Jump to content

Poliţist prins în flagrant în timp ce lua mită


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Poliţist prins în flagrant în timp ce lua mită

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au prins un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi care a cerut şi primit, prin intermediul unei persoane, 700 lei pentru a nu lua măsurile legale împotriva unui şofer. Acesta din urmă, cel care a şi făcut sesizarea la poliţie, a fost oprit în trafic de agentul respectiv, G.I., pe motiv că nu a oprit la semnalul poliţiei. Pentru că nu avea toate actele la el, şoferul a fost amendat cu 402 lei şi chemat la secţie cu toate documentele maşinii.

La secţie, poliţistul a observat că inspecţia tehnică a maşinii este expirată, motiv pentru care l-a mai amendat odată. 700 de lei este suma pe care a cerut-o poliţistul şoferului pentru a nu mai lua în calcul amenzile şi pentru a trece cu vederea neregulile.

Astfel, poliţiştii au organizat flagrantul ieri după amiază şi l-au prins pe R.P., care a luat banii de la şofer, sumă care urma să ajungă în mâna poliţistului. Imediat poliţiştii au stabilit legăturile dintre cei doi. „În prezent agentul de poliţie este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 254 Cod penal, rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi a fost reţinut pentru 24 ore, urmând a se propune instanţei de judecată arestarea preventivă”, spune subcomisar Nicuşor Pletea, ofiţer relaţii publice DGA Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Poliţistul prins în flagrant este din Corod

Conform surselor noastre, Ionuţ Grecu, poliţistul din Corod care a pretins mită, este cunoscut în comunitatea locală ca un adevărat reprezentant al legii. „Nu am avut cunoştinţă că este în stare de aşa ceva. L-am văzut mereu ca pe un tip care îşi face datoria”, confirmă oamenii.

Conform surselor, Ionuţ Grecu, poliţistul din Corod reţinut pentru 24 de ore, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gata, l-au prins, s-a terminat cu coruptia din MAI.

Bai, ce nenorocit veros, sa ceara el 700 lei... Atat au putut trepanatii de la DGA?

Mai bine s-ar aresta intre ei.

Buna seara,

Nu inteleg de unde atata ostilitate.Consider ca e mult mai util sa constientizam pericolul acestui fenomen si implicit sa luam atitudine.

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Poliţist trimis în judecată pentru luare de mită la Galaţi

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a finalizat vineri, 29 aprilie, rechizitoriul în cazul agentului şef principal Ionuţ Grecu (29 de ani), care activează la postul de Poliţie din comuna gălăţeană Corod. Poliţistul este acuzat de procurori că pe 10.03.2011 i-a pretins suma de 700 de lei lui Tudor Sbârnea, şofer, pentru a anula un proces verbal de contravenţie, prin care acesta din urmă fusese sancţionat cu 400 de lei pentru că nu avea la el certificatul de înmatriculare.

Agentul Ionuţ Grecu i-a comunicat şoferului că urmează să îi mai aplice o amendă de 1.000 de lei pentru că avea inspecţia tehnică expirată, dar a avut grijă să îi spună că poate scăpa de ambele sancţiuni dacă este dispus să îi plătească jumătate din suma celor două amenzi. Tudor Sbârnea a acceptat, dar a anunţat şi procurorii anticorupţie, care i-au organizat poliţistului un flagrant. Şoferul i-a lăsat şapte bancnote într-un plic, pe care scria „mită", iar Ionuţ Grecu a intrat în posesia acestuia printr-un intermediar. Cu toate acestea, agentul de Poliţie a negat că ar fi luat mită.

Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul riscă între 3 şi 15 ani de închisoare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fostul poliţist din Corod şi-a recunoscut vina

Ionuţ Grecu, fostul poliţist din Corod care a pretins mită 700 de lei ca să nu mai amendeze un şofer, a pledat vinovat în faţa instanţei pentru a beneficia de o scădere cu o treime a pedepsei. Grecu s-a aflat vineri la judecată în două dosare, care s-au finalizat la un singur termen. În cel de corupţie aşteaptă decizia pentru că şi-a asumat fapta, iar la cel de eliberare sub control judiciar a renunţat. Pentru că a recunoscut faptele aşa cum au fost descrise de procuror, Ionuţ Grecu va beneficia de prevederile Micii Reforme şi, probabil, cu puţin noroc, va primi o pedeapsă cu suspendare.

