Jump to content

Telefoane, arme albe, droguri şi alcool, găsite în Penitenciarul Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Telefoane mobile, cuţite şi alcool descoperite în celulele unor deţinuţi de la PMS Galaţi

Zeci de telefoane mobile, obiecte contondente şi ascuţite şi chiar alcool fabricat într-o celulă au fost descoperite, joi, în urma unui control la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) din Galaţi, acţiune coordonată de către directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. "Au fost percheziţionaţi 730 de deţinuţi, celulele de detenţie şi bagajele deţinuţilor. În urma acestei verificări, au fost descoperite în penitenciarul de la Galaţi 58 de telefoane mobile, 30 de cartele de telefon mobil, 38 de încărcătoare telefonice improvizate, 51 de obiecte tăioase şi contondente şi doi litri de alcool fabricat într-o distilerie improvizată într-una din celule", a declarat directorul general adjunct al ANP, comisarul şef Gelu Dănuţ Dincă, în urma controlului de joi, citat de corespondentul MEDIAFAX. Potrivit aceleiaşi surse, la acţiune au participat câteva sute de lucrători din sistemul penitenciar din Galaţi, Vrancea şi Tulcea, ca urmare a rezultatelor înregistrate la verificări anterioare şi care au demonstrat că, în ceea ce priveşte introducerea în închisoare a obiectelor interzise, unitatea de detenţie de la Galaţi se află pe primele locuri din ţară. În urma controlului, cei care deţineau obiecte nepermise în detenţie vor fi sancţionaţi, dar va fi declanşată şi o anchetă pentru descoperirea modului în care au fost introduse în închisoare obiectele respective.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

21 de telefoane găsite la deţinuţii din Galaţi

Având în vedere faptul că în ultima perioadă de timp s-a constatat o creştere a numărului evenimentelor negative, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus, vinerea trecută, un exerciţiu de alarmare pentru întreg sistemul penitenciar. La Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a avut loc o percheziţie, în urma căreia au fost descoperite 21 de telefoane mobile, şase încărcătoare improvizate pentru mobil şi trei cartele SIM. Acestea au fost cele mai importante lucruri descoperite în celulele de pe strada Traian nr. 252. „Obiectele interzise sunt introduse în Penitenciar în cele mai năstruşnice moduri. Telefoanele, de exemplu, sunt fie ascunse în alimente, fie aruncate peste gard în sticle sau alte obiecte asemănătoare. La sectorul vizită se fac controale, dar prin sondaj. Acum se lucrează la un sistem nou de control şi se va pune la punct şi un dispozitiv cu raze X pentru verificarea bagajelor. După ce acest sistem va intra în funcţiune vom avea, probabil, mai puţine probleme”, ne-a spus doamna Safta Trincu, purtătoarea de cuvânt de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Detinuti_cu_drag_de_vorba_-_la_control_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Telefoane, arme albe, droguri şi alcool, găsite în Penitenciarul Galaţi

Peste 550 de angajaţi din sistemul penitenciar, jandarmi şi studenţi de la Academia de Poliţie au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii în închisorile Jilava, Galaţi şi Aiud, în urma raziilor fiind găsite 62 de telefoane mobile, 22 de cartele SIM, 26 de litri de alcool şi 66 de arme albe.

La "exerciţiul tehnico-tactic de alarmare simultană" au participat 427 de angajaţi din penitenciare. Alături de ei, la exerciţiu au participat 79 de jandarmi şi 50 de studenţi de la Academia de Poliţie. Echipele au percheziţionat 319 celule şi 1.709 deţinuţi.

În timpul percheziţiilor de marţi au fost descoperite 62 de telefoane mobile, 22 de cartele SIM, un "pacheţel" al cărui conţinut "a fost prezumat ca fiind o substanţă stupefiantă", 45 de încărcătoare de telefon mobil, zece dispozitive hands-free, 26 de litri de alcool şi 66 de arme albe.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Autorităţile au găsit la deţinuţii din Galaţi telefoane mobile, carduri de memorie şi SIM-uri

Astăzi, aproximativ 100 funcţionari ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) au descins la Penitenciarul Galaţi, unde au găsit zeci de telefoane mobile, cartele SIM şi carduri de memori, în camerele deţinuţilor, relatează Mediafax.

Oamenii legii au urmărit identificarea şi ridicarea unor telefoane mobile deţinute şi folosite de către persoane private de libertate, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de înşelăciune. Astfel, au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, 51 de telefoane mobile, 33 de cartele SIM, două carduri de memorie şi înscrisuri care pot constitui mijloace de probă în această cauză.

Documentarea, în acest caz, s-a făcut în colaborare cu structuri din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

"Eradicarea fenomenului introducerii telefoanelor mobile în penitenciare reprezintă o prioritate a sistemului administraţiei penitenciare, activitatea de joi făcând parte dintr-o serie de acţiuni menite să prevină şi să combată acest fenomen", mai arată sursa citată.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.