Sari la conținut

Galaţiul stinge lumina de Ora Pământului


dcp100168

Postare recomandata

"Ora Pământului"

Opera din Sydney şi podul Golden Gate din San Francisco au plonjat în beznă, sâmbătă, în cadrul operaţiunii "Ora Pământului", care a constat în stingerea, timp de oră, a luminilor din lumea întreagă, în efortul de a economisi energia şi de a prezerva climatul mondial. Peste 380 de oraşe şi 3.500 de companii din 35 de ţări au anunţat că participă la această a doua ediţie a operaţiunii, prima fiind lansată în 2007, la Sydney, cel mai mare oraş din Australia. Operaţiunea a început la Suva, în Insulele Fiji, şi la Christchurch, Noua-Zeelandă. La Copenhaga, parcul de atracţie Tivoli, palatul regal şi opera au stins luminile, iar mai multe străzi au oprit sistemul de iluminat. La Budapesta, acealşi lucru s-a întâmplat cu castelul, catedrala şi parlamentul de pe malul Dunării. În Marea Britanie, 26 de oraşe au declarat că iau parte la operaţiune. "Ora Pământului" a trecut, apoi, pe celălalt mal al Atlanticului, în SUA şi Canada, unde CN Tower, înalt de 553 de metri, din Toronto, a fost cuprins de întuneric. Locuri celebre, precum Golden Gate din San Francisco şi Sears Tower din Chicago s-au alăturat evenimentului. "Ora Pământului" a fost marcată şi în mai multe oraşe din România. A treia ediţie a acestui proiect va avea loc pe 28 martie 2009.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In Ora Pamantului, peste 1,5 milioane de becuri din Romania s-au inchis

Aproximativ un milion si jumate de becuri din Romania s-au inchis in Ora pamantului, par sa indice cifrele furnizate de oficialii din sistemul energetic. Astfel, potrivit Realitatea Tv, Centralizatorul Dispeceratului Energetic a inregistrat un consum mai mic cu 100 - 150 de megawati, aproximativ un milion si jumatate de becuri, in Ora Pamantului, la nivelul intregii tari, fata de o seara obisnuita de sambata.

Cateva orase din Romania s-au alaturat celorlalte orase din intreaga lume si au stins luminile, sambata, intre orele 20:00 si 21:00 pentru a marca Ora Pamantului si pentru a atrage atentia asupra incalzirii globale si asupra energiei folosita uneori inutil.

Scopul campaniei, initiata de World Wide Found for Nature si organizata pentru prima data anul trecut, in Australia, este de a atrage atentia asupra fenomenului schimbarilor climatice si sa demonstreze cum un gest simplu, preluat si multiplicat de milioane de persoane, are un impact pozitiv pentru mediu.

Anul trecut, patru milioane de australieni au stins lumina timp de o ora in casele lor. La fel au facut si autoritatile locale, care au sustinut evenimentul si au oprit iluminarea unora dintre cele mai importante zone de atractie ale orasului.

In Europa, timp de cinci minute au fost stinse luminile unor monumente simbol precum Colosseumul din Roma sau turnul Eiffel din Paris. De asemenea, 2.100 de companii au participat la actiune, stingand luminile in sediile lor si incurajandu-si angajatii sa ia parte la aceasta initiativa, in ideea ca reducand cantitatea de energie consumata, scade automat si cantitatea de energie produsa in centralele electrice pe carbuni, care emit gaze cu efect de sera.

Dupa ce initiativa "Earth Hour" a suscitat un profund interes in lume dupa evenimentul de anul trecut, 23 de orase au decis sa urmeze exemplul orasului Sydney, participand la aceasta actiune in 2008.

Si Romania stinge lumina

Eforturile celorlate orase din intreaga lume sunt sustinute si de Teatrul independent Green Hours, care a hotarat sa se alature initiativei "Earth Hour" si sa stinga lumina pentru o ora, sambata, intre 20:00 si 21:00.

Green Hours a invitat bucurestenii sa se alature acestei actiuni, sa stinga luminile, sa inchida televizoarele si sa aprinda o lumanare la fereastra, inspre strada, ca semn al actiunii in acord cu Ora Pamantului.

