Jump to content

Oamenii de afaceri gălăţeni cer ajutorul autorităţilor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Oamenii de afaceri gălăţeni cer ajutorul autorităţilor

Exact la ora 11, când începea protestul sindicaliştilor în fata Prefecturii, în sediul instituţiei începea o întâlnire organizată de filială locală a IMM-urilor, condusă de Marian Filimon, la care au fost prezenţi oameni de afaceri, şefi de instituţii publice, parlamentari gălăţeni, prefectul Cosmin Păun, primarul Dumitru Nicolae şi preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac.

Tema întâlnirii, care trebuie spus că nu a fost politizată, ceea ce este lăudabil, a fost cea referitoare la situaţia oraşului şi a judeţului, scopul fiind acela de a discuta pe marginea problemelor ridicate de oamenii de afaceri gălăţeni şi de a vedea care ar putea fi strategia de dezvoltare a oraşului cât şi a judeţului.

De remarcat a fost absentă în bloc a parlamentarilor social-democraţi gălăţeni, ale căror scaune au rămas goale, aceştia lipsind probabil din motive întemeiate. Au răspuns prezent invitaţiei lui Marian Filimon doi parlamentari liberali, şi anume senatorul Paul Ichim şi deputatul Victor Paul Dobtre, şi doi parlamentari pedelisti, şi anume senatorul Marius Necula şi deputatul Mircea Toader.

Preşedintele IMM-urilor gălăţene, Marian Filimon, a făcut o radiografie a situaţiei economico-sociale din ultimii 2 ani a judeţului Galaţi, iar cifrele sunt departe de a fi unele liniştitoare. Pe scurt, potrivit datelor prezentate de Marian Filimon, în ultimii 2 ani au dispărut 5.680 de agenţi economici din mediul privat şi au dispărut în acelaşi timp 54.500 de locuri de muncă, la care se mai adaugă faptul că judeţul nostru ocupă locul 27 pe ţară la capitolul producţie industrială şi cifră de afaceri. Marian Filimon a mai spus că judeţul Galaţi se află pe ultimul loc pe ţară la datotii neachitate de către persoanele fizice şi juridice precum şi pe ultimul loc în regiunea Sud-Est la cererile de creditare şi finanţare adresate instituţiilor financiar-bancare.

Oamenii de afaceri au ridicat o serie de probleme şi au venit şi cu o serie de soluţii. Ca o concluzie, mesajul oamenilor de afaceri a fost acela că toate societăţile, indiferent de mărimea lor, au fost efectate de criză, şi că trebuie găsite cât mai repede soluţii, atât pe plan local cât şi la nivel central, pentru ca mediul privat să poată nu numai să supravieţuiască, ci să se şi dezvolte.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/sediul-prefecturii-asaltat-de-sindicalisti-dar-si-gazda-pentru-dezbateri-4424.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.