Jump to content

Vizitatori cu imaginaţie bogată la Penitenciarul Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Vizitatori cu imaginaţie bogată la Penitenciarul Galaţi

Persoanele private de libertate sunt foarte ingenioase atunci când este vorba de disimularea obiectelor interzise. Cu sfaturile acestora, dar şi ajutaţi de imaginaţia proprie, cei care vin în vizită în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi ascund obiectele în cele mai ciudate locuri.

Statistica pe care ne bazăm datele de mai jos începe din luna septembrie 2010, când, în urma unui control efectuat asupra pachetelor cu alimente, au fost descoperite 10 cartele SIM disimulate într-o pungă cu gogoşi, un telefon mobil şi o mufă de încărcare ascunse într-o cutie de conservă şi 12 cartele disimulate într-un baton de parizer.

În octombrie, cel mai ingenios a fost un vizitator care a încercat să introducă în penitenciar un telefon mobil, ascuns într-o ruladă ambalată. Cartela SIM pentru telefonul respectiv era la rândul ei pusă bine în buzunarul gecii vizitatorului.

O altă persoană a încercat, în decembrie, să introducă în penitenciar un telefon mobil punându-l tot într-o cutie de conservă. Tot în decembrie, că doar era luna cadourilor, un alt vizitator a încercat să îi ducă unei persoane private de libertate, într-o cutie de Finetti, un pacheţel de ierburi, posibil plante etnobotanice. Să mai uite deţinutul de necazuri! În urma acestei descoperiri, a fost sesizată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, în vederea efectuării cercetărilor necesare.

Din decembrie şi până în februarie anul acesta, nu au mai fost prea mulţi vizitatori cu imaginaţie bogată. Dar, în februarie, o doamnă avocat a reuşit să îi surprindă pe agenţii operativi din Postul de Control nr. 2. Aceasta a „uitat” să declare că are un telefon mobil în buzunar, motiv pentru care s-a tras concluzia că telefonul trebuia să ajungă la o persoană privată de libertate. Fapta avocatei a ajuns la urechile conducerii Baroului Galaţi, dar şi la urechile poliţiştilor de la Secţia 5.

Mai bine nu riscaţi

Vizitatorilor care încearcă să introducă obiecte interzise în penitenciar li se interzice dreptul la vizită pentru o perioadă de şase luni. Mai mult decât atât, aceştia riscă să ajungă colegi cu cei pe care îi vizitau deoarece legea spune că ”Introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă”. Aşadar, dragi vizitatori încercaţi să rezistaţi tentaţiei de îndeplini cerinţe celor aflaţi după gratii pentru că riscaţi să ajungeţi lângă ei.

Ce nu trebuie să aibă persoanele private de libertate

Bunurile şi obiectele interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate sunt:

- arme şi obiecte periculoase (arme de foc şi arme albe, reale sau artizanale, muniţie de orice fel, explozibil şi dispozitive pentru autoapărare cu electroşocuri, obiecte din orice materiale transformate în armă albă sau de foc);

- băuturi alcoolice;

- aparatură electronică (orice aparat electronic cu posibilitate de înregistrare, stocare a datelor, transmitere a imaginilor şi sunetelor în timp real sau înregistrate, fotografiere, poziţionare globală de tip GPS, de tipul laptopurilor, calculatoare personale, telefoane mobile, cartele SIM, dispozitive de tip hands-free);

- substanţe toxice, medicamente (substanţe toxice, stupefiante, psihotrope, precursori de droguri, spray-uri paralizante şi lacrimogene);

- valori (bani, metale şi pietre preţioase).

http://www.viata-libera.ro/articol-Penitenciarul_Galati_Vizitatori_cu_o_imaginatie_bogata_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

O armă albă şi 14 telefoane mobile confiscate de la deţinuţi gălăţeni

Penitenciarul Galaţi a realizat astăzi un exerciţiu de alarmare, la care au participat 208 funcţionari publici cu statut special din cadrul unităţii. Cu ocazia acestei acţiuni, au fost realizate percheziţii generale asupra persoanelor private de libertate, a camerelor de deţinere, a secţiilor şi a altor locuri unde acestea au acces. În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite un număr de 14 telefoane mobile, nouă cartele SIM, o armă albă şi două încărcătoare telefon mobil. "Astfel de acţiuni vor continua şi au drept scop dezvoltarea abilităţilor personalului şi a capacităţii de intervenţie rapidă pentru soluţionarea eficientă a incidentelor critice şi operaţionale, dar şi menţinerea unui grad ridicat de siguranţă a locurilor de deţinere", a precizat comisarul şef Viorel Ailincăi, directorul Penitenciarului Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/O_arma_alba_si_14_telefoane_mobile_confiscate_de_la_detinuti_cu_ocazia_unui_exercitiu_de_alarmare_desfasurat_la_Penitenciarul_Galati_0_461954223.html

