Jump to content

Fată de 14 ani, violată de 10 inşi, la Gohor!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Fată de 14 ani, violată de 10 inşi, la Gohor!

Ieri, 8.03.2011, în jurul orei 13.00, politiştii din Tecuci au fost sesizaţi de către C. Gheorghe, din com. Priponeşti, jud. Galati, despre faptul ca în noaptea de 06/07.03.2011 fiica sa C. M., în vârstă de 14 ani, a fost victima infracţiunii de viol, faptă ce a avut loc la domiciliului Z. Ştefan din com Gohor, jud. Galaţi.

În cauză s-a format o echipă complexă de cercetare care a stabilit faptul că în ziua de 06.03.2011 C. M., în timp ce se afla în faţa morii din com. Priponeşti, a fost luată cu forţa de către Z. Ştefan de 22 ani, Z. Adriana de 17 ani şi T. Noni de 18 ani într-un autoturism condus de L. Adrian de 24 ani şi dusă la locuinţa lui Z. Ştefan situată pe raza com. Gohor, unde a fost ţinută cu forţa, lovită în repetate rânduri şi, împotriva voinţei sale, prin acte de violenţă a fost obligată să întreţină raporturi sexuale, în repetate rânduri cu mai multe persoane. În urma cercetărilor poliţiştii au identificat şi ceilalţi suspecţi de comiterea faptei ca fiind B. George de 17 ani, P. Daniel de 20 ani, S. Alexandru de 25 ani, C. Gheorghe de 50 ani, C. George 18 ani şi C. Mihai de 16 ani, toţi din comuna Gohor, judeţul Galaţi.

Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, complicitate la săvârşirea infracţiunii de viol şi lipsire de libertate urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?act=articol_detaliu&id=3569

Link to comment
Share on other sites

Viol greu de închipuit în localitatea Gohor

* O copilă de numai 14 ani a fost violată de 10 inşi * Scenele groaznice s-au petrecut în casa unuia dintre violatori, în localitatea Gohor * Tânăra a fost ademenită de o altă prietenă, a fost sechestrată o zi, timp în care a fost supusă la cele mai sadice scene de sex * Violatorii au bătut-o şi chiar au urinat pe ea în timp ce se filmau cu un telefon.

Experienţa groaznică prin care a trecut o fată de 14 ani din localitatea Priponeşti întrece orice imaginaţie. Copila a fost sechestrată, bătută, violată şi supusă la perversiuni sexuale timp de 24 de ore. Făptaşii, 10 inşi, printre care o fată de 17 ani au fost reţinuţi de către poliţişti.

Filmul de groază

Totul a pornit duminică, pe data de 6 martie, când victima, Maria Elena Chiper, de 14 ani, a fost ademenită de o altă prietenă şi a fost dusă cu o maşină în localitatea Gohor. Aici avea să înceapă coşmarul. Nouă băieţi o aşteptau, dornici să întreţină cu ea relaţii sexuale.

De duminică de la ora 15.00 până luni la ora 11.00 fata a fost bătută şi violată de toţi cei 10 în repetate rânduri. Chinurile la care a fost supusă i-au cutremurat până şi pe anchetatori. Pe lângă scenele de sex normal, anal şi oral, violatorii au urinat pe faţa ei şi au batjocorit-o în cele mai ciudate feluri.

Într-un final fata a reuşit să scape din ghiarele violatorilor şi a fugit, îmbrăcată doar în pantaloni scurţi şi tricou, 11 kilometri până a ajuns acasă. I-a povestit tatălui cele petrecute şi a mers direct la poliţie. "A dispărut de acasă timp de o zi. Nu am ştiut nimic de ea. A venit după aia şi mi-a zis că a fost vioaltă, dar nu mi-a zis cum şi în ce fel. Nu părea marcată. E un pic mai bărbătoasă ea. A venit acasă îmbrăcată în pantaloni scurţi pe un ger de crăpau pietrele”, povesteşte tatăl victimei, Gheorghe Chiper, în vârstă de 43 de ani.

Sluţită cu foarfeca

Cei 10 violatori nu s-au mulţumit doar cu atât şi au tuns-o cu o foarfecă ruginită în timp ce o obligau să facă sex oral. Aceştia o loveau cu palma pe faţă, în stânga şi în dreapta, indicând-i care este următorul cu care să întreţină relaţii sexuale. Mai mult de atât, după ce au băut peste 10 litri de vin, făptaşii au şi filmat-o cu un telefon mobil pentru a se mândri cu „bărbăţia” lor. De parcă nu ar fi fost de ajuns, violatorii au şi urinat pe ea în timp ce o obligau să privească către camera de filmat a telefonului.