Faptele s-au petrecut anul acesta în martie, când a oprit în trafic un şofer care nu a ascultat de semnalele unui alt poliţist. Ionuţ Grecu l-a chemat pe individ la Post, unde a descoperit că mai are şi alte bube pentru care ar fi trebuit să primească o amendă de 1.000 de lei. Atunci i-a propus să-i dea lui nişte bani şi să îngroape totul. Urmarea a fost un flagrant în urma căruia Grecu a fost reţinut, aşa cum este şi la acest moment.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Poliţistul din Corod - 3 ani şi 4 luni, cu suspendare

Este liber după un proces care a durat două luni şi jumătate. Vorbim aici de Ionuţ Grecu, fostul poliţist din Corod care a pretins mită 700 de lei ca să nu amendeze un şofer. Magistraţii Tribunalului i-au dat 3 ani şi 4 luni cu suspendare sub supraveghere. Mai important e faptul că ieri apărătorul lui Grecu aştepta să-i fie eliberat clientul. Avocatul Gigel Potrivitu ne-a explicat că pentru Ionuţ Grecu s-a dispus punerea în libertate deîndată, ceea ce însemna, din punctul lui de vedere, că era doar o chestiune de timp până ce clientul său urma să iasă pe poarta arestului. Sentinţa poate fi atacată cu apel de procurorii Parchetului Tribunalului, dar acest lucru se poate face în 10 zile de la comunicare.

Reamintim că anul acesta, în martie, Grecu a oprit un şofer în trafic pentru că nu oprise la semnalele unui alt poliţist. Potrivit procurorilor, Grecu l-a chemat la post şi acolo a descoperit că omul avea mai multe lucruri în neregulă, motiv pentru care ar fi trebuit să-i dea o amendă de 1.000 de lei. Ionuţ Grecu i-a arătat şoferului cum se poate rezolva problema: îi dă lui 700 de lei şi totul se termină.

Arestat şi trimis în judecată în aprilie, Ionuţ Grecu a recunoscut fapta potrivit noilor reglementări, tocmai în ideea de a i se aplica o sancţiune mai uşoară. Iar acest lucru s-a şi întâmplat, deşi suspendarea sub supraveghere presupune ca el să nu comită nicio faptă penală vreme de 7 ani de acum încolo, timp în care va fi monitorizat. „Termenul de încercare”, cum este numit în limbaj juridic, de 7 ani este unul dintre cele mai mari date până acum.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Pedeapsă redusă pentru poliţistul acuzat de luare de mită

Ionuţ Grecu, fostul poliţist din Corod care a pretins mită 700 de lei ca să nu amendeze un şofer, a trecut şi de a doua instanţă, Curtea de Apel, unde s-a ales cu trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată.

Reamintim că magistraţii Tribunalului i-au dat trei ani şi patru luni cu suspendare sub supraveghere pentru luare de mită.

Anul acesta, în martie, Grecu a oprit un şofer în trafic după ce acesta ignorase semnalele unui alt poliţist. Potrivit procurorilor, Grecu l-a chemat la post şi acolo a descoperit că omul avea mai multe lucruri în neregulă, motiv pentru care ar fi trebuit să-i dea o amendă de 1.000 de lei. Ionuţ Grecu i-a arătat şoferului cum se poate rezolva problema: îi dă lui 700 de lei şi totul se termină. Grecu a fost arestat, cercetat şi trimis în judecată.

Odată ajuns în instanţă, el a recunoscut fapta potrivit noilor reglementări, tocmai în ideea de a i se aplica o sancţiune mai uşoară. Acest lucru s-a şi întâmplat, el fiind eliberat, dar suspendarea sub supraveghere presupunea ca el să nu comită nicio faptă penală vreme de şapte ani de acum încolo, timp în care să fie monitorizat. „Termenul de încercare”, cum este numit în limbaj juridic, de şapte ani a fost unul dintre cele mai mari date până acum. Acum Curtea de Apel l-a redus la cinci ani.

Ionuţ Grecu mai are calea recursului la Înalta Curte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.