Jump to content

PDL vrea să pună mâna pe Hotelul "Sport", Sala de judo şi Bazinul "Olimpic"!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

PDL vrea să pună mâna pe Hotelul „Sport”, Sala de judo şi Bazinul „Olimpic”!

Deşi Galaţiul nu are mai nimic în materie de baze sportive, şi cele existente sunt în pericol de a fi înstrăinate, „pe trăgaci” aflându-se Hotelul „Sport”, Sala de judo şi Bazinul „Olimpic”! Zvonurile din ultima perioadă ne-au fost confirmate de Fiţa Lovin, fosta conducătoare a Direcţiei pentru Sport, personaj care păcătuieşte destul pentru imaginea ruşinoasă a acestui sector, dar care se jură că nu suportă să vadă că şi nimicul rămas va fi ras de pe faţa pământului. „Recent a fost în Galaţi o delegaţie de la Bucureşti condusă de Corvin Nedelcu (secretar general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret), chipurile să vadă bazele pe linie de tineret. Aici s-a întâlnit, chiar la Hotelul „Sport”, cu conducerea Direcţiei de Sport şi, culmea, cu deputatul Mircea Toader. Ştiţi ce s-a discutat atunci? Predarea unor baze sportive către clubul de fotbal FCM Dunărea, dar nu înţeleg de ce, cum şi în ce fel”, ne-a povestit doamna Lovin, confirmând astfel unele zvonuri publicate luna trecută de „Viaţa liberă”.

De ce tocmai grupării fotbalistice de Liga a II-a? Ex-directoarea DJS are o bănuială, una şocantă: „Sponsorul principal al PDL Galaţi în campania electorală se pare că e sponsor la FCM Dunărea!” Surse care au preferat să-şi păstreze anonimatul ne-au declarat că ar fi vorba despre Radu Gheorghe, membru cotizant al PDL. Doamna Fiţa Lovin face parte din acelaşi partid, dar anunţă că va demisiona de la „portocalii”.

„Sper să nu distrugă tot!”

„Sala de judo va fi transformată în discotecă, iar hotelul şi bazinul n-au nici ele nicio şansă de a rămâne în sport. Puţinul care a rămas va fi distrus! Este incredibil, mai ales că Bazinul „Olimpic” mai are nevoie de câteva miliarde de lei vechi pentru a funcţiona civilizat”, a continuat Fiţa Lovin.

Aberante, dar legale

Mutările la care am putea asista în perioada următoare, deşi sunt aberante, au oarece bază legală. Prin OUG 77/2010, s-a aprobat posibilitatea ca „baza materială destinată activităţii de educaţie fizică şi sport şi pentru activitatea de tineret, inclusiv terenurile aflate în administrarea ministerului educaţiei prin Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, să poată fi închiriată şi concesionată”. De asemenea, este abrogată prevederea din Legea Sportului care stipula că “închirierea bunurilor, inclusiv a terenurilor, se face cu prioritate pentru activităţi sportive”. Aşadar, această abrogare anihilează o prevedere din legislaţia sportivă care interzicea schimbarea destinaţiei bazei materiale din domeniul sportului. Prin urmare, pe terenul unei arene sportive pot apărea magazine, depozite, garaje, restaurante sau chiar discoteci.

Hotelul „Sport” este profitabil!

Ca să poată fi înstrăinate, bazele sportive trebuie să îndeplinească cea mai importantă condiţie: să meargă în pierdere. Interesant este însă faptul că, de-a lungul timpului, toţi directorii DJS au comunicat profit la complexul sportiv format din hotel şi restaurant. „S-a investit recent acolo, iar dacă s-ar aduce un frigider în cameră, hotelul chiar ar fi foarte bun”, este de părere Fiţa Lovin, fostă conducătoare a sportului gălăţean. Imobilul de pe strada Al. I. Cuza, renovat în 2009, este cotat la două stele.

http://www.viata-libera.ro/articol-Discoteca_in_loc_de_sport_2.html

Link to comment
Share on other sites

Pai Dunarea e cam sustinuta de primarie, care nu se inghit prea mult cu PDL-ul. Care-i legatura, ca eu n-o vad?

Primăria alocă nişte bani, dar principalul finanţator al echipei este, de vreo 10 ani, Gheorghe Radu, cel amintit mai sus...

