julian assange Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Zilele trecute, in timp ce ma interesam cu privire la carciumile din buricul vechiului port dunarean unde mi-as putea cheltui agoniseala acumulata de-a lungul a doua luni de privatiuni, pentru a sarbatori alaturi de sotie implinirea a 20 de ani de casnicie, cineva mi-a vandut un pont: "mergi la Trattoria Alfredo". Pentru cei care nu cunosc, fac precizarea ca este vorba despre bodega administrata de carciumarul sef de origine libaneza Zein Fadi, zis si Freddy, asta pentru ca omul cica are cetatenia americana, dobandita cu sudoarea fruntii sale ca urmare a studiilor efectuate in tara tuturor promisiunilor. Cu bunavointa, prietenul mi-a mentionat ca in felul acesta, cel putin pentru o seara, voi savura mancare indecent de scumpa alaturi de VIP-urile orasului Galati, adica Felea Valentin si Ianos Marius, de la Garda Financiara, Lefter Danut, recent numit sef al IPJ Galati si colegul sau Piciorus Cristian, Leonte Doru de la Directia Generala Anticoruptie din MAI, Georgel Cur, membru marcant al lumii interlope locale, precum si prefectul judetului Galati, Paun Cosmin. Dupa cum se vede, ospitalitatea libaneza este mai la moda decat cea romaneasca, de vreme ce toate oficialitatile astea se inghesuie in carciuma lui Zein Fadi, sau poate ca aceasta ospitalitate nu ramane nerasplatita de catre inaltele personalitati, vorba aceea, prietenul la nevoie se cunoaste. Nu stiu ce a studiat libanezul in SUA dar umbla vorba prin targ ca se pricepe de minune la inginerie financiara, transferand profiturile si activele de la o firma la alta mai ceva decat sutii din tramvai, astfel ca statul nici nu mai are ce sa impoziteze. Pe langa inginerie, carciumarul Freddy are si veleitati de mare economist, obisnuind sa emita facturi fictive pentru serviciile prestate de catre firmele sale (ghici cui????) tot societatilor pe care le patroneaza, reusind astfel transferul de profit de la o societate la alta, fara ca vreuna din institutiile statului sa faca ceva pentru a stopa caracatita evazionista ce prinde amploare chiar sub nasul lor, aplecat voiniceste asupra bucatelor cu specific libanez gatite pe Mihai Bravu. Cat despre mine, urmeaza sa-mi petrec aniversarea intr-o alta carciuma, cu specific romanesc de data asta, ca sa nu zica lumea ca nu sunt nationalist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legumix Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 M-seur Julien...de la Okiu si Timpanu cumva? Or, romanii verzi trebie sa se hraneasca numai la locantele apartinatoare altor romani verzi?sau, poate, trebuia ca cineva sa faca legatura intre coada vacii si stampila prefecturii!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 (edited) Ce libanez mai nene, nu e italian? Si pana la urma unde te-ai dus bre Julien cu sotia, la vreun roman cu actele toate in regula? Mata te uiti in meniu cand mergi la restaurant sau in actele contabile? Normal ca astia fac prapad aici, pe mana cu toata lumea, ca altfel nu rezista pe piata. Unde ai fost in ultimii 20 de ani? N-ai avut nici bani de ziare sau de un abonament social la TV? Baga repede sub nas potolu si roaga-te sa nu-ti rasara din ciorba vreun deget de bulibasa cu ghiul ca nu e de gluma cu italienii astia. Edited March 10, 2011 by marcus Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosorogu' Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 (edited) M-seurJulien...de la Okiu si Timpanu cumva? Or, romanii verzi trebie sa se hraneasca numai la locantele apartinatoare altor romani verzi?sau, poate, trebuia ca cineva sa faca legatura intre coada vacii si stampila prefecturii!?Off Topic! Si ... celelalte! Edited March 10, 2011 by bosorogu' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Capra vecinului... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Da...asa imi suna si mie, a capra vecinului, desi assange avea un site nu o bodega din cate stiu eu. Oricum a falimentat si ala saracu. Acum, ce ati vrea, ca si prefectul are dreptul sa mearga la restaurant, nu? Cum il are si interlopul si politistul si oricine altcineva. Problematic ar fi daca cei in cauza ar face chiolhanuri impreuna. Cat despre smenozelile economice ar trebui altcineva sa se pronunte, pe baza de probe serioase, ca asa din gura poate sa dea oricine.Deci sunt curios unde a mancat nea Julian, acasa sau la bodega dumnealui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kevin39 Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 ASTA SIGUR E DEDICATIE!!!(banuiesc din partea concurentei cre este 0)Cunosc localul si va garantez ca e cel mai bun din Galati!!!Zilele trecute, in timp ce ma interesam cu privire la carciumile din buricul vechiului port dunarean unde mi-as putea cheltui agoniseala acumulata de-a lungul a doua luni de privatiuni, pentru a sarbatori alaturi de sotie implinirea a 20 de ani de casnicie, cineva mi-a vandut un pont: "mergi la Trattoria Alfredo". Pentru cei care nu cunosc, fac precizarea ca este vorba despre bodega administrata de carciumarul sef de origine libaneza Zein Fadi, zis si Freddy, asta pentru ca omul cica are cetatenia americana, dobandita cu sudoarea fruntii sale ca urmare a studiilor efectuate in tara tuturor promisiunilor. Cu bunavointa, prietenul mi-a mentionat ca in felul acesta, cel putin pentru o seara, voi savura mancare indecent de scumpa alaturi de VIP-urile orasului Galati, adica Felea Valentin si Ianos Marius, de la Garda Financiara, Lefter Danut, recent numit sef al IPJ Galati si colegul sau Piciorus Cristian, Leonte Doru de la Directia Generala Anticoruptie din MAI, Georgel Cur, membru marcant al lumii interlope locale, precum si prefectul judetului Galati, Paun Cosmin. Dupa cum se vede, ospitalitatea libaneza este mai la moda decat cea romaneasca, de vreme ce toate oficialitatile astea se inghesuie in carciuma lui Zein Fadi, sau poate ca aceasta ospitalitate nu ramane nerasplatita de catre inaltele personalitati, vorba aceea, prietenul la nevoie se cunoaste. Nu stiu ce a studiat libanezul in SUA dar umbla vorba prin targ ca se pricepe de minune la inginerie financiara, transferand profiturile si activele de la o firma la alta mai ceva decat sutii din tramvai, astfel ca statul nici nu mai are ce sa impoziteze. Pe langa inginerie, carciumarul Freddy are si veleitati de mare economist, obisnuind sa emita facturi fictive pentru serviciile prestate de catre firmele sale (ghici cui????) tot societatilor pe care le patroneaza, reusind astfel transferul de profit de la o societate la alta, fara ca vreuna din institutiile statului sa faca ceva pentru a stopa caracatita evazionista ce prinde amploare chiar sub nasul lor, aplecat voiniceste asupra bucatelor cu specific libanez gatite pe Mihai Bravu. Cat despre mine, urmeaza sa-mi petrec aniversarea intr-o alta carciuma, cu specific romanesc de data asta, ca sa nu zica lumea ca nu sunt nationalist.ASTA SIGUR E DEDICATIE!!!(banuiesc din partea concurentei cre este 0)Cunosc localul si va garantez ca e cel mai bun din Galati!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 ASTA SIGUR E DEDICATIE!!!(banuiesc din partea concurentei cre este 0)Cunosc localul si va garantez ca e cel mai bun din Galati!!!Normal ca e dedicatie. Ceea ce ma surprinde este ca omul nu a zis ca ar fi gandaci sau sobolani la bucatarie (desi de cand cu Ratatouille nu se stie niciodata lol) ci ca guzganii sunt pe partea cealalta a tejghelei si se pupa sub coada cu italianu, sa moara concurenta de ciuda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Referitor la clientela e chestie de gust. Am fost de vreo 2 sau 3 ori si atmosfera era cam asa cum a descris-o julian: cu tiganii si 'interlopii' intr-o parte si cu baietii de bani gata si 'autoritatile' de cealalta parte, dar asta n-a mai contat prea mult cand au inceput sa curga dedicatiile inspre formatie si impresiile dintr-o parte in alta a salii. Servirea si mancarea sunt bune, dar atmosfera in general imi displace, motiv pentru care prefer sa mananc in liniste sau sa beau un pahar cu prietenii in alte locatii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
