Jump to content

Marius Necula, candidatul PD-L la preşedinţia CJ

Recommended Posts

Posted

Marius Necula, candidatul PD-L la preşedinţia CJ

Biroul Permanent Naţional al PD-L l-a validat, la propunerea organizaţiei judeţene a partidului, pe Marius Necula drept candidat la preşedinţia Consiliului Judeţului. Candidatura lui Necula poate fi considerată o surpriză, în condiţiile în care acesta şi-a manifestat tot timpul dorinţa de a ajunge la Primărie. "Nu mi-am dorit această funcţie. Eu am vrut Primăria, dar odată cu adoptarea legii votului uninominal mi-am schimbat viziunea, pentru că sunt adeptul acestui sistem de vot", a declarat Necula, la scurt timp după ce a fost desemnat să intre în cursa electorală. Necula a precizat că în programul său electoral va pune accent pe realizarea unui plan de dezvoltare al judeţului şi al municipiului Galaţi. Pentru această funcţie, PD-L îi mai propusese pe Mircea Toader, liderul PD-L Galaţi, şi pe Iulian Aramă, prim-vicepreşedintele organizaţiei.

Marius Necula a intrat in PD-L în momentul comasării filialelor PD şi PLD. Anterior, Necula a condus organizaţia judeţeană PLD Galaţi. Înainte de a intra în PLD, Necula a fost în PSD, ocupând funcţiile de subprefect şi, respectiv, prefect, în mandatul 2000-2004. Marius Necula a părăsit tabara social-democrată în 2005, după o serie de conflicte cu liderii organizaţiei judeţene.

Posted

Pentru a câştiga consiliile judeţene

Baronii PSD sunt reciclaţi de PNL, PD-L şi PNG

Liberalii, democrat-liberalii şi reprezentanţii partidului lui Becali îşi pun candidaţi pentru şefia judeţelor personaje controversate rămase în afara listei PSD. Pierderea de imagine nu interesează, atât timp cât şansele câştigării funcţiilor cresc.

Baronii PSD sunt reciclaţi de PNL, PD-L şi PNG

Moralitatea politică şi diferenţele doctrinare ireconciliabile invocate la centru de partidele lui Boc sau Tăriceanu nu se aplică şi în teritoriu. Mischie la Gorj, Copilău la Olt, Flaişer la Iaşi şi Necula la Galaţi. Sunt doar patru exemple de PSD-işti pursânge abandonaţi de partidul lor şi recuperaţi pe post de candidaţi la şefia consiliului judeţean de către PD-L, PNL şi PNG. Nicolae Mischie, spre exemplu, părăseşte partidul de suflet pentru formaţiunea lui Gigi Becali, candidând în sistem uninominal la şefia CJ Gorj. Dacă în cazul PNG e uşor de înţeles dorinţa de a câştiga funcţii cu orice preţ la alegerile locale, celelalte exemple sunt greu de explicat politic de către PNL şi PD-L.

[...]

Necula îşi mută „master planul“ de Galaţi la PD-L

Copil de suflet al ”celebrului” senator-maior PDSR Ilie Plătică Vidovici, Marius Necula a părăsit stânga politică pentru a candida, din partea PD-L, la preşedinţia Consiliului Judeţului Galaţi. Despre schimbarea de culoar politic, Necula spune: „Eu nu trebuie să-mi schimb mesajul, rămâne acelaşi din PSD. PSD-ul a glisat mult spre stânga şi a lăsat loc liber. Nu mai dă mesaje decât pentru asistaţii social. Campania mea electorală va avea un singur pilon: master planul la nivelul judeţului şi absorbţia de fonduri“. Marius Necula a fost lansat, mai întâi, în afaceri de către binefăcătorul său Plătică. Prin firma „Mims“, asociată la rândul ei în două firme ale unui alt personaj controversat din Galaţi Maricel Păcuraru, Marius Necula a vândut din plin tablă din Sidex, dar şi benzen, un produs secundar din procesul tehnologic al combinatului side­rurgic, care a fost desfăcut direct la pompe, pe post de benzină. Intrarea sa în politică i-a adus lui Marius Necula funcţia de reprezentant al FPP la Galaţi. Pista de lansare Ilie Plătică Vidovici a fost uitată repede şi Marius Necula a sărit în barca noului preşedinte PSD Galaţi, Dan Nica, politician care i-a devenit şi naş. Necula a atins apogeul politic în 2003, atunci când cumătrul Nica l-a propulsat pe postul de prefect al judeţului de la Dunăre.

