 mai se va face evaluarea posibililor competitori, în care fiecare candidat va prezenta un proiect de dezvoltare a comunităţii pentru care candidează. De asemenea, fiecare candidat va fi verificat de comisia de integritate a PSD Galaţi.

machiavelli.ro

Scenarii pe baza tăcerii din PSD

Dincolo de declaraţiile oficiale însă, oraşul vuieşte pe marginea numeroaselor scenarii care se fac referitoare la candidaţii pe care USL îi va arunca, până la urmă, în luptă împotriva adversului declarat - PDL.

Dacă din partea PNL şi PC lucrurile sunt clare, din partea PSD nu se aude nimic oficial. Până acum, singura declaraţie oficială este că posibilii candidaţi vor depune o „aplicaţie”.

Despre nume însă, tăcere. Neoficial, se vorbeşte că faţă de varianta despre care se spune că este agreată de conducerea centrală a PSD – Nicuşor Ciumacenco la Primărie şi Eugen Chebac la CJ – a mai apărut un scenariu, în care actualul director al Apă Canal, Gelu Stan, ar putea candida pentru Primărie, iar pentru CJ, actualul senator PSD Gheorghe Saghian.

O variantă care l-ar determina pe Eugen Chebac – se vorbeşte – să se ofere candidat (cu şanse mari) la CJ Galaţi din partea PDL.

De altfel, tot de „portiţa” PDL se leagă şi varianta în care Marius Stan, candidatul liberalilor la Primărie, ar putea pierde desemnarea în „finală” din partea USL, în favoarea preşedintelui PC, Eugen Durbacă. Într-un astfel de caz, în care Marius Stan ar candida la Primărie din partea PDL, din nou s-ar putea vorbi de şanse reale, având în vedere că la Primărie se votează mai mult omul decât partidul. Iar zvonurile potrivit cărora Marius Stan s-a întâlnit deja cu preşedintele PDL, Emil Boc, par să susţină un astfel de scenariu.

Care este adevărul vom vedea; cert este că dintr-un conflict intern al USL, câştigătorul ar putea fi chiar adversarul politic, PDL, care ar putea folosi cu succes, în propriul interes, candidaţii „excluşi” ai uniunii...

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Aveam o grijă :))

Dumitru Nicolae nu mai vrea la Primărie

Dacă luptele pentru candidatura la Primăria Galaţi se duc atât în USL cât şi în interiorul PSD, de un singur lucru am putea fi siguri. Primarul Dumitru Nicolae nu îşi mai doreşte încă un mandat. „Nu intenţionez să mai candidez”, a declarat ieri în cadrul conferinţei de presă edilul actual al Galaţiului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Chinurile facerii candidaţilor USL

* La primărie: Marius Stan, Nicuşor Ciumacenco şi Eugen Durbacă * La CJ, aceeaşi mare concurenţă: Dobre, Chebac şi Saghian *

După cum se ştie, conform protocolului USL, după ce fiecare formaţiune îşi desemnează propriii candidaţi, toţi vor fi incluşi într-un sondaj comun de opinie, rezultatele urmând să fie folosite în nominalizarea finală a celor aruncaţi în lupta electorală. Totuşi, sondajul nu va fi criteriul hotărâtor, ci doar un punct de plecare ce va fi luat în seamă de conducerea USL, când va desemna „finaliştii”.

La PNL lucrurile sunt clare. „Semifinaliştii” sunt Marius Stan - desemnat ca şi candidat pentru primărie şi Victor Paul Dobre, pentru CJ.

Din partea PC, se ştie că Eugen Durbacă şi-a exprimat dorinţa de a candida la primărie, însă pentru CJ nu şi-a anunţat oficial vreun candidat.