Printre cei 10 monştri care au violat fata de 14 ani se află şi un tânăr de 25 de ani, fiul fostului primar din localitatea Gohor. Alexandru Sârghie, este cel care a scos-o pentru prima dată în faţa casei, în frig, pentru a urina pe faţa ei. Acesta a fost şi el reţinut de către poliţişti pentru 29 de zile.

Declaraţii şocante

Spusele victimei către poliţişti despre cele întâmplate în acea casă i-au oripilat pe aceştia. „Au venit şi m-au luat de la moară, acolo unde ne-am dat punctul de întâlnire. Ştiam că o merg să fac sex. Le-am zis că merg dar să nu mă bată. Cum am ajuns acolo m-au bătut. M-au lovit cu pumnii, palmele şi şi-au bătut joc de mine”, spune Maria Chiper, victima de 14 ani.

Nouă dintre violatori au fost aduşi la sediul IPJ după ce judecătorii le-au dat mandate de arestare pe o perioadă de 29 de zile. Ultimul, Crucianu Mihai Claudiu, nu a fost găsit nici până la această oră. Restul, Ştefan Zănoagă, Gabriela Zănoagă, Gheorghe Benedic, Daniel Penghiş, Cristian Nani Titire, Alexandru Sârghe, Gheorghe Crânganu, Adrian Lupu şi Cătălin George Ciubotaru, se află în momentul de faţă în arest. „Am dispus ca toţi autorii să fie reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de viol, de lipsire de libertate şi perversiuni sexuale. S-a mers pe concursul de infracţiuni”, spune comisarul Mircea Rusu, cel care a instrumentat cazul.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Viol_greu_de_inchipui_la_Gohor-_O_copila_de_14_ani_a_fost_violata_de_10_insi_0_440956499.html

Link to comment
Share on other sites

Ati fost vreodata la Gohor? Parca aterizezi pe alta lume, undeva in scenografia filmului MadMax, cu indivizi dubiosi si slinosi, atemporali si rupti de realitate. Sunt si exceptii bineinteles, dar tinerii urangutani intrec orice imaginatie. Pacat de biata fata ca o sa ramana traumatizata pe viata. Macar justitia sa-si faca datoria si sa ne scape de bestiile astea.

Link to comment
Share on other sites

Ştiam că o merg să fac sex. Le-am zis că merg dar să nu mă bată. Cum am ajuns acolo m-au bătut.

Deci autorii vor fi judecati pt vatamare corporala si lipsire de libertate nicidecum pt viol.

oare?

Edited by mambo
Link to comment
Share on other sites

Nu părea marcată. E un pic mai bărbătoasă ea.

I-a plăcut deci!

"acolo unde ne-am dat punctul de întâlnire. Ştiam că o merg să fac sex."

Ce nu-i convine?

Avea și vreo boală ceva? Pe mine mă lasă.. rece, fazele de acest gen.

Link to comment
Share on other sites

Deci nu este vorba de viol. Chiar daca primul a fost prima oara. Doar de intretinere de raporturi sexuale cu o minora. Probabil, nu numai in zona, se practica asemenea obiceiuri. Ma intriga insa declaratiile politistilor. Despre capetele de acuzare. Oare asta este politia romana? Dar si respectarea legii? Pai, dupa mine, toti cei care au semnat acele acte trebuie sa se recalifice prin alta parte. Sa reprofileze canalul, sa curete santurile drumurilor intre localitati etc.

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

Coşmar cu zece violatori

Miercuri seară, nouă persoane au fost aduse la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, fiind acuzate de viol, lipsire de libertate şi complicitate la viol. În aceeaşi seară, cei nouă au fost prezentaţi instanţei de judecată unde au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru opt dintre agresori şi pentru 20 de zile pentru Adriana Zănoagă.

Cel de-al zecelea participant la viol, elevul Mihai Claudiu Crucianu, de la Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, a ajuns la Poliţia din Tecuci abia ieri, el neaflându-se la locul faptei în momentul în care celelalte nouă persoane au fost arestate. Deşi iniţial s-a crezut că a fugit, acesta a declarat la telefon că se va preda de bunăvoie poliţiştilor, ceea ce a şi făcut. Poliţiştii l-au audiat ieri şi urmează să se decidă dacă şi pe el îl vor prezenta judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

O noapte de coşmar

Procurorii au început o anchetă în acest caz şi au arătat că pe 6 martie, minora Maria C., de 14 ani, a fost atrasă de Adriana Gabriela Zănoagă în faţa morii din satul Priponeşti pentru a discuta ceva. La moară însă, fata a fost luată cu forţa de Ştefan Andrei Zănoagă, de 22 ani, şi Noni Cristian Titire, de 18 ani şi urcată în BMW-ul lui Adrian Lupu.

Cei patru şi-au dus victima în casa lui Ştefan Zănoagă, unde îi aşteptau Gheorghe Benedic, de 17 ani, Daniel Penghiş, de 20 ani, Alexandru Sîrghie, de 25 ani, Gheorghe Crînganu, de 50 ani, George Ciobotaru, de 18 ani şi Mihai Crucianu, de 16 ani, toţi din comuna Gohor.

Cei nouă bărbaţi au bătut-o pe victimă şi au violat-o până a doua zi, la ora 11,00, când aceasta a reuşit să fugă. „Adriana Zănoagă este cea care a ţinut-o pe minoră în timp ce fratele ei şi ceilalţi agresori o supuneau perversiunilor”, ne-a declarat Alfredo Simionescu, purtătorul de cuvânt de la Parchetul de pe lângă Tribunal. Atât tânăra care a ţinut-o cât şi cei nouă bărbaţi sunt acuzaţi de viol.

După o noapte de coşmar, minora a ajuns acasă, îmbrăcată doar în tricou şi pantaloni scurţi, pe un ger năpraznic, parcurgând distanţa dintre Gohor şi Priponeşti pe jos. Fata i-a povestit tatălui ei cele întâmplate, iar acesta a anunţat poliţia. Nouă dintre cei implicaţi în viol nu au părăsit locul faptei, aşa că poliţiştii i-au reperat foarte uşor.

Cine sunt violatorii?

Am luat legătura ieri cu primarul comunei Gohor, domnul Relu Crînganu, care ne-a declarat că familia Zănoagă a creat doar probleme în comună. „Fraţii Zănoagă cred că au fost capii răutăţilor. Provin dintr-o familie destrămată. Ştefan Zănoagă a fost plecat în Italia, de unde s-a întors cu banii pentru casa în care s-a petrecut oribila faptă. Am făcut nenumărate sesizări la poliţie cu privire la faptul că cei doi Zănoagă creează probleme în comună. Nimeni nu a făcut nimic. Dacă poliţiştii ar fi luat măsuri atunci când au fost sesizaţi poate că nu se mai ajungea aici. Sunt surprins doar de faptul că Adrian Lupu şi Mihai Crucianu au fost implicaţi în acest caz. Erau cuminţi şi nu ne-au creat niciodată probleme. Ba chiar şi participarea lui Gheorghe Crînganu (n. r. – nu există legătură de rudenie între acesta şi edilul din Gohor) m-a şocat. Eu îl ştiam om la locul lui. Restul celor implicaţi sunt cunoscuţi în comună cu probleme, fiind acuzaţi de mai multe persoane de furturi de lemne, şpalieri, păsări şi animale”, ne-a spus primarul.

„Mihai Crucianu – un elev cuminte”

Este greu de imaginat cum s-a putut ajunge la o asemenea orgie şi cum oameni cunoscuţi ca fiind cu capul pe umeri s-au dedat la asemenea fapte. Şocul e cu atât mai mare cu cât participanţii la viol au vârste foarte diferite, de la 16 la 50 de ani!

La Grupul Şcolar „Anghel Saligny” profesorii care-l cunosc pe Mihai Crucianu erau şi ei consternaţi: „E un copil cuminte. Îmi pare tare rău că a fost atras în aşa ceva. Are numai note de zece la purtare, beneficiază de bursa «Bani de liceu», deci are şi rezultate bune la învăţătură şi nu are absenţe nemotivate de la şcoală. Locuieşte în căminul liceului şi niciun profesor nu s-a plâns de comportamentul său până în prezent”, ne-a declarat directoarea-adjunctă de la „Saligny”, Viviana Crăciun.

Păreri contradictorii despre victimă

Ca să ne întărească ideea că trăim într-o lume întoarsă pe dos, sătenii din Priponeşti cu care am reuşit să discutăm, ne-au declarat faptul că victima era totuşi o adolescentă-problemă, provenită dintr-o familie dezorganizată, lucru care şi-a pus inevitabil amprenta asupra comportamentului său: „Toată lumea ştie că este foarte obraznică. A fugit de mai multe ori de acasă. A stat pe la Tecuci, a lipsit de la şcoală. Se spune că nu a făcut lucruri tocmai frumoase pe acolo”, susţin sătenii.

Directoarea Şcolii din Priponeşti a declarat la rândul său că eleva a lipsit foarte mult în primul semestru. „Dar este un copil destul de bun. A recuperat repede materia, începuse să vină regulat la cursuri. Anul trecut a avut media 8.50. Am fost să vorbesc cu ea azi (n. r. ieri) şi mi-a declarat că se va întoarce la şcoală de mâine (n. r. – azi). E marcată, dar spune că va depăşi momentul acesta cumplit, pentru că vrea să-şi termine studiile şi să meargă mai departe”, susţine Geanina Moise, directoarea de la Priponeşti.

Fata va avea şi sprijinul celor de la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului din Galaţi (DGPC): „Am trimis un psiholog care să asiste la audieri. Îi vom asigura consiliere în continuare ca să-şi poată reveni din şoc. De asemenea, am solicitat şi o evaluare medicală. Adolescenta locuieşte doar cu tatăl ei şi are condiţii materiale destul de bune acasă. Dar mai multe vom putea da publicităţii după ce se va finaliza ancheta”, spune directoarea DGPC, Manon Cristoloveanu.

Deocamdată atât am reuşit să aflăm despre cumplita întâmplare care ridică încă foarte multe semne de întrebare şi care depăşeşte pe alocuri puterea noastră de înţelegere. Cum de s-a ajuns la aşa ceva poate ne vor dezvălui procurorii, după finalizarea anchetei. Având în vedere numărul atât de mare de participanţi, acest viol va rămâne probabil una dintre faptele de care ne vom aminti cu groază. Ce să mai vorbim de biata fată care a fost nevoită să treacă prin aşa ceva, indiferent de nota pe care i-o dau unii la purtare!

http://www.viata-libera.ro/articol-Cosmar_cu_zece_violatori_2.html

Link to comment
Share on other sites

Deci nu este vorba de viol. Chiar daca primul a fost prima oara. Doar de intretinere de raporturi sexuale cu o minora. Probabil, nu numai in zona, se practica asemenea obiceiuri. Ma intriga insa declaratiile politistilor. Despre capetele de acuzare. Oare asta este politia romana? Dar si respectarea legii? Pai, dupa mine, toti cei care au semnat acele acte trebuie sa se recalifice prin alta parte. Sa reprofileze canalul, sa curete santurile drumurilor intre localitati etc.

na poftim, unde statea "igas" de galati.... =))

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu cum naiba pot sa spuna unii ca nu a fost viol. Pai poate fata stia ca o sa faca sex dar nu cu atatia urangutani, poate s-a razgandit, cert e ca nu a mai vrut. Asta nu-i viol? Eu nu sunt jurist dar mi se pare de bun simt sa vedem ca e cam mult ce i s-a intamplat fetei asteia, desi e clar ca nu canta in corul bisericii din sat.

Link to comment
Share on other sites

Cei nouă învinuiţi în violul de la Gohor rămân după gratii

Judecătorii au respins recursurile declarate de cei nouă învinuiţi de violul din Gohor, care a şocat prin modalitatea producerii lui. Ieri, 8 băieţi şi o fată au stat cuminţi pe băncile acuzaţilor până ce judecătorii au discutat şi recursul lor. O bună parte din sală a fost ocupată de rubedeniile celor din boxă.

Avocaţii celor învinuiţi de viol, lipsire de libertate şi complicitate la viol au cerut libertate pentru clienţii lor. Apărătorii au invocat câteva „greşeli” procedurale, care în opinia lor, ar fi de natură să aducă un semn de întrebare asupra tuturor declaraţiilor date de tineri. Mai exact, ei au susţinut că o parte dintre clienţii lor au fost audiaţi pe 8 martie în calitate de învinuiţi, deşi începerea urmăririi penale s-a făcut pe 9 martie.

Parchetul s-a opus cu vehemenţă acestor afirmaţii şi a cerut ca tinerii să rămână după gratii pentru că ar reprezenta un pericol social.

Facem precizarea că, deocamdată, cazul se află încă în timpul cercetării penale, iar magistraţii au fost ieri chemaţi să verifice legalitatea măsurii arestării luată de către Tribunal. Judecătorii Curţii au menţinut măsura, iar cale de atac nu mai este, astfel că tinerii vor rămâne o lună de zile după gratii, timp în care cercetările vor continua.

http://www.viata-libera.ro/articol-Violul_de_la_Gohor_-_Cei_noua_invinuiti_raman_dupa_gratii_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A început judecata violului de la Gohor

Judecata în cazul violului de la Gohor a început ieri, sala fiind arhiplină de rude şi prieteni ai celor 10 tineri, inculpaţi în acest dosar. 9 dintre aceştia sunt arestaţi, iar unul este liber. Dosarul a fost lăsat la finalul şedinţei de judecată, în tot acest timp, cei interesaţi de acest caz au aşteptat în bănci venirea inculpaţilor.

Partea vătămată a fost şi ea prezentă şi s-a putut remarca o delimitare clară a rudelor inculpaţilor de familia tinerei, care este parte vătămată în acest proces. Dacă într-o parte a sălii se putea observa cum toţi se înghesuiau pe băncile libere, în cealaltă parte locurile au fost ocupate de inculpatul liber şi de rudele fetei, puţine la număr.

Reamintim că în martie, potrivit anchetatorilor, 10 tineri au sechestrat o fată, în vârstă de 14 ani, pe care au violat-o, supunând-o la perversiuni sexuale. Printre cei acuzaţi de aceste lucruri se numără şi o fată, arestată şi ea. Din cauza vârstei celor implicaţi, dar şi a faptei comise, şedinţa de judecată a fost declarată secretă. Practic, în această situaţie, în sală rămân doar inculpaţii, avocaţii lor, partea vătămată, judecătorul şi procurorul.

Chiar şi aşa vă putem spune că inculpatul liber şi alţi doi inculpaţi din boxă au cerut să fie cercetaţi potrivit noilor reglementări, mai exact au fost de acord cu rechizitoriul procurorilor în ceea ce-i priveşte, iar asta le va aduce la final o reducere cu o treime a pedepsei. Ieri, în jurul orei 15.00, audierile primului dintre inculpaţi nu se terminaseră.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Inculpaţii violului de la Gohor rămân după gratii

Trimişi în judecată pentru violul de la Gohor, care a şocat prin modalitatea în care s-a produs, cei 9 inculpaţi arestaţi au cerut la finele săptămânii trecute să fie puşi în libertate. Magistraţii Curţii de Apel le-au respins însă cererile.

Totuşi, în timpul pledoariilor de vineri au ieşit la iveală informaţii noi. De curând, toţi inculpaţii au fost la Tribunal, unde s-a început cercetarea judecătorească. Unii au dat declaraţii, unul nu a vrut să facă asta, iar alţii au recunoscut fapta aşa cum au prezentat-o procurorii, dorinţa lor fiind aceea de a scăpa cât mai repede de acest dosar şi de a primi o pedeapsă redusă cu o treime. Victima, în vârstă de 14 ani, încă nu a fost audiată.

Avocatul spune că victima are dosar pentru prostituţie

Pentru cei care au recunoscut, apărarea este clară - vor ca băieţii să fie liberi, obligaţi doar să nu plece din localitate. Pentru ceilalţi, avocatul scoate „armamentul greu". În ciuda vârstei sale, victima are dosar de prostituţie, dosar care se află în lucru la Poliţia din Tecuci şi care există încă înainte de producerea violului din Gohor. „Are dosar pentru că practică prostituţia. Am verificat acest lucru. Aşa cum am verificat şi dacă este înscrisă la bibliotecă. Nu a fost niciodată înscrisă. A spus că mergea la bibliotecă în seara aceea. Îmi pare rău să o spun, dar în ciuda vârstei ei, îşi începuse viaţa sexuală de mult timp, lucru certificat şi de medici. În momentul în care a urcat în maşină cu 3 bărbaţi ştia exact la ce gen de petrecere mergea. Avem declaraţii ale mai multor bărbaţi, inclusiv dintre inculpaţi, care ne-au spus că au întreţinut relaţii sexuale cu ea contra cost. Le vom pregăti pentru cercetarea judecătorească”, a spus avocatul.

Procurorul a răspuns acestei realităţi. Toţi oamenii sunt egali în faţa legii şi, orice ar fi făcut fata înainte, are dreptul să fie protejată. „Violul nu face referire la calitatea victimei, chiar dacă am vorbi de o prostituată, atâta vreme cât a fost constrânsă să facă un lucru pe care nu-l dorea, vorbim de viol. Şi toţi cei care au întreţinut raporturi sexuale cu ea, ar putea fi cercetaţi pentru act sexual cu un minor”, a spus procurorul. „Asta dacă i-ar fi cunoscut vârsta”, a contrat avocatul.

Cât priveşte situaţia celor care au recunoscut fapta şi îşi doresc o pedeapsă mai mică, procurorul a spus că există o soluţie, să ceară cercetarea separată, într-un dosar în care să li se dea pedepsele, iar ceilalţi să rămână în continuare pentru a se judeca.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Pe de o parte, atesta ca victima practica prostitutia, iar pe de alta parte ca nu stiau ca e minora. O fi si greu a naibii de aflat intr-o comuna ca Gohor. Inchisoarea ar trebui sa-i manance pe cei 10 mititei :d

Link to comment
Share on other sites

Bag seama ca @marcus este cam singurul barbat ce 'sare' in apararea fetei. Trag concluzia ca nu numai cei 9-10 abrutizati ar fi in stare de un 'viol' la o adica...

Consider ca tuturor trebuie sa le intre bine in cap: NU inseamna NU!! Indiferent care au fost circumstantele.

Fata a dorit sa faca sex. Nu are nimeni de unde sti ce blocaj a intervenit la nivelul psihicului ei. Factorii determinanti ar putea fi multipli: numarul foarte mare de participanti, atitudinea lor inhibatoare, cuvintele, limbajul folosit, violenta aplicata etc. Poate una din cauze (sau cumulate) au dus la razgandirea fetei de a se oferi. Iar daca ea nu a mai vrut, actul a avut loc peste acceptul ei, ceea ce inseamna VIOL.

Later edit: dincolo de tragicul situatiei, m-a distrat detalierea facuta de presa a tacticilor aplicate de respectivele brute:)

Si totodata, trebuie sa ne gandim ca pentru unii aceste manifestari reprezinta reale inclinatii si fetish-uri.. :)

Edited by catilina22003
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Victima violului de la Gohor şi-a schimbat declaraţiile!

Dosarul violului de la Gohor se apropie vertiginos de o soluţie definitivă, iar ultimul termen de judecată s-a desfăşurat joi, nu însă fără surprize. Fata a fost audiată în acest proces, iar mărturia ei a încheiat şirul declaraţiilor date în faţa magistratului, care va lua o decizie în acest caz săptămâna viitoare.

Putem vorbi de o răsturnare de situaţie, în condiţiile în care victima şi-a schimbat declaraţia faţă de cea dată la urmărirea penală în faţa procurorilor. Mai exact, a spus că, totul a început bine, fiind de acord cu petrecerea care se anunţa, numai că spre dimineaţă, când aburii alcoolului au început să întunece minţile unora dintre cei 10 inculpaţi, lucrurile au degenerat, la modul urât, moment în care a spus „stop”.

4 din 10

Se pare că pentru 4 dintre cei 10 tineri, evenimentele din martie, aşa cum le-a prezentat victima joi, atârnă greu la dosar. „Ceea ce a spus partea vătămată la audieri joi se coroborează, mare atenţie, cu probele care sunt în acest dosar. Rămâne de văzut cum se va reflecta această răsturnare de situaţie, dacă o pot numi aşa, în decizia judecătorului”, ne-a declarat Gigel Potrivitu, unul dintre avocaţii din acest caz.

9 arestaţi, unul liber!

În martie, anul acesta, gălăţenilor li se prezenta acest viol, oribil mai cu seamă prin modalitatea în care s-a produs. 10 tineri, printre care şi o fată, au siluit o copilă în vârstă de 14 ani, supunând-o la tot soiul de perversiuni. Tinerii au fost reţinuţi după ce victima a depus plângeri. Ei au fost prezentaţi Tribunalului cu propunere de arestare, primind şi mandate. Dintre cei 10, doar unul a rămas liber atât pe parcursul cercetării penale, cât şi a celei judecătoreşti. Dosarul nu a fost unul public, singurele situaţii în care inculpaţii au fost judecaţi în şedinţă publică au fost la Curtea de Apel, unde pe masa de lucru a magistraţilor s-au aflat recursurile împotriva prelungirilor mandatelor.

Acolo s-a vorbit despre dosarul penal pentru prostituţie pe care victima l-ar avea la Poliţia din Tecuci, încă înainte de violul care a ţinut capul de afiş al ziarelor. Procurorul de şedinţă a spus însă atunci un lucru de bun simţ: indiferent de trecutul fetei, atâta vreme cât în desfăşurarea evenimentelor de la Gohor a existat un moment în care ea a spus „stop”, vorbim de viol. Rămâne de văzut însă care va fi soluţia judecătorului în acest dosar, deloc uşor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Peste 100 de ani de temniţă pentru violatorii de la Gohor

Pedepse cutremurătoare în cazul violului de la Gohor. Toţi cei zece inculpaţi s-au ales cu ani buni de închisoare: 15 ani, 14 ani, 12 ani, nouă ani şi patru ani cu suspendare, acestea sunt perioadele de şedere a celor nouă după gratii, ultimul dintre ei având o libertate restricţionată.

De asemenea, cei zece trebuie să achite victimei daune morale în cuantum de 20.000 de lei. Tribunalul este prima instanţă care a dat aceste pedepse, inculpaţii putându-le ataca la Curtea de Apel.

Nouă dintre tineri au fost arestaţi, iar cel de-al zecelea a fost cercetat şi judecat în stare de libertate. De altfel, acesta din urmă este şi cel care s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare. Facem precizarea că magistratul a dat câte o pedeapsă pentru fiecare dintre acuzaţiile care planau asupra inculpaţiilor, în condiţiile în care lor li s-a reproşat nu doar violul ci şi lipsirea de libertate şi tentativa la viol. Apoi a urmat contopirea pedepselor, iar acolo unde a fost cazul le-a sporit în funcţie de gravitatea faptelor. Au fost şi situaţii în care tinerii aveau din alte fapte pedepse cu suspendare, iar acum sunt obligaţi să le execute şi pe acestea.

Iată pedepsele aşa cum au fost date de Tribunal. Ştefan Andrei Zănoagă – 15 ani de puşcărie, fata (Z. G. A.), care este minoră, a primit 10 ani de detenţie, Cristian Noni Titire – 14 ani de închisoare, Adrian Lupu – 14 ani, Gheorghe Benedic – 9 ani de stat după gratii, Daniel Penghiş – 12 ani, Alexandru Sîrghie – 12 ani, Gheorghe Crânganu – 9 ani, George Cătălin Ciobotaru – 9 ani şi 6 luni, CMC, minor şi singurul judecat în stare de libertate, a primit 4 ani cu suspendare, având un termen de încercare de 5 ani, adică perioada în care nu trebuie să mai comită o altă faptă penală, iar dacă o va face, va merge la puşcărie.

Precizăm că decizia nu este definitivă şi că, în timpul procesului, mai exact în şedinţele care au fost publice, s-a vorbit despre faptul că victima ar avea un dosar de prostituţie. Se pare că în ochii magistratului acest lucru a fost mai puţin important, atâta vreme cât fata le-a cerut celor implicaţi să se oprească.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Violul de la Gohor, la judecata Curţii

La Curtea de Apel a început procesul celor zece inculpaţi acuzaţi de săvârşirea violului de la Gohor, care au primit pedepse ce însumează 100 de ani. în continuare, nouă dintre aceştia sunt după gratii şi numai unul se bucură de o libertate relativă, având în vedere că are o pedeapsă de patru ani cu suspendare.

La sfârşitul săptămânii trecute, unii inculpaţi, rudele lor, dar şi victima au fost prezenţi în sala de judecata, mai puţin unul dintre cei arestaţi, care a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, din cauza unei urgenţe medicale. Acesta a fost şi motivul pentru care procesul s-a amânat pentru 21 decembrie, spre mâhnirea celor aflaţi în sala de judecată, care au realizat cât de aproape de sărbătorile de iarnă este acest termen. Magistratul le-a explicat însă că este singura şedinţă de judecată la care-i poate programa şi a stabilit şi o oră la care toţi cei interesaţi se pot prezenta.

Prinşi într-un cerc vicios

Reamintim că anul acesta, în martie, s-a vorbit foarte mult pe marginea cutremurătoarei fapte petrecute în Gohor, unde o fată 14 ani a fost violată de zece indivizi. Printre cei acuzaţi se numără şi o tânără, care este tot minoră. După câteva luni, cei zece au fost trimişi în judecată, iar procesul lor s-a desfăşurat cu uşile închise. Totuşi, lunar, după ce li se prelungeau mandatele de arestare la Tribunal, la Curte se judecau în şedinţă publică recursurile lor.

Aşa s-a putut auzi şi varianta inculpaţilor. Tânăra, care ar avea şi un dosar pentru prostituţie la Poliţia din Tecuci, ar fi mers de bunăvoie cu tinerii acuzaţi acum de viol. Acolo însă lucrurile au scăpat de sub control, degenerând într-un lucru oribil care i-a adus pe toţi unde sunt acum.

