Jump to content

Gălăţeanul Ştefan Ciuntu - rugbist de lot naţional


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Gălăţeanul Ştefan Ciuntu - rugbist de lot naţional

La Colegiul Tehnic "Traian Vuia" (fost Liceul Auto) au crescut - şi cresc - numeroşi tineri capabili să facă performanţă în sportul cu balonul oval. Unul dintre aceşti tineri este Ştefan Eugen Ciuntu. A făcut parte din prima clasă de rugby de la acest colegiu şi în perioada junioratului III a obţinut o calificare la un turneu final.

A petrecut, apoi, doi ani la LPS Focşani (juniori I - Galaţiul nu avea o astfel de echipă la vremea aceea), iar după depăşirea perioadei de juniorat a ajuns la "U" Cluj. A fost perioada în care a jucat în primul eşalon şi în care a absolvit cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. A mai trecut pe la Steaua (o jumătate de sezon) şi la Dinamo (un campionat)...

Din octombrie 2009 s-a transferat la Ştiinţa Baia Mare, unde a cunoscut un vârf de performanţă. A devenit campion naţional şi câştigător al "Cupei României", şi a cucerit Cupa Europei Centrale după o victorie împotriva campioanei Cehiei. La aceste performanţe deosebite se mai adaugă un titlu de vicecampion - cu Steaua, şi o medalie de bronz, cu Dinamo.

La 25 de ani ai săi, Ştefan are şi o carieră internaţională apreciabilă: a fost doi ani component al lotului naţional de juniori (Under 19), cu care a promovat în prima grupă valorică mondială şi s-a clasat pe locul VII la „Mondialele” de juniori din Africa de Sud, apoi a devenit component de bază al "XV"-lui Under 20, cu care a devenit campion european!

De asemenea, a debutat în lotul naţional de seniori în meciul de "Cupă Mondială" cu Noua Zeelandă, disputat de Franţa.

Ciuntu este gălăţean get-beget şi este căsătorit, actualul lui domiciliu fiind în capitala Maramureşului - Baia Mare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Galateanul_Stefan_Eugen_Ciuntu_-_rugbist_de_lot_national___2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.