La actiunea "Ora Pamantului" s-a inscris si primaria din Baia Mare, care a invitat toti cetatenii sa ajute la reducerea consumului de energie electrica, fiind realizat si un afis, trimis prin mail tuturor organizatiilor si institutiilor din Baia Mare, care pot sa se alature demersului.

Sambata, intre orele 20:00-21:00, toate luminile de pe strazile din localitate au fost stinse. Mai mult, autoritatile se asteaptau ca un numar insemnat de locuitori sa procedeze in mod similar, stingand lumina in locuinte.

Si locuitorii din Sighetu Marmatiei au fost invitati sa stinga luminile de Ora Pamantului. Invitatia a fost facuta de astronomul amator Sorin Hotea.

Asociatia "Pentru Comunitate" Covasna a facut apel la toti locuitorii din judet sa stinga, sambata seara, toate luminile, pentru a marca "Ora Pamantului". Ca actiune locala, Asociatia "Pentru Comunitate" a hotarat sa organizeze cateva petreceri "pe intuneric" in diverse locuri publice din centrul orasului Sfantu Gheorghe.

Prin intermediul site-ului http://www.earthhour.org, oricine se poate inregistra pentru a lua parte la campanie, pentru ca, de fapt, acesta e obiectivul pe termen lung al "Orei Pamantului": sa atraga atentia asupra lucrurilor simple pe care oamenii le pot face zilnic pentru a reduce consumul de energie ce contribuie la schimbarile climatice, a anuntat reprezentantul Asociatiei "Pentru Comunitate" responsabil pentru acest proiect, Madalin Guruianu.

Ora Pamantului a fost marcata si de Primaria Oradea, Teatrul de Stat si Agentia pentru Protectia Mediului Bihor, care au intrerupt iluminatul arhitectural, sambata, intre orele 20:00 si 21:00.

Cele 24 de orase care sting lumina de Ora Pamantului

Cele 24 de orase care au ramas in bezna la 29 martie, cand luminile s-au stins simbolic timp de o ora, in cladiri, sediile de companii, restaurante, dar si in locuinte, pentru a sublinia constientizarea problemei incalzirii climatice sunt Atlanta, Chicago, San Francisco si Phoenix in Statele Unite si Bangkok din Tailanda.

Celelalte orase sunt Ottawa, Vancouver, Toronto si Montreal din Canada, Dublin din Irlanda, Sydney, Perth, Melbourne, Canberra, Brisban si Adelaide din Australia, Copenhaga, Aarhus, Aalborg si Odense din Danemarca, Manila din Filippine, Suva din Fiji si Christchurch din Noua Zeelanda.

Tel Aviv, cel mai mare oras din Israel, este primul care a stins lumina pentru o ora, vineri.

http://www.ziare.com/UPDATE__In_Ora_Pam ... 77614.html

Mi-aduc aminte, eram copil ... era înainte de a se începe cu "economiile" ... sâmbătă seara, la TV, înainte "Teleenciclopedia" şi de "Kojak", au băgat o emisiune de propagandă ... erau la dispeceratul naţional, ... li s-a cerut oamenilor să închidă toate luminile din casă, ne-am conformat şi noi ... spuneau că nu ştiu cât a scăzut instantaneu consumul ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Ne-a cerut sa inchidem luminile ca e ora Pamantului, dar sa vezi in aceasta ora, ca cei care nu au stins luminile si tv-ul si pc-ul si tot, ca niste fraieri, si au privit OTV-ul se discuta intens despre Ora Pamantului, si ce audienta, a facut Otv-ul :d Se cumaste ca fraierii care au inchis luminile si tv-ul si tot au fost f putini. Si apropo in ziare poate sa scrie ca x vedeta a respectat ora pamantului si a inchis lumina, dar in realitate sa nu fie asa. Si de ce si-a ales OTV-ul discutia despre ora pamantului sa fie in intervalul in care cica toti sa stingem lumina, tv-ul si pc-ul? De ce nu cu o ora mai tarziu? Si din cate am observat toate televiziunile mergeau excelent. Deci posturile de tv nu au respectat restrictia sa bage si ei un "No Signal" timp de 1h :d

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...