Din partea PSD însă, lucrurile încă nu sunt clare. Şi asta pentru că pentru funcţia de preşedinte CJ şi-au exprimat dorinţa de a candida două persoane – actualul preşedinte CJ Galaţi, Eugen Chebac şi senatorul Gheorghe Saghian. Pentru primărie numai actualul viceprimar Nicuşor Ciumacenco şi-a exprimat dorinţa de a candida. Până la finele săptămânii viitoare se va alege unul din cei doi aspiranţi la candidatura pentru CJ, a anunţat, ieri, deputatul PSD Florin Pâslaru. Acesta a precizat că decizia va fi luată de către membrii comitetului executiv al PSD (compus din preşedintele Organizaţiei Judeţene, din vicepreşedinţi, parlamentari şi primari din judeţ). Pâslaru a exclus ideea avansată, neoficial, pe surse, potrivit căreia dacă Eugen Chebac nu va fi selectat candidat pentru CJ, acesta va candida pentru funcţie din partea PDL.

Nici partenerul său de Uniune, Victor Paul Dobre nu crede într-un astfel de scenariu în care vizat ar fi Marius Stan – în ideea în care candidatul final al USL pentru primărie ar fi desemnat Eugen Durbacă ori Nicuşor Ciumacenco: „PDL este un partid trist dacă aşteaptă să vadă ce candidaţi alege USL. Dacă s-ar duce un astfel de candidat [al USL] la PDL, ar fi ca într-un concurs de înot în care unul se aruncă în piscină cu o ghiulea legată de picior”.

Cât priveşte şansele în faţa contracandidaţilor săi (Chebac şi Saghian), Dobre spune scurt: „sunt cel mai bun”. Spre deosebire de el, Pâslaru crede că „oricare dintre cei doi are şanse de a fi ales”. Deputatul PSD a fost mult mai clar în privinţa lui Ciumacenco, spunând că este cel nimerit să fie primar al Galaţiului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

PC şi-a prezentat candidaţii la locale

Preşedintele PC Daniel Constantin a prezentat, luni, cei mai importanți candidați ai conservatorilor la alegerile locale. ”Tudor Ciuhodaru va candida la primăria municipiului Iaşi, domnul Eugen Durbacă la primăria municipiului Galaţi, doamna Grapini la primăria Timișoara sau Consiliul Judeţean Timiş, probabil domnul Liviu Brăiloiu va candida la Consiliul Judeţean Constanţa, domnul Ion Vasile la Consiliul Judeţean Buzău, domnul Tudorescu la Consiliul Județean Mehedinţi”, a declarat Daniel Constantin.

e-politic.ro

Link to comment
Share on other sites

Durbacă, lider într-un sondaj PNL!

Partidul ai carui reprezentanti imprastiau in weekend in parcul din centrul orasului postere cu fetele zimbitoare ale candidatilor la Primarie si CJ, a facut acum putin timp un sondaj. Pe primul loc in preferintele galatenilor intrebati ar fi fost Eugen Durbaca, care ar fi acumulat cam 30 % din procente, locul doi fiind ocupat de socialdemocratul Nicusor Ciumacenco si de liberalul Marius Stan, care ar avea mai putin cu 1- 2 procente, in timp ce pedelistul Marius Necula ar fi intrunit cam 7% din voturile celor chestionati.

nepasadegalati.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

Desemnarea candidaţilor propuşi de USL Galaţi întârzie

Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, Bogdan Ciucă, ar putea fi aruncat în competiţia internă din cadrul USL pentru stabilirea candidatului la Consiliul Judeţului Galaţi mai mult de formă. Conservatorii vor să-şi canalizeze toate eforturile pentru a-l propulsa pe liderul PC Galaţi, Eugen Durbacă, în funcţia de primar al municipiului Galaţi. ”Încă nu am stabilit candidatul la CJ. Noi vrem să dăm greutate candidatului la Primărie, dar colegii insistă să intru eu în sondajele pentru Consiliul Judeţului. Însă nu intenţionez să candidez. Mai mult se doreşte acest lucru ca să vedem cum stă partidul în sondaj”, a afirmat Bogdan Ciucă.

