Jump to content

Un orfan gălăţean mutilat a primit o noua viaţă în SUA


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un orfan gălăţean mutilat a primit o noua viaţă în SUA

In tot raul se poate ascunde oricand si un bine, mai ales daca vointa, dragostea de viata si bunatatea sunt mai puternice. Au fost in cazul unui baietel din Galati, mutilat dupa o explozie groaznica, in care si-a pierdut parintii. Se numeste Marius, iar daca ar fi ramas in Romania acum ar fi fost unul dintre acei copii mutilati, pe care nu-i vrea nimeni. Printr-un noroc imens, niste americance l-au intalnit in momentul potrivit si i-au schimbat destinul.

Viata lui Marius, un pusti din Ciuresti, judetul Galati, s-a schimbat dramatic in noiembrie 2007. Isi aminteste doar ca s-a trezit cu hainele in flacari si ca a sarit de la etajul unu, dupa ce a explodat boilerul din baie. Parintii lui au murit in incendiul violent ce a urmat. Doar el a scapat, insa era tot o rana vie. Copilul a fost dus la spital cu arsuri pe 75% din corp. Pe langa durerea fizica, cea din suflet il mistuia pur si simplu. Ramasese singur pe lume.

Atunci l-au vazut doua americance, venite sa faca voluntariat in spitale noastre. Le-a impresionat atat de tare povestea lui, incat nu s-au lasat pana cand nu l-au adus in California pentru operatii de reconstructie. Si pentru ca soarta a fost pana la urma de partea acestui baietel mult prea chinuit, o asistenta care lucra la spitalul din Statele Unite l-a indragit atat de tare incat l-a infiat. Datorita ei, Marius a gasit forta de a trece zambind peste orice obstacol si durere. Pe Marius il asteapta inca multe hopuri - trei sau patru operatii in fiecare an, pentru urmatorii 8. Cu toate acestea, nu se plange pentru ca are o multime de planuri de viitor.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/de-nerecunoscut-un-orfan-roman-mutilat-a-primit-o-noua-viata-in-sua.html

Link to comment
Share on other sites

Copilul vedeta in SUA, salvat de medicii ieseni

Copilul mutilat in urma unui incendiu si adoptat de o familie de americani, subiectul unui reportaj difuzat in Statele Unite, a fost salvat la Spitalul Sf. Maria din Iasi. Medicul care s-a ocupat timp de opt luni de Marius este chirurg primar pediatru la Spitalul Sf. Maria.

Copilul din Galati a fost dus intr-o noapte din luna decembrie 2007 la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul spitalului mentionat in stare foarte grava, dupa ce locuinta in care statea a fost distrusa de un incendiu provocat de explozia unei butelii. Parintii au murit in incendiu. In acea noapte, de garda la Chirurgie era medicul Ana Maria Scurtu. Cand a ajuns la UPU, unde fusese chemata, a vazut pe targa un copil de 8 ani, cu arsuri pe fata, pe maini si pe picioare. Era desfigurat. Copilul a fost introdus imediat in sala de operatie si pana dimineata chirurgul Ana Maria Scurtu a stat in sala de operatie pentru a-i salva viata. Au urmat opt luni de ingrijiri medicale speciale si multiple interventii chirurgicale. "Copilul era in stare foarte grava, cu arsuri de gradele I, II, III si IV pe 75 la suta din suprafata corpului. Opt luni de zile a fost internat la Spitalul Sf. Maria, unde a necesitat multiple interventii chirurgicale. Starea generala a fost lent favorabila. El a fost externat in luna august 2008, cu o evolutie buna a starii de sanatate, dar cu cicatrici mutilante pe fata, pe membrele superioare si inferioare. Degetele de la ambele maini nu le mai avea, practic avea niste bonturi in loc de degete. Toate interventiile ulterioare erau de chirurgie plastica si reparatorie. Acest copil traieste datorita tratamentului pe care l-a primit la Spitalul Sf. Maria din Iasi. La acest pacient deconturile au fost enorme. Pentru salvarea vietii acestui copil a fost nevoie de o echipa pluridisciplinara, anestezist, chirurg, psiholog", a declarat medicul primar chirurg Ana Maria Scurtu.

Si-a dorit enorm de mult sa traiasca

Chirurgul Scurtu a precizat ca Marius si-a dorit enorm de mult sa traiasca si ca a avut un psihic foarte bun. In cele opt luni de spitalizare, o singura data l-a vazut pe baietel deprimat. Cat a stat in spital, Marius s-a imprietenit cu o fetita din salon, cu care discuta foarte mult. Intre cei doi s-a creat o legatura emotionala, iar aceasta prietenie l-a ajutat sa treaca mai usor de durerile pe care le avea zilnic, operatii, dar si de socul provocat de incendiu si decesul parintilor. "Spre deosebire de alti pacienti arsi, acest copil a avut un psihic foarte bun si a dorit enorm de mult sa traiasca. A fost destul de greu sa accepte ca este un copil mutilat. O singura data, in cele opt luni de zile, l-am vazut deprimat. A avut dureri foarte mari, a trecut printr-un soc post combustional. A aflat la spital ca parintii au decedat in incendiu, dar a fost ajutat sa treaca cu bine si de acest soc", a precizat chirurgul Ana Maria Scurtu.

Matusa lui Marius locuia in SUA si la externare a dorit ca baietelul sa mearga acolo pentru interventiile de chirurgie plastica si reparatorie. Baiatul, acum in varsta de 12 ani, traieste o viata noua alaturi de o familie adoptiva din Statele Unite, fiind subiectul unui amplu reportaj realizat de Voice of America. In acest reportaj nu s-a mentionat nimic de cele opt luni petrecute la Spitalul Sf. Maria si nici de medicii ieseni care i-au salvat viata lui Marius. De cand locuieste in Statele Unite, baiatului i-au fost facute grefe, iar degetele de la mâini i-au fost înlocuite cu degetele de la picioare. Marius va necesita multiple interventii chirurgicale in urmatorii opt ani.

http://www.bzi.ro/copilul-vedeta-in-sua-salvat-de-medicii-ieseni-video-211412

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.