Jump to content

Jon Bluming, cel mai mare nume al artelor marţiale mondiale, vine la Galaţi!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Jon Bluming, cel mai mare nume al artelor marţiale mondiale, vine la Galaţi!

În perioada 11-13 martie va avea loc la Galaţi seminarul de primăvară Karate Kyokushin budokai, eveniment la care va fi invitat Jon Bluming. Seminarul zonal de Primăvară IBKK România Galaţi se va desfăşura la sala de judo, situată în strada Stadionului, nr. 1, lângă fosta sală a Sporturilor. Evenimentul este organizat de C.S. Mixed Martial Arts, club aflat sub coordonarea sempai Anatoly Danilov.

Jon Bluming este singurul om din lume care se poate lăuda că este deţinătorul centurii negre 10 dan. Despre Jon Bluming, creatorul Budokai-ului, s-ar putea scrie 10 carti si probabil ca nici atunci nu s-ar putea spune totul despre el. S-a nascut in 1933, intr-o zona rau famata a Amsterdamului. In 1940 a asistat la ocuparea orasului sau natal de catre germani, pentru ca trei ani mai tirziu sa-si vada toti prietenii si vecinii deportati. Iarna lui 1944 a adus o situatie grea pentru familia sa, care era la limita supravietuirii, din cauza saraciei generate de razboi. Micul Jon, impreuna cu sora sa, cersea din casa in casa pentru a-i tine in viata pe mama si bunicii lor. La scurt timp, pustiul devenea un hot iscusit care deja putea sa-si poarte singur de grija. La 13 ani facea pentru prima data cunostinta cu luptele, intr-o sala de box de unde avea sa plece cu nasul rupt. Peste 3 ani se inrola in Fortele Marine.

Anul 1951 i-a adus primele rani prin impuscare, in razboiul din Coreea. Trimis in Japonia pentru recuperare, Bluming avea sa ia contact cu prima lui dragoste: judo-ul. La intoarcerea in Olanda, Jon a continuat antrenamentele, iar talentul sau pentru artele martiale i-a adus centura neagra dupa numai un an de pregatire. in 1956 cucerea titlul de campion european. Peste numai un an primea gradatia 3 Dan, la un stagiu de pregatire unde proiectase la sol 75 de adversari in doar 26 de minute, cu toate ca avea un deget de la piciorul drept fracturat. Olandezul a fost nevoit sa-i arunce pe adversari peste piciorul sting. Urmatoarea mare pasiune a facut-o pentru Kyokushin, stilul creat de celebrul Mas Oyama, sub indrumarea caruia Bluming a inceput sa se antreneze. In 1965, maestrul i-a acordat centura neagra 6 Dan. Japonezii au fost revoltati, pentru ca era primul practicant din afara tarii lor care primea o distinctie atit de inalta. Oyama le-a propus o competitie: oricine doreste sa lupte impotriva lui Bluming, intr-o confruntare fara reguli, va cistiga suma de 100.000 de dolari, in cazul unei victorii. Mai mult, japonezul era dispus sa-i retraga elevului sau gradatia acordata si chiar sa renunte el insusi la practicarea Kyokushin-ului, daca acesta era invins. Nimeni nu a acceptat insa provocarea. Pe 3 septembrie 1994, Jon a primit gradatia suprema in kyokushin, dupa moartea fondatorului stilului, Oyama: 10 Dan. De altfel, este singura persoana din lume care detine acest titlu, alaturi de centura neagra 9 Dan in judo.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Premiera-Romania-artelor-martiale-Galati_0_440356429.html

Link to comment
Share on other sites

Stiu unde este Sala Sporturilor dar nu stiu unde e sala de Judo, in toata cladirea aia, si pe und e intrarea. Ca ce am vazut pe acolo, din statia de microbuz vezi doar un teren viran si cladirea. Daca incerci sa ajungi la cladire de pe terenul viran risti sa iei o cazatura zdravana. Si cat e biletul de intrare?

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Jon Bluming şi-a petrecut weekendul la Galaţi

În perioada 11-13 martie a avut loc la Galaţi Seminarul de primăvară Karate Kyokushin budokai, eveniment la care a fost invitat Jon Bluming, singurul om din lume care se poate lăuda cu centura neagră 10 dan. Olandezul, unul dintre cele mai cunoscute nume din industrie a sosit pentru prima dată în Moldova, la invitaţia clubului C.S. „Mixed Marţial Arts". „Este un vis al meu, chiar îmi doream să se întâmple acest lucru. Este o mare onoare, cea mai mare onoare a mea să iau contact cu Jon Bluming", a declarat Anatoly Danilov , preşedintele C.S. „Mixed Marţial Arts" din Galaţi.

Bluming s-a declarat mulţumit de ceea ce a găsit la oraşul de la Dunăre. „Ce am găsit la Galaţi a fost mai mult decât mă aşteptăm. Am văzut practicanţi bine pregătiţi, am văzut centuri negre, ceea ce este extraordinar, şi mai ales mulţi copii cărora le place acest sport şi de distrează practicându-l", a spus acesta.

După mai mult de 60 de ani în care a practicat judo, iaido, jojutsu, karate şi a inventat, în 1965, mixt marţial arts, o combinaţie între karate şi kickboxing, Jon Bluming se mulţumeşte acum doar cu demonstraţiile. „Acum predau, nu mai lupt deloc deşi iubeam la nebunie lupta la sol. Nu mai îndrăznesc. Mi-e teamă că durerile vor fi din ce în ce mai mari. Dar îmi place foarte mult să predau, să învăţ pe ceilalţi ceea ce am învăţat şi eu la un moment dat. De asta am venit astăzi aici. "

Kaicho Jon Bluming a mai adăugat faptul că tinerii care iubesc artele marţiale ar trebui să facă puţină karate, puţin judo, kickboxing, apoi să încerce să le combine iar avantajele vor fi multiple. „Dacă le practică în mod corect vor avea foarte multe de câştigat, în special, nu se vor teme de nimic pe lumea asta."

El îşi va continua turneul de promovare a artelor marţiale în Ungaria, Elveţia şi Rusia . La sfârşitul lunii mai va fi în Republică Surinam din America de Sud.

Seminarul de primăvară Karate Kyokushin budokai s-a încheiat, duminică 13 martie, cu un examen de grad, mai exact, teste de luptă. În timpul seminarului pentru promovare în gard s-au desfăşurat aproximativ 50 de reprize de kumite (luptă directă între doi adversari) de câte 2 minute iar recompensa a constat în înmânări de centuri.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Jon-Bluming-petrecut-week-endul-Galati_0_443955828.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.