Jump to content

APDM Galaţi, acuzată că blochează modernizarea falezei din Tulcea


dcp100168
 Share

Recommended Posts

APDM Galaţi, acuzată că blochează modernizarea falezei din Tulcea

Primăria Tulcea acuză Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi că blochează modernizarea falezei din municipiul Tulcea. George Blejan, viceprimar al municipiului Tulcea, a declarat că de mai mulţi ani alocă milioane de lei din bugetul local pentru modernizarea infrastructurii falezei, dar nu poate realiza investiţiile respective. „Fondurile de investiţie nu pot fi cheltuite pentru că Portul Tulcea şi faleza sunt administrate de APDM Galaţi, iar compania nici nu investeşte în modernizarea portului, nici nu cedează faleza în administrarea

Consiliului Local pentru a fi modernizată. Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a promis că va transfera portul administraţiei locale, dar transferul nu s-a efectuat, pentru că se opune APDM Galaţi", a precizat el.

Mihai Ochialbescu, directorul APDM Galaţi, spune că Primăria Tulcea a solicitat preluarea întregului port Tulcea. „Nu suntem de acord cu acest transfer, pentru că am mai predat Primăriei un port care, după cinci ani, a devenit un dezastru din cauză că nu a fost întreţinut".

Viceprimarul Blejan neagă afirmaţiile directorului APDM, spunând că Primăria Tulcea nu a preluat, până acum, dotări portuare de la compania din Galaţi. La rândul său, directorul Ochialbescu şi-a manifestat îngrijorarea că: „după ce va fi transferat din domeniu public al statului în domeniu public local, terenul din port ar putea ajunge în privat şi va fi destinat unor activităţi imobiliare". Autorităţile din Tulcea spun că în spatele acestui scandal, care blochează investiţii de milioane de euro ce vizează modernizarea infrastructurii în cea mai importantă zonă turistică a oraşului, sunt interese financiare.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/conflict-disputa-pentru-cea-mai-importanta-zona-a-orasului-218422.html

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Ce sumă va plăti Tulcea ca să primească Faleza de la APDM Galaţi

După ani de zile în care autorităţile din Tulcea au făcut numeroase demersuri pentru a moderniza şi reabilita Faleza Dunării din municipiul Tulcea, în sfârşit se pot apuca de lucru. Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Adunării Generale a Acţionarilor, desfăşurată în data de 25 octombrie 2019, a aprobat demararea procedurilor legale privind trecerea în domeniul public al Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Tulcea a următoarelor bunuri aflate în proprietatea privată a APDM Galaţi: platformă port călători/Faleza Dunării, platformă călători CFR, reţelele de apă şi reţelele electrice de pe Faleza Tulcea. Trecerea acestor active se va face cu condiţia achitării valorii acestora care se ridică la 792.600 lei, valoare stabilită în baza unui raport de evaluare întocmit de un evaluator independent ANEVAR.

În acest context, autorităţile tulcene pot implementa proiectul de investiţii "Modernizare Port Tulcea de la Mm 38 + 1530 la Mm 38 + 800", care se ridică la aproape 40 milioane de euro. Demn de menţionat este şi faptul că serviciile furnizate navelor care utilizează infrastructura de acostare din Zona Faleză Tulcea vor fi asigurate de către Consiliul Judeţean Tulcea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.