[...]

http://www.gandul.info/politica/baronii ... 28;2536527

Posted

Marius Necula a intrat în competiţie

Ofensiva portocalie

Un stadion ar fi fost, cu siguranţă, mai încăpător pentru zecile de membri PD‑L care au dorit îl susţină pe Marius Necula, sâmbătă, la intrarea în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţului. Sala Muzicalului a fost arhiplină la manifestarea PD‑L, unde au fost prezenţi şi secretarul executiv, Elena Udrea, şi prim‑vicepreşedintele Theodor Stolojan. Toată lumea era la patru ace şi la gât cu o eşarfă portocalie. Elena Udrea impresiona cu deux‑piecesul gri, asortat cu pantofi şi cămaşă mov. Doar Stolojan făcea notă discordantă, cu o ţinută de campanie: pulover şi pantofi de purtat pe uliţe săteşti. Odată cu Necula au fost lansaţi oficial şi candidaţii la funcţia de consilier judeţean şi la primăriile din judeţ.

Prima promisiune

Sub sloganul un "OM BUN pentru Galaţi", prim‑vicepreşedintele PD‑L Galaţi, Marius Necula, a declarat că se va bate pentru şefia CJ. Primul gest al politicianului a fost să‑şi respecte prima promisiune: şi‑a luat eşarfa de la gât şi a oferit‑o unei fetiţe, care i‑o ceruse înainte de începerea manifestării. Necula a citit lista de consilieri spunând că e sigur că alături de echipa de consilieri va readuce culoarea oranj în judeţ. Primul pe lista de aspiranţi la CJ este Mircea Toader, urmat de Marius Necula şi Iulian Aramă. Necula a ţinut să‑i mulţumească lui Aramă pentru "modul deosebit prin care i‑a acordat tot sprijinul". Aramă a ţinut să spună că a renunţat la candidatură în favoarea lui Necula. De pe lista de candidaţi la CJ mai fac parte avocatul Mihai Boldea, consilierul David Craiu, şeful adjunct al ISJ, Mitică Dudău, fostul consilier local Paul Florea, femeia de afaceri Violeta Nanu, prorectorul Mirela Praisler şi Camelia Grosu, directoarea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Probleme de culoare

Marius Necula a atacat dur PSD despre care a spus că face "pomeni electorale" şi că "ne vrea săraci". Necula a promis descentralizarea la nivelul judeţului astfel încât serviciile de educaţie, sănătate, agricultură să fie cât mai apropiate de oameni. "Judeţul Galaţi este condus cu incompetenţă şi amatorism. Nu există nicio strategie la nivelul judeţului Galaţi, cum să scoatem judeţul din sărăcie. Noi avem aceste soluţii. Începe ofensiva oamenilor buni. Să schimbăm culoarea roşie a judeţului, în culoarea portocalie. Fiţi siguri că vom învinge", a spus Necula. În ciuda atacului virulent, în clipul electoral al lui Marius Necula au apărut şi imagini de la conferinţele sale de presă la PSD. Mircea Toader a dezvăluit, însă, că încă de acum patru ani Necula ar fi trebuit să vină în partidul său: "Eu nu îmi fac probleme că are sânge roşu, eu vă spun precis s‑a decolorat singur", a spus Toader.

Elena şi viitorul

Mircea Toader a nominalizat şi candidaţii la primăriile din judeţ, cu excepţia celui de la Târgu Bujor, care nu a fost încă stabilit. La Lieşti va candida tot actualul primar Nicolae Mişu, cel care are primul dosar pe ţară depus pentru fondurile structurale pe una din măsurile 322. Elena Udrea a mărturisit că a lăsat totul deoparte şi a venit într‑un suflet "la Galaţi unde sunt mulţi, mulţi iubitori de sport, putem spune avem echipă, avem valoare. Marius Necula ştie, are soluţii, iar cu aşa o echipă cu dl Toader, primul pe lista de consilieri, nu există adversar pe care să nu poată să‑l spulbere. Aşa cum Galaţiul a dat un excelent europarlamentar, pe Constantin Dumitriu, cred că poate să dea şi un excelent ministru de Interne, Mircea Toader". Theodor Stolojan a pledat pentru colaborarea Galaţi‑Brăila: "La Brăila candidează pentru PD‑L Eugen Bădălan, care a fost şeful statului major al armatei române şi eu sper să câştige. Dacă vom câştiga aici şi acolo, cu siguranţă proiectul de dezvoltare a zonei va progresa, nu mai vorbesc dacă vom lua şi consiliile judeţene".

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23468

• 3 weeks later...
Posted

Tupeu mai mare ca al lui Marius Necula nu am vazut in viata mea. Dupa ce s-a foit pe la atatea partide, inclusiv PSD, acum vine sa ne dea lectii de centru dreapta. Oare nu ii este rusine sa mai arunce cu noroi in stanga si-n dreapta, pe unde a pupat pana anul asta? Oameni buni, sa fim seriosi. Si daca as fi nehotaratul de pe lume, si nu as vota un asemenea om, dupa ce a devalorizat toate societatile pe la care a trecut (vezi Atlas de unde a furat sute de miliarde de lei vechi), acum o face pe lupul moralist. Ce sa mai vorbim de domnul Toader, care doarme in acelasi post la PD (mai nou PD-L) Galati de ani de zile.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.