Jump to content

Vega '93, acuzată că a primit ilegal un milion de lei din Vrancea


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Vega '93, acuzată că a primit ilegal un milion de lei din Vrancea

Consiliul Judeţean Vrancea a facturat şi decontat lucrări care nu erau executate pentru realibilitarea edificiului.Valoarea plăţilor ilegale constatate de Curtea de Conturi pentru anul 2009 la acest obiectiv depăşeşte un milion de lei. Reabilitatea clădirii este realizată de firma Vega '93 Galaţi.

Lucrările de reabilitare a clădirii fostei Prefecturi Putna, demarate în urmă cu mai bine de zece ani, scot în evidenţă şi aspecte care ţin de proasta gestiunii a banului public. Finanţatorul şi totodată beneficiarul lucrări, Consiliul Judeţean Vrancea, a fost găsit descoperit la documente de un control al Curţii de Conturi realizat în anul 2009. Controlorii instituţiei au depistat nereguli cât cuprinde, atât în ce priveşte decontarea lucrărilor la clădirea fostei Prefecturi cât şi la modernizarea DJ 205 D, care au prejudiciat bugetul instituţiei cu peste un milion de lei. „În cazul obiectivului „Restaurare, amenajare clădire Prefectura Judeţului Putna-Municipiul Focşani s-au găsit lucrări înscrise în situaţii, facturate şi nedecontate, dar care nu erau efectiv executate. Unele materiale procurate nu au fost puse în operă şi nici nu se regăseau pe teren. Valoarea estimată a plăţilor nelegale efectuate în anul 2009 este de 1045 mii lei", se arată în raportul Curţii de Conturi a României.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Plati_ilegale_pentru_fosta_Prefectura_Putna_0_445755553.html

"Vega '93" spune că nu există plăţi ilegale

Reprezentanţii firmei "Vega '93" spun că nu au cunoştinţă că ar fi încasat bani în mod ilegal. „Ne-am uitat în evidenţe şi nici vorbă de încasări necuvenite. Probabil cei de la Curtea de Conturi au interpretat diferite alte documente", ne-a precizat Doru Chiper, director tehnic al Vega'93 Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/focsani/Plati_ilegale_pentru_fosta_Prefectura_Putna_0_445755524.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.