Jump to content

Jaful de la „Colibri”, din nou în atenţie după zece ani


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Jaful de la „Colibri”, din nou în atenţie după zece ani

Autorul jafului de la casa de schimb valutar Colibri, comis în august 2001, strigă de după gratii că stă închis de 10 ani din cauza unui fir de păr, pentru care acum cere o contraexpertiză. Petrică Bejenaru are pe rolul Tribunalului o cerere de revizuire a sentinţei pe care a primit-o pentru tâlhărie. „Am primit 15 ani de puşcărie pe baza unui fir de păr. De zece ani stau închis, mai am un an şi mă liberez. De zece ani asta cer, o contraexpertiză, şi nimeni nu mi-o acordă”, a spus Petrică Bejenaru.

Pe 8 august 2001, în jurul orei 20.00, un bărbat cu o cagulă pe faţă, cu un cuţit în mână, a forţat-o pe casieră să-i dea banii strânşi peste zi: 24,4 milioane de lei vechi, 5.003 dolari şi 148 de mărci germane. Atacatorul a venit chiar la momentul închiderii casei de schimb valutar şi a părăsit incinta în fugă. S-a consemnat la acea vreme că biroul de schimb nu avea nici agenţi de pază şi nici sisteme de alarmare. După patru luni de zile, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au găsit vinovat de comiterea acestui atac pe Bejenaru, acesta fiind prins după patru luni de la tâlhărie.

Acum omul vrea o revizuire a sentinţei şi susţine că proba anchetatorilor ar fi doar un fir de păr. Rămâne însă de văzut ce vor decide judecătorii în cazul lui.

Un lucru interesant este că, în legislaţia românească, gestul unui individ de a jefui o bancă, o casă de schimb valutar, este asimilat infracţiunii de tâlhărie, în norme neexistând termenul de jaf armat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Jaful_de_la_%E2%80%9EColibri%E2%80%9D_din_nou_pe_tapet__2.html

Link to comment
Share on other sites

Prezenta unei arme la o talharie este considerata probabil circumstanta agravanta. Nu de problemele din legislatie ne lovim noi ci de proasta aplicare, ca asa scapa toate jegurile de parnaie. Ce ar mai fi vrut pe langa firul de par, vreun rinichi sau ce? Daca era om politic sigur apareau si niste stenograme, dar asa sa se multumeasca cu ce are. Hai liberare!

Edited by marcus
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.