Cert este că „distracţia” din martie i-a costat scump pe toţi. Pe de o parte este victima, care se află într-o postură deloc uşoară. Silită să treacă printr-un proces extrem de dur, fata trebuie să dea piept cu avocaţii, care-şi centrează pledoariile pe reputaţia ei. Pe de altă parte, sunt inculpaţii aflaţi în postura de a încasa pedepse foarte mari, care-i silesc să-şi petreacă tinereţile după gratii şi care nu pot scăpa cu una cu două de nişte acuzaţii grave: viol, tentativă la viol sau lipsire de libertate.

Au împreună peste 100 de ani de detenţie

Iată pedepsele, aşa cum au fost date de Tribunal. Ştefan Andrei Zănoagă – 15 ani de puşcărie, fata (Z. G. A.), care este minoră, a primit 10 ani de detenţie, Cristian Noni Titire – 14 ani de închisoare, Adrian Lupu – 14 ani, Gheorghe Benedic – 9 ani de stat după gratii, Daniel Penghiş – 12 ani, Alexandru Sîrghie – 12 ani, Gheorghe Crânganu – 9 ani, George Cătălin Ciobotaru – 9 ani şi 6 luni, CMC, minor şi singurul judecat în stare de libertate, a primit 4 ani cu suspendare, având un termen de încercare de 5 ani, adică perioada în care nu trebuie să mai comită o altă faptă penală, iar dacă o va face, va merge la puşcărie.

Acum judecata s-a mutat la Curtea de Apel, unde cei trei magistraţi vor trebui să cântărească toate probele care au stat la baza luării primei hotărâri. Ei sunt cei care vor decide dacă soluţia dată de Tribunal stă sau nu în picioare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Curtea de Apel le-a diminuat pedepsele inculpaţilor

Curtea de Apel Galaţi le-a diminuat pedepsele celor din Gohor, care au fost acuzaţi de viol comis asupra unei minore, reţinându-le unora dintre ei circumstanţe atenuante. Reamintim că Tribunalul Galaţi i-a pedepsit pe cei zece inculpaţi cu detenţie de peste 100 de ani. Pedepsele cu închisoarea de 15 ani, de 14 ani, de 12 ani, de nouă ani şi de patru ani cu suspendare, date pentru acuzaţi, au fost înlocuite cu condamnări mai mici, menţinându-li-se însă arestul.

Astfel, luni seara, completul de judecători, care a avut pe masa de lucru apelul inculpaţilor, a decis astfel: Ştefan Andrei Zănoagă - de la 15 ani de puşcărie a primit 11 ani de închisoare, fata (Z. G. A.), care este minoră, de la zece ani de detenţie s-a ales acum cu şapte ani, Cristian Noni Titire primise din partea Tribunalului 14 ani de închisoare, iar Curtea i-a dat acum opt ani, Adrian Lupu - de la 14 ani a scăzut la şapte ani, Gheorghe Benedic - de la nouă ani de stat după gratii a scăzut la şase ani, Daniel Penghiş – de la 12 ani a primit acum şapte ani, Alexandru Sîrghie - de la 12 ani la şapte ani, Gheorghe Crânganu - de la nouă ani la şase ani, iar George Cătălin Ciobotaru - de la nouă ani şi şase luni la cinci ani şi şase luni. CMC, minor şi singurul judecat în stare de libertate, a primit şi a rămas cu patru ani cu suspendare, având un termen de încercare de 5 ani, perioada în care nu trebuie să mai comită o altă faptă penală, iar dacă o va face va merge la puşcărie.

Latura civilă a rămas neschimbată, astfel că toţi trebuie să-i achite fetei 20.000 de lei cu titlu de daune morale.

Anul trecut, în martie, presa a scris despre acest caz de viol ca fiind unul dur prin modalitatea în care a fost comis. O tânără, în vârstă de 14 ani, a fost sechestrată de zece persoane, printre care şi o fată, violată şi supusă unor umilinţe greu de imaginat. Nouă dintre tineri au fost arestaţi atunci şi aşa au rămas până acum. Inculpaţilor li s-a reproşat comiterea infracţiunilor de viol, lipsire de libertate şi tentativă la viol. În şedinţele publice de judecată s-a vorbit despre faptul că victima ar avea un dosar de prostituţie. Se pare că până acum, cel puţin, acest aspect a fost mai puţin important pentru cei care au judecat cazul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.