Jump to content

Un gălăţean a dat foc apartamentului în care locuia


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un gălăţean a dat foc apartamentului în care locuia

Panică astăzi dimineaţă printre locatarii blocului R6 din cartierul gălăţean din Micro 19. Oamenii au ieşit în stradă şi au privit neputincioşi cum flăcările şi fumul gros ieşeau din apartamentul respectiv şi cum locuinţele lor erau distruse. „Nu ştim cum a luat foc casa. A luat foc deodată şi ne-am trezit cu flăcările la geam. Sunt pompierii acum în casă. Ştiu că era un băiat înăuntru. Mie mi-a fost distrusă casa. Totul e negru. Au apărut crăpături pe pereţi acum. E totul distrus. Nu ştiu ce fac”, spune Maricel Gihghină, unul dintre vecini.

Pericolul unei explozii era iminent. Atât locuinţa respectivă cât şi cele de pe acelaşi palier nu sunt racordate la reţeaua de gaz. Oamenii folosesc butelii. „Nu este gaz la garsoniere. Doar apartamentele au gaz. Sunt butelii în garsoniere. Şi ceilalţi vecini au butelii. Noroc că nu a explodat niciuna. Ştiu că tânărul care era în casă fusese ars la mână. Acum l-au scos şi l-au luat poliţiştii”, spune Gheorghe Pană, administratorul blocului.

Cel care s-a jucat cu vieţile a zeci de oameni este un tânăr de 30 de ani care a decis că nu mai are niciun motiv pentru care să trăiească şi a dat foc locuinţei. Marian Creaza, proprietarul sinucigaş, a recunoscut faţă de poliţişti ce a făcut. Acesta a fost dus imediat la secţie pentru audieri.

Pompierii s-au luptat cu flăcările aproximativ o oră şi jumătate. „Am intervenit cu două autospeciale. Apartamentul de unde a pornit incendiul este afectat în proporţie de 90%. Au mai fost afectate încă trei apartamente. Proprietarul a dat foc lucrurilor din casă şi a vrut să se omoare. A recunoscut acest lucru. Acum este la poliţie”, spune Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi.

Două persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fum, printre care şi un copil de doi ani şi jumătate. „Nu am avut cum să ies din casă. Fumul era gros, nu se vedea nimic. Am crezut că o să ardem în casă. Sper să nu aibă nimic copilul”, spune Lenuţa Simion, femeia care a fost luată cu salvarea împreună cu fiica sa.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un_galatean_a_vrut_sa_se_sinucida_si_a_dat_foc_la_apartamentin_care_locuia-Jumatate_din_bloc_a_fost_afectat_de_incendiu_0_440956383.html

Link to comment
Share on other sites

Eu nu inteleg de ce la fiecare incendiu exista un mare risc de explozie...si la TV la fel. De cand cu Mihailestiul orice poate exploda. Oricum, cazul este regretabil. Nu cred ca a vrut sa se sinucida, gasea metode mai eficiente si rapide. I-o fi fost doar frig saracului om...parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.