Jump to content

"Fabrică" de cd-uri la domiciliu


dcp100168

Recommended Posts

”Fabrică” de cd-uri la domiciliu

Producea materiale audio şi video şi le distribuia în toată ţara, fără să fi avut acest drept. Este cazul unei tinere de numai 20 de ani din Galaţi, care s-a ales cu dosar penal după ce la domiciliul său au fost găsite numeroase materiale piratate, aparatură necesară inscripţionării de cd-uri şi dvd-uri precum şi documente care atestau faptul că ”afacerista” distribuia în mod organizat astfel de materiale în mai multe zone ale ţării. Timp de şase luni, poliţiştii de frontieră şi specialişti din cadrul Uniunii Producătoare de Fonograme din România au fost pe urmele Mirandei-Andreea N., o tânără de 20 de ani, fără forme legale în Galaţi, despre care deţineau informaţii că ar avea la domiciliu un adevărat atelier de inscripţionare a materialelor video şi audio. Pentru a dovedi faptul că tânăra era sursa de la care plecau cd-uri şi dvd-uri cu muzică şi filme, anchetatorii au cumpărat în rânduri repetate astfel de materiale, pe care le-au supus unor expertize de specialitate. Verificările au confirmat aşteptările, în sensul că specialiştii Oficiului Român pentru Drepturi de Autor au stabilit că produsele erau piratate. În baza acestor dovezi, la finele săptămânii trecute poliţiştii au descins, în baza unui mandat de percheziţie emis de Tribunalul Galaţi, la domiciliul Mirandei-Andreea N.. Acolo au descoperit un calculator cu cd-writer şi dvd-writer despre care se presupune că ar fi fost folosit la imprimarea materialelor, chitanţe, buletine de expediţie, înscrisuri cu evidenţele persoanelor care au achiziţionat dvd-uri, mandate poştale ramburs emise de Poşta Română sau societăţi de coletărie şi plicuri folosite la expedierea unităţilor optice, precum şi 311 cd-uri şi dvd-uri piratate. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Galaţi, comisarul Vasile Nastasă, tinerei i-a fost întocmit dosar penal pentru "realizarea, în scopul distribuirii, fără a se urmări, direct sau indirect, un avantaj material, cu orice mijloace şi în orice mod de mărfuri pirat", şi "oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul, în scopul distribuirii, de mărfuri pirat". În ceea ce priveşte valoarea bunurilor ridicate, aceasta urmează a fi stabilită de către titularii drepturilor de proprietate prejudiciaţi, după ce în prealabil vor fi expertizate de către Oficiul Român pentru Drepturi de Autor.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Poliţiştii gălăţeni au început urmărirea penală faţă de C.Ştefan, de 41 de ani, din comuna Fîrţăneşti, pentru infracţiunile de deţinere de mărfuri pirat în scopul utilizării publice. La punctul de lucru din Fîrţăneşti al societăţii administrate de Ştefan s-au descoperit 81 de CD-uri pirat. Cercetările continuă pentru recuperarea prejudiciului creat titularilor de drepturi de autor.

Link to comment
Share on other sites

Am ajuns şi "exportatori"

Politistii botosaneni au descoperit, marti seara, 2.300 de DVD-uri, CD-uri si casete audio (1.534 casete audio, 742 CD-uri, si 84 DVD-uri), in valoare totala de 4.121 de lei, inscriptionate cu muzica, ascunse in masina unui barbat din Botosani.

Barbatul, in varsta de 46 de ani, a achizitionat produsele de la o societate din judetul Galati, cu scopul de a le comercializa pe pietele din Botosani si Suceava. Marfa a fost confiscata, iar detinatorul acesteia s-a ales cu dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere in scopul distribuirii de marfuri pirat.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Sunt vinovati cei care "cumpara". Daca n-ar fi cerere, oferta ar fi zero. Daca fenomenul avea amploare maxima in orase, acum cu 25 lei broadbandu' a mai scazut in intensitate si s-a mutat catre sate, unde nu este acoperire, insa distribuitorii, tot la oras.

Link to comment
Share on other sites

Legea e oarbă... şi interpretabilă... iar anchetatorii, se pare că tare le mai place să se distreze cu tine. Mai bine vă abţineţi de la asemenea comentarii, să nu le daţi idei unora.

Am cunoscut un linuxist care pentru faptul că a colectat, pentru uzul propriu, muzică de internet, a tot dat cu subsemnatul până i-a dat în cap să-şi angajeze avocat. Cel ce l-a reclamat era în conflict cu maică-sa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Cand faci un cd pentru un prieten, nu putem vorbi de piraterie.

Ba putem vorbi de piraterie. Depinde ce stochezi pe acel cd / dvd , si cine are drepturi de autor asupra continutului si daca ai avut acceptul SCRIS de la el. Pentru firma mea am incercat sa achizitionez totul cu licenta, inclusiv Microsoft Office 2003 . Acum nu cred ca o sa verifice cineva atat timp cat nu scoateti bani de pe urma lor (cd-urilor); chiar si asa este tot ilegal. Si oricum nu utilizatorii normali sunt vizati in principal.. ci trackere de torrente , hub-uri dc ++ si nu numai.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.