dcp100168 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Mihai Necolaiciuc încasa bani din Zona Liberă GalaţiSurprins de procurorul american cu trei apartamente cumpărate într-un complex rezidenţial din Florida, Mihai Necolaiciuc, fostul director CFR, a găsit justificări surprinzătoare: a făcut economii din diurnele de deplasare şi din indemnizaţiile primate ca membru al mai multor Consilii de Administraţie.Procurorul Jesus Casas şi-a construit tactica în jurul averii suspect de mare a lui Mihai Necolaiciuc. El a spus că există semne de întrebare legate de suma mare de bani cu care acesta a achiziţionat imobilele. "Cred că două dintre ele au costat 400.000 de dolari fiecare. Când priveşti însă la salariul lui de director la CFR, unde fără îndoială avea responsabilităţi importante, descoperi că avea un venit sărăcăcios. Cred că în cei câţiva ani de şefie a încasat circa 37.000 de euro, ceea ce nu este deloc o sumă mare", a spus Casas în faţa judecătorului Douglas N. Frazier.În ceea ce priveşte provenienţa banilor, Necolaiciuc a explicat faptul că în timpul când conducea compania avea diurnă de 100 de euro pe zi pentru deplasări, făcea parte din conducerea mai multor instituţii, cum ar fi Societatea de Construcţii Feroviare, Zona Liberă Constanţa, Zona Liberă Galaţi, vicepreşedinte al clubului de fotbal Rapid, preşedinte al clubului de handbal Rapid şi vicepreşedinte al Uniunii Internaţionale a Companiilor de Cale Ferată. Din toate acestea el obţinea circa 100.000 de euro în plus faţă de salariu. Avocatul a mai susţinut că Necolaiciuc a putut face economii, plus că a obţinut venituri din exploatarea unor bunuri ale soţiei. Într-un mail trimis ieri către EVZ, Necolaiciuc spune despre imobile: "Le-am cumpărat cu bani din bănci. Acum băncile le iau înapoi pentru că nu mai merge afacerea cu închirierile, dar nici vorbă că ar fi costat împreună 1 milion de euro".http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-isi-justifica-necolaiciuc-averea-am-economisit-din-diurne-924318.html
Recommended Posts