Jump to content

Reglare de conturi la un liceu din Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Reglare de conturi la un liceu din Galaţi

Scandal la Grupul Şcolar „Gheoghe Asachi" din Galaţi! Trei indivizi au pătruns în şcoală (unii spun că înarmaţi cu săbii, dar informaţia nu este confirmată oficial) pentru a se război cu un elev de-a 11-a din liceu. "Unul dintre cei trei indivizi este elev de-al nostru, Eduard Stoian îl cheamă, şi este de etnie romă. El a avut un conflict spontan la chioşcul liceului cu Eduard Brustan, un elev din clasa a 11-a. Totul s-a petrecut în mai puţin de zece minute, timp în care Stoian s-a dus în cartier şi s-a întors însoţit de doi indivizi. Martorii spun că unul dintre agresori avea în mână o teacă de sabie, dar cred că aceasta putea fi uşor confundată cu un baston poliţienesc", povesteşte directorul şcolii, Adrian Deacănu.

În goana lor de a-i arăta elevului de-a 11-a cine-i mai tare, cei trei au bruscat şi un profesor care era prin zonă şi care a încercat să aplaneze conflictul. "Cadrul didactic a fost doar bruscat, din fericire nu a fost lovit grav", mai spune Deacănu.

Totul s-a petrecut pe fondul lipsei paznicului. "Noi avem cursuri şi după-amiaza până la ora 20.00, dar nu avem bani pentru a plăti mai mulţi paznici. Am preferat să avem unul după-amiaza! Scandalul s-a iscat pe la ora 12.00, atunci când nu era venit încă paznicl", mai spune directorul Grupului Şcolar "Gheorghe Asachi".

Agresorul este în clasa a noua, dar are la activ mai multe repetări de an. Are 19 ani şi a ajuns la "Asachi" de la Şcoala 22. El va fi mutat disciplinar de conducerea şcolii pentru că se află în "interiorul" învăţământului obligatoriu. Elevul dintr-a 11-a va fi exmatriculat.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Reglare_de_conturi_cu_sabii_la_un_liceu_din_Galati_0_444555892.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sancţiuni la „Asachi”, după scandalul cu arme albe

* Ambii elevi, mutaţi disciplinar *

Ambii elevi ai Grupului Şcolar „Gh. Asachi”, Eduard Brustan şi Eduard Stoian, care au participat la bătaia cu arme albe din incinta unităţii de învăţământ au fost mutaţi disciplinar. Decizia a aparţinut consiliului profesoral al liceului.

„Am considerat că elevul de clasa a XI-a, fiind cel care de fapt a fost agresat, nu merită să fie exmatriculat. I-am mutat disciplinar pe amândoi, unul la Grupul Şcolar Metalurgic, iar celălalt la «Traian». De la Secţia 4 Poliţie am înţeles că cei doi indivizi străini care au pătruns înarmaţi în unitatea noastră au fost identificaţi şi urmează să fie sancţionaţi”, ne-a declarat directorul Adrian Diacănu.

Sancţiuni de la poliţie

Poliţiştii de la Secţia 4 i-au identificat pe cei doi băieţi care au intrat în şcoală fără a avea acest drept. „Eduard Stoian şi-a chemat în ajutor doi verişori, Costel Stoian şi Bobi Manolache, din Drăguşeni, care erau în acel moment în vizită la Galaţi. Cei doi verişori au fost sancţionaţi cu câte 250 de lei, iar cei doi elevi au de plătit câte o amendă de 200 de lei fiecare. Stoian a venit cu certificat medico-legal şi a depus plângere pentru că i-a fost spart nasul, aşa că Eduard Brustan s-a ales şi cu un dosar penal. Acesta din urmă nu a depus încă plângere, dar mai are încă timp”, ne-au spus poliţiştii. Chiar dacă elevul Brustan a fost până la urmă cel agresat de verişorii colegului, el este singurul, până în prezent, care s-a ales şi cu dosar penal. În ce lume trăim?

http://www.viata-libera.ro/articol-Sanctiuni_la_%E2%80%9EAsachi%E2%80%9D_dupa_scandalul_cu_arme_albe_2.html

Link to comment
Share on other sites

Bai nene, directoru asta Deacanu e de o prostie cutremuratoare. Adica el este fericit ca profesorul a fost doar bruscat si nu lovit grav. Si i-au mutat pe lumpenii aia la alte licee. Pai ce vina au alte licee ba idiotilor sa ia in barca toate polutiile impotentului de Deacanu?

Edited by marcus
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.