Jump to content

Profesori n-au voie să facă grevă în timpul bacalaureatului


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Profesori n-au voie să facă grevă în timpul bacalaureatului

Plenul Senatului a adoptat săptămâna aceasta un proiect de lege iniţiat de PDL prin care li se interzice profesorilor să intre în grevă în perioada bacalaureatului sau a testelor naţionale, fără să asigure organizarea acestor examene.

Sindicaliştii au fost şocaţi, susţinând că nu ştiau nimic de această decizie: „N-ar trebui să ne mai mire nimic. Este pentru a nu ştiu câta oară când guvernul şi clasa politică iau decizii fără să consulte toate părţile implicate în dialogul social. Ne-au pus ca de obicei în faţa faptului împlinit. Este încă un abuz inadmisibil. Avem o dictatură guvernamentală. Ni se încalcă dreptul la protest. Cum adică, putem să facem grevă, dar să asigurăm desfăşurarea examenelor? S-au asigurat că nu vom mai avea nicio pârghie să putem obţine ceva. Pe de altă parte, şi-au permis acest lucru, pentru că noi oamenii din învăţământ le-am arătat că se poate să-şi permită”, spune liderul FEN, Constantin Ciosu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fara_greva_in_timpul_bacalaureatului_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.