Jump to content

S-a încheiat asfaltarea DJ Cudalbi - Băleni


dcp100168
 Share

Recommended Posts

15.000.000 de lei pentru reabilitarea drumului dintre Cudalbi şi Băleni

Contractul de finanţare pentru proiectul de reabilitare a drumului judeţean care leagă Cudalbiul de Băleni va fi semnat astăzi, la ora 11:00, la sediul Consiliului Judeţului Galaţi. "Proiectul ”Îmbrăcăminte bituminoasă pe DJ 253 km 18A436 - km 29A800, Culdabi - Băleni, judeţul Galaţi” a obţinut finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 2 - Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, domeniul major de intervenţie; 2.1. - Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură", se arată într-un comunicat al CJ. Proiectul are ca aplicant principal Consiliul Judeţului Galaţi care a cooptat ca parteneri Consiliul Local al comunei Băleni şi Consiliul Local al comunei Cudalbi. Semnatarii contractului vor fi reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est şi Consiliului Judeţului Galaţi. Bugetul total al proiectului de reabilitare a porţiunii respective din DJ 253 este de 15.583.212,52 lei. La evenimentul care va avea loc la sediul CJ vor participa secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Răzvan Murgeanu şi Jenica Crăciun, directorul Direcţiei Implementare POR – Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

UE finanteaza cu 3,6 milioane euro modernizarea unui drum judetean din Galati

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL) Razvan Murgeanu a semnat, vineri, la Galati, contractul de finantare de catre Uniunea Europeana, prin Programul Operational Regional, a lucrarilor de reabilitare a DJ 253, evaluate la peste 3,6 milioane de euro. Proiectul presupune modernizarea unei portiuni de zece kilometri din DJ 253, intre comunele Cudalbi si Baleni din centrul judetului Galati, drum care face legatura intre DN 25 Galati-Tecuci si DJ 242 Targu Bujor-Fartanesti si ar urma sa dureze doi ani. Bugetul total al proiectului este de 15.583.212,52 lei, adica mai mult de 3,6 milioane de euro. Din aceasta suma, Uniunea Europeana acorda, prin Programul Operational Regional, o finantare nerambursabila de 12.821.590,67 lei, iar Consiliul Judetean asigura cofinantarea in valoare de 301.580 lei. Diferenta de 2.460.041,85 lei reprezinta TVA.

Presedintele CJ Galati, Eugen Chebac, a declarat, vineri, ca un proiect similar, dar mai amplu, va fi semnat pana la sfarsitul acestei luni. Este vorba de reabilitarea Drumului Judetean 251 Galati-Tecuci, lucrare cu un buget total de 17 milioane de euro, finantata tot de UE, prin POR, Axa 2 - Drumuri.

http://www.frontnews.ro/social-si-econo ... lati-26020

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Încep lucrările pe drumul Cudalbi – Băleni

* Vom putea circula pe noul drum spre sfârşitul anului, afirmă preşedintele CJ, Eugen Chebac * Acum e „vai de mama lui” *

Săptămâna viitoare vor începe lucrările de asfaltare şi realizarea de şanţuri, podeţe şi un pod nou pentru drumul dintre Cudalbi şi Băleni, a apreciat ieri, 9 iulie, preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, la lansarea oficială a proiectului de finanţare europeană câştigat de Consiliul Judeţului, în parteneriat cu comunele Băleni şi Cudalbi (prin programul Operaţional Regional Cofinanţat de UE). Lucrările pe şantierul care se va deschide marţi ar trebui să se termine în 24 de luni, însă preşedintele Chebac crede că ele se vor putea termina până la sfârşitul anului, permiţând astfel gălăţenilor să nu mai meargă pe rute ocolitoare. Chebac a apreciat acest tronson de drum, în prezent pietruit, ca fiind „vai de mama lui” şi vrea să continue în viitor reabilitarea drumului şi spre Umbrăreşti, în prezent tot drum pietruit, pentru care va fi nevoie de încă 15 milioane lei. Pentru tronsonul Cudalbi – Băleni, CJ cofinanţează cu peste 300.000 lei, fondurile nerambursabile fiind de aproape 13 milioane lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ince ... eni_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Investiţie de 745.811 euro pentru DJ Cudalbi - Băleni

Pentru modernizarea Drumului Judeţean 253, pe întreaga distanţă dintre localitǎţile Cudalbi şi Bǎleni, dar şi pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţǎ şi confort, Consiliul Judeţului Galaţi a votat două proiecte de hotărâre. Aleşii au spus „Da” proiectului tehnic şi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţie „Modernizare, asfaltare DJ 253 km. 29+800 – 31+010, L= 1.21 km, Cudalbi – Băleni, judeţul Galaţi”.

Printre lucrările de care va beneficia acest sector de drum se numără completarea fundaţiei existente a drumului cu 30 cm balast, execuţia unui strat de piatrǎ spartǎ (sau lidonit) în grosime de 25 cm şi turnarea unei mixturi asfaltice de 6 cm grosime.

Valoarea investiţiei se ridică la 3.190.430 de lei, adică 745.811 de euro (inclusiv TVA).

http://www.viata-libera.ro/articol-Investitie_de_745811_euro_pentru_DJ_Cudalbi-Baleni_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

S-a încheiat asfaltarea DJ Cudalbi – Băleni

Miercuri, 2.03.2011, la sediul Consiliului Judeţului Galaţi a avut loc Conferinţa de închidere a proiectului „Îmbrăcăminte bituminoasă pe DJ 253 km 18+436 – km 29+800, Cudalbi – Băleni, judeţul Galaţi”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional. Bugetul total final al proiectului a fost de 9.251.811,85 lei, din care valoarea aferentă finanţării nerambursabile oferită prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 este de 7.302.510,92 lei, acesta derulându-se în 24 de luni.

http://feldefel.net/administratie/21121-Proiectul-%E2%80%9E%C3%8Embr%C4%83c%C4%83minte-bituminoas%C4%83-pe-DJ-Cudalbi-%E2%80%93-B%C4%83leni-a-fost-finalizat.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

S-a inaugurat drumul dintre Cudalbi şi Băleni

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi a inaugurat lucrările efectuate pe drumul judeţean 253, între km 18+436 şi 28+800, între localităţile Cudalbi şi Băleni. Lucrările au fost realizate în cadrul proiectului „Îmbrăcăminte bituminoasă pe DJ 253 km 18+436 - 28+800, Cudalbi – Băleni, judeţul Galaţi”, aplicantul principal al proiectului fiind Consiliul Judeţului Galaţi, având ca parteneri Consiliul Local al comunei Băleni şi Consiliul Local al comunei Cudalbi. Bugetul final al proiectului a fost de 9.251.811,85 lei şi a fost asigurat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar cofinanţarea a fost susţinută de CJ Galaţi si a ajuns la 301.580 lei.

Prin implementarea acestui proiect pe o perioadă de doi ani s-a avut în vedere reabilitarea şi modernizarea elementelor degradate din structura fizică a sectorului de drum judeţean aflat între cele două localităţi gălăţene. De asemenea, au mai avut loc lucrări de executare a infrastructurii pe DJ 253, în paralel cu execuţia noului pod de la km 20+395, a noilor podeţe şi a tuturor lucrărilor de reparaţii şi consolidare la podeţele deja existente pe traseul arterei. S-au executat lucrări ale suprastructurii, a şanţurilor şi s-au realizat semnalizări definitive orizontale şi verticale.

Consiliul Judeţului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.