Jump to content

Violatorul a trei minore a fost trimis în judecată


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Violatorul a trei minore a fost trimis în judecată

Un gălăţean de 37 de ani şi-a violat fiica vitregă de 13 ani, iar apoi a repetat scenariul cu alte adolescente în vârstă de 15 ani. Andrei Grosu a profitat de absenţa concubinei sale de acasă pentru a-şi forţa fiica vitregă de doar 13 ani să întreţină raporturi sexuale cu el. În perioada 2008-2010, bărbatul şi-a violat fiica în mai multe rânduri, dar nu s-a mulţumit cu atât. El a obligat două adolescente, ambele în vârstă de 15 ani, să întreţină raporturi sexuale, iar acestea l-au reclamat la Poliţie.

Fiica vitregă a lui Andrei Grosu nu a putut să spună nimic timp de doi ani pentru că agresorul a ameninţat-o de mai multe ori că o va omorî în bătaie dacă va spune ceva.

Individul a fost arestat, iar vineri Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pentru viol în formă continuată. Dacă va fi găsit vinovat, agresorul riscă până la 25 de ani de închisoare.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Violatorul_de_minore_a_fost_trimis_in_judecata_0_442755759.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Achitat după ce a fost acuzat că şi-a violat fica vitregă

Andrei Grosu, acuzat de trei fapte de viol, a fost achitat de Tribunal, omul fiind pus acum în libertate, aşa cum a dispus judecătorul. Mai mult cele trei victime au de achitat cheltuieli judiciare de 1.225 de lei. Din soluţia dată de magistraţii Tribunalului reiese că două dintre cele trei victime nu s-au constituit părţi civile, iar pretenţiile celei de-a treia au fost respinse de judecător. Surse din apropierea dosarului ne-au făcut cunoscut faptul că cele două fete care nu s-au constituit părţi civile şi-au schimbat declaraţiile pe parcursul procesului. Soluţia Tribunalului poate fi atacată cu apel de cei nemulţumiţi şi rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla.

Reamintim că bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost trimis în judecată pentru că şi-ar fi violat fiica vitregă, dar şi pe alte două adolescente, fiecare în etate de 15 ani. Andrei Grosu a fost arestat în februarie 2011, iar o lună mai târziu a fost trimis în judecată, sub aceeaşi acuzaţie, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Potrivit faptelor prezentate de anchetatori, timp de doi ani, gălăţeanul ar fi profitat de absenţa concubinei sale şi a violat-o pe fiica acesteia, în vârstă de 13 ani. Pentru ca fata să nu spună nimic, Grosu ar fi ameninţat-o că o va omorî în bătaie. Apoi victime i-ar fi căzut celelalte două fete, care însă l-au reclamat la Poliţie. Aşa s-a ajuns la anchetă şi la trimiterea în judecată a lui Grosu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Achitat de Tribunal, condamnat de Curte

Andrei Grosu a fost achitat de Tribunalul Galaţi într-un dosar de viol, iar în urma apelului Parchetului Tribunalului, Curtea l-a condamnat la trei ani şi jumătate de puşcărie.

Odată cu achitarea, Andrei Grosu a fost eliberat din puşcărie, aşa că este liber până i se va judeca recursul la Înalta Curte. Grosu a fost achitat de Tribunal şi ca urmare a faptului că două din cele trei victime şi-au schimbat declaraţiile. Reamintim că, anul trecut, fata concubinei lui împreună cu două verişoare l-au reclamat pe Grosu pentru violuri comise cu mult timp în urmă.

Cele trei victime minore şi-au susţinut punctul de vedere până la instanţă, unde două au „capitulat”, nerecunoscându-şi declaraţiile. La Curtea de Apel, una a susţinut că sexul a fost consimţit, alta că a minţit la Tribunal, iar una nu s-a prezentat. Grosu a declarat tot timpul că este o răzbunare a fostei concubine, care dorea să plece în Italia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

13 ani de închisoare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Andrei Grosu (42 de ani) a reuşit în mod straniu să scape de răspunderea penală, deşi  a comis acte pe care mulţi dintre noi nici nu şi le pot închipui. Acesta a agresat sexual trei minore, una dintre ele fiind chiar fiica sa vitregă, însă Tribunalul Galaţi a decis în primă instanţă să îl exonereze de acuzaţia de viol.

Totul a început în februarie 2011, când un gălăţean în vârstă de 42 de ani, Andrei Grosu, a fost arestat şi trimis în judecată pentru viol, după ce s-a descoperit că şi-a violat în repetate rânduri fiica vitregă, de doar 13 ani, profitând de faptul că concubina sa era plecată la muncă în străinătate. Nu a fost de ajuns pentru individ, care le-a obligat şi pe verişoarele fiicei sale vitrege să întreţină raporturi sexuale cu el, fiecare în vârstă de 15 ani.

Şocul a venit la Tribunalul Galaţi, unde două dintre victimele lui Andrei Grosu şi-au schimbat declaraţiile, iar a treia nu s-a mai prezentat. Nici acum nu se ştie dacă minorele au fost ameninţate sau le-a fost prea frică să mai dea ochii cu agresorul lor. Chiar şi aşa, instanţa avea declaraţiile iniţiale ale copilelor şi celelalte probe, dar nu a ţinut cont de ele şi l-a achitat pe Andrei Grosu de acuzaţia de viol. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, judecătorii au decis ca victimele lui Andrei Grosu să achite şi cheltuielile judiciare în sumă de 1.225 de lei.

Parchetul a atacat decizia la instanţa superioară, iar Curtea de Apel Galaţi a decis să îl condamne la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat verdictul definitiv în acest caz, condamnându-l pe Andrei Grosu la 13 ani de închisoare.

Individul a susţinut pe parcursul întregului proces că este o victimă a concubinei sale, care ar fi vrut să se răzbune pe el. Bărbatul este nemulţumit de pedeapsa primită şi a cerut revizuirea deciziei de condamnare.

Andrei Grosu a băgat spaima şi în italieni. Tribunalul din oraşul italian Ancona a emis un mandat european de arestare pe numele gălăţeanului şi a cerut extrădarea acestuia pentru comiterea mai multor infracţiuni în Peninsulă. Curtea de Apel Galaţi a avizat cererea justiţiei italiene în 2014, dar a menţionat că Andrei Grosu va fi transferat în Italia doar după ce îşi va ispăşi pedeapsa de 13 ani la care a fost condamnat pentru viol.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.