Cu sume între 100 şi 350.000 de lei pe an, cam cât dă Primăria, nu se poate finanţa o echipă de fotbal, fie ea şi de liga a II-a!

Link to comment
Share on other sites

FCM Dunărea îi răspunde dur Fiţei Lovin

Cazul hotelului, al bazinului şi sălii care ar urma să fie lăsate din braţe de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport – după cum susţin mai multe persoane, cu Fiţa Lovin în frunte – face ca acest sector să fiarbă. Preşedintele lui FCM Dunărea se arată extrem de deranjat de afirmaţia fostei conducătoare a DJS Galaţi, conform căreia unele baze sportive ar urma să treacă în administrarea clubului de fotbal de Liga a II-a. „Nu este nimic adevărat, dar dacă l-am lua, n-am face nici mici şi nici ciorbă de burtă acolo. Nu ştiu dacă am întruni toate condiţiile pentru a-l lua, pentru că trebuie investit acolo, iar acel hotel chiar trebuie redat sportului, nu ce se întâmpla pe vremea doamnei Lovin”, comentează Auraş Braşoveanu.

„Este un război personal!”

Oficialul grupării fotbalistice de eşalon inferior neagă şi posibilitatea ca afacerea „Hotelul Sport, Bazinul Olimpic, Sala de Judo” să prezinte interes pentru omul de afaceri Radu Gheorghe, finanţator al clubului şi membru cotizant PDL. „Sunt acuzaţii total false! Domnul Radu este la club din 2001, deci cu mult înainte de a intra în politică. Fiţa Lovin are un război personal cu finanţatorul nostru, deoarece crede că a fost îndepărtată de la şefia DJS la sugestia domnului Radu”.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EHotel_de_parastase_si_petreceri%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Direcţia de Sport neagă în scris!

Filmul acestui subiect este simplu. Fiţa Lovin, cea al cărei matusalemic mandat la cârma Direcţiei pentru Sport s-a încheiat în 2009, a aruncat o piatră, una foarte ascuţită. Bârfa că Hotelul „Sport”, Bazinul „Olimpic” şi Sala de Judo (le scriem cu majuscule pentru a întări încă o dată cât sunt de importante, chiar dacă unele dintre ele agonizează) ar urma să fie scoase din patrimoniul DJST Galaţi se plimbase pe buzele mai multor oameni din acest sector, însă doar fosta atletă a ţinut morţiş să se expună. Iar pentru asta a fost aspru contrată de Auraş Braşoveanu, preşedintele FCM Dunărea Galaţi, club căruia – spunea doamna Lovin – ar fi urmat să-i fie cedate aceste baze.

Interviu refuzat

Nici instituţia în administrarea căreia se află hotelul, bazinul şi sala „de măritat” n-a primit cu bucurie acuzaţiile Fiţei Lovin. „Îmi pare rău, nu vă pot spune nimic, întrebaţi-o, vă rog, pe domnişoara Vasiliu”, a parat adjuncta Magdalena Irincu, şi ea directoare „plină” până în toamna anului trecut. Anamaria Vasiliu, extrem de amabilă, a acceptat în primă instanţă un interviu pentru începutul săptămânii care tocmai se încheie: „Luni sau marţi vom sta de vorbă fără nicio problemă.”

Totuşi, marţi seară, domnişoara director executiv s-a repliat: „Consider că nu trebuie să vă acord niciun interviu. Ar fi trebuit să mă contactaţi înainte de a scrie acel articol. Vă voi trimite un comunicat de presă.” De ce s-o fi supărat între timp?

Opinia în scris a conducătoarei DJST a ajuns la redacţie abia ieri, după ora 15.00, şi nu conţine decât o negaţie politicoasă, dar este mai importantă decât o declaraţie pe reportofon. Având număr de înregistrare, semnătură şi ştampila Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, adresa Direcţiei se doreşte a fi o garanţie că sportul local, şi-aşa amărât, nu va fi păgubit şi mai mult. „Nu s-a purtat nicio discuţie şi nu a fost luată vreo decizie cu privire la scoaterea din patrimoniul administrat a sălii, hotelului, bazinului, ori a vreunui alt obiectiv aflat în administrarea instituţiei noastre. Zvonurile şi supoziţiile relatate nu au vreun fundament real”, susţine Anamaria Vasiliu. Scripta manent, domnişoară director!

http://www.viata-libera.ro/articol-Directia_de_Sport_neaga_in_scris__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.