Jump to content

"Zilele Bucureştiului la Madrid"


dcp100168

Recommended Posts

"Zilele Bucureştiului la Madrid"

Primăria Bucureşti participă cu un stand propriu la târgul imobiliar de la Madrid, organizează un forum de afaceri, dar şi o săptămâna a teatrului românesc şi o expoziţie de pictură, între 6 şi 13 aprilie, în programul "Zilelor Bucureştiului la Madrid". Evenimentul îşi propune să facă o prezentare a mediului de afaceri din Bucureşti, dar şi să promoveze cultura românească în capitala Spaniei, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). Astfel, municipalitatea va participa, pentru prima dată cu un stand propriu, la Târgul Internaţional Imobiliar SIMA - Madrid, desfăşurat în perioada 8-12 aprilie, având posibilitatea de a prezenta tendinţele de dezvoltare a Bucureştiului, a stabili contacte directe între participanţi, dar şi a se informa asupra evoluţiei sectorului imobiliar internaţional. De asemenea, partenerii municipalităţii la această expoziţie vor prezenta oferte imobiliare de pe piaţa românească pentru românii din Spania.

Un alt eveniment din "Zilele Bucureştiului la Madrid" este forumul de afaceri "Bucureşti – Oportunităţi de Investiţii", organizat pe 10 aprilie, care-şi propune să prezinte proiectele municipalităţii unor potenţiali parteneri. Programul conferinţei include prezentarea legislaţiei româneşti în domeniul parteneriatelor public-private, a obiectivelor de investiţii pentru care PMB a ales această formă de colaborare, dar şi împărtăşirea experienţei societăţilor spaniole care activează pe piaţa bucureşteană.

Evenimentul va avea şi o componentă culturală, care debutează cu "Săptămâna teatrului românesc la Madrid", în perioada 6 - 13 aprilie. Teatrele bucureştene Bulandra, Odeon, Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul de Comedie şi Opera Comică pentru Copii vor susţine spectacole în programul manifestării, la Teatro del Arenal.

O expoziţie de pictură a Mariei Constantinescu, intitulată "Îngeri pe sticlă", şi o expoziţie de pictură şi grafică a Clubului Ilustratorilor din România, intitulată "Imagini care spun poveşti" vor fi, de asemenea, prezentate la Madrid.

Totodată, Biblioteca Metropolitană din Bucureşti va inaugura, pe 11 aprilie, secţia de carte românească la Biblioteca Publică "Jose Hierro" din Madrid.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.