Prefectura Galaţi, pe întuneric

Sâmbătă, începând cu ora 20:30, Prefectura Galaţi va stinge lumina, alăturându-se astfel campaniei "Ora Pământului". Pe 28 martie, oamenii de pe întreg mapamondul vor face acelaşi lucru, pentru a proteja planeta. "Luminile exterioare şi interioare de la sediu vor fi stinse, Instituţia Prefectului – judeţul Galaţi participând astfel la cea mai amplă campanie de mediu din lume, lansată în 2007 la Sydney, şi care se doreşte a fi un semnal de alarmă împotriva încălzirii globale", se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

În România, pe 28 martie 2009, la ora 20.30, luminile se vor stinge simultan la Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Muzeul de Artă Naţională, Cercul Militar şi Opera Română. Până la această dată, s-au angajat în această campanie cinci oraşe (Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Botoşani, Tulcea, Braşov şi Cluj), dar şi numeroase instituţii din domeniul protecţiei mediului şi din sfera administraţiei publice locale. "Ora Pământului” este susţinută de World Wide Fund For Nature (WWF), cea mai mare organizaţie de mediu din lume, care consideră că schimbările climatice reprezintă cea mai periculoasă ameninţare la adresa naturii şi a umanităţii. Se estimează că peste 1.000 de oraşe ale planetei şi un miliard de oameni se vor alătura campaniei din acest an.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=13

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"...Autorităţile din oraşul nostru nu şi-au arătat interesul de a participa la campanie, deşi au fost invitate. Au făcut-o în schimb, primarii şi consiliile locale din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Botoşani, Tulcea, Braşov şi Cluj. ......

Astfel de evenimente vor fi organizate şi în oraşele partenere. Din păcate, cum spuneam, Galaţiul este ieşit definitiv şi iremediabil de pe harta ecologiei şi atitudinii civice, cel puţin la nivelul autorităţilor. Gălăţenii sunt însă liberă să se alăture iniţiativei."

Asta scria in Viata Libera astazi. Eu o sa sting lumina pentru o ora. Voi ce o sa faceti?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

"Ora Pământului 2010", fără Galaţi

Un număr de 27 de oraşe din România vor sărbători pe 27 martie, de la ora 20:30, Earth Hour- cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile, informează WWF. Clădiri cufundate în întuneric, spectacole la lumina lumânării, observaţii de corpuri cereşti sau concerte unplugged - în felul acesta au ales oraşele din România să celebreze Earth Hour 2010.

Astfel, în Moldova, la Iaşi, Bacău şi Vaslui se vor stinge luminile mai multor instituţii, monumente şi clădiri emblematice din oraş. La Botoşani, pentru a marca evenimentul, Primăria va stinge luminile mai multor clădiri şi va organiza un spectacol în Piaţa Revoluţiei.

La malul Mării Negre, la Constanţa, se vor stinge luminile la Primărie, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Sala Sporturilor şi Palatul Copiilor. La Tulcea, între orele 18:30 şi 22:00, va loc un spectacol nocturn de muzica, dans şi poezie în Piaţa Civică.

În Transilvania, Baia Mare a anunţat ca luminile se vor stinge la o serie de obiective importante ale oraşului, printre care şi Teatrul Municipal, Turnul Ştefan şi Biserica Sf. Treime. Iluminatul public din zona pietonală din centrul istoric al municipiului Bistriţa va fi întrerupt, astfel că simbolul oraşului, Biserica Evanghelică, dar şi Primăria se vor afla în întuneric. Pe lista oraşelor transilvănene ce au anunţat stingerea luminilor pe 27 martie se mai află Satu Mare şi Aiud.

Râmnicu Vâlcea, primul oraş din România care a confirmat în mod oficial anul acesta participarea la evenimentul Earth Hour, a hotărât că peste 30 de instituţii publice şi comerciale din oraş vor stinge luminile timp de o oră. Urmând exemplul reşedinţei de judeţ, şi alte localităţi din Vâlcea precum Băile Govora, Băile Olăneşti, Călimăneşti şi Horezu au anunţat stingerea iluminatului public. La Giurgiu şi Ploieşti oficialii au anunţat că vor lua parte la această acţiune alături de instituţiile subordonate Consiliului Local şi Primăriei.