Link to comment
Share on other sites

Eu inteleg interzicerea armelor, substantelor toxice de tipul etnobotanicelor, si bauturilor alcolice. Dr nu intleg interzicerea medicamentelor, a dispozitivelor electronice si a banilor. 1. AdicA daca un detinut e bolnav, e lasat sa moara netratat? 2. Cu ce il poate ajuta un mobil pe detinut sa evadeze? Sau un alt aparat electronic? Inca nu au ajuns astfel e aparate la tehnologia laser incorporat cu care sa tai gratiile. 3. Banii la fel nu ii poate auta sa evadeze. De ce sa nu poata sa aiba mcar o suma mica de bani asupra lor? Adica 10 lei zilnic? Bani care sa ii fie dati zilnic cate 10 lei si care sa ii foloseasca la magazinul penitenciarului? Pentru un pachet de biscuiti sau mai stiu eu ce.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

1. AdicA daca un detinut e bolnav, e lasat sa moara netratat?

exista cabinet medical.

2. Cu ce il poate ajuta un mobil pe detinut sa evadeze?

sa coordoneze activitatea infractionala din exterior.

3. Banii la fel nu ii poate auta sa evadeze.

dar se poate da o "atentie" cuiva...pentru cumparaturi interne, au un card, alimentat cu sumele aduse de vizitatori.

Edited by Legumix
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Telefon ascuns într-o carte de informatică

Înaintea sărbătorilor de Paşte, chiar în Vinerea Mare, un angajat al Centrului de Consultanţă şi Studii Europene din Galaţi şi lector la cursurile de informatică organizate în Penitenciarul Slobozia, s-a gândit că ar fi bine să facă o faptă bună, dăruind un telefon mobil unui deţinut. Despre cadou, însă, nu trebuia să afle nimeni, astfel că telefonul l-a ascuns într-unul din manualele de informatică, iar încărcătorul într-un ambalaj de cornuri. Munteanu Ionuţ Paul fusese instruit cu privire la regulile de acces în penitenciar, însă acesta nu a crezut că reprezentanţii penitenciarului vor fi interesaţi de informatică şi nici de cornurile 7Days… Poliţiştii municipiului Slobozia au preluat cazul şi efectuează cercetări pentru a stabili activitatea infracţională a lectorului.

semnal.eu

Link to comment
Share on other sites

Cartele SIM ascunse în icoane, la Penitenciarul Galaţi

Icoanele şi cutiile de compot constituie noua ascunzătoare prin care pot fi introduse în penitenciare obiecte interzise.

Patru cartele SIM, un telefon mobil şi cinci încărcătoare de telefon improvizate, camuflate în două conserve de compot, au fost descoperite de personalul Sectorului Vizită de la Penitenciarul Galaţi, potrivit Agerpres.

Locurile în care vizitatorii ascund bunurile şi obiectele interzise deţinuţilor sunt diverse şi inedite, astfel încât chiar şi obiectele de cult - icoanele - pot constitui o astfel de sursă, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi, comisar Safta Trincu.

Poliţia a ridicat obiectele interzise descoperite, iar vizitatorii care au încercat să introducă aceste bunuri în penitenciar nu mai au dreptul la vizită pe o perioadă de şase luni şi pot răspunde penal.

"Introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la doi ani sau cu amendă", a afirmat Trincu.

antena3.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

O gălăţeancă a fost prinsă pe când introducea 15 cartele telefonice în Penitenciarul Brăila!

Sâmbătă, la ora 12.10, ofiţerul de serviciu de la Penitenciarul Brăila a sesizat telefonic dispeceratul Poliţiei Municipiului, în legătură cu o faptă penală comisă de un vizitator. Lucica V., din municipiul Galaţi, introdusese în mod ilegal în penitenciar 15 cartele telefonice.

Poliţiştii au efectuat cercetări şi au stabilit că respectiva venise în vizită la o persoană privată de libertate. Lucrătorii Penitenciarului Brăila au găsit cele 15 cartele telefonice ascunse într-un încărcător pentru telefon mobil. Oamenii legii i-au întocmit femeii dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „introducere în mod ilicit de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar".

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.