julian assange Posted March 15, 2011 Author Share Posted March 15, 2011 Fratilor, faptul ca toata protibendada galateana cineaza la restaurantul libanezului nu are prea mare importanta. Deranjant este faptul ca toti functionarasii astia il protejeaza pe Fredy si inchid ochii la toate manariile lui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mircea27 Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Prieteni galateni, nu stiu cat de beton sunt chestiile spuse de Julian, dar eu zic ca au un sambure de adevar. De ce zic asta??? Doarece stiu ca institutiile galatene (daca mai exista vreuna corecta in judetul Galati) nici nu au cum sa stopeze aceste ilegalitati din moment ce magicianul Fredy are in joben intreaga crema a functionarilor publici, incepand cu Felea Valentin de la Garda si terminand cu Primaria Municipiului Galati, care nu vrea sa recupereze creantele de la firmele libanezului, deoarece doamna Topciu este preocupata mai degraba cu primirea de foloase decat cu recuperarea datoriilor, preferand sa amane la nesfarsit indeplinirea datoriilor de serviciu, poate mai primeste si ea o friptura de miel libanez. Asta ca sa nu mai zic ca in cadrul restaurantului fetele alea muncesc la negru fara carte de munca, iar conditiile igienico-sanitare de la bucatarie sunt de toata jena, marfurile fiind depozitate in locuri improprii, ca poate ramane libanezul asta "mic" fara clienti. Si ca tot tacamul sa fie complet sa va mai zic ca Danut Lefter, seful cel nou si neprihanit de la IPJ, a luat parte la botezul copilului lui Freddy alaturi de toata gasca enumerata mai sus, nasul de botez al micutului fiind Paun Cosmin, prefectul judetului? Ca tovarasul prefect i-a botezat copilul lui Freddy nu ar fi o problema, dar circula zvonul ca l-ar ajuta si pentru ca afacerile sale sa prospere pe vremurile astea de puternica recesiune (doar pentru unii!!!). Asa ca nu e important unde a mancat Julian, ci in compania cui!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Musat Cosmin Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Prieteni galateni, nu stiu cat de beton sunt chestiile spuse de Julian, dar eu zic ca au un sambure de adevar. De ce zic asta??? Doarece stiu ca institutiile galatene (daca mai exista vreuna corecta in judetul Galati) nici nu au cum sa stopeze aceste ilegalitati din moment ce magicianul Fredy are in joben intreaga crema a functionarilor publici, incepand cu Felea Valentin de la Garda si terminand cu Primaria Municipiului Galati, care nu vrea sa recupereze creantele de la firmele libanezului, deoarece doamna Topciu este preocupata mai degraba cu primirea de foloase decat cu recuperarea datoriilor, preferand sa amane la nesfarsit indeplinirea datoriilor de serviciu, poate mai primeste si ea o friptura de miel libanez. Asta ca sa nu mai zic ca in cadrul restaurantului fetele alea muncesc la negru fara carte de munca, iar conditiile igienico-sanitare de la bucatarie sunt de toata jena, marfurile fiind depozitate in locuri improprii, ca poate ramane libanezul asta "mic" fara clienti. Si ca tot tacamul sa fie complet sa va mai zic ca Danut Lefter, seful cel nou si neprihanit de la IPJ, a luat parte la botezul copilului lui Freddy alaturi de toata gasca enumerata mai sus, nasul de botez al micutului fiind Paun Cosmin, prefectul judetului? Ca tovarasul prefect i-a botezat copilul lui Freddy nu ar fi o problema, dar circula zvonul ca l-ar ajuta si pentru ca afacerile sale sa prospere pe vremurile astea de puternica recesiune (doar pentru unii!!!). Asa ca nu e important unde a mancat Julian, ci in compania cui!!!din pacate e cruda realitate in care traim in galati.nu e singura firma care e acoperita de mai marii judetului.cum credeti ca unii domni de la garda finaciara au avut puterea financiara de a-si cumpara apartamente in blocuri scumpe din galati? din salariu de bugetar, care vai doamne e mic. pai daca e mic de ce nu pleaca si ii lasa pe altii care ar vrea si ei sa aiba acel salariu mic?rusine tuturor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
