Jump to content

Intrarea în Brăila se transformă în şantier. Circulaţia către Galaţi va fi deviată


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Intrarea în Brăila se transformă în şantier. Circulaţia către Galaţi va fi deviată

Joi şi vineri, topometriştii au efectuat măsurătorile şi au marcat deja zonele de aliniament. Firmele care execută lucrarea abia au aşteptat o uşoară încălzie a vremii pentru a se putea apuca din plin de lucru. "Deocamdată primele care vor intra în regimul de şantier sunt zonele cuprinse între Bariera Călăraşilor şi Uzina de Apă, unde traficul redus nu pune probleme constructorilor şi Calea Galaţi - fostul Abator, unde circulaţia foarte intensă, este vorba de principalul drum către Galaţi, va fi deviată pe strada Plantelor", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

http://www.adevarul.ro/locale/braila/De_luni_se_da_startul_la_lucrarile_pe_Dorobanti-_Vezi_aici_pe_unde_se_va_circula_0_438556167.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Blocaj infernal la intrarea în Brăila

Nici n-au început bine lucrările de reabilitare a Bulevardului Dorobanţilor şi traficul auto a fost complet bulversat, la intrarea în municipiu, dinspre Galaţi. Circulaţia de pe porţiunea de Dorobanţi, cuprinsă între Calea Galaţi - limită municipiu, a fost deviată pe Str. Mircea Mălăeru, din cartierul Brăiliţa.

Pe lângă faptul că este prea îngustă pentru a prelua un trafic atât de intens, strada respectivă nici nu a fost pregătită în prealabil. Abia vineri, 11 martie, şi-au făcut apariţia utilajele trimise să astupe gropile din carosabil. Evident, prezenţa acestora a îngreunat la maxim circulaţia şi aşa foarte precară.

Dar, dacă lucrările la carosabil reprezintă o problemă temporară, marea nemulţumire a conducătorilor auto, mai ales a celor care veneau dinspre oraşul vecin, era coada imensă de maşini formată la intersecţia străzii Mircea Mălăeru cu Calea Galaţi. Pentru că şi traficul de pe Calea Galaţi este destul de intens, pe toată perioada zilei, cei care vor să iasă de pe Mălăeru trebuie să aştepte minute bune. Astfel, coloana formată din maşinile care vin dinspre Galaţi ajunge să se întindă pe câteva sute de metri. Enervaţi de "capcana" în care picaseră, mulţi şoferi cereau, ieri, să se monteze un semafor în intersecţia respectivă.

Cel mai probabil, închiderea Drobanţiului va determina mulţi şoferi să renunţe la varianta digului şi să meargă spre Galaţi prin Baldovineşti. Cei din jumătatea de sud a oraşului au la dispoziţie şoseaua de centură, mai exact Drumul Naţional 2B, a cărui prelungire ajunge până la Galaţi, via Baldovineşti. Cei din partea de nord, mai exact locatarii cartierelor Vidin, Progresul, Brăiliţa, pot ajunge la DN2B fără a mai trece pe lângă FNC. Eu au la dispoziţie o scurtătură, cu ieşirea prin cartierului Vidin, ce face legătura cu Baldovineşti, pe lângă satul Praporgescu. La marginea cartierului Vidin era, de altfel, una dintre porţile Brăilei, înainte de a se da în folosinţă şoseaua de pe dig, la sfârşitul anilor '80. Din păcate, cine alege această opţiune va constata că, de la ieşirea din Vidin, şoseaua care face legătura între municipiu şi Baldovineşti, pe lângă satul Praporgescu, este sub orice critică. E vorba despre Drumul Comunal 10, pe care se găsesc adevărate "cratere" neastupate de ani de zile. Fiind un drum comunal, de reabilitarea lui trebuie să se ocupe Primăria Vădeni.

http://www.obiectivbr.ro/local/54423-blocaj-infernal-la-intrarea-in-municipiu.html

Link to comment
Share on other sites

Invidiosi la culme dom`le si brailenii astia. Au vazut ca la noi sunt o tona de strazi inchise de-amboulea si gata, sa se bage si ei in seama. Vorba lui Katman, un motiv in plus sa ne lipsim de privelistea din Braila.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.