În partea de vest a României, la Timişoara, municipalitatea va întrerupe iluminatul instituţiilior publice şi va promova ideea stingerii luminilor în rândul instituţiilor private, încurajând, totodată, cetăţenii, sa repete gestul în locuinţele lor.

Bucureştiul se va număra, ca şi anul trecut, printre capitalele lumii care vor stinge luminile în semn de susţinere a cauzei Earth Hour. Pe 27 martie, de la 20:30, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Opera Română, Teatrul Naţional Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă, alături de zeci de sedii de companii, se vor cufunda în întuneric timp de o oră. WWF va organiza, împreună cu Zoli Toth, ambasador Earth Hour, un eveniment special, care nu va implica folosirea surselor de curent: un concert 100 la sută unplugged, un spectacol de jonglerii cu foc, dar şi o sesiune de observaţii astronomice, la invitaţia membrilor Astroclubului Bucureşti.

În 2010, un număr de 115 ţări şi-au anunţat participarea la Earth Hour.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/administratie/item/2657-Earth-Hour-2010-va-fi-marcat-in-27-de-orase-din-Romania.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nimic nou; Galatiul oricum este in "intuneric" continuu,la marginea tarii din punct de vedere cultural, turistic, politic si economic. Un oras care nu e in stare sa-si promoveze si sa-si sustina cele doua evenimente anuale specifice(Festivalul Scrumbiei si Ziua orasului-Sf. Andrei); ce sa mai vorbim de evenimente de genul targurilor nationale, internationale, expozitii, conferinte, etc.

E o realizare faptul ca , de vreo jumatate de an Galatiul apare la tv pe harta meteo a Romaniei.

Daca vreti comparatii, intrati pe http://www.adrcentru.ro/ si pe http://www.adrse.ro/; interesul in dezvoltarea regionala est este ZERO; La fel si interesul autoritatilor locale pentru dezvoltare si promovare.

Cireasa de pe tort este ca Galatiul se pretinde si centru universitar =)) si ca atare ar trebui sa musteasca de activitati culturale si stiintifice!

"Blackout" total ! :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Galaţiul va stinge lumina de Ora Pământului 2011

Pe 26 martie, de la 20:30, aproape 50 de oraşe din România vor stinge luminile timp o oră, alăturându-se campaniei Earth Hour (Ora Pământului n.r.), eveniment global la care vor participa sute de milioane de oameni din peste 5.000 de oraşe de pe glob, anunţă organizaţia WWF, care a iniţiat şi coordonează campania de cinci ani de zile.

Oraşele Oficiale Earth Hour în 2011 sunt: Adjud, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tuşnad, Bistrita, Botoşani, Brăila, Braşov, Buftea, Calafat, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Horezu, Iaşi, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roman, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea, Turda, Vaslui.

În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.

În 2009 România a participat pentru prima oară la campania globală în calitate de ţară oficială Earth Hour, la iniţiativa WWF, organizaţia care coordonează de 4 ani campania globală. Pe 28 martie, între 20:30 şi 21:30, 2 milioane de români au stins luminile in casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Naţional.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/50-de-orase-din-romania-vor-stinge-lumina-de-ora-pamantului-923531.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa imi aratati mie pe cei care vor stinge lminile. Nu cred ca se vor lipsi prea multi de tv si internet. Multe persoane la 20.30 privesc un film la tv, fiind extenuati si tocmai intorsi de la servici. Copii la ora aceea la fel si ei cei care invata dpa amiaza si sunt multi vor sa faca teme la ora aia si au nevoie de lumina. Sau multa lume au copii mici care vor sa vada desenul preferat pe Cartoon Network. Toata lumea are frigidere si nimeni nu le va scoate din priza. Deci concluzia e ca va fi un mare fass aceasta campanie. Persoanele din proprie initiativa nu vor stinge luminile. Daca se vrea campanie, sa intrerupa electrica lumina pentru o ora.

Editat de George
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Stingeţi lumina ca să respire Pământul!