julian assange Posted March 22, 2011 Author Share Posted March 22, 2011 Domnilor, ma bucur ca nu sunt singurul cetatean cu simt civic care observa manariile facute de unele specimene straine din urbea galateana. respect mircea27. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 Nu stiu de unde ati dedus ca toti ceilalti suntem fara "simt civic", dar oricum, va multumim.Altfel, nu ati adus niciun fel de argument relativ la fraude, DNA etc. Barfele nu se pun.Cat despre "specimene staine din urbea galateana" - afirmatia aduce a xenofobie, nicidecum a "simt civic". Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 ca sunt unii domni de la garda sau de la alte organizatii si autoritati care-si cumpara apartamente scumpe si au case cochete, stim cu totii. dar ma intreb, ei nu mai pot manca la un restaurant pt ca vor fi banuiti ca protejeaza firma respectiva? pai unde sa mananca bre si gura lor ceva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alinutagalati Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Mikka dupa parerea mea afirmatiile nu au legatura cu xenofobia, faptul ca respectivul este strain fiind doar o intamplare, iar in definitiv ceea ce conteaza sunt faptele. Ar trebui sa trecem cu vedere barfele ca de afacerile ilegale ale lui Freddy nu este strain nici un alt mangliu al Galatiului, Avram Razvan, ex-director al Centrului Cultural Dunarea de Jos si fost candidat la primaria orasului? Relatia dintre cei doi, inceputa timid la un sprit de vara, s-a transformat subit intr-o casatorie din interes, concretizata prin aparitia pe faleza Dunarii a restaurantului "Del Mar" (pentru nestiutori sub forma unui ponton plutitor), a carei autorizatie de mediu ar fi fost obtinuta fara prea mari batai de cap gratie relatiilor lui Zein Fadi cu diverse persoane de la Garda de Mediu, doar vorba aia, nimic nu se poate opune bunei cooperari romano - libaneze in domeniul culinar. Daca totusi citeste cineva, in afara de userii obisnuiti, aceste randuri poate il ia amocul si costientizeaza faptul ca afacerile lui Freddy sunt la fel de colorate ca cerul Beirutului. Cred ca noi galatenii ar trebui sa luam atitudine (si nu numai noi) chiar cu riscul de a fi considerati xenofobi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Bai nene, ce pasiuni trezeste un tabouleh sleit mancat in compania cui nu trebuie. Ma intreb totusi cum naiba putem noi lua atitudine? Dar oare putem? Eu oricum nu mananc acolo si nici cunoscutii mei... Poate doar daca s-ar face o intalnire a forumistilor acolo si am spala putina fara sa platim... Alte propuneri xenofobe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
floriano Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Este de-a dreptul drăguț cum toți cei care s-ar vrea în capul "libanezului" sunt proaspeți intrați pe forum, de altfel scopul principal al înscrierii lor fiind exact acesta. Da' voi ăștia care sunteți așa cu nasu' fin și finaciar aș putea spune, cine sunteți dom'le? Că ăsta de-l acuzați măcar știu toți unde să-l caute.. nu stă tocmai la cutie. E ușor să dai din taste, e ușor să mănânci câcat, poftim, nu e libanez, da' e mai greu să te dai pe față și să aduci probe nu numai insinuări! Ca să fac traducerea unei expresii ce sună mai bine în limba ei, "îmi odihnesc cazul" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Desi nu obisnuiesc sa raspund la asemenea mesaje, adresandu-mi-te direct, o fac: ceea ce conteaza sunt faptele Corect. Mai ramane de stabilit care-s alea. Ar trebui sa trecem cu vedere barfele Pai, cam da. Nu crezi? Daca totusi citeste cineva, in afara de userii obisnuiti, aceste randuri Daca vrei sa fii citita, de ce nu scrii unei institutii cu atributii? Politie, Parchet etc.? Daca esti sigura si poti proba, treaba e ok, omu' negru va fi saltat si priponit pentru magarii financiare. Daca nu, tot ce risti e un proces pentru denunt calomnios (asa se cheama?? - daca e vreun jurist prin preajma), plata unor despagubiri si gata. Sau nu e gata? PS Cred ca noi galatenii ar trebui sa luam atitudine (si nu numai noi)... Sincer, urasc formularile de tipul "noi, galatenii", "noi, romanii". Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Discuţia "Despre protecţia datelor cu caracter personal" a fost mutată într-un topic separat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts