Jump to content

Revoltă la Şiviţa


dcp100168

Recommended Posts

Revoltă la Şiviţa

Sute de locuitori din Şiviţa, sat component al comunei galatene Tuluceşti, s-au adunat duminica in fata caminului cultural din sat, furiosi ca primarul comunei i-a impiedicat sa sustina referendumul de reimpartire teritoriala prin care Sivita sa revina la statutul de comuna detinut inainte de 1968. Consiliul Local al comunei Tulucesti a adoptat o hotarare privind organizarea, pe 6 aprilie, a unui referendum pentru redobandirea autonomiei satului component Sivita si transformarea acestuia in comuna, asa cum era inainte de anul 1968, relateaza NewsIn. Documentul a primit avizul prefectului judetului Galati, Mihai Capra.

Duminica, insa, caminul cultural din Sivita - acolo unde trebuia sa fie organizata sectia de votare - a ramas inchis. Sivitenii s-au adunat in fata cladirii si au stat acolo pana dupa-amiaza. La intiativa mai multor cetateni revoltati, oamenii au strans, totusi, semnaturi pentru infiintarea comunei Sivita. Pana la ora 13.00, se adunasera mai bine de 500 de semnaturi. Initiatorii actiunii de strangere de semnaturi au recunoscut, insa, ca aceste acorduri nu au nicio valoare juridica.

Liderii comunitatii din Sivita l-au amenintat pe primarul din Tulucesti ca il vor da in judecata pentru nerespectarea unei hotarari de Consiliu Local. "Domnul primar a incalcat legea si il vom da in judecata si pe el, si pe secretarul Consiliului Local", a declarat, duminica, consilierul local liberal Gheorghe Nour, unul dintre initiatorii referendumului.

Primarul comunei Tulucesti, Florica Bogatu, nu s-a prezentat, duminica, in fata oamenilor adunati in centrul satului Sivita. De asemenea, edilul nu a raspuns la telefon. Primaria nu a autorizat organizarea referendmului in data de 6 aprilie pentru ca a atacat hotararea de Consiliu Local in contencios administrativ. Dosarul a fost inregistrat la Tribunalului Galati, dar nu a ajuns inca la primul termen.

Comuna Tulucesti impreuna cu satele componente (Sivia, Tulucesti si Tatarca) are aproape 7.600 de locuitori. Dintre acestia, in jur de 3.700 locuiesc in Sivita si in Tatarca.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.