Dacă vă pasă măcar ca idee să salvaţi delfinii, păturica de ozon şi, în general, planeta, protejând mediul, atunci sâmbătă, 26 martie, probabil că veţi închide lumina în casă, sau unde v-aţi afla, timp de o oră, de la 20.30 la 21.30.

„Ora Pământului” – acţiune ce are loc pe tot mapamondul, încă din 2006 – este organizată la Galaţi de ONG-ul „Tinerii şi Viitorul”, în parteneriat cu Primăria Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Stingeti_lumina_ca_sa_respire_Pamantul__2.html

Cum nimeresc oare numai peste meciuri de văzut? :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frate,fii serios....Eu am renuntat la meciul cu Bosnia sau cu cine dracu a fost am inchis tot prin casa si m-am dus in parc Eminescu alaturi de alti oameni care se gandesc si la altceva inafara de nevoile zilnice si mofturi :P...Am cantat la chitara,am aprins lumanari,am socializat cu lumea,am baut o bere..Pe scurt..inafara de intuneric si lumanari..a fost ca o ieseala in masa:D

La anu asteptam mai multi oameni..poate reusim sa fim 1000 nu 100 cati au fost probabil aseara:P

Editat de Abraxas93
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Sambata seara, stingeti luminile pentru o ora!

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Galati sustine campania "Ora Pamantului 2012", astfel ca, in data de 31 martie, intre orele 20.30 si 21.30, vor fi stinse pentru o ora luminile exterioare sau interioare care nu sunt esentiale functionarii si vor fi deconectate echipamentele electronice aflate in stand-by.

Denumita "Earth Hour", manifestarea se desfasoara anual la nivel mondial si isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala. Si dumneavoastra puteti, pe 31 martie, sa stingeti luminile pentru o ora in intervalul 20.30-21.30. Daca nu puteti renunta complet, opriti macar luminile care nu va afecteaza activitatea. Scoateti din priza toate echipamentele electronice pe care nu le folositi si care se afla in stand-by: monitoare, imprimante, televizoare, incarcatoare de telefon, cuptoare cu microunde, prajitoare de paine, filtre de cafea, aparate de radio etc. Echipamentele aflate in stand-by consuma cel putin 10% din energie/ locuinta. Renuntati la excesele de consum de energie si economisiti cat mai mult. In general, optati pentru energie din surse regenerabile si pentru echipamente cu un consum redus de energie. Folositi pe cat posibil combustibili biodiesel, pompe de caldura, panouri cu celule fotovoltaice etc. Utilizati becuri economice in detrimentul celor traditionale, masina de spalat cu un consum redus de apa si energie si baterii reincarcabile. Dincolo de gestul simbolic de a stinge lumina si de a ne alatura in fapt si in spirit milioanelor de oameni care aleg astfel sa onoreze planeta care ne sustine viata, suntem provocati sa schimbam ceva in modul de trai. Fiecare om, fiecare companie, fiecare oras care participa la "Ora Pamantului" poate contribui la aceasta schimbare.

Sambata, la ora 20.30, sunteti asteptati impreuna cu familia si prietenii in Parcul "Mihai Eminescu" la actiunile care vor fi organizate in colaborare cu Asociatia "Tinerii si Viitorul" din Galati.

radioiasi.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Galaţiul stinge luminile de Ora Pământului

Instituţii din peste 40 de oraşe româneşti sting luminile, sâmbătă seară, pentru Ora Pământului, campanie care va fi marcată prin concerte la lumina lumânărilor, torţelor şi lampioanelor, spectacole şi concursuri.

Campania "Ora Pământului" are loc în 2012 sub sloganul "Schimbarea suntem noi!", instituţiile de stat şi private, dar şi oamenii fiind chemaţi să stingă luminile, sâmbătă seară, între orele 20.30 şi 21.30, ca semnal de alarmă faţă de problemele mediului.

Sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, România se alătură mapamondului, "lăsând Pământul să respire". Astfel, 41 de oraşe din România sărbătoresc Ora Pământului, respectiv: Bistriţa, Adjud, Aiud, Alba-Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Brăila, Braşov, Bucureşti, Băile Tuşnad, Calafat, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Deva, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Horezu, Iaşi, Oradea, Panciu, Roşiorii de Vede, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Roman, Salonta, Slatina, Satu Mare, Sighişoara, Slobozia, Târgovişte, Timişoara, Vatra Dornei, Tulcea, Turda şi Vaslui.

În toate cele 41 de oraşe, municipalităţile vor întrerupe iluminatul instituţiilor publice şi al clădirilor emblematice şi vor promova ideea stingerii luminilor în rândul instituţiilor private, încurajând, totodată, cetăţenii, să repete acest gest simbolic în locuinţele lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gălăţenii au marcat „Ora Pământului” cu luminile aprinse

Între orele 20.30 - 21.30, ferestrele apartamentelor „pământenilor" din Galaţi au rămas luminate „a giorno". Judecând după consumul de energie electrică înregistrat la Transelectrica, chiar uşor mai mare în timpul acţiunii Earth Hour, atitudinea a fost aceeaşi în toată ţara.

Cu toate că, aseară, în intervalul orar 20.30 - 21.30, ar fi trebuit întrerupt ilumininatul stradal şi fiecare gălăţean, laolaltă cu toţi locuitorii planetei noastre urma să dea curs îndemnului de a sta pe întuneric, preţ de o oră, pentru a arăta ca-i pasă de fenomenul încălzirii globale şi de riscul epuizării resurselor energetice ale planetei, nu s-a întâmplat astfel.

Numărul celor care au dovedit spirit civic şi ecologic a fost sub aşteptări, cel puţin judecând după ferestrele şi străzile, care, în acel interval au rămas luminate.

Dar poate că, deşi n-au stins becurile din case, gălăţenii au scos din priză echipamentele electronice, măcar cele aflate in stand-by.

Nici la nivel naţional, ecoul acţiunii "Ora Pământului" nu a fost cel dorit. O dovedeşte situaţia consumului de energie electrică, între orele 20.30 şi 21.30.

Astfel, potrivit situaţiei operative de la Transelectrica, dacă la ora 20.00, consumul naţional de energie electrică a fost de 7.039 Megawatti, la 20.49, când „Ora Pământului" era în plină desfăşurare, consumul a fost de 7.447 Mw, iar la 21.19, spre finalul acţiunii, de 7.384 Mw.

Aşadar aceste cifre demonstrează că, din păcate, spiritul ecologist este încă străin majorităţii românilor şi deci şi gălăţenilor.

adevarul.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea e ca la viitoarele astfel de actiuni toate socitatile gen Electrica Muntenia Nord, E.ON, Transelectrica, etc, sa sisteze curentul electric la nivel national pentru o ora.

Daca cineva suna la furnizor sa afle cauza ii va raspunde robotul telefonic cu mesajul: Compania noastra sustine Ora Pamantului, curentul va reveni in 60 min"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Festival de lampioane, la Galaţi, în Ora Pământului

Zeci de lampioane vor lumina cerul Galaţiului sâmbătă seară, între orele 20,30 şi 21,30, atunci când omenirea va celebra Ora Pământului. Festivalul de lampioane, care se va desfăşura în Parcul Eminescu, este organizat de asociaţia locală “Tinerii şi viitorul” şi susţinut de Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului (AJPM) de la Galaţi. “Primăria va stinge luminile din parc de la 20,30 la 21,30, iar membri ai asociaţiei, elevi ai şcolilor din oraş şi reprezentanţi ai Agenţiei vor lansa lampioane”, precizează AJPM.
Gălăţenii care nu vor veni în parc să aprindă lampioane sunt invitaţi să se alăture şi ei campaniei Ora Pământului - care atrage anual milioane de oameni, instituţii şi corporaţii de pe glob - şi să stingă lumina, pentru o oră, sâmbătă seară. “Odată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale funcţionării şi cu deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, care consumă cel puţin zece la sută din energie/locuinţă, este momentul să trecem la o schimbare pozitivă şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul”, declară Carmen Sandu, directorul AJPM Galaţi. Instituţia susţine campania Ora Pământului, considerând că este “un prilej de a contribui la educarea publicului pentru reducerea consumului de energie”.
Iniţiată în anul 2007 de organizaţia ecologistă World Wide Fund for Nature (WWF) ca o acţiune de responsabilitate socială, Ora Pământului a atras anul trecut nu mai puţin de 6.950 de oraşe din peste 152 de ţări. “[Acestea] au răspândit un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei si asupra resurselor naturale”, apreciază conducerea AJPM Galaţi.

viata-libera.ro
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vântul puternic nu i-a împiedicat pe membrii Asociaţiei „Tinerii şi viitorul” să înalţe lampioane în „Ora Pământului”

În ciuda frigului pătrunzător, accentuat de rafale de vânt, câteva zeci de entuziaşti participanţi la acţiune au reuşit să demonstreze că lor le pasă de viitorul planetei. Din păcate, cei mai mulţi gălăţeni au ignorat această oră specială şi n-au stins luminile nici măcar câteva minute.

Pentru a celebra Ora Pământului laolată cu miliarde de locuitori ai planetei noastre, Asociaţia „Tinerii şi viitorul”, din Galaţi, a organizat, sâmbătă seara, în Parcul Eminescu, o lansare de lampioane, între orele 20,30 şi 21,30. Păcat însă că vremea le-a fost potrivnică, dar asta nu i-a descurajat. Cu dificultate, au reuşit să înalţe mai multe lampioane cărora însă nu le-au putut admira ascensiunea lină, căci vântul le-a îndepărtat cu repeziciune şi multe s-au oprit printre crengile copacilor din parc. Se cuvine remarcat că, printre participanţii la această acţiune dedicată responsabilităţii şi spiritului civic, am remarcat mai mulţi părinţi însoţiţi de copiii lor cu vârste fragede. Organizatorii anunţaseră că iluminatul public stradal va fi întrerupt în intervalul orar menţionat, dar n-a fost. De altfel, în „Ora Pământului”, au strălucit până şi firmele luminoase de pe un mare magazin situat în faţa Parcului Eminescu. Nici în apartamentele gălăţenilor n-a fost întuneric sau măcar semiobscuritate în ora în care miliarde de locuitori ai Pământului au stins lumina pentru a demonstra că ei „au în sânge” solidaritatea. Inclusiv pentru o cauză în folosul generaţiilor viitoare. Campania Ora Pământului are ca scop educarea populaţiei în spiritul economisirii resurselor energetice ale planetei. Mai exact, a populaţiilor receptive la orice formă de educaţie. Acţiunea de responsabilitate socială „Ora Pământului” a fost iniţiată în anul 2007 de organizaţia ecologistă World Wide Fund for Nature. În 2012, locuitorii a nu mai puţin de 6.950 de oraşe de pe Glob au şi-au dovedit responsabilitatea socială stingând lumina pentru o oră.


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Pe 29 martie 2014, o oră de întuneric voluntar

Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi îi cheamă pe gălăţeni să arate că le păsa de natură şi să stingă luminile pentru o oră, între 20.30 şi 21.30.

Earth Hour (Oră Pământului) se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney. În prezent, această acţiune coalizează o comunitate globală de peste două miliarde de oameni.

Anul acesta programată pentru 29 martie, în intervalul 20.30 - 21.30, Ora Pământului, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arată preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare. 13 oraşe din România, printre care şi Galaţi, s-au înscris anul acesta în Competiţia pentru Capitala Earth Hour organizată la nivel naţional de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour.

adevarul.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Galaţiul sărbătoreşte Ora Pământului, la Elice, cu lampioane, lumânări şi muzică

Sâmbătă, la Elice, între 20,30 şi 21,30, gălăţenii sunt invitaţi să sărbătorească Ora Pământului. Membrii Asociaţiei „Tinerii şi Viitorul” împreună cu Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului (AJPM) vor aprinde lumânări şi vor asigura un concert de muzică live. Totodată, voluntarii de la "Tinerii şi Viitorul", vor elibera la fiecare 15 minute câte trei lampioane.
Primăria Galaţi se va alătura şi ea campaniei, prin stingerea luminilor în intervalul respectiv pe Faleza Superioară a Dunării, pe segmentul cuprins între străzile Prelungirea Traian şi Prelungirea Coşbuc, dar şi în parcurile de la Elice şi Viva.
Gălăţenii care nu vor veni în parc pot sărbători o „oră fără lumină” prin stingerea tuturor luminilor din casă în intervalul 20,30 - 21,30. „Dacă vreţi să faceţi mai mult de atât, puteţi să scoateţi toate electronicele din priză, precum televizorul sau computerul, întrucât acestea consumă energie chiar şi atunci când sunt oprite, dar sunt conectate la priză”, arată o informare AJPM Galaţi.
Iniţiată în anul 2007 în Australia, Ora Pământului este organizată şi în România din 2008. Potrivit AJPM, acţiunea coalizează în prezent o comunitate globală de peste două miliarde de oameni, care îşi manifestă astfel preocuparea pentru mediu.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...
Ora Pământului 2015. O oră pe întuneric, pentru a proteja natura
Anul acesta, programata pentru 28 martie, intre 20:30-21:00, Ora Pământului, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.
Pe 29 martie, o oră de întuneric voluntar Campania de anul acesta este o invitaţie să ne dăruim energia naturii - de Ora Pământului şi apoi în fiecare zi, pentru a contribui la un mediu mai curat, mai bine ingrijit si, deci, mai sanatos. Mesajul si indemnul pentru comunitatea din Romania este “Daruieste naturii din energia ta!”
„Ii invitam pe cetateni sa stinga luminile in case si sa iasa la o alergare nocturna, la o tura cu bicicleta sau o simpla plimbare simbolica prin oras, impreuna cu prietenii, vecinii, familia, colegii. Ne vom consuma energia alergand sau plimbandu-ne, pentru a semnala ca mediul este un subiect de interes major pentru noi si mai actual decat oricand si ca suntem pregatiti sa investim propria energie pentru a-l proteja. Dorim sa promovam, in acelasi timp, mijloacele de deplasare prietenoase cu natura si benefice pentru organism”, spune directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi, Carmen Sandu.
Anul trecut, 13 oraşe din România s-au înscris în competiţia pentru Capitala Earth Hour organizată la nivel naţional de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour.
„Lansam provocarea cetatenilor si institutiilor publice, precum si companiilor private din Galati, pentru ca, in data de 28 martie 2015, intre orele 20.30 si 21.30, sa fie alaturi de comunitatea globala printr-o contributie simbolica, aceea de a stinge voluntar lumina in locuintele proprii, in cladirile in care isi desfasoara activitatea, precum si iluminatul ambiental/arhitectural la cladirile pe care le detin”, mai spune Carmen Sandu.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Sâmbătă seara sunteţi invitaţi să stingeţi luminile pentru o oră

Anul acesta, programată pentru 19 martie, între 20:30-21:30, Ora Pământului, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni, într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.
Campania de anul acesta este o invitaţie să ne dăruim energia naturii - de Ora Pământului şi apoi în fiecare zi - pentru a contribui la un mediu mai curat, mai bine îngrijit şi, deci, mai sănătos. Mesajul şi îndemnul pentru comunitatea din România este “Dăruieşte naturii din energia ta!”.
„Îi invităm pe cetăţeni să stingă luminile în case şi să iasă la o alergare nocturnă, la o plimbare cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. Ne vom consuma energia alergând sau plimbându-ne, pentru a semnala că mediul este un subiect de interes major pentru noi şi mai actual decât oricând şi că suntem pregătiţi să investim propria energie pentru a-l proteja. Dorim să promovăm, în acelaşi timp, mijloacele de deplasare prietenoase cu natura şi benefice pentru organism. Lansăm provocarea cetăţenilor şi instituţiilor publice, precum şi companiilor private din Galaţi, pentru ca, în dată de 19 martie 2016, între orele 20.30 şi 21.30, să fie alături de comunitatea globală printr-o contribuţie simbolică, aceea de a stinge voluntar lumina în locuinţele proprii, în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi iluminatul ambiental/arhitectural la clădirile pe care le deţin”, transmite directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi, Carmen Sandu.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.