De cealaltă parte, social-democraţii trebuie să decidă între doi pretedenţi la funcţia de preşedinte al Consiliul Judeţului - actualul preşedinte al forului legislativ judeţean, Eugen Chebac, îşi mai doreşte încă un mandat, funcţie vizată şi de senatorul Gheorghe Saghian. Membrii Biroului Executiv al PSD Galaţi nu s-au întrunit încă în şedinţa în care ar trebui să decidă pe cine vor trimite în această competiţie. O decizie a conducerii PSD Galaţi pentru desemnarea competitorului la CJ se va lua zilele acestea. Competiţia dintre cei doi este una acerbă, afirmă mai multe surse: Eugen Chebac nu vrea să renunţe la această funcţie sub nicio formă, iar Gheorghe Saghian ar beneficia de susţinerea liderului PSD Galaţi, Dan Nica. Pentru fotoliul de primar, social-democraţii mizează pe actualul viceprimar Nicuşor Ciumacenco. ”Din sondajele interne, PSD e pe primul loc şi în municipiu şi în judeţ, ceea ce face să credem că cel puţin în ceea ce-l priveşte pe Nicuşor Ciumacenco, el fi va candidatul USL pentru Primăria municipiului Galaţi”, a mai afirmat Pâslaru.

Deocamdată doar liberalii şi-au desemnat ambii competitori. Victor Paul Dobre (preşedintele PNL Galaţi) vizează funcţia de preşedinte al CJ Galaţi, iar Marius Stan (consilier local PNL şi director al clubului ”Oţelul”) pe cea de primar al municipiului Galaţi.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Bogdan Ciucă, un candidat de probă

Nimic nou sub soare în tabăra PSD din cadrul Uniunii Social-Liberale. Social-democraţii susţin că au timp până pe 25 iulie să se hotărască pe cine dintre actualul preşedinte al CJ Eugen Chebac şi senatorul Gheorghe Saghian îl desemnează drept candidat în sondajul general al USL pentru şefia judeţului.

În schimb, deputatul Florin Pâslaru ne-a dezvăluit că PC va avea în acelaşi sondaj un candidat doar de formă, pe deputatul Bogdan Ciucă. Acesta, cică, nu este interesat câtuşi de puţin de postul de la cârma judeţului, dar intră în cursă pentru a atrage voturi în favoarea PC.

Florin Pâslaru ar putea să jure că niciunul dintre social-democraţii care acum se bat pentru candidatură la alegerile locale nu va da bir cu fugiţii la PDL în caz că nu va prinde cursa în alegeri. Din câte se bârfeşte, însă, democrat-liberalii îi aşteaptă pe supăraţi cu braţele larg deschise şi candidaturile pregătite...

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ciumacenco și Stan, favoriți în sondajele PSD

În așteptarea sondajului USL, care se va face după 15 iunie, pesediștii și-au tras și ei propriul sondaj.

Durbacă a scăzut vertiginos. Adică a ajuns pe la 18%, în condițiile în care la precedentele sondaje avea cu vreo 10 procente mai mult.

Același sondaj îl creditează pe Marius Stan cu 29%, ceea ce ar însemna că după succesul cu Oțelul, Stan a crescut tot cu vreo 10 procente în ochii electoratului gălățean.

În fine, sondajul de casă al PSD îl da pe viceprimarul Nicușor Ciumacenco în frunte cu 35%. Dacă luăm în calcul faptul că în celelalte sondaje Ciumacenco avea puțin peste 30%, să zicem că ar fi undeva pe acolo.

Ideea e că distanța dintre Marius Stan și Nicușor Ciumacenco s-a micșorat semnificativ și e limpede că între ei doi se va da bătălia pentru Primărie.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

Interesant că Stan este între „ favoriți ”! Nu comentez restul canidaților dar oare, Stan nu cumva e în top datorită Oțelului? Dacă da, conducerea unui club sportiv e total diferită de conducerea unui oraș!

Probabil că se merge pe alegerea răului cel mai „ bun ”.

Link to comment
Share on other sites

Interesant că Stan este între „ favoriți ”! Nu comentez restul canidaților dar oare, Stan nu cumva e în top datorită Oțelului? Dacă da, conducerea unui club sportiv e total diferită de conducerea unui oraș!

Probabil că se merge pe alegerea răului cel mai „ bun ”.

Pai daca nu mai aduce cativa jucatori ca sa nu ne facem de ras in CL va pierde in sondaje. Mai demult (acum un an) cand visa castigarea campionatului am zis ca-i personaj de desene animate - "Pokemon" - dar a demonstrat ca se poate.

Pana la urma conteaza si atitudinea si a dat un semnal ca "se poate". Oamenii s-au saturat de exemple negative si cat timp au o speranta se agata de ea.

PS

Da, ai dreptate se va merge pe alegerea raului celui mai "bun". Dar cand n-a fost asa la noi?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Începe marele sondaj al USL

Săptămâna viitoare, Uniunea Social Liberală va demara marele sondaj la nivelul judeţului Galaţi, pe baza căruia vor fi stabiliţi candidaţii la alegerile locale din 2012.

Pentru candidatura la Primărie se vor înfrunta Nicuşor Ciumacenco (PSD), Eugen Durbacă (PC) şi Marius Stan (PNL), dar pe listă vor figura şi candidaţi de la alte partide.

Pentru candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţului se vor lupta: Nicolae Bacalbaşa şi Eugen Chebac din partea PSD, Victor Paul Dobre (PNL), Bogdan Ciucă din partea PC, dar şi alţi posibili candidaţi stabiliţi de celelalte partide.

Liderul PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, ne-a confirmat că miercuri au fost stabiliţi candidaţii cu care social-democraţii sunt convinşi că vor câştiga nu numai sondajul general din cadrul USL, ci şi alegerile locale. Dacă pentru candidatura la Primărie numele lui Nicuşor Ciumacenco nu mai era de mult un mister, desemnarea a doi politicieni – actualul preşedinte, Eugen Chebac, şi consilierul judeţean Nicolae Bacalbaşa, la candidatura din fruntea CJ poate fi considerată o surpriză. PSD a decis să-i înscrie pe amândoi în cursa USL deoarece Bacalbaşa şi Chebac au ieşit pe primele locuri în cadrul sondajelor făcute în partid, dar şi la nivelul uniunii. Liderul Dan Nica a subliniat că PSD şi-a stabilit candidaţii în urma unor sondaje foarte serioase realizate pe 2.500 de subiecţi de două firme aflate în topul primelor trei case de sondaj din România.

Deputatul PC Bogdan Ciucă a fost surprins să afle că PSD va avea doi candidaţi la şefia CJ în cadrul sondajului. A recunoscut, de asemenea, că, deşi este propus de partidul său în cadrul sondajului pentru şefia CJ, nu este deloc interesat de candidatură.

De cealaltă parte, liderul PNL Victor Paul Dobre este ferm convins că liberalii vor fi învingătorii sondajului şi implicit candidaţii USL.

De la liderul PSD Dan Nica am aflat că sondajul USL va fi realizat de două case de sondaj, alese de PSD şi PNL, care se vor verifica reciproc, deci este exclusă orice posibilitate de a avea un rezultat nereal. Nu mai puţin de 2.200 de gălăţeni din judeţ vor fi intervievaţi. Marja de eroare va fi sub un procent, susţine Dan Nica. Rezultatul sondajului se va şti, potrivit lui Dan Nica, la jumătatea lunii iulie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Victor Paul Dobre: „Marius Stan are toate calităţile pentru a fi primar”

Reporter: De ce Marius Stan?

- Pentru că este un candidat foarte bun şi nu numai, pentru că întruneşte toate calităţile unui viitor primar al Galaţiului, care să schimbe o tradiţie pe care eu nu o apreciez deloc în ultimii 20 de ani, în care Galaţiul a avut numai de pierdut, de la un an la altul.

Reporter: Cum l-aţi pregătit pentru a face faţă unei asemenea funcţii?

Victor Paul Dobre: Dl Marius Stan nu trebuie pregătit, este un om care are experienţă în a conduce oameni, este de mai bine de trei ani în Consiliul Local, cunoaşte foarte bine problemele Galaţiului, dar, cel mai important, este un om care ştie să îşi atingă obiectivele chiar în condiţiile în care resursele nu sunt foarte mari.

Ştie să îşi mobilizeze şi drămuiască resursele şi să atingă obiective majore, chiar obiective foarte, foarte mari, cu resurse foarte, foarte mici. Are ştiinţa managementului: ştie ce vrea, ştie să conducă oameni.

Reporter: Ce aţi schimba la Marius Stan?

Victor Paul Dobre: Cred că este un om care are toate calităţile de a face faţă funcţiei de primar, nu cred că va trebui să fie schimbat. Din contră, trebuie să fie el însuşi. Eu nu consider că un om poate fi adaptat funcţiei de primar. Un om poate fi primar, sau nu poate fi.

Marius Stan poate fi primar. Are toate calităţile: e un om decis, sigur pe el, un om care ştie să conducă şi să îşi impună punctele de vedere, ştie ce trebuie făcut ca să schimbe Galaţiul.

Galaţiul este acum un oraş tern, cenuşiu, gălăţenii au puţine speranţe. Oraşul ar trebui să capete culoare, să redăm speranţa şi să dezvoltăm proiecte serioase, aşa cum este proiectul nostru comun de dezvoltare a zonei metropolitane.

Reporter: De ce ar trebui să aibă gălăţenii încredere în Marius Stan?

Victor Paul Dobre: Pentru că este un câştigător şi gălăţenii vor câştiga împreună cu el.

Reporter: Ce are Marius Stan în plus faţă de adversarii din celelalte partide şi faţă de contracandidaţii lui din cadrul USL?

Victor Paul Dobre: Are vârsta optimă pentru a conduce Galaţiul, Primăria şi a reda speranţa gălăţenilor. Eu am mare încredere în gălăţeni, în dorinţa lor legitimă de a aduce Galaţiul între marile oraşe ale României.

viata-libera.ro

Dumitru Nicolae: „Dacă au încredere în mine, să aibă şi în Ciumacenco”

Reporter: De ce Nicuşor Ciumacenco?

Dumitru Nicolae: De când am început mandatul eu am spus că îmi pregătesc un succesor.

Reporter: Cum l-aţi pregătit pentru a face faţă acestei funcţii?

Dumitru Nicolae: L-am aruncat în groapa cu lei. Şi, dacă a scăpat, înseamnă că e bun. M-am îmbolnăvit, sigur, nu din dorinţa mea, şi l-am lăsat şase luni de zile să îmi ţină locul pe problemele care sunt la Primărie. Sunt mulţumit de cum s-a descurcat, este un tânăr de perspectivă, dinţar, cum îi spun eu.

Eu am încredere în Ciumacenco pentru calităţile lui. El a fost, la şcoală, de la început până la sfârşit, primul. Deci din punct de vedere al pregătirii nu poţi să îi impuţi nimic. În plus, e corect, e cinstit, are grijă de oameni... poate câteodată prea multă grijă de tineri pe care eu i-aş mai „pocni” câteodată, adică i-aş mai pune la punct, dar el le ia apărarea.

Reporter: Ce aţi schimba la Nicuşor Ciumacenco?

Dumitru Nicolae: Aş îmbunătăţi ceva în ceea ce priveşte imaginea lui. Aş vrea să-l văd în fiecare zi îmbrăcat la cravată şi la pantaloni obişnuiţi. El încă e rămas la perioada adolescenţei cu modul nonconformist în care se îmbracă.

Reporter: De ce ar trebui să aibă gălăţenii încredere în Nicuşor Ciumacenco?

Dumitru Nicolae: Dacă au încredere în mine, să aibă şi în el. Nu vreau ca lumea să trăiască cu impresia că i-am mai păcălit la încă un mandat. Nu, mă opresc aici, să-mi dea Dumnezeu sănătate să termin mandatul, în picioare, ştiţi, ca la box: dacă ai terminat meciul în picioare, înseamnă că eşti bun. Şi lumea mă va judeca pe viitor prin ce am făcut. După mine, cel mai bun primar este Ciumacenco.

Reporter: Ce are în plus faţă de adversarii din celelalte partide şi faţă de contracandidaţii din cadrul USL?

Dumitru Nicolae: Are experienţă pentru că a fost viceprimar şi nu l-am menajat sau scutit de treabă, iar experienţa nu se învaţă la şcoală, ci în activitatea de zi cu zi. Cred că de multe ori pentru sarcinile pe care i le-am dat m-a şi înjurat în sinea lui, dar asta este. În politică se uită adesea să se aprecieze omul. Nicuşor Ciumacenco este bun.

viata-libera.ro

Bogdan Ciucă: „Nimeni nu îi poate contesta performanţa lui Durbacă”

Reporter: De ce Eugen Durbacă?

Bogdan Ciucă: Pentru experienţa pe care o are. Este un om care a performat în administraţie şi experienţa pe care o are trebuie folosită în continuare.

Reporter: Cum l-aţi pregătit pentru a face faţă acestei funcţii?

Bogdan Ciucă: În permanenţă dl Durbacă a avut contract cu administraţia, că a fost primar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliu, niciodată nu a fost departe de administraţie, aşa că pe dl Durbacă nu are cine să-l pregătească, dl Durbacă poate pregăti pe alţii.

Reporter: Ce aţi schimba la Eugen Durbacă?

Bogdan Ciucă: O parte dintre aşa-zişii prieteni ai domniei sale. Eu aş fi mai circumspect faţă de cât este domnia sa vizavi de multe persoane cărora dl Durbacă le acordă credit.

Reporter: De ce ar trebui să aibă gălăţenii încredere în Eugen Durbacă?

Bogdan Ciucă: Oraşul Galaţi a avut cea mai spectaculoasă dezvoltare atunci când Durbacă era primar. Atunci a apărut şi Parcul Durbacă şi drumul de centură, atunci a apărut şi Basarabiei şi pieţele acelea moderne cu aer condiţionat.

Am încredere pentru că ştiu că poate. Înainte sau după revoluţie, indiferent de regim Durbacă a fost un nume cunoscut pentru că este un foarte bun administrator.

Dacă ne amintim de dl Durbacă care era director la IUG avem ce povesti. Dacă ne amintim de dl Durbacă primarul Galaţiului după revoluţie, avem ce povesti. Pe lângă vorbe, oamenii politici trebuie să ne prezinte şi fapte.

Şi atunci când toţi vorbesc de bine, să-i departajăm privindu-i şi cântărindu-le faptele. Dl Durbacă a performat şi asta nimeni nu poate să îi reproşeze. Poate unii îi pot reproşa duritatea, alţii îi pot reproşa că este imprevizibil, dar performanţa în administraţie nimeni nu i-o poate contesta.

Reporter: Ce are Eugen Durbacă în plus faţă de adversarii din alte partide şi contracandidaţii din cadrul USL?

Bogdan Ciucă: Eu cred că toţi contracandidaţii din USL sunt valoroşi, dar eu merg pe mâna dlui Durbacă, pentru că are cea mai bogată experienţă în administraţie şi tot am făcut încercări; cred că e bine să ne bazăm pe oamenii care au făcut ceva.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primele cifre, dintr-un comentariu, habar n-am cât de reale sunt...

La Primarie: Marius Stan 27%, Nicuşor Ciumacenco 21%, Eugen Durbacă 11%, Marius Necula 8%, Dumitru Nicolae 6%.

La CJ: Eugen Chebac 22%, Nicolae Bacalbasa 16%, Victor Paul Dobre 11%, Iulian Arama 8%.

antidotul.ro

Şi o a doua variantă:

La Primarie: Nicuşor Ciumacenco 33%, Marius Stan 29%, Eugen Durbacă 21%, Marius Necula 8%.

La CJ: 1.Nicolae Bacalbasa ?%, 2.Eugen Chebac ?%

nepasadegalati

Link to comment
Share on other sites

Sondaj "Imparţial"

Săptămânalul ”Imparţial” vă prezintă un sondaj de opinie privind candidaţii preferaţi de gălăţeni pentru funcţia de primar al oraşului. Sondajul a fost realizat de săptămânalul ”Imparţial” în perioada 11-13 iulie 2011 pe un eşantion de 408 persoane cu drept de vot din municipiul Galaţi. Marja de eroare este de A/- 3%.

Cu care dintre următorii candidaţi aţi vota pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi dacă duminica viitoare s-ar desfăşura alegerile locale?

Marius Stan (PNL): 29,17%

Nicuşor Ciumacenco (PSD): 28,43%

Eugen Durbacă (PC): 14,70%

Marius Necula (PDL): 5,39%

Adrian Smărăndoiu (PP-Dan Diaconescu): 3,92%

Constantin Telegan (ADE): 1,22%

Altul: 5,15%

Nu ştiu/Nu răspund: 12,01%

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.