Jump to content

Poliţia Locală Tecuci are doar 33 de agenţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Poliţia Locală Tecuci are doar 33 de agenţi

De pe 15 februarie, Poliţia Comunitară din Tecuci s-a transformat în Poliţie Locală, ce-i drept cu o întârziere de o lună şi jumătate, modificarea fiind prevăzută pentru 1 ianuarie 2011. Schimbarea se doreşte a fi şi de fond, nu numai de formă, cu toate că numărul angajaţilor-agenţi este mult prea mic faţă de necesităţi. Din cele 42 de posturi, un poliţist local la o mie de locuitori, doar 33 sunt agenţi, iar în perioada imediat următoare nici nu se întrevede vreo modificare legislativă care să permită mărirea numărului de angajaţi. „Spre nefericirea mea, nu putem să facem nici un fel de încadrări, OG 65/2010 restricţionând angajările singura posibilitate oferită de legislaţie fiind aceea de a angaja în procent de 15% din totalul posturilor vacanţe, iar numărul celor angajaţi ar fi de 0,45 agenţi, aproape jumătate de poliţist local. Cu toate acestea, încercăm să ne descurcăm cum putem, facem stadii de pregătire fizica şi profesională, astfel încât agenţii să facă faţă onorabil oricărei situaţii”, ne-a precizat Dragoş Cristian Popovici, şef Serviciu Public Local de Poliţie Locală.

Fiind schimbată titulatura, era necesar să se schimbe şi ţinuta agenţilor de Poliţie Locală, vechea ţinută, pe care o folosesc încă, urmând a fi înlocuită cu o uniformă nouă, în mai multe variante, după sezon şi utilitate, existând uniformă pentru iarnă, uniformă pentru vară, costum pentru intervenţii vară-iarnă şi, nu în ultimul rând, ţinuta reflectorizantă. La momentul actual se caută furnizorii ce prezintă cea mai avantajoasă ofertă calitate-preţ, limita în care trebuie să se încadreze trebuie să fie de 15.000 euro pentru un număr de 35 de ţinute complete, achiziţionarea fiind efectuata pe SEAP, fără licitaţie.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/putini-dar-buni-acesta-pare-a-fi-sloganul-politiei-locale-tecucene-4374.html

Link to comment
Share on other sites

Cum, numai in jur de 400 euro pentru toate tinutele per fes? Oho, ce face criza asta pana si din politie...unde sunt vremurile cand se aruncau 70 mii euro pe un amarat de logan? O singura dorinta am si eu: Sa nu le dea caschete ca astia le arunca de aiurea pe